- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kamyczka - zdrówka - oby nic poważnego daj znać po wizycie
AF - pierwszy ząbek - łał - super - może też dla tego zrezygnował z cyca jest już przecież dorosły - ma zęba
a ja jestem w szoku - Kamila pierwszy raz się ze mną porozumiała Właśnie ją przebierałam myłam i szykowałam do spania- ona już oczka tarła marudziła i pokazała że chce smoczka otwierała i zamykała buzie - tak jak się wymawia ma mam ma ale bez głosowo ewidętnie chodziło o smoka ale jestem szczęśliwa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z pozytywnych rzeczy to mamy pierwszego zabka i Kacper raczkuje, non stop staje, nie siadzie nawet na chwile. Wazy kolo 9200 i 80 cm dlugosci, wczesniej go wogole nie mierzylism i kupilam mu rajstopki na 78 chyba i sa za krotkie
Bidol- widzisz jak Kamilka pieknie raczkuje, lanie ci sie nalezy ze tak narzekalas na nia to cie cora zaskoczyla super buziaki dla malej. A co do alergi to Kacprowi tez wyskoczyla na twarzy, bylismy u lekarza i mowi ze to od mleka ale nie bedziemy zmieniac bo jest niewielka i emolienty do kapieli i zyrtec maja pomoc, dla mnie to troche dziwne bo od 5 miesiaca pije to mleko i nic mu nie bylo, mi to sie bardziej wydaje ze od bialka, bo jadl biszkopty, ale ja lekarzem nie jestem . sama nie wiem
Olga- SUPER Ignas chodzi i staje, zuch chlopak. a powiedz mi jaka jest woda na basenie, ciepla? czy taka jak sie normalnie choci, bo tez sie zastanawiam by pojsc z malym.
mm-gratuluje pracy , fajnie jest sie wyrwac z domu, to pracujesz tam gdzie twoj maz? a co do polskiej telewizji to niech ci rodzice wysla przesylka wszystko, my tak robilismy, talerz, dekoder, w sumie chyba ze 100 zl zaplacili, a pozniej to maz zainstalowal wszystko, najgorzej jest sygnal zlapac bo trzeba pod odpowiednim katem zamontowac talerz, moj to sie chyba pol dnia meczyl,chyba ze macie taki ang talerz zamontowany, to jego wystarczy odpowiednio przekrecic( przewaznie przy kazdym domu on jest wiec nawet talerz polski talerz nie bedzie potrzebny) bo sa tez w uk firmy od tego ale oni to kupe kasy biora za to, a to nic skomplikowanego.
Dariakwiatki piekne, napewno beda pasowac.
Jejciu zapomnialam co jeszcze ktorej mialam napisac takz sorki, pisalyscie cos o spaniu, to moj w ciagu dnia spi w tym w czym chodzi czyli rajstopki i bluzka, a na noc to spiochy, nie chcialoby mi sie go przebierac za kazdym razem
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wreszcie moge sobie usiasc na dluzej, jedank nie dam rady was doczytac.
U nas wszystko ok, Miro po powrocie z pl zaczal przesypiac cale nocki, jednakze od ostatnich kilku dni budzi sie z mega placzem.
Przeprowadzka prawie dobiegla konca, zostalo nam kilka rupieci ze starego domu no i jeden kot nam zaginal w akcji, maz przywiozl pierwszego (bo mamy tylko jedna kocia klatke), nastepnego dnia pojechal po drugiego, ale go w domu nie bylo i od tamtej pory nie moze go nigdzie znalesc.
Jak na zlosc, wszystko sie psuje, drugi samochod w ciagu tygodnia w naprawie, materac mlodego zostal obsikany przez kota wiec trzeba bylo wyrzucic, bo smierdzialo jak nie wiem, teraz musimy mu nowy kupic, no i przez jakis czas najpierw ja chorowalam, teraz Miro. Bylismy wczoraj u lekarza, niby wszystko ok, ale przepisal jakas maske, zeby mu sie lzej oddychalo. Jutro chyba kupimy ja, mimo ze z kasa cienko, bo wydatkow mamy mnostwo, szczegolnie, ze maz jezdzi codziennie te 110km do starego mieszkania po reszte rzeczy. Ale trzeba sobie jakos radzic, dobrze chociaz, ze prace ma juz porzadna i od nastepnego tygodnia zaczyna pracowac na stale.
Planujemy jeszcze dac juniora do przedszkola/zlobka, zebym mogla isc do pracy, chcemy oszczedzic troche pieniedzy, zeby kupic wlasny dom, a nie wynajmowac cale zycie.
Miro po zabiegu jakos daje rade, na poczatku nie chcial w ogole jesc, ale juz jest lepiej. Dzisiaj wypial jezyk do mamuski, urwis maly.
To tyle u nas, malo czasu, duzo do zrobienia jeszcze mamy... Calymi dniami bieganina, nie pamietam kiedy ostatnio tak sobie na dluzej moglam usiasc i odpoczac.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
bidol Ignaś wstaje przy łóżku,u dziewczyn w pokoju.Nie mamy takich mebli,żeby mógł przy nich sobie chodzić,zresztą on jak stoi przy czymś,to od razu się odwraca,puszcza i idzie,nie patrzy gdzie Trzeba teraz mieć go cały czas na oku
km zajęcia mieliśmy w brodziku,woda była cieplutka,zawsze tam jest ciepła,chociaż kierownik basenu na zebraniu mówił,że na czas tych zajęć będą ją jeszcze podgrzewać a w jacuzzi jak się małemu podobało bąbelki go bardzo zaciekawiły
m89m fajnie,że już macie przeprowadzkę z glowy a ten zabieg Miro miał w narkozie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kamykowa84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię Dominiczku!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kamykowa84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię Dominiczku!!!
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Oglądam Idealną nianię-chyba nowe odcinki
Też myślę słoneczko o Tobie-odezwij się
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
ale Ignas zasuwa!!!!!! super!!!!
Lucasek dzis zwymiotowal w samochodzie, wszystko plywalo!!! musialam go calego przebrac u kolezanki (na szczescie ma coreczke w naszym wieku, wiec miala dla nas ciuszki)
M-M, post super!
km, gratuluje zabka! juz mierzy 80cm!!!!!! ale wysoki!!!!!!!
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga znieczulanie jakies mial, cos mu tam psikali. Ale i tak plakal, bardziej byl chyba w szoku, niz go rzeczywiscie bolalo. Ja bardziej to chyba przezywalam
AniaiFilip przeprowadzilismy sie do Turku, czyli bylej stolicy Finlandii. A wlasciwie mieszkamy teraz na jednej z wiekszych wysp nalezacych to Turku.
Miro calkiem ok, troche marudzi mi ostatnio, ale to chyba przez ten jezyk. Osiagniecia, hmm.. Smiga za kotem szybciej niz ostatnio, staje na nozki sam, duuuuzo mowi... No i rosnie
Kamyczka to Dominis choruje? Zdrowka dla niego.
Mojemu zamiast splywac to wszystko sie zatrzymuje w nosku, nawet kropelki nie pomagaja
Olga ja slyszalam ze kosmetyki Johnsona bardzo uczulaja, dlatego my nie uzywamy.
Miro w chwili obecnej oglada bajke, ja ide szykowac sobie sniadanko, poki jest jeszcze spokojny, bo znajac jego dlugo to nie moze trwac