- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

Mojego tez już tatus uśpił,dzisiaj szybciej,bo wstał po 8

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- daners
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Anszka kregoslup jak nowo narodzony ;] heheh moja metoda poskutkowała ;] (obym nie zapeszyla) hehe małego przenosze do lezeczka i siedze kolo niego chwilunie patrzy tymi slepkami i zasypia

Witaminki ja daje devikap kosztuja jakies 3 zl ;] hehe jesli chodzilo o d3

a co do kapieli to ja od zawsze kapie malego niemam z tym problemu..mam wanienke nakładana na wanne wiec duzo schylac sie nie musze

Miruś i Dominiś buziaczki od ciotki klotki

Anszka moj tez ma drzemke. Wogole od trzech dni mój maly spi dziwnie w nocy. Budzi sie co godzine ;/ od 1 w nocy potem druga potem 2;45 -zabawa do 4 i sen ;/ rany niewiem jak moge mu to poprzestawiac

- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Mamy dwa kolejne zębuszki - górne dwójki

- daners
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

daners my też czekamy za krzesełkiem do kąpania,ale my w brodziku będziemy go używać

- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
buziaki- słodziaki dla naszych półroczniaków:D
leeee dzisiaj taka pogoda, zastanawiam się czy wychodzić... perspektywa słodkiej bułki jest bardzo kusząca...
Staś dostał dzisiaj znowu kaszkę z jagodami i no cóż siedzi teraz niedomyty, dobrze, ze mu skarpetki sciągnęłam bo nogi też ma brudne, przebrałam go do jedzenia w ciemne ciuchy, to jak się nie spierze, to nie będzie widać

- Misiowa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Buziaki dla Mironka i Dominika:*:*
Sloneczko mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej:) A sytuacja z ginem poprostu tragiczna...jak mozna bylo sie pomylic w takiej sprawie:/
Anszka u nas ten sam problem. Liszaje nie daja nam spokoju i niestety jest ich coraz wiecej. Najgorsze sa plecki. Ja najpierw kapalam w oilatum baby ale nie pomagalo wiec zmienilam na balneum i musze z przykroscia stwierdzic ze nic a nic nie pomaga Hani. Mam tez krem balneum i masc robiana w aptece i emolium krem specjalny - nic nie pomaga. Bylam u pediatry i dermatologa i nic nie moga poradzic. Mowia ze to ta pora roku sprzyja takim problemom skornym a pediatra dodatkowo kazala ograniczyc nabial w mojej diecie. Ehh mam wrazenie ze jestem totalnie bezsilna a ta skorka robi sie coraz gorsza:( Mam nadzieje ze u was szybko sie to poprawi:) Daj znac co Ci poradzil pediatra:)
Gratuluje nowych zabkow! U nas nadal cisza:D
U nas pogoda piekna - swieci sloneczko i -7 stopni takze powoli zbieramy sie na spacerek:)
- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Olga- my od początku przenosimy z łazienki do pokoju i to w ogóle nie jest uciążliwe, a pamiętam, jak w ciąży się tego bałam i chciałam kombinować z tą kąpielą i mnie uspokajałyście

Misiowa- oj, nie pocieszyłaś mnie, ucałuj Hanulkę!
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczynki,a może poruszymy temat nocnika.Jaki wybrać?Ja to chcę po mału kupić,bo akurat mam pieniażki,żebym później się nie martwiła.Oglądam na allegro,ale tyle tego jest

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Sama jestem zaskoczona
Olga- my od początku przenosimy z łazienki do pokoju i to w ogóle nie jest uciążliwe, a pamiętam, jak w ciąży się tego bałam i chciałam kombinować z tą kąpielą i mnie uspokajałyście
Misiowa- oj, nie pocieszyłaś mnie, ucałuj Hanulkę!
Anszka, gratuluje zabkow. U nas tez nic nie ma, choc czesto widac Ze go bola dziasla.
Chcialam Cie zapytac odnosnie tej kapieli, wtedy kiedy sama go kapiesz, jak go opatulasz recznikiem zeby go przeniesc do pokoju? My bedziemy mieli podobny problem jak przejdziemy do wanny, mimo iz pokoj Lucaska jest o krok oddalony do lazienki, to glowkuje jak bede go przenosic jesli sama go bede kapac.
Gratuluje polroczniakom!!!!
Dziewczyny, ile mililitrow zupki zjadaja Wasze maluchy? Macie orentacje?
Wlasnie, od kiedy zamierzacie sadzac na nocnik?
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wszystkim ciotkom klotkom dziekujemy za zyczonka

Anszka gratulujemy zabkow! U nas tak jak u daners, ani jednego, chociaz cos tam juz wyczuwam roznice.
Jezeli chodzi i kapanie to ja przedwczoraj chcialam mlodego wykapac w wiekszej wanienice, bo dostal od dziadka na gwizdke. Ok, wykapalam go, roznicy nie ma wiekszej. Ale ze mnie ciapa, bo ta nowa wanienka jest duzo wieksza i ma inny ksztalt i jak chcialam odniesc do lazienki (bo kape w pokoju, lazienke mamy taka mini-mini ze miejsca nie ma) to mi sie przechylila i wylalo sie polowa wody

Olga co do nocnikow to ja chyba zwykly kupie bo nas nie stac na grajace. a jak patrzylam ceny na allegro to sie za glowe zlapalam ile mozna zalplacic za nocnik... A wlasnie, kiedy macie zamiar uczyc korzystac z nocnikow? Ja bym chciala zaraz jak sie nauczy siedziec porzadnie, moja mama tak nas uczyla i bardzo szybko sie nauczylismy. A raczej nauczylysmy, bo brat dosc dlugo w majty robil

To samo robie z jedzeniem teraz, po kazdym jedzonku daje mu lyzeczke do zabawy z nadzieja, ze sie szybciej nauczy sam karmic

Majowka ja daje sloiczek zupki po 125g, nie wiem ile to ml moze byc..
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Olga ani mi w glowie, my to teraz musimy do biedrony skoczyć bo nam się dady skończyły,a szkoda nam pampersów w ciągu dnia
my jednak dzisiaj spacer odpuszczamy, za oknem zamieć

u nas też kąpiel w pokoju, tylko, ze my wody an noc nie wylewamy i przynajmniej sucho w pokoju bardzo nie jest, u nas w łazience tez będzie problem z wycieraniem, myśle coby przewijak na ziemi kłaść i tam go ubierać, zreszą wyjdzie w praniu. Co do przenoszenia, a raczej w czym przenosić, to nie ma problemu bo S. dostal śliczny szlafroczek, aż poszukam na necie, taki fajniusi:)
znalazłam, ammy identyczny, tylko rozmiar większy: allegro.pl/szlafrok-dzieciecy-cool-club-...owy-i2972050809.html
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ufff, mój łobuz usnął, chyba też możemy się spodziewac żąbków, jest ostatnimy czasy taaaaki nie dobry,: leżeć źle, siedzieć źle, na brzuchu żle, w łóżeczku źle, etc, etc
ja natomiast odczuwam głęboki brak cukru w organiźmie:(