- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Daria - super ze z siostra lepiej.
Widziałam ze.szukasz kurteczki dla Tymcia. Moja rada poszukaj jeszcze na allegro i tablicy bo na zairze na fb to cie z torbami puszczo baby ladnie sobie cenia rzeczy :o
Szkoda ze link Ci sie nie otwiera. Zonaczyla bys co cie czeka - mowie tu o buncie 2 latka
Af - wiesz co ledwo zyje. Taka sucz dzis byla podchodzila do kazdej I sprawdzala i pilmowala :o jak w podstawowce sie czulam zakwasy mam straszne ledwo chodze
Anna, Olga, AF - co do jedzenia mam to samo nic nie chcw jwsc. Tj apetyt niby ma ale.2.gryzy i po jedzeniu
Lusia - wyczekuj kuriera w oknie oby dobrze sluzyly Nikosiowi
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
- Otrzymane podziękowania: 0
Z drugiej strony zrobienie zupki nie jest trudne...tesciowa sobie poradzi
A niech zobacza ile to pracy przy dziecku!hehe ...nie wiem czy powinnam ich wyreczac
Dla nas nie ma sensu. Tutaj w miescie gotowe jedzenie jest na wyciagniecie reki. No I moja mama bedzie z nami mieszkac na poczatku, wiec moze tez cos zrobic, kupic...pamietam, Ze jak Lucas sie urodzil to sobie radzilismy czesto tak, Ze Antonio jechal po jedzenie do restauracji, centrow hand, telepizza...usmazenie stekow to tez 5min, salatka umyta z paczki plus ryz, czesto tak jemy!
No I zobaczymy czy to bedzie az tak dramatycznie, ze nie bede mogla isc do sklepu, gotowac!?!? Moze nie bedzie ak zle...
Najbardziej boje sie kolek...Lucas nie mial!
Dzieki bardzo
Pewnie, ze sie odezwe. Pewnie sie bede nudzic w szpitalu, to napisze a fotke wrzuce na grupe Mamusie na fb. Niech ktoras z dziewczyn zrobi download I wstawi tu, prosze, Bo inaczej nie da rady.
Z tel nie wstawie na forum...
Olga, no dokladnie. Dobra rada tego pediatry....sama bym na to nie wpadla
Daria, oby siostra jak najszybciej wrocila do domku I na zwolnienie poszla!
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
To jedzenie trochę mnie wkurza, bo człowiek się narobi, a tu nic. Jak Mateusz nie je, to po prostu nie i tyle. Nie bawię się w "a może zjesz coś innego, a jak nie to, to jeszcze coś innego wymyślę". Nie je, jego wybór i tyle. Nadrobi.
Oj słyszę, że moje dzieci przyjechały. Kończę i miłego dzionka Wam życzę.
Bidol cieszę się, że jest poprawa. Będzie dobrze
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Noc taka dosyć trochę się Tymi kręcił ale bez ekscesów:-)
AiF -ja robię racuchy w dodomu itp ale chciałam spróbować tych od anny:-)
Anna-bardzo dziękuję za chęci ale nie będę robić ci kłopotu:-)zresztą w rponiedziałek będę w mieście to wpadne do tesco.
Bidol-hi hi wiem że na fb nie opłaca się kupywać ale tak dałam post żeby zobaczyć jakie mają propozycje dla mnie napewno nie kupię używanej kurtki w cenie nowej. Jak tam zakwasy wciąż dokuczaja? Jak Kampcia?
Anna-oj czasem tak jest że człowiek już fizycznie nie wyrabia organizm i potem przychodzi taka sobota jak tytwoja:-)dobrze że dłużej sobie pospalas:-)
A i moja siostra już wyszła dziś ze szpitala narazie ma 3tyg zwolnienia do wizyty jej u lekarza a potem mają to przemyśleć ze swoją lekarka co dalej
Co do obiadów to Tymi też ostatnio tak mi robi że zje parę łyżeczek ale robię tak jak Anna nie to nie i już nic nie wciskam.
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
rany u mnie wiosna +10 normalnie mylam dzis okna w krotkim tak grzeje ;] teraz kawa ;]
AiF a wy ile macie zabków my to dopiero malusio Jak widzialam Lucaska jak sie usmiechal to wszystkie chyba juz mial
AiF moj zle nieznosi Wczoraj dzis jedynie poplakiwal w nocy ale pikus ;] z Twoim gorzej hmm ale Twojemu to hurtowo przebijaja sie widze i ponownie-biedulek ;]
Daria kuruj sie - grzane winko i pod koc hjahah dobrze sie mówi wiem wiem z dzieckiem to szans brak na kurowanie sie
a co do racuszków chyba domowe smaczniejeze bo te z paczki to wiesz wszystko sproszkowane ;-p
Daria szukasz juz wiosennych ciuszków ;] tez czasem zerkam na zare ale to przez mamuski ;-p tylko niestety sporooo kasiurki trzaby bylo miec ;p
Dziewczyny u mnie tez kiepsko z jedzeniem - ciekawe czy t faktycznie jakas faza buntu że corazwiecej bąbelków tak ma
Mojego jeszcze ratuje uwaga ketchup ale bez przesady ilez mozna i z czym go jesc haha
Wczoraj ryz w sosie koperkowym jajeczko rybka iii....ketchup ;] czujecie,Chyba ma to po mamie ze mieszac moze...
Bidol to mówisz na szczypiora sie robisz ;-p do wiosny
Ciesze sie że Kamci sie poprawilo oby tak dalej i obeszlo sie bez zabiegów itd.
Anna to teraz pelna energi
a u nas w nocy a raczej pol nocy tak syczalo ze spac sie nie dalo i okazalo sie ze rura pekla i cala klatka zalana wrzatkiem hehehe wiec niepospalam seee dzis :
My dzis na spacerze z grabkami juz w piachu grzebiemy
Oby tak juz zostalo.....
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas też wiosna w pełni,na spacerku w samo południe na termometrze pod słońce było 19 stopni aż się do domu nie chciało wracać,ale niestety trzeba było na obiadek ( 7 łyżek kapuśniaku ha ha ) i na spanie,ale Ignaś ręce i buźkę miał jak kominiarz,bo wróciła mania zbierania kamieni ha ha ale i tak wolę to,niż tą zimę
bidolek tak się cieszę,że się Kamilce polepszyło,może minie was ten zabieg buziaczki dla niej
Ja też już patrzę co tam mamy na wiosnę,buciki z jesieni już za małe,mają tyle wkładki co Ignaś ma stopę-kurcze,a tak mi ich szkoda myślałam,że jeszcze pochodzi kurtki jakieś mamy,ale będę jeszcze szukać no i jakieś fajne czapy i komin w innym kolorze bym chciała kupić
U mnie na szczęście choroba się nie rozwinęła,ale Rafał chory ( tym razem trochę go trzyma ) ,a do pracy chodzić musi Marice już pomału przechodzi,ale jeszcze kaszle oby Ignaś z Olgą się uchronili.
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
na początku napisze, że to nie moja wina, że się cały tydzień nie odzywałam, pani w play'u mnie oszukała zapewniając, że na pewno będę mieć internet jak pojade do rodziców,
to pojechałam i zgadnijcie co? nie mialam internetu, tyle, ze pogoda nas wyjątkowo rozpieszczała:D
u nas po staremu, a do tego same wydatki, a to dałam ponad 500 zdjęć do wywołania, a to S. popsuł mi kolejny telefon i nikt nie ma mi nawet jakiegoś starego dać ( pożyczyć-bezzwrotnie)
weekend: zabiegani jesteśmy, jest mąż to korzystam i latamy ze Stasiem wszędzie, doczytam na spokojnie w poniedziałek i się odezwe
miłego i spokojnego weekendu:)
- BasiaOlek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Ale super masz z tym zlobkiem!!! Fajnie Ze Olus pokochal! Sluchajac ciebie, az sie chce sprawdzic jak to by bylo u nas!
Ja oczywiscie na wysokich obrotach! Caly dzien sprzatalam, porzatkowalam, plus zakupy w tesco, kolacja dla nas, Lucasa zupa jeszcze na gazie, ja sie wykoncze!!!
Ile to moze zniesc kobita w ciazy!!!
Lekarz zawsze mi mowil, zeby sie nie oszczedzac jesli ciaza zdrowa, Bo babki w polu do ostatnich dni robily, I powiem Wam ze ostatnio tak se czuje, jak bym fizycznie pracowala
Dzis w nocy byl falszywy alarm, snil mi sie porod, cos mnie caly czas bolaly okolice pochwy, budze sie na siku....zawsze takie ciurki tylko robie, a tu leci jak z kranu! Ale sie przestraszylam.....
Zaczelismy z Antonio czytac na necie co to, czy wody no I co robic...ja juz chcialam wstac I sterylizowac smoczek I nakladki silkonowe na sutki Bo jeszcze nie maialam tego gotowego
Ale Antonio mi kazal lezec...I powiem wam Ze do tej pory nie wiem co to bylo.....
Bo moglam to powstrzymac, jak mocz, potem wkladka sucha, nic sie nie saczylo, wiec moze faktycznie tyle tego siku tam bylo, choc trudno mi w to uwierzyc.
Dziecie sie rusza, wiec na razie nic nie dzwonilam do Gina, we wtorek mam wizyte, wiec mu o tym powiem...jesli do tego czasu nie urodze Bo cos mi mowi, Ze to moze sie wydarzyc w kazdym momencie!
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
majówkajak ci pójda wody, to tak jakby całe wiadro sie nagle z ciebie wylało, przynajmniej tak było u mnie
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
hej dzieczwyny widze że tylko majówka nie śpi
majówkajak ci pójda wody, to tak jakby całe wiadro sie nagle z ciebie wylało, przynajmniej tak było u mnie
Noo, wlasnie wysterylizowalam co trzeba, zeby spokojniej spac dzis hehehe
Z tymi wodami to faktycznie, najczesciej tak jak mowisz, ale pisza, ze sie moga saczyc...ehhh nie wiem