BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539605 przez anszka
Chłopek - Wojtek by chyba nie zasnął na noc bez kąpieli :laugh:

Dziewczynki, przypomnijcie mi nazwę witaminy D w kropelkach.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539627 przez krecik
no to ja się pochwale, mój już dwa razy kąpał sam, czyli mnie nie było w pokoju:D Teraz mąż jest ciągle w domu to kąpiemy razem, ale jak mi przychodzi samej przenieś małego z wanienki do wycierania, to mnie tak kręgosup boli

chłopek leeeeeee jajecznicze? niecierpie jajecznicy:D też bym małemu chciała dawać wszystko, ale mi się jeszcze słabo robi jak sobie przypomne jak w jednej chwili wysypało po kaszce, to teraz spokojnie

anyszka mój też spi, teraz druga kawka:D

nie wiem ile u nas jest, ale jak rozmawiałam z mamą to mówiła, że u nich jest -7, to pewnie u nas z -5:)

anyszka ta wit. jest chyba na recepte, nie wiem jak sie nazywa, powiedziałam,żeby pediatra mi wypisała recepte, normalnie 4-5 zeta, a refundowane z 3 zeta,więc się opłaca, zresztą , mi kiedyś ta kapsułka wleciałą S. do buzi i niew iedziałam czy lecieć ręce myć czy odrszu mu wyciągać, zrobilam to drugie. Zresztą tych kapsułek nie lubie.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539635 przez anszka
I jeszcze mi się jedna historia z Uczniaczkiem przypomniała :)
Była ostatnio u mnie przyjaciółka z córeczką. Mała bawiła się pieskiem i nagle pada pytanie "Przytulisz mnie?" A ona na to zdecydowanym tonem: NIE!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539641 przez Olga
Witam się i ja :)

Nocka taka sobie,mały sie w nocy przebudził,ale nie wy :) jełam go z lóżeczka i chyba z 1,5 godz.walił smoczkiem w szczebelki,aż usnął :)
Teraz zjadł na sniadanko chlebek z szyneczką i bawi się z siostrą :)

anszka Ignasiowi się na łokciach zrobiły takie suche liszaje i ja podejrzewam żółtko,na razie odstawiamy,zobaczę czy zniknie ;) Ja miałam zwykłe Balneum,ale jest jeszcze kojące,teraz chyba to kupię :) kropelki to Vigantol ;) mój tez codziennie kąpany i pewnie by był problem z zaśnięciem bez opłukania pupci itp :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #539645 przez anszka

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539655 przez Olga
anszka tak,właśnie taki.Są tez mniejsze opakowania,ale te większe sie lepiej opłaca i poszukaj sobie na allegro,ja ostatnio kupiłam ten mniejszy za 19zł.,ale to jak sie trafi :)

Buziaki dla Miro i Dominiczka :kiss: :kiss: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539660 przez Anna77
Dzień Dobry, kurcze przez cały dzień tak mało, a z wieczora tyle do nadrabiania :ohmy:

U nas ok, poza moim kaszlem :(

Słoneczko współczuję :kiss: Mam nadzieję, że to koniec zakrętów i już jedziecie na prostej :)

Olga pamiętam że Kubie długo robiłam budyń sama właśnie, z mąki ziemniaczanej i jakiś owocków lub soczku, a potem z kakao. Ale mnie natchnęłaś, może dzisiaj też zrobię zamiast kaszki wieczorkiem.

Budyń na mleku modyfikowanym bez gotowania:
120 ml wody przegotowanej
4 miarki mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej
żółtko lub pół (w zależności od wieku dziecka)
W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę i żółtko. Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić.
Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. Polać sokiem lub deserkiem.

chłopek no to jeszcze chwilka i będziesz miała chwilkę wytchnienia.

Anszka he he, u mnie jak Mati się budzi, to B wstaje, ubiera go i zabiera do kuchni. Robi sobie herbatkę i mi też przy okazji, prasuje koszulę, a budzi mnie jak ma już wychodzić. Po nocnych pobudkach, to mi troszkę zawsze da więcej snu. Balneum na przykład to www.doz.pl/apteka/p48715-Balneum_Baby_Ba..._pielegacyjny_200_ml
A te liszaje czerwone skonsultuj z pediatrą, bo tak często zaczyna się AZS, ale może to być tylko jakaś zwykłą nietolerancja, bo w końcu te nasze dzieciaczki jeszcze niedojrzały ten układ trawienny mają i zwykle mija samo :) A witamina D w kropelkach to Vigantol.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539661 przez Anna77
A no i pilnuję się w nocy, żeby wstawać, nakarmić i odkładać. Wczoraj jak obudził się pierwszy raz przed północą, to dostał smoczka i jeszcze godzinkę pospał :)

12 lata 2 miesiąc temu #539666 przez Olga
A Ignaś po nocnej zabawie spał w łóżeczku do 8 :) jak zaczął piszczeć,to nie wiedziałam sama gdzie jestem ha ha :)

12 lata 2 miesiąc temu #539671 przez anszka
Olga, Anna - dzięki :)
Anna - skonsultuję na pewno, za tydzień mamy szczepienie, trochę się martwię, bo dotychczas miał piękną skórę :(
Odstawiam na razie warzywa, które ostatnio kupiłam w innym miejscu i wrócę na kilka dni do słoiczków. Te zaczerwienienia ma głównie przy fałdkach i jedno na brzuszku i udzie :(

12 lata 2 miesiąc temu #539684 przez chłopek
Olga ksawcio ma takie liszaje na nogach i przypuszczam ze to od mleka
olga iedy ty masz egzamin ? bo nie pamietam

12 lata 2 miesiąc temu #539686 przez Anna77
M89M, Kamyczka buziaki dla Dominika i Mira :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #539689 przez chłopek
no jak jestem sama to nie dam rady ich codziennie myć,

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539697 przez anszka
Właśnie, mamy kolejnych półroczniaków :)
Miruś, Dominiś - :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Kamyczka - a Ty koffasz nas jeszcze troszkę? :(

A mój bąbel śpi już 1,5 godz. :cheer:

12 lata 2 miesiąc temu #539724 przez chłopek
kamyczka napewno nas koffa ale nie moze do nas wejsc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka