BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 5 miesiąc temu #703980 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #703998 przez lusiamamanikosia
hej :)
Kamyczka - mój to mlekowy jest chłopak - teraz pije mleko Bebiko z kleikiem ryżowym bardziej sycące to jest już nasze 3 mleko jakie wprowadziłam - a zjada nawet 4-5 razy po 150ml i rano i wieczorem kaszke z butli 240ml

11 lata 5 miesiąc temu #703999 przez bidol
Kamyczka - ja jak ostatnio ugotowalam zupe i Kamili warzywa widelcem pogniotlam zeby szybciej wystyglo to tknac nie chciala.
Mleko pijemy gerbera nan pic nie chciala. Bebiko tez jej smakowalo ale jakies dziwne kupki po nim robila. U nas gerber sie sprawdza. A Dominis nie chce pic mm?? Jaki macie??

11 lata 5 miesiąc temu #704016 przez lusiamamanikosia
Bidol - a jakie kupki robiła po bebiko ??

11 lata 5 miesiąc temu #704028 przez bidol
lusiamamanikosia napisał:

Bidol - a jakie kupki robiła po bebiko ??

A takie zilone i ciągnące. Ciezko z tego bylo pupe umyc.takie jak z tozpuszczonym cukrem

11 lata 5 miesiąc temu #704034 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #704077 przez Daria23
Kamyczka - ja podaje już Bebiko 3 i rano dostaje 220 ml i wieczorem przed snem 220ml-z tym że wieczorem Bebiko 3 R- z ryżem....

Bidol-to Tymek znowu po Nan miał jakieś zielone i twarde kupy pamiętam-każde dziecko inaczej:)Po Bebiko robi wszystko jak trzeba:P

To ja znowu z Tymkiem nie mam problemów w zupce już nie gniote warzyw tylko kroje w małe kosteczki Tymkowi już zadny kawał nie jest straszny:P

Lusia-to dużo pije Nikoś mleka-Tymek też by pewnie pił jakbym mu dawała ale nie podaje bo na tym Bebiko 3 jest napisane że dzieci po roku mają zapotrzebowanie na dwa kubki a poza tym w dzień wciąga to danonka to znowu coś także białka ma dosyć:)

11 lata 5 miesiąc temu #704202 przez daners
hej mamuskiii :):)

jak wieczorek mija ;] pewnie standardy o tej porze...kapiel,mycie jedzonko i spanko :):)

Daria ja naszczeście przeprowadzilam Fifka do swojego pokoju jak mial 3/4miesiace;] wiadomo ze ciezko bylo latac co chwile i w nocy spr.czy oddycha ale teraz nie żaluje :):):)

a co do jedzenia to my tylko dwa razy jemy mleczko= rano i wieczorem a poza tym hmm ktore dziecko nie kocha paróweczek:):):) hihihi my jemy ale same bo pieczywo bee , jajka owoce bee to juz rozszyfrowalam :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 5 miesiąc temu #704239 przez lusiamamanikosia
ja to się zastanawiam jak to będzie z mlekiem jak skończy roczek bo on bez mleka żyć nie może , potrafi zjeść zupkę czy drugie danie i jeszcze mlekiem dopchać się :/ nie mam pojęcia jak to będzie on by mógł cały dzień być tylko na mleku :P

a słuchajcie mam problem z Nikim nie wiem jak mu wyleczyć kciuka :/ któregoś dnia się w niego ugryzł i rozciął go i teraz mu się rana zrobiła bo to jest ssak swojego kciuka do spania ssie kciuka i jak głodny ssie kciuka i przez to jego ssanie zrobiła mu się duża rana na kciuku i nie mam pojęcia jak mu to wyleczyć :(

11 lata 5 miesiąc temu #704342 przez Olga
Ignaś pije Nan i dwa razy dziennie to podstawa-z 300 wody,to z kaszką wychodzi 330,ale podobnie jak Tymuś gdybym mu dała częściej,to też by pił.Dzisiaj np.nie chciał obiadku i jak zrobiłam kaszkę,to wciągnął całą butlę,ale po obiedzie by nie wypił :blink:

I mamy w końcu winowajcę marudzenia-5 ząbek jest nareszcie :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #704406 przez km
hej dziewczyny , nie mam wogole czasu do was zajrzeć, właśnie uspiłam Kacpra i dopiero zaczęłam zupę gotować pomidorową. Jutro gril i wieczorem pakowanie, bo w niedziele z samego rana wyjeżdzamy na lotnisko.

Jejciu jak dużo wasze dzieciaki piją mleka, mój wręcz przeciwnie, puszka starcza mi na ponad miesiąc. Już nawet nie wiem gdzie butelki pochowałam . mój rano tylko je mleko z musli, ale to na 150 ml wody, albo kaszke na 180ml wody i to też musze go zabawić żeby tyle zjadł, czasami zje tylko połowe. Póżniej drugie śniadanie jogurt jeden, zupa, drugie danie, owoce i na kolacje dzisiaj miał kanapke z serkiem śmietankowym i danio całe zjadł. Troche się martwie że tak mało tego mleka, ale przecież jogurt czy serek też ma dużo wapnia. Sprawdzałam na puszcze i jest napisane że po roku wystarczy mleka 2 razy po 150 ml.

kamyczka- to Dominiś wogóle nie chce jeść tych zup co wy jecie? Mój też na początku marudził jak mu wprowadziłam drugie dania, bo wiadomo trzeba się troche namęczyć żeby pogryźć wszystko jak się nie ma zębów, ale pomału się przyzwyczaił, próbuj. Mam koleżanke, której córka ma 2 lata za miesiąc i ona w dalszym ciągu je słoiki , wogóle nie je tego co oni, jak to zobaczyłam to się przestraszyłam że u nas tak będzie dlatego 2 miesiące temu powiedziałam koniec ze słoikami, i od tamtego czasu a ni razu nie kupiłąm żadnego obiadku, tylko owoce czasami kupuje.

11 lata 5 miesiąc temu #704515 przez bidol
Doberek :*

Saiko - buziaczki dla Szymka - 100 lat 100 lat :kiss: :kiss: :kiss:

Kamilka tez je malo mleka 2x po 150 ml choc jadla by wiecej znaczy czesciej bo jednorazowo wiecej nie wypije :)

Daners - a probowalas zrobic Filipkowi paste jajczna?? Taka z maselkiem i pietruszka. Kamila uwielbia :)

Km - to kiedy dokladnie przylatujesz??

Olga - gratulacje - nam wlasnie wyszedl 8 - smy zabek :)

Km - no ja znam dziecko co mialo 4 lata i mam mu przecierla wszystko :(

Kamyczka - sprobuj nauczyc Dominisa jedzenia kawalkow na tym co najbardziej lubi jesc np owoce :)

11 lata 5 miesiąc temu #704607 przez Olga
Zła jestem,bo pogoda nam nie dopisała-nici z grila,trzeba wszystko będzie przenieść do moich rodziców do domku :angry: :angry: :angry: Jak pech,to pech :(

Buziaczki dla Szymka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 5 miesiąc temu #704617 przez Anna77
Olga no to fakt, jak plany się sypią, to nie jest fajnie. Ale nie masz na to wpływu przecież. A imprezka i tak będzie udana :blink:

Szymuś - sto lat, sto lat !!! :kiss: :kiss: :kiss:

A ja wczoraj miałam wieczorem wychodne i wypuściłam się z przyjaciółką "na miasto". Raczyłyśmy się pysznymi margaritami z truskawkami w meksykańskiej knajpce, przekąsiłyśmy coś i się wyluzowałyśmy. Oj był mi potrzebny taki wieczór. Co prawda dzisiaj jestem piekielnie śpiąca, ale pogoda też robi swoje. Troszkę szaro dzisiaj.

11 lata 5 miesiąc temu #704671 przez Kamykowa84

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka