BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #329333 przez An83
Saiko i Kamyczka - pisałyscie o łuszczącej się skorze na brodawkach - kiedys była okazja i kupiłam taki produkt: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=39773
Okazja bo z 9 zł na 5 ;) ale te 9 też nie dużo. Niby dla kobiet karmiących ale używam od czasu do czasu i polecam.

Kamyczka gratuluje synka :) nie martw sie leżeniem, tylko ciesz, że tak jak któras pisała: dzieki usg można teraz wszystko zobaczyc i zawczasu pomoc ciężarnej i dziecku :) Moj byl tak nisko w 12 tyg i tez lezalam. Po 3 tyg na wizycie wszystko wrocilo do normy :)

Lekarze wiedza co robia i jakby cos sie naprawde zlego działo to dziewczyny leżały byście w szpitalu a nie w domu. Pisałam juz o kolezance, ktora w ciązy leżała w szpitalu 2 razy, w styczniu urodzila zdrowego synka :)

Maluchy rosną coraz szybciej, brzuchy tez :) Moj, chyba juz pisałam, tydzien temu, w 23 tygodniu wazyl 623 gramy juz!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #329336 przez Kamyczka
An83 napisał:

Saiko i Kamyczka - pisałyscie o łuszczącej się skorze na brodawkach - kiedys była okazja i kupiłam taki produkt: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=39773
Okazja bo z 9 zł na 5 ;) ale te 9 też nie dużo. Niby dla kobiet karmiących ale używam od czasu do czasu i polecam.

Kamyczka gratuluje synka :) nie martw sie leżeniem, tylko ciesz, że tak jak któras pisała: dzieki usg można teraz wszystko zobaczyc i zawczasu pomoc ciężarnej i dziecku :) Moj byl tak nisko w 12 tyg i tez lezalam. Po 3 tyg na wizycie wszystko wrocilo do normy :)

Lekarze wiedza co robia i jakby cos sie naprawde zlego działo to dziewczyny leżały byście w szpitalu a nie w domu. Pisałam juz o kolezance, ktora w ciązy leżała w szpitalu 2 razy, w styczniu urodzila zdrowego synka :)

Maluchy rosną coraz szybciej, brzuchy tez :) Moj, chyba juz pisałam, tydzien temu, w 23 tygodniu wazyl 623 gramy juz!

An83,dzięki za info o maści! :) ja tak czułam,że synuś będzie!ale czuję jakiś lęk :( :(
A gdzie fotka brzusia?

12 lata 10 miesiąc temu #329337 przez mloda_mamuska
An Twoj bedzie duuuuzym chłopcem :silly:

Moja znajoma urodziła pod koniec 6 miesiaca i uratowali małą.. i ważyła 900 gram ..jak na 6 miesiac to duzo... ale cale szczescie,ze duza... i pewnie dlatego mogli ją uratowac;)

jeju..ja juz mglabym jeździc z oliwierkiem wózkiem ! :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #329350 przez bidol
M_M - ja na USG ostatnio pytałam o ułożenie dzidzi - bo mnie tak bardzo nisko kopie i martwiłam się. A on powiedział że to nic że nisko odczuwam dziecko i też myślałam że niunia jest ułożona nużkami do dołu, a tu kolejna niespodzianka - niunia leży w poprzek :S i mam łożysko na przedniej ścianie - kolejne udziwnienie.

Co cięża to inna :lol:

Kamyczka - będzie dobrze - Dzisiejsze kobiety tak mają - są delikatniejsze i mało która ciąże przechodzi bezproblemowo :dry: kiepskie to pocieszenie, ale zawsze :lol:
A i widzę że jednak zdecydowałaś się na 3/4D - zadowolona jesteś?

Majówka - racja - Ty swoje wyleżałaś i ja mam nadzieje też :)

M_M - no to super że ta dziewczyna jednak nie przerwie ciąży :) :) :)

Saiko
- jak możesz edytować Swojego dopracowanego posta :cheer: U anny - ma być Mateusz :lol:

Moja balerina w 22 tc - 529 gram :)

12 lata 10 miesiąc temu #329360 przez Kamyczka
bidol napisał:

Kamyczka - będzie dobrze - Dzisiejsze kobiety tak mają - są delikatniejsze i mało która ciąże przechodzi bezproblemowo :dry: kiepskie to pocieszenie, ale zawsze :lol:
A i widzę że jednak zdecydowałaś się na 3/4D - zadowolona jesteś?

Moja balerina w 22 tc - 529 gram :)

Bidol, mnie nawet lekarz nie pytał,pomierzył wszystko w 2d i przełączył na 3d :)nagrał płytkę i wziął jak zwykle 100zł.Ale maluszek jakiś senny był i nie chciał się ładnie prezentować z profilu.

12 lata 10 miesiąc temu #329362 przez mloda_mamuska
Kamyczka ja z kazdej wizyty mam płytki... Super pamiątka ! zbieramy i bedziemy trzymac w bezpiecznym miejscu,zeby kiedys kiedysss powspminac;)

12 lata 10 miesiąc temu #329364 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka ja z kazdej wizyty mam płytki... Super pamiątka ! zbieramy i bedziemy trzymac w bezpiecznym miejscu,zeby kiedys kiedysss powspminac;)

No ja mam na razie 2 płytki :)

12 lata 10 miesiąc temu #329372 przez An83
Kamyczka napisał:

An83,dzięki za info o maści! :) ja tak czułam,że synuś będzie!ale czuję jakiś lęk :( :(
A gdzie fotka brzusia?

To pewnie normalne - ten lęk, bo pierwszy raz uslyszałaś że musisz lezeć itp.. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) Dbaj o siebie i bądz dobrej mysli :)

12 lata 10 miesiąc temu #329376 przez Kamyczka
An83 napisał:

To pewnie normalne - ten lęk, bo pierwszy raz uslyszałaś że musisz lezeć itp.. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) Dbaj o siebie i bądz dobrej mysli :)

An83,ale ja nawet się nie forsowałam zbytnio, jedynie sprzątałam trochę i czasem spacery,nic więcej,więc się dziwię :(

12 lata 10 miesiąc temu #329379 przez mloda_mamuska
dziewczyny a mi pępek tez juz w sumie zaczyna wychodzic na zewnątrz :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #329380 przez An83
mloda_mamuska napisał:

An Twoj bedzie duuuuzym chłopcem :silly:

Moja znajoma urodziła pod koniec 6 miesiaca i uratowali małą.. i ważyła 900 gram ..jak na 6 miesiac to duzo... ale cale szczescie,ze duza... i pewnie dlatego mogli ją uratowac;)

jeju..ja juz mglabym jeździc z oliwierkiem wózkiem ! :woohoo:

Ta moja kolezanka podczas leżenia w szpitalu dostała sterydy dla dziecka, żeby sie pluca szybciej wyksztalcily bo grozil jej przedwczesny porod. Wiedziala tez juz ze przez przodujace łożysko bedzie miała planowaną cesarke. Ale udało się i urodziła w terminie (2 tyg przed)

Tez bym chciała juz :) Dziś byłam z mamą zobaczyć w sklepie ten mój wozek i okazało się, że ten sam model ma jeszcze inna opcje i jest jeszcze lepszy - troche węższy niz seka maximus, zgrabniejszy a wyglada tak samo (no i tańszy o 200zł) i jak tylko mąż będzi emiał wolna sobotę pojedziemy kiedyś kupić. www.babyseka.pl/ carlo-lux.

12 lata 10 miesiąc temu #329381 przez Anna77
bidol wyprzedziłaś mnie, właśnie miałam napisać że będzie Mateusz właśnie :)

Kamyczka - Gratulacje!!!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #329382 przez An83
Kamyczka napisał:

An83 napisał:

An83,ale ja nawet się nie forsowałam zbytnio, jedynie sprzątałam trochę i czasem spacery,nic więcej,więc się dziwię :(

Ale to napewno nie przez to jest tak nisko, bo jak piszesz nie forsowałaś się, poprostu tak sie czasem dziecko układa, a jak bedziesz tak samo dbac o siebie to bedzie dobrze! :)

12 lata 10 miesiąc temu #329384 przez Kamyczka
An83 napisał:

Tez bym chciała juz :) Dziś byłam z mamą zobaczyć w sklepie ten mój wozek i okazało się, że ten sam model ma jeszcze inna opcje i jest jeszcze lepszy - troche węższy niz seka maximus, zgrabniejszy a wyglada tak samo (no i tańszy o 200zł) i jak tylko mąż będzi emiał wolna sobotę pojedziemy kiedyś kupić. www.babyseka.pl/ carlo-lux.

An83,super wózki, a jaki kolor cię interesuje?

12 lata 10 miesiąc temu #329390 przez mloda_mamuska
Moje Dziewczyny czy Wy tez tak bardzo sie cieszycie,ze wiosna w koncu idzie wielkimi krokami ?
Juz oraz cieplej jest ... słonko swieci prawie codziennie a od jutra ma byc nawet , stopni :lol:

ja uwielbiam taką pogodę;))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka