- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mi sie wydaje ze warto podobalo mi sie tez to, ze z męzem spedzilismy tak czas razem, wiadomo ze wieczorami mamy czas dla siebie ale czasem każde zajmuje sie czyms innym, jak ogladamy film to lezymy przytuleni kolo siebie, w czasie obiadu/kolacji rozmawiamy ale to wczoraj to jeszcze cos innego, taki inny czas, inna jakość i caly czas poswiecony dla dziecka i tematów z nim zwiazanych mimo ze to byly dopiero 1 zajecia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Anszka, ciągle Cię boli?Kurde może zadzwoń do lekarza lepiej...A dlaczego nie? Odrobina optymizmu
A mnie boli brzuch i leżę
Olga, bidol - a gdzie Was bolał brzuch przy tym skracaniu szyjki, bo zaczynam schizować.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Do poniedziałku nie ma mojego gina, bo wyjechał. Jak mi nie minie, to najwyżej pojadę jutro do szpitala.
Daners - ja śpię na boku, ale często leżę na wznak
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Daners,podobno na wznak nie należy:hej kobitki:)
Kamyczka no wreszcie byś mogła sie pochwalic któz tam mieszka sobie a nie....
My tez nie wybieramy sie do szkoły rodzenie nawet niewiem jakos niemyslalam nad tym by uczeszczac.
dziewczyny a powiedzcie czy mozna lezec na wznak (wtedy czuje maluszka) czy jednak jemu to jakos przeszkadza bo na brzuchu to wiemy - oczywiste.
"Pamiętaj, żeby spać na lewym boku. Szczególnie kiedy np. lubisz spać na brzuchu lub wznak. Postaraj się zmienić swoje przyzwyczajenie. Oczywiście pozycja na brzuchu teraz jest niewygodna, ale na wznak zdawałoby się tak. Dlaczego, więc kobietom w ciąży zaleca się spanie na boku? Ponieważ pozycja na plecach powoduje, że cały ciężar macicy opiera się na kręgosłupie, jelitach, a także aorcie i żyle głównej dolnej. Aorta jest naczyniem krwionośnym, które odpowiada za rozprowadzenie krwi po całym ciele. Natomiast żyła główna dolna ma za odpływu krwi z dolnej parti ciała do serca. Pozycja na plecach zatem będzie przyczyną bólów pleców, hemoroidów oraz sprawia, że układ trawienny jest mniej wydajny. A także może wpłynąć na utrudnione oddychanie i przeszkadzać w prawidłowym krążeniu krwi. Dlatego pamiętaj by spać na lewym boku. Możesz ułożyć się na lewym boku, a między nogi włożyć poduszkę. Taka pozycja pozwoli na lepszy przepływ krwi w organizmie przyszłej mamy."
Ale to o spaniu
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Daners - ja tez nie raz polozylambym sie plasko bo wtedy mnie kosci mniej bola (nogi w czasie spania na jednym lub drugim boku) Pytalam mojego gin, bo tez slyszalam ze sie nie powinno, a on powiedzial (jakis czas temu pytalam kolo 18 tyg) ze niedlugo sama zobacze ze nawet nie bede mogla bo bedzie mnie "przyduszac". I jesli leze to tak na pol lezaco, pol siedzaco i wtedy tez najbardziej czuje maluszka
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anszka, to dot. szkoły rodzenia a płeć chcę już znać,no jak mi jutro nie powie-to nerwicy dostanęKamyczka - a to "chyba nie" dotyczyło szkoły rodzenia czy tego, że się dowiesz o płci, bo się pogubiłam i myślałam o płci
Do poniedziałku nie ma mojego gina, bo wyjechał. Jak mi nie minie, to najwyżej pojadę jutro do szpitala.
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kamyczka - a to "chyba nie" dotyczyło szkoły rodzenia czy tego, że się dowiesz o płci, bo się pogubiłam i myślałam o płci
hehe, ja zkolei Kamyczka myslałam, ze chodzi o szkołe rodzenia
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
anszka napisał:
Anszka, to dot. szkoły rodzenia a płeć chcę już znać,no jak mi jutro nie powie-to nerwicy dostanęKamyczka - a to "chyba nie" dotyczyło szkoły rodzenia czy tego, że się dowiesz o płci, bo się pogubiłam i myślałam o płci
A lekarza masz takiego w porzadku? bo czasem to wina lekarza ze nie chce mu sie dokladnie szukac, czasem wiadomo nie ma jak bo dziecko sie tak ułozy ale moze jesli sie nie uda to zapytaj go czy moglby jeszcze popatrzec i poszukac
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak,lekarz jest ok-pewnie by powiedział,gdyby widział ale coś czuję,że mąż go jutro "przydusi"...
A lekarza masz takiego w porzadku? bo czasem to wina lekarza ze nie chce mu sie dokladnie szukac, czasem wiadomo nie ma jak bo dziecko sie tak ułozy ale moze jesli sie nie uda to zapytaj go czy moglby jeszcze popatrzec i poszukac
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ciekawe,czy ja będę mogła chodzić do szkoły rodzenia,bo bardzo bym chciała.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga, jak najwięcej odpoczywaj!anszka mnie cały dół boli,tak od pępka poniżej i tak ciągnie strasznie,jak by mi się nie wiem jak siku chciało,a jak chodziłam do ubikacji,to wcale nie leciało,no i zauwazyłam,że często mi się robi taki twardy brzuch.Jak trochę pochodziłam,to wtedy duzo więcej bolał,tylko ja nie pomyślłam,że to z powodu tej szyjki.
Ciekawe,czy ja będę mogła chodzić do szkoły rodzenia,bo bardzo bym chciała.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiem,ale rób powoli i się nie forsuj, bo się martwimy tu wszyscy!Kamyczka ja nawet gdybym bardzo chciała,to przy dwójce dzieciaków,nie ma takiej opcji,zawsze cos trzeba zrobić,nawet gdy to są już takie duże dzieci.Obiad i tak codziennie musi być,bo ja sobie nie wyobrażam,żeby nie było czgoś gorącego na obiad.
Chłopek nadal milczy...
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa