BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 dni temu #608733 przez Anna77
Daria ja akurat bardzo lubię kalie i chyba są wytrzymałe. No i są chyba eleganckie.

Uciekamy na nasz krótki spacerek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 dni temu #608859 przez agnesssa
Bidolku mam nadzieję, że te zółte kartki już wyrzuciłaś :silly:

Olga Ignaś stoi jak dorosły normalnie :lol: Jest boski :kiss: :kiss:

Daria
Ja też Maksia nie przebierałam w piżamkę, bo zazwyczaj zasypia przy cycku więc trudno go później szarpać :huh:

Ale to racja, że jak teraz przeczochra całą podłogę to ciężko w tym go kłaść do łożeczka :huh: Z tym raczkowaniem to bez przesady :lol: na razie próbuję i śmiesznie to wygląda Ale pełza po całym mieszkaniu :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 dni temu #608863 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 dni temu #608864 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 dni temu #608875 przez Olga
My byliśmy na godzinnym spacerku,ale dzisiaj ładnie,wszystko topnieje,ale co z tego,jak w czwartek ma znów tak sypać ja wczoraj :angry: Ponoć jeszcze 2 tyg.takiej pogody ma być :angry:

Dzwonili teraz z basenu,że zmiana planów i te najmniejsze dzieciaczki ( w tym Ignaś ),mają zajęcia o 16.Nie pasuje mi ta godz.wcale,bo mały wlasnie między 15-16 chodzi spać,o 18 mi bardziej odpowiadało.Nie wiem,co zrobię jutro,co mam go budzić,albo takiego śpiącego ciągnąć :angry: i kolejny problem do rozwiąznia :(

Z piżamkami,to jasne,że każdy robi jak chce.Ja jakoś tak mam przyzwyczajenie po dziewczynkach,robię mu nastrój,jak juz zasuwam rolety,to mały wie,że pora drzemki,później ściągamy rajstopki,to już sie cieszy i podusia jego już w pogotowiu czeka.Teraz będę zakładała dół od piżamek ,bo sie odkopuje od pewnego czasu i tyle z naszych rytuałów :silly:

Tatuś z Ignasiem znaleźli sposób na chodzenie.Ignaś dorwał stojak z zabawkami i przeszedł przez cały pokój sam,bo przy pchaczu to jakoś niebezpiecznie,bo on za szybko odjeżdża ;) a ten stojak tak tępo pcha się po dywanie,więc Ignaś stabilnie idzie :silly: Oj ci faceci-mają pomysły :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 dni temu #608914 przez Anna77
Bidol nie lubię biegać z kimś. Zdecydowanie wolę sama.

Kamyczka lubię biegać. Ze zdecydowanego przeciwnika, 5 lat temu zmieniłam się z zwolennika. A po porodzie to póki co mam tylko zapał - gorzej z działaniem :lol:

12 lata 3 dni temu #608983 przez bidol
Ania - ja sama sie bojam ;)

Daria - ja mialam kalie i utrzymywaly sie jeszcze przez kilka dni :) mialy takie zbiorniczki z woda przyczepione :) ale ten ;z gozdzikow co na pierwszym zdjeciu jest boooski :)

Agnesssa- no ja Ci ich kochana nie anuluje :( przykro mi :( bo to Kamyczka je rozdawala :p hahahha
Co do Maksia - to szok ze juz tyle potrafi :ohmy: Pewnie jestes strasznie dumna :)

Olga - oj ale Ignas jest zdolny :) jestem w szoku :) a kiedy idziesz z Ignasiem do ortopedy?? Bo to z tego co pamietam ważna sprawa :)

No Kamila juz nie pelza. Tylko raczkuje :) :) zasuwa pieknie :) dzisiaj moze nagram i wstawie :)

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #609244 przez Anna77
wow, chyba jeszcze mamusie odpoczywają po świętach, he he

Bidol nie ma się co bać. Dlaczego się boisz i czego :unsure: Fajnie że tak szybko to idzie z tymi postępami Kamilki.

Mati dzisiaj też już lepiej się czołgał. Śmiesznie to wygląda, bo odpycha się na dwóch przedramionach jednocześnie i baaardzo się przy tym śmieje w głos. A największą radochę miał jak dzisiaj leżał na tapczanie, porywał moją myszkę od komputera, doczołgiwał się do brzegu tapczanu i zrzucał na podłogę i na nią patrzył śmiejąc się na maksa jak go odciągałam. I tak w kółko wędrował i zrzucał. Przezabawny dzień mieliśmy dzisiaj

A ja się w końcu zwlekłam i poszłam pół godzinki z haczkiem potruchtać. I od razu człowiek się lepiej czuje. Jeszcze tylko trzeba zjeść do końca babkę i sałatkę (żeby się nie zmarnowało :silly: ) i będzie można zacząć nowe życie!

12 lata 3 dni temu #609350 przez Olga
bidol,a dlaczego mam isc do ortopedy-dlatego że zaczął chodzić :unsure: Ja nie chodziłam nigdy wcześniej z tego powodu,więc nie wiem,a jak byliśmy na oststnich bioderkach,to już nam nie kazał przychodzić,mówił,że jest wszystko dobrze :silly:

Jak mi się uda,to jutro wstawię,jak mały chodzi już przy jeździku :silly: Myślała,że on będzie mało stabilny,a jednak super Ignaś z nim chodzi.Kurcze,nie moge uwierzyć,że mały zaraz będzie za mna wszędzie biegał-koniec swobody ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 dni temu #609398 przez bidol
Olga - no nam koniecznie kazal jak mala zacznie chodzic. A siostry coreczka zaczela chodzic w 10 miesiacu i poszli do ortopedy i okazalo sie ze ma jeszcze za slabe kosci - nie wiem jak to nazwac i musieli mala przetrzymywac zeby nie stawala na nozki. To kasze gryczana jej sypali w skarpetki zeby nie wstawala. Znowy kolezanki coreczka tez wczesnie zaczela chodzic i nie byli u kontroli i ma strasznie krzywe nozki. Jak kablaki :( wiec moze warto. Tak dla wlasnego spokoju :)

Ania - ja strachopłoch jestem. Mam uraz bo jak chodzilam do liceum to napadł mnie zboczeniec w samym płaszczu :( nic mi nie zrobił ale strach pozostał :(

12 lata 3 dni temu #609425 przez Olga
Kurcze,to mnie nastraszyłaś,chyba się zapiszę na wizytę,tylko ciekawe,czy nas przyjmie :unsure: Zaraz babcię jutro wyślę,to może coś załatwi w przychodni.Dziewczyny też w 9 mies.chodziły,ale każde dziecko jest inne i faktycznie warto to sprawdzić :silly: Dzieki za radę ;)

12 lata 3 dni temu #609440 przez Anna77
Bidol no to rozumiem już teraz ten Twój strach i się nie dziwię.

Olga mi też ortopeda kazał przyjść na kontrolę, jak mały zacznie chodzić. Ale faktycznie z chłopakami nie pamiętam, żebym na takiej kontroli była.

12 lata 3 dni temu #609453 przez Olga
Przejdę się,jeżeli będzie chciał nas przyjąć,bo prywatnie bym musiała jechać,a jeszcze przy okazji pediatry zapytam,żebym czegoś nie przegapiła.Tylko ciekawe,jak ja bym teraz musiała małego powstrzymać,jak bym to zrobiła ha ha :lol:

12 lata 3 dni temu #609480 przez Majowka
czesc dziewczyny

Rodzice dzis odlecieli do PL :( baaardz nam smutno...tak krociutko byli :( nie dalo rady sie soba nacieszyc :((

przywiezli mi cyfre plus, wiec tez teraz bede dzien dobry tvn ogladac! :) musze tylko zainstalowac!
Swieta super! pieknie bylo, tak rodzinnie!

M-M, gratuluje! super, ze juz pracujesz! ja tez musze sie zaczac za czyms podobnym rozgladac. Praca na 3dni w tyg jest suuper!
Pytalas o sukienke, jeszcze nie myslalam, ale jak juz bedzie blizej daty bede Was informowac!

Olga, Pieknie Ignas wyglada! taki dorosly! wysoki, przesliczny chlopczyk!
Wszystkim gratuujemy postepow ruchowych!!! :)

u nas bez wiekszych zmian, Lucasek przyjmuje tylko ta pozycje, co Olga pokazala u Ignasia, niby do raczkowania, ale jeszcze sie nie posuwa do przodu tylko kreci dookola :) na brzuszku dalej nie lubi lezec...

12 lata 2 dni temu #609681 przez bidol
nie no własnym oczom nie wierzę :ohmy:

jest 10.15 - i ja jestem pierwsza :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

dziewczyny co się dzieje??? gdzie się podziewacie - :unsure: a może to protest przeciw zimie????

Majówka - wszystko co dobre szybko się kończy :( A co do pozycji do raczkowania to Kamila tak prawie 2 miesiące się bujała - dopiero teraz zaczęła raczkować :lol:

Olga - wiele się pozmieniało - Seba jak był mały to pomimo kiepskich bioderek nie miał zaleconych tylu wizyt kontrolnych ;) Mi ortopeda mówił że w tych pokoleniach jak Kamki i Ignasia bardzo bardzo rzadkie będzie zwyrodnienie stawów. A za kilka lat będzie standardem dawanie gwarancji że w przyszłości ten człowiek nie będzie musiał wymieniać stawów biodrowych. Moje pokolenie jeszcze nie miało tak dobrze ;) A jeśli dziecko zaczyna tak wcześnie chodzić jak Ignaś - bo umówmy się - bardzo bardzo wcześnie robi już pierwsze kroczki :lol: to warto mieć to pod kontrolą :blink: :lol:

U Nas pełna deprecha B) już 20 cm śniegu spadło i non stop sypie :( :( a wczoraj tak pięknie było :cheer:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka