BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #538786 przez mama89muminka
Hej dziewczyny.

CZytalam was na bierzaco, ale nie jestem teraz w stanie odpisac kazdej. Kozystam z chwili, bo Miro spi, zasnal mi w foteliku zaraz po obiadku i chce nadrobic zaleglosci. No mlyn to z nim mam, ale ma tez swoje momenty, ze ladnie sie bawi, wczoraj obudzil mnie o 7 ale bylam zmeczona na tyle, ze kazalam mu sie ladnie bawic w lozeczku, tyle co go nakarmilam dalam mu wszystkie zabawki do lozeczka a ja sie polozylam i tak zdrzemnelam sie 2 godzinki. W szoku jestem ze tak sie ladnie bawil sam przez ten czas.
Maz w wojsku sie rozchorowal, jak przyjedzie to go bede szpikowac polskimi lekami, niech mi dizecka nie zaraza. A wiec jak przyjedzie w niedziele to zostaje na 2 tygodnie w domu, bo wzial ta tatusiowa przepustke. Ale lipa jest z kasa jak zwykle, te pieniadze co mial dostac z wojska teraz nie moga dojsc, cos im sie komputery popsuly i nie moga przeslac na konto, co oznacza ze i on nie moze mi przeslac pieniazkow. Dobrze tylko ze mlodemu nakupowal sloiczkow do niedzieli.
Tak sobie teraz rozmawiamy na temat przyszlosci, jak to bedzie jak pojdziemy do pracy, jak Miro do przedszkola/zlobka pojdzie itd. I o nastepnym dzidziusiu. Ale to za 2-3 lata, bo mam kilka warunkow do spelnienia. Temat dzidziusia wzial sie z tad, ze moje kuzynka studiowala malarstwo i zgadalam sie z nia ze kiedys mi cos namaluje, no i tak mysle ze lozeczko przydalo by sie odmalowac kiedys przed nastepnym bablem.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

sloneczko bardzo mi przykro z powodu dziadkow, trzymajcie sie oboje z mezem, musicie sie teraz wspierac nawzajem. Sciskam was mocno :kiss:

maksiu wam tez zycze duzo zdrowka dla Maksia :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #538794 przez Daria23
witam sie i ja:*my byliśmy rano na szczepieniu Tymi troche popłakał ale już było oki.Mamy zapisaną maść bo Tymkowi wyszły jakieś dziene dwie plamki i będziemy smarować...
Ale się wystraszyłam z tą kaszka poleciałam zobaczyć ale naszczęście wszystkie mam z bobovity uffff:)ale swoją drogą masaka jakaś chyba nie chciałabym być na miejscu tej babki....

Bidol-ah ta nasza Kama jaka piękna:)
BasiaOlek-mój ostatnio też mocno rozmowny:)

A Tymi wazy 8,700:P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #538889 przez anszka
Ale że niby cały szczur :unsure: :unsure: :unsure:
Mnie się coś wierzyć w to nie chce. Mam kleik i mleko tej firmy, ale nie panikuję.

BO - Olek jest super, lubię, gdy dzieci tak opowiadają, stroją wtedy takie mądre miny :woohoo: :woohoo:

Słoneczko - miło, że do nas zajrzałaś, mam nadzieję, że limit na nieszczęścia w Waszej rodzinie został wyczerpany, a historia z cytologią straszna, nawet nie umiem sobie wyobrazić, co przeżyłaś.

Daria - Tymi też ma ładną wagę, my mamy za tydzień szczepienie, ciekawe, ile mój klopsik już ma :)

Maksiu - niestety, nie każdy lekarz ma podejście do dzieci, a szkoda.

Majówka - koniecznie się pochwal swoim przebierańcem :)

Olga- Ignaś mnie zaskakuje tym swoim spaniem, chyba też Wojtka do niego na nauki poślę :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #538898 przez słoneczko
daria Tymus lsdnie wazy:) a ile ma cm?

mama89muminka trzymam kciuki aby ulozylo sie z pieniazkami,a Miro grzeczniutki ze dal pospac mamusi

12 lata 2 miesiąc temu #538901 przez słoneczko
anszka dziekuje za mile slowa :* i za wsparcie, duzo mi to daje bo jestem juz wykonczona tym wszystkim.

12 lata 2 miesiąc temu #538969 przez Olga
My już po kolędzie,mały tak sie księdzy przyglądał ;) Terz własnie wstał,to pójdzie ładnie o 21 spać :)

Też bym chciał,żeby z tymi kaszkami to nie była prawda,bo zniechęciłam sie do produktów tej firmy,zresztą pewnie w innych dzieje się podobnie :angry:

słoneczko współczuję tych rodzinnych tragedii,teraz będzie tylko lepiej.I mam nadzieję,że niedługo was odwiedzimy :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #539031 przez krecik
dziewczyny, poniosłam wychowawczą porażkę, otóż będąc ze Stasiem 24h na dobę, ten powiedział ta-ta. Mąż chodzi dumny jak paw

Bidol, powtórze się, jaka Kamilka jest ładniutka:)

Słoneczko, tak jak już któraś napisala limit nieszczęścia został wykorzystany. A zapasy dotarły, lodówka się nie domyka, tylko mąż pomylił jeszcze paczki i my mamy dwie siatki jabłek, a siostra dwie ziemniaków:)

Maksiu, ale cham, ja bym powiedizała, że jak się tak lekarz zachowuje, to potem są takie sytuacje jak białymstoku z tym bolkiem

No i coś miałam napisac i zapomnialam

aaaa na okaziukujest pakiet 100 fotek za 19 zeta, kuppowałą któraŚ?jaka jakość?

12 lata 2 miesiąc temu #539057 przez maksiu
Krecik ale ci misiek maly niespodzianke zrobil ha ha
No jest nadzieja ze jutro pojade po chlopakow, bo lekarz chcial od meza dowod in cos tam jeszcze do zwolnienia

12 lata 2 miesiąc temu #539087 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #539147 przez daners
dobry wieczrek :)
jejciu a mamy co urlop sobie zrobily od forum ;p hehe malo dzis naskrobalyscie :)

u mnie mały spi a ja rozpoczelam "wieczor pieknosci" haha meza niema to moge straszyc z maseczka i henna na brwiacg :D

mm to uffff ze to nie szczur bo firma by miala maly kryzys ze spe4daza ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #539245 przez mama89muminka
No wlasnie cos malo nas tutaj dzisiaj, gdzie reszta?

Miro cos ostatnio mi za wczesnie zasypia, o 20 zawsze mamy kapanie a ona o 19.50 w placz i 5 minut pozniej spi :huh: Nie wiem czy to dobrze czy nie...

A Mironek konczy jutro 6 miesiecy!! :lol: Az sama nie moge uwierzyc zetak szybko zlecialo...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #539329 przez Olga
No mały od 20.45 śpi :) jak ja lubię,jak on tak chodzi spać i bardzo się cieszę,o zrobiłam mu 210 mleczka,ale samego bez kleiku i o dziwo wypił i płakał,ze mało,ale najpier spróbował i jak pociągnął.to już nie póścił :) widocznie ten kleik ryżowy co dodawała mu zbrzydł.Jutro mu zrobię budyń,tylko się zastanawiam jak,jak tego mleka się nie gotuje :unsure: Anna może Ty wiesz,jak to zrobić? Moja Olga uwielbiała budyń,musiałam jej co wieczór robić,ale to juz jak piła normalne mleko ;)

Tak się cieszę,że wyjaśniła się sprawa z ta kaszką,bo miałam stracha :ohmy:

m89m ja małemu sprawdzam pitolka i jajeczka też,a pitolka mu odciągam przy myciu i juz mu tak ladnie schodzi :blink:

BasiaOlek śliczny Twój synuś,a jak gada-mój jest na etapie piszczenia,aż glowa czasem boli ha ha :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #539330 przez chłopek
hej
słoneczko jeszcze raz ściskam, u mnie było tak samo byłam z Sebkiem w ciazy najpierw jeden dziadek mi umarł a później drugi :(takie to zycie jest kruche
ale przygode miałaś nie ciekawa ale lekarz to ładną gafe zrobił.
jakos daje rade bez męża jutro późno w nocy przyjezdza.
szwagierk sie mnie zapytała kto mi dzieci myje ? jak to kto sama
m89m mój miał tylko wodniaczki jądrek

12 lata 2 miesiąc temu #539343 przez mama89muminka
chlopek, ale dziwne pytanie zadala ta szwagierka, to co ,musisz miec cala ekipe do pomocy czy sama nie potrafisz? niektore kobiety to dziwne sa, naprawde. a te wodniaki to co to? wez mnie nie stresuj jeszcze bardziej, ja tak jak Olga tylko przy kapaniu i to nie ze za kazdym razem tylko co jakis czas. ja to nie myslalam ze z chlopakami tyle klopotow moze byc...

12 lata 2 miesiąc temu #539347 przez mama89muminka
Olga, moj ryzowego kleiku raczej nie lubi, kupilam mu kaszke gruszkowa to od razu lepiej (a slodka jak cholera) i teraz mieszam ta ryzowa z gruszkowa zeby za slodko nie mial

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka