BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #328818 przez saiko
Kamyczka napisał:

An83 napisał:

Kamyczka napisał:

mloda_mamuska napisał:

Ale mi schodzi z brodawek :( ja się smaruję 2x dziennie:brzuszek,uda,pupę i piersi

Mi tez :dry: nie przejmuj sie. Podobno normalne..

Witaj An83,już myślałam, ze ta schodząca skóra tylko mnie dotyczy :( ale skoro Wam też, to tak się nie martwię.Ale smarować brodawek podobno nie wolno?

można można, a nawet trzeba jak musisz - nie wolno tylko masować bo "w czasie ich stymulacji wydziela się bowiem oksytocyna. Może ona wywołać skurcze macicy i doprowadzić do przedwczesnego porodu."

swoja droga straszne są te przesady w ciąży, źle zasłyszane lub zrozumiane zakazy, nakazy i porady, które sa rozpowszechniane dalej. Tak jak np. ta z zakazem jedzenia malin w ciąży ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #328820 przez Kamyczka
An83 napisał:

Seka maximus
www.babyseka.pl/
www.babyseka.pl/pdf/1.pdf
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2484&osCsid=

Mąż chce niebieski (M8/M23), mi się bardziej bezowy (M20) podoba, ewentualnie szary (M14).

An83, a mi się podoba niebiesko-beżowy :) A mężowi memu pewnie by się ten policyjny spodobał :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #328823 przez chłopek
kamyczka dobrze się czuje, maluszek kopie i to strasznie przewaznie w nocy jak ja chce isc spac, wczoraj noga mnie bolala nie moglam chodzic ale juz ok

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #328874 przez anszka
Cześć mamcie :)
Noc przespałam, brzuch mniej boli, teraz bardziej już przypomina ten ból przy rozciąganiu się więzadeł, więc jest nadzieja, że dotrwam do poniedziałku, tym bardziej, że na weekend do teściowej się wybieram :)

Anna77 - też wybrałam kapsa ale tego neo x3,(jeszcze nie kupiłam, ale decyzja zapadła), dzięki za namiar na Panoramę :)
Super, że mały rośnie i wszystko jest dobrze, oby tak dalej.

Kamyczka - trzymamy dziś kciuki za Twoje wstydliwe dziecię ;) nie martw się, też mi się skóra niekiedy łuszczy, raz mi nawet taka żółtawa wydzielina wypłynęła, ale to ponoć też nic złego.

An83- oferta zajęć pozalekcyjnych jest bogata, bo są dotacje unijne, a poza tym każdy nauczyciel musi 2godz.tygodniowo poza etatem takich zajęć przeprowadzić. Przestrzegam jednak przed zapisywaniem pociech na wszystkie zajęcia, bo miałam już przypadki płaczących i wykończonych dzieciaków, które nie miały czasu dla siebie.
Na kwestie programowe i gimnazjum spuszczę lepiej zasłonę milczenia :angry:
PS Fajny wózeczek :)

Saiko – a propos malin :laugh: jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to odwiedziłam kuzynkę, a ona zrobiła mi herbatkę z malinami. Potem poszłam do babci i mówię jej, że już prawie wypiłam cały zapas soku malinowego, którym mnie kiedyś obdarowała. A ona mi na to, że w ciąży malin jeść i pić z nich soku nie można, bo Monia tak mówiła. No to jej tłumaczę, że właśnie od niej wracam i jadłam u niej maliny, bo ponoć ewentualnie to herbata z liści może zaszkodzić. A babcia się zdenerwowała: „sama nie jadła, a tobie daje…” Mówię jej, że wcześniej nie wiedziała, gdzieś usłyszała, więc nie jadła, ale to mit. Pojechałam do domu, a babcia do niej zadzwoniła i opieprzyła ją, że mi maliny wciska :) Kuzynka próbowała się wytłumaczyć, a babcia skwitowała „ to może sprawdźcie to sobie w Internecie, bo już sama nie wiem” :)

M_M – powiedzenia przy badaniu, bądź dzielna! a potem zdaj relację.

Chłopek – wystraszyłaś nas troszkę, dobrze, że to tylko net.

Olga- trzymaj się z dala od garów i ścierek!

Bidol – ja już tego programu o porodówce nie oglądam, wolę nie patrzeć :) Twój pępek jest imponujący :laugh: a bolało jak wyłaził?
Pościel jest słodka, a jaka w dotyku? – bo też chciałabym niedługo kupić.
PS Ze mną jak z dzieckiem - mówisz i masz (foto for you)

12 lata 10 miesiąc temu #328918 przez Kamyczka
anszka napisał:

Cześć mamcie :)
Noc przespałam, brzuch mniej boli, teraz bardziej już przypomina ten ból przy rozciąganiu się więzadeł, więc jest nadzieja, że dotrwam do poniedziałku, tym bardziej, że na weekend do teściowej się wybieram :)

Kamyczka - trzymamy dziś kciuki za Twoje wstydliwe dziecię ;) nie martw się, też mi się skóra niekiedy łuszczy, raz mi nawet taka żółtawa wydzielina wypłynęła, ale to ponoć też nic złego.

Anszka,to dobrze,że mniej boli :) a brzuszek spory i taki ciążowy :)

12 lata 10 miesiąc temu #328928 przez bidol
Martela - ja nie bardzo mogę jak siebie i zawsze miałam problem z ubieraniem Seby. Bo mnie zwłaszcza w ciąży i jeszcze dobry rok po ciąży grzeją hormony. I dajmy na to w zimę ja chodzę w kurtce wiosennej - bo mnie poty oblewają. Więc z ubieraniem maluszków mam nie mały problem :silly:

Majóweczka - ja mam jeden- bo po Sebciu mam sporo, ale trzeba raczej mieć dwa zestawy :)

No u Ciebie to będzie strasznie gorąco - więc Lukas będzie z gołą pupą leżał :blink:
a pierwsze ubranka zawsze zapadają w pamięć :cheer:

Chłopek - ale nas nastraszyłaś :angry: ja taki alarm podniosłam nawet na fb do Ciebie pisałam :) ale już się nie gniewam :lol:

Anszka - haha pępek nie bolał - ale szwagierka miała taki wystający guzik i ma kuchenkę gazową- kiedy chciała garnek postawić na tym tylnym palniku to się upażyła właśnie w ten wystający pępek i strasznego strupka miała :blink:
Pościel - bardzo przyjemna - taka bawełna z flanelą - super gatunkowo :)
Cieszę się że brzuszek mniej boli - ale ciągle leż- nie ma co ryzykować ;)
A zdjęcie - śliczne - widzę że w końcu dorównujecie mi powoli wielkością brzuszka - Daners - też ma podobny

M_M - dawaj znać po glukozie

Kamyczka - trzymam kciuki

An - wózek fajny - i mi się szary podoba 14

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #328948 przez anszka
Bidol - widzę, że ja ciążowo jestem młodsza od Ciebie prawie o 4 tyg., więc gonię stopniowo, ale ciekawe kiedy z przyrostem wagi Ty mnie dogonisz ;)

Zazdroszczę Ci, że ciągle Ci ciepło, ja mam w ciąży wiecznie zimne stopy i zmarzluch ze mnie okropny :(

Dawaj linka do pościeli, jak możesz :) we wtorek robię pierwsze zakupy, już postanowiłam :)a prałaś ją?

Kamyczka
- ciąża - ten jeden jedyny raz, kiedy można nie tuszować mankamentów urody brzusznej:)

Chłopek - a co z Twoją nogą jest, że Cię tak boli?

12 lata 10 miesiąc temu #328955 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - ciąża - ten jeden jedyny raz, kiedy można nie tuszować mankamentów urody brzusznej:)

Anszka, wiem-ja bym chciała żeby był już bardziej widoczny,a on nadal taki malutki :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #328962 przez anszka
Kamyczka - kobiecie nie dogodzisz ;) ja wolałabym mniejszy, bo to dopiero połowa ;) no i stwierdziłam dzisiaj, że nie mam kurtki na wiosnę :(

12 lata 10 miesiąc temu #328963 przez bidol
Anszka- mój brzusio chyba jest bardziej szpiczasty - a co do wagi - to mam nadzieję że nikogo nie dogonię, bo ja i tak grubiutka jestem ;)
tu masz link - ale ten Pan ma mało pościeli, a Tobie potrzebna będzie minimum 3 elementowa- z ochraniaczami - ja mogę sobie pozwolić na 2 elem.
allegro.pl/dk-gaiako-komplet-poscieli-70...s-x-i2158560256.html
jedne z lepszych firm to te. Moja szwagierka ma z feretti, a ja dla Seby miałam z Drewexa i świetnie się sprawowała - z resztą używamy jej do dzis :blink:
allegro.pl/posciel-3-czesc-feretti-2010-...ati-i2189101005.html
Seba ma właśnie taką
allegro.pl/posciel-hippo-3-elementy-drewex-i2197251493.html

Pościeli Kamilki jeszcze nie prałam. Poczekam na ładniejszą pogodę i wysuszę na dworze :)

12 lata 10 miesiąc temu #328964 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - kobiecie nie dogodzisz ;) ja wolałabym mniejszy, bo to dopiero połowa ;) no i stwierdziłam dzisiaj, że nie mam kurtki na wiosnę :(

Ja mam taki większy płaszczyk, to mam nadzieję,że przy moich gabarytach brzuszkowych się w niego zmieszczę :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #328969 przez Kamyczka
bidol napisał:

allegro.pl/posciel-3-czesc-feretti-2010-...ati-i2189101005.html
Seba ma właśnie taką
allegro.pl/posciel-hippo-3-elementy-drewex-i2197251493.html

Bidol, piękne te pościele,a ta feretti śliczna,ale cena też :blink: ile kompletów należy kupić?Dwa wystarczą na początek?

12 lata 10 miesiąc temu #328975 przez Majowka
bidol napisał:

Majóweczka - ja mam jeden- bo po Sebciu mam sporo, ale trzeba raczej mieć dwa zestawy :)

No u Ciebie to będzie strasznie gorąco - więc Lukas będzie z gołą pupą leżał :blink:
a pierwsze ubranka zawsze zapadają w pamiec

Bidolku, tez tak mysle. Planuje na poczatku trzymac malego w wozku w gondoli przy lozku, dopiero pozniej, po 2-3 miesiacach zostawiac samego w lozeczku. Jestem ciekawa czy mi to wyjdzie... Macie jakies doswiadczenie w tej kwestii?

Anszka, super brzusio :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #328976 przez anszka
Bidol - ja już nawet byłam zdecydowana na feretti (nawet już kolor wybrałam), łącznie z samą kołderką i podusią, apotem przeczytałam tu na forum, że to jakaś chińszczyzna i pomyślałam, że najpierw pomacam w sklepie
www.zapytajpolozna.pl/7-wyprawka-i-szyko...olecacie/Page-4.html

z kolei pościel z drewexu odradziła mi koleżanka, bo niby sztywna i trudna do uprasowania :(
no i bądź tu mądra :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #328978 przez bidol
Kamyczka - spokojnie wystarczą dwa i nie tylko na początek. Ja dla Seby miałam nawet jedną. Jak się wybrudziła to po prostu prałam i szybko suszyłam i już. Wolałam mieć jedną ale taką jaka mi się podoba. Ja za swoją coś ok 300 zł zapłaciłam i nie żałuję- może prócz baldachimu- bo sypialnie i tak mamy w skosach i baldachim wcale nam się nie przydał. Za to teraz służy jako zasłonki u Seby w pokoju :blink:

Majówka
- ja Sebę nauczyłam spać w łóżeczku, ale jak miał nietolerancje laktozy to strasznie w nocy płakał biedaczek i brałam go do nas i kładłam sobie na piersiach i brzuchu i kołysałam i pomagało . A z wózkiem to nie mam pojęcia jak to w praktyce wygląda.

Anszka
- Bratowa ma feretti i szwagierka - i są zadowolone. Wszystko jest bardzo ładnie wykończone a ochraniacze bardzo miękkie. Ja nie sądze że to chińszczyzna. Drewex mam osobiście i pościel po prostu trzeba wyprać i jest ok.

A i jeszcze jedno nie kupujcie jak ta wariatka - co mi Anszka linka wysłała www.zapytajpolozna.pl/7-wyprawka-i-szyko...olecacie/Page-4.html 15 elementów. to jakiś obłęd- wystarczy spokojnie 3-4 plus wypełnienie

a tego typu??
allegro.pl/3ele-posciel-haft-do-lozeczka...lux-i2181703268.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka