BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #328538 przez bidol
M_M - sama sobie zadaję to pytanie :blush: Seba urodził się zimą - więc doświadczenia w tej kwestii nie mam :blush: ale z tego co czytałam to na wyjscie ze szpitala pajacyk i ewentualnie przykryję pieluszką, i tak przez ok tydzień, a później gołe rączki gołe nóżki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #328546 przez Anna77
Bidol dzięki za troskę :) Miej litość! A ta Twoja "salomonowa" przypowieść - rewelacja ! Dla wątpiących i nie tylko.

Dzisiaj mam wrażenie, że pół dnia siedzę przed laptopem i czytam. Ale napisałyście. Właśnie skończyłam. Ostatni raz odzywałam się w piątek przedpołudniem. Byłam na badaniach prenatalnych i wszystko w jak najlepszym porządku z Mateuszem. Najnowsza fotka w profilu :)

Byłam w tak dobrym nastroju, że spakowałam się i .... pojechałam nad morze. Sama. Wróciłam wczoraj przedpołudniem. No i jak to zwykle bywa, najpierw musiałam odgruzować troszkę mieszkanko. Wypoczęłam, naładowałam baterie na maksa. Uwielbiam takie wypady nad morze.

Nie wiem co mam najpierw pisać.

Wózek - a my dzisiaj kupiliśmy wózek - Kaps3 Jazz - gondola, spacerówka i fotelik. Kolorek szaro-niebieski. Jak mi się uda, wkleję fotkę chociaż fotelika, bo resztę zostawiliśmy na przechowanie u babci męża.

Olga i Bidol - co prawda leżałam plackiem tylko dwa tygodnie (to znaczy mogłam wstawać tylko do toalety), to można dać radę. Olga, obiad to nie koniec świata, a może Twój mężczyzna odkryje talent, o którym ie ma jeszcze pojęcia ;). Zresztą sporo życia mamy obie za sobą (o ile dobrze pamiętam, to chyba nawet ten sam rocznik) i sporo przejść. Chociaż mężczyzna u mnie ten sam, to w międzyczasie były rozstania i powroty (jesteśmy razem w sumie od października 1992 roku), a nawet rozwód w międzyczasie był. Wszystko można przetrwać, a kobiety to najsilniejsze istoty na świecie i jak się uprzemy - nic nas nie pokona!!!!

A co do brzuszka.... cały czas zbieram się zrobienia fotki. U mnie brzuszek spory. Zresztą cała reszta już też, he he.

Ale się rozpisałam. Dobra, tyle na teraz ;) Dziewczyny, trzymajcie się. Kto ma leżeć, niech leży. Mamy grupę wsparcie!!

12 lata 10 miesiąc temu #328560 przez mloda_mamuska
bidol ja dostalam i kupilam -za pare zł.. uzywane ciuszki w super stanie od znajomych...ale wlasnie sie zastanawiam czy je bede uzywala..bo wiekszosc jest po dzieciach,ktore rodzily sie w zimie i sa ciepłe... no ale zobaczę.. moze wieczorami bede je uzywała ;)

ja tez musze zrobic fotke brzuszka.. a juz spory mam ... i ten pepek tez juz prawie mi wychodzi !!!! a tą linie po środku to mam wielki kawał nad pepkiem od góry ..do pępka..i do dołu samego... nie wiem co ona oznacza..ale nie przeszkadza mi ;) jesli to nic złego ;p

ale macie fajnie..juz wózki,łóżeczka macie.... a ja jeszcze musze czekac :(

..no ale pozniej bede misla duuuzo frajdy.jak Wy teraz;))))

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #328562 przez bidol
Anna - no wreszcie się odezwałaś. A już się martwiłam.
Wózecze już oglądnełam na allegro, ale nie ma tam takiego kolorku ;) ale poza tym fajny :)

byłaś nad morzem- ale fajnie i zimno pewnie.
cieszę się że Mateuszek zdrowy - a ile waży??
No i z tego co piszesz - to temperamentne to wasze małżeństwo :blink:

ja już leżę 2 miesiące - ale da się przeżyć :blink:

M_M - no na pewno coś cieplejszego się przyda- lato może być różne - bywało i 16 stopni w lecie :dry:
a z zakupami to ja Tobie zazdroszczę - w Anglii poszalejasz jak nic :lol:

no i czekam na brzuszek M_M i Anny a o Anszce to już nie wspomnę- i już się chyba nie doczekam :silly:

An - na TLC (porodówka) dziewczyna wdycha właśnie ten gaz rozweselający - i widzę że nic jej nie pomaga :(

Kamycza - jutro masz to USG??

12 lata 10 miesiąc temu #328583 przez mloda_mamuska
bidol współczuję Ci tego leżakowania ...

Dziewczyny mama mi kupila i wlasnie dala tą glukozę ... jakie to wielkie pudełko ;OOO

... jak Wy to roztabiałyście? wrzuciłyście ten proszek do szklanki i zalałyście ciepłą wodą?? czy jak to zrobić ? i pozniej pol cytryny wcisnąć? i na raz wypic?? i po dwoch godzinach jechac na pobranie krwi drugi raz ??

a co do zakupów.. mam nadzieje,ze bedzie kasiorka i bede mogla szaleć ;D

12 lata 10 miesiąc temu #328587 przez Anna77
No kolorku wózka nie ma, bo to chyba jest jedyny, albo przynajmniej jeden z niewielu. Plusem przy tych wózkach jest właśnie to, że można sobie dobrać kolor indywidualnie. Jest wzornik i można mieszać. Przynajmniej tak jest w sklepie w P-niu.

A Mały waży 516g.

12 lata 10 miesiąc temu #328600 przez bidol
M_M - ja nie wiem ja to z gluozą jest :huh: bo w poprzedniej ciąży to w szpitalu byłam w tym czsie i tam miałam to badanie :huh:

Anna - moja księżniczka a wym tygodniu co ty - miała 529 gram

12 lata 10 miesiąc temu #328612 przez Kamyczka
bidol napisał:

Kamycza- jutro masz to USG??

Tak, jutro o 17:30 trzymajcie kciuki,może "wrota sezamu" się otworzą i poznam prawdę :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #328615 przez Kamyczka
Anna77 napisał:

No kolorku wózka nie ma, bo to chyba jest jedyny, albo przynajmniej jeden z niewielu. Plusem przy tych wózkach jest właśnie to, że można sobie dobrać kolor indywidualnie. Jest wzornik i można mieszać. Przynajmniej tak jest w sklepie w P-niu.

A Mały waży 516g.

Anna77,super,że znów jesteś z nami :) i że czujesz się lepiej,synuś słodki :)

12 lata 10 miesiąc temu #328621 przez Kamyczka
Dziewczynki,ja dziś zauważyłam,że mi schodzi skóra z piersi :( boję się,jutro spytam lekarza,ale to chyba nie jest normalne?

12 lata 10 miesiąc temu #328628 przez mloda_mamuska
Kamyczka..ja maysle,ze to normalne..mi tez schodzila z brzucha i piersi..i zaczelam wiecej smarowac.. zeby rozstepow nie bylo i juz nie schodzi ;)

musisz smarowac kremami..pamietaj!!!! bo podobno od suchej skóry do rozstepow maly krok ..ale w sumie..Ty masz malutki brzuszek jeszcze ..wiec nie wiem . ;)

12 lata 10 miesiąc temu #328645 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka..ja maysle,ze to normalne..mi tez schodzila z brzucha i piersi..i zaczelam wiecej smarowac.. zeby rozstepow nie bylo i juz nie schodzi ;)

musisz smarowac kremami..pamietaj!!!! bo podobno od suchej skóry do rozstepow maly krok ..ale w sumie..Ty masz malutki brzuszek jeszcze ..wiec nie wiem . ;)

Ale mi schodzi z brodawek :( ja się smaruję 2x dziennie:brzuszek,uda,pupę i piersi

12 lata 10 miesiąc temu #328660 przez martela89
bidol napisał:

M_M - sama sobie zadaję to pytanie :blush: Seba urodził się zimą - więc doświadczenia w tej kwestii nie mam :blush: ale z tego co czytałam to na wyjscie ze szpitala pajacyk i ewentualnie przykryję pieluszką, i tak przez ok tydzień, a później gołe rączki gołe nóżki :)

Moja córka urodziła się w sierpniu i przez 2 dni ubierałam ją w pajacyk potem przyszła położna na wizytę i jak to zobaczyła to tak mnie zrąbała,że hej :)
Od tej pory moja córka była w samych body z kr.rękawem i w domu i na podwórku.
I ubieram ją do teraz tak jak siebie ,nie przegrzewam i Wam też radzę nie przegrzewać dzieciaczków bo będą Wam potem chorowały :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #328669 przez martela89
mloda_mamuska napisał:

Dziewczyny -ktore juz posiadaja dzieci .
jak trzeba ubierac takiego maluszka ? jak sie urodzi?
bo pewnie bedzie ciepło... i na pewno bedzie w gondoli nie bede przykrywała go kocykiem grubym,bo bd mu za ciepło... ew. kupie taki cienki..
a ciuszki ...body z golymi raczkami i nozkami ..nie bd mu za zimno ?

bidol super posciel.. ale Ci zazdroszcze,ze masz lozeczko juz... kurde chyba tez kupimy turystyczne... fajnie wyglada ;)))

Ja już pisałam ale co tam :)
Jak wychodziłam ze szpitala to był upał ,w szpitalu ubrała mi jakaś idiotka tak córke,że małą wróciła do domu cała w potówkach.
Ja ubierałam córke przez 2 dni w kaftanik i śpioszki,ale potem miałam wizytę położnej która zabroniła ubierać długi rękaw i spodenki dziecku jak ja chodzę wyrozbierana i mam jej ubierać tylko body z kr.rękawem ,a na noc przykrywać pieluszka flanelową.Od tej pory moje dziecko ubieram tak jak siebie.

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #328670 przez mloda_mamuska
kamyczka mi z brodawek tez wlasnie schodzila... nawet do meza pisalam,ze chyba cos nie tak..a jak smarowalam wczesniej piersi..to brodawki omijałam ;p
a teraz smaruje brodawki też;p

martela
wlasnie mama mi tak tlumaczy,ze nie moge malego przegrzewac.. bo bedzie chorowal.

dobra laski , klade sie,bo po 6 musze wstac..trzymajcie kciuki,zebym nie mdlała po tej glukozie ;///

dobranoc ;*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka