BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #324319 przez Olga
No właśnie nie pamiętała,czy ty już wiesz,czy nie.Dzisiaj to już pewnie będzie dokładnie widać,Ja już się przyzwyczaiłam,że synusia będę miała,ale jeszcze w styczni jak weszłysmy z cóercia do sklepu z dziecięcymi ciuszkami,to ja zamiast chłopięce oglądać,to poszłam w drugą stronę,do tych pięknych,maleńkich sukieneczek i córci mnie wołała,że nie tam poszłam ha ha.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #324328 przez chłopek
olga u mnie mama jest przekonana ze mam córke, moja siostra wczoraj powiedziała że też tak uważa bo mój brzuch jej "cipeczkę" :) przypomina ale ja ie nie nastawiam że jeste dziewczynka

12 lata 10 miesiąc temu #324336 przez anszka
Cześć kobietki :)
Najlepszego kobiecego Wam życzę (np. nowej torebki lub pary butów ;) )

Dostałam dziś wiad. od kumpeli:
"Gdyby nie my, to dziady nadal chodziłyby po drzewach" :lol:

Ja idę zaraz do fryzjera, chciałam radykalne cięcie, ale zmieniam po latach fryzjera, bo po przeprowadzce mam za daleko i trochę się boję, ale jak to zawsze mówię - włosy to nie zęby, odrosną :)

M_M - też mam żyłki dochodzące do piersi, od samego początku ciąży. I też czaję się na canona 550d, ale muszę przekalkulować i może wybrać starszy model (np. 1100d) i tak jestem amatorką :)

Saiko - ładna kieca, ale do mojej figury nie pasuje, bo cyce w niej wyglądają jakby nade mną dominowały :)

Ja miałam włosy gładko zaczesane i z makijażu byłam zadowolona, ale jak szykowałam się u mamy do sesji w plenerze, to się okazało, że kosmetyki do makijażu zostawiłam u teściowej i nie miałam się czym wymalować, nawet mama nie mogła mi pomóc, bo wyjechała i swoje też swoje zabrała. Masakra jakaś, znalazłam stary tusz i jakieś cienie - byłam załamana, ale jakoś wyszło.

Dziewczynki, waga mi skacze - teraz chudnę (1,5 -2 kg) i cyce maleją. Czy to normalne :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #324337 przez chłopek
anszka normalne ja tez chudłam w pierwszej ciazy a teraz tylko tyje:)

12 lata 10 miesiąc temu #324368 przez saiko
Olga napisał:

No właśnie nie pamiętała,czy ty już wiesz,czy nie.Dzisiaj to już pewnie będzie dokładnie widać,Ja już się przyzwyczaiłam,że synusia będę miała,ale jeszcze w styczni jak weszłysmy z cóercia do sklepu z dziecięcymi ciuszkami,to ja zamiast chłopięce oglądać,to poszłam w drugą stronę,do tych pięknych,maleńkich sukieneczek i córci mnie wołała,że nie tam poszłam ha ha.

Olga, śmiej się śmiej - ja wczoraj weszlam do sklepu i wisiały ciuszki i chwyciłam za malutka sukieneczkę i po kilku sekundach dopiero sie zorietowalam, ze ten ciuszek mnie nie dotyczy ;)

12 lata 10 miesiąc temu #324385 przez Majowka
bidol napisał:

Majówka - wózek b.fajny :cheer: ale Ty wspominałaś że u Was tam dużo bruku jest - i takie kułeczka się chyba nie sprawdzą :dry: ale poza tym wóek b.fajny :kiss:

Wiem wlasnie, wysztko ma oprocz tych kol pompowanych...ale z drugiej strony, wiesz co mi tu mowia, ze po 2 latach i tak wszyscy kupuja zwykla skladana parasolke i jest to najwydajniejszy zakup....te parasolki, ktore do tej pory widzialam sa na zwyklych gumowych kolach...czyli co, pozniej juz nam wszystko jedno czy troszke potrzesie czy nie? :laugh:
Przypomnialam sobie tez kolezanke, ktora odwiedzila mnie rok temu z 7miesiecznym bobaskiem (juz siedzial), zeby nie targac duzego wozka, kupila lekka parasolke, w ktorej maluch mogl lezec kiedy zasypial. Zwiedzalismy cale miasto (po tym bruku) i jakos sobie nie przypominam zeby narzekala, ze trzesie....to daje mi do myslenia :dry:

Fotki wszystkie cudne!
A sukienka piekna! Tez bym taka chciala :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324412 przez bidol
Majówka - ja tam nie wiem jak to u Was jest, ale w Polsce to się nie sprawdza, bo dziury wszędzie, a takie malutkie dziecko to b.delikatne jest i nie wyobrażam sobie go na płasko po dołkach i bez amortyzacji wozić, co można powiedzieć to można ale nawet te tylne pompowane koła inaczej się zachowują na nierównej powierzchni niż zwykłe. Ja też mam dla Seby parasolkę - taką na wypady za granicę ale nie umywa się do wózka na pompowanych kołach. Jak dziecko już siedzi - to wydaje mi się że inaczej to na maluszka oddziałowuje - chodzi mi o kręgosłup - bo jak siedzi to już jest jakaś amortyzacja.
Ale to tylko takie moje wywody - musisz skonsultować to z mamami z Portugalii.
Wiem że w Anglii mało kiedy kupuje się gondolę i raczej maluszki wożą od urodzenia w parasolkach, ale co kraj to obyczaj :woohoo:

u nas spacerówki to takie królują i gdybym mieszkała w warszawie w centrum to pewnie taki bym kupiła jak Ty pokazałaś albo te
allegro.pl/quinny-senzz-j-buzz-zapp-gond...rze-i2178340891.html
allegro.pl/nowosc-wozek-quinny-zapp-xtra...usa-i2192615230.html

12 lata 10 miesiąc temu #324443 przez anszka
Chłopek - dzięki, uspokoiłaś mnie.
Majówka - fajny, ale ja jednak idę w pompowane koła, choć kolega mojego męża się śmieje, że jak mi się dwa razy przebije w terenie, to mi się odechce.
Bidol - a ty chyba masz quinny z tego, co pamiętam, ale trochę inny?
Saiko i Olga - a ja od początku tylko na chłopięce patrzyłam, choć kiedyś bardzo marzyłam o córeczce, to od początku ciąży już tego nie miałam.

A ja chyba nie pójdę na usg 3d, bo te dzieci jak ufoludki wyglądają, wolę sobie Wojtusia inaczej wyobrażać :)

DZISIAJ POŁOWINKI :lol:

PS I jeszcze jedne życzenia: "Dzisiaj Dzień Kobiet, więc cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę. Niech żyje cellulit i kurze łapki, bo my jesteśmy fajowe babki".

12 lata 10 miesiąc temu #324445 przez saiko
widze, ze temat wózków wraca jak bumerang ;)

a ja musze sie pochwalić, że pierwszy raz zrobilam kapusniak i juz wiem, ze nastepnym razem bedzie lepszy :D ale robilam go z tego co mialam w domku

12 lata 10 miesiąc temu #324449 przez Kamyczka
anszka napisał:

DZISIAJ POŁOWINKI :lol:

PS I jeszcze jedne życzenia: "Dzisiaj Dzień Kobiet, więc cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę. Niech żyje cellulit i kurze łapki, bo my jesteśmy fajowe babki".

Anszka, gratuluję połowinek :) No pewnie,że super z nas babki :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #324460 przez Olga
Jeszcze godzinka i zobaczę mojego synusia.Huuuura!!! :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #324462 przez Kamyczka
Olga napisał:

Jeszcze godzinka i zobaczę mojego synusia.Huuuura!!! :)

Olga, daj znać po!Uciekam na spacerek,buźka :)

12 lata 10 miesiąc temu #324467 przez chłopek
olga no to super, a my juz po spacerku, młody spi a mnie głowa boli, ide męzowi zrobić obiadek :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324503 przez anszka
Olga - zazdroszczę, bo ja dopiero 19 marca idę, daj znać, co tam u Ignasia :)
Kamyczka i chłopek (o Majówce to nawet nie wspomnę ;) - Wam też zazdroszczę, ale spacerowej pogody, bo u mnie śnieg z deszczem pada, okropieństwo, na szczęście mąż mi przyniósł trochę wiosny do domu :)
Chłopek - pij dużo wody, mi na ból głowy pomaga
Saiko - temat pewnie będzie powracał, aż dokonamy wyboru :) i gratuluję sukcesu kulinarnego, ja właśnie kalafiorową gotuję :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324551 przez bidol
no dziewczyny ja już po :)
i UWAGA UWAGA UWAGA BĘDZIE CÓRECZKA !!!!!!!!!!!

A OTO DOWÓD
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka