- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
An83 napisał:
Witaj An83,już myślałam, ze ta schodząca skóra tylko mnie dotyczy ale skoro Wam też, to tak się nie martwię.Ale smarować brodawek podobno nie wolno?Kamyczka napisał:
mloda_mamuska napisał:
Ale mi schodzi z brodawek ja się smaruję 2x dziennie:brzuszek,uda,pupę i piersi
Mi tez nie przejmuj sie. Podobno normalne..
można można, a nawet trzeba jak musisz - nie wolno tylko masować bo "w czasie ich stymulacji wydziela się bowiem oksytocyna. Może ona wywołać skurcze macicy i doprowadzić do przedwczesnego porodu."
swoja droga straszne są te przesady w ciąży, źle zasłyszane lub zrozumiane zakazy, nakazy i porady, które sa rozpowszechniane dalej. Tak jak np. ta z zakazem jedzenia malin w ciąży
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
An83, a mi się podoba niebiesko-beżowy A mężowi memu pewnie by się ten policyjny spodobałSeka maximus
www.babyseka.pl/
www.babyseka.pl/pdf/1.pdf
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2484&osCsid=
Mąż chce niebieski (M8/M23), mi się bardziej bezowy (M20) podoba, ewentualnie szary (M14).
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noc przespałam, brzuch mniej boli, teraz bardziej już przypomina ten ból przy rozciąganiu się więzadeł, więc jest nadzieja, że dotrwam do poniedziałku, tym bardziej, że na weekend do teściowej się wybieram
Anna77 - też wybrałam kapsa ale tego neo x3,(jeszcze nie kupiłam, ale decyzja zapadła), dzięki za namiar na Panoramę
Super, że mały rośnie i wszystko jest dobrze, oby tak dalej.
Kamyczka - trzymamy dziś kciuki za Twoje wstydliwe dziecię nie martw się, też mi się skóra niekiedy łuszczy, raz mi nawet taka żółtawa wydzielina wypłynęła, ale to ponoć też nic złego.
An83- oferta zajęć pozalekcyjnych jest bogata, bo są dotacje unijne, a poza tym każdy nauczyciel musi 2godz.tygodniowo poza etatem takich zajęć przeprowadzić. Przestrzegam jednak przed zapisywaniem pociech na wszystkie zajęcia, bo miałam już przypadki płaczących i wykończonych dzieciaków, które nie miały czasu dla siebie.
Na kwestie programowe i gimnazjum spuszczę lepiej zasłonę milczenia
PS Fajny wózeczek
Saiko – a propos malin jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to odwiedziłam kuzynkę, a ona zrobiła mi herbatkę z malinami. Potem poszłam do babci i mówię jej, że już prawie wypiłam cały zapas soku malinowego, którym mnie kiedyś obdarowała. A ona mi na to, że w ciąży malin jeść i pić z nich soku nie można, bo Monia tak mówiła. No to jej tłumaczę, że właśnie od niej wracam i jadłam u niej maliny, bo ponoć ewentualnie to herbata z liści może zaszkodzić. A babcia się zdenerwowała: „sama nie jadła, a tobie daje…” Mówię jej, że wcześniej nie wiedziała, gdzieś usłyszała, więc nie jadła, ale to mit. Pojechałam do domu, a babcia do niej zadzwoniła i opieprzyła ją, że mi maliny wciska Kuzynka próbowała się wytłumaczyć, a babcia skwitowała „ to może sprawdźcie to sobie w Internecie, bo już sama nie wiem”
M_M – powiedzenia przy badaniu, bądź dzielna! a potem zdaj relację.
Chłopek – wystraszyłaś nas troszkę, dobrze, że to tylko net.
Olga- trzymaj się z dala od garów i ścierek!
Bidol – ja już tego programu o porodówce nie oglądam, wolę nie patrzeć Twój pępek jest imponujący a bolało jak wyłaził?
Pościel jest słodka, a jaka w dotyku? – bo też chciałabym niedługo kupić.
PS Ze mną jak z dzieckiem - mówisz i masz (foto for you)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anszka,to dobrze,że mniej boli a brzuszek spory i taki ciążowyCześć mamcie
Noc przespałam, brzuch mniej boli, teraz bardziej już przypomina ten ból przy rozciąganiu się więzadeł, więc jest nadzieja, że dotrwam do poniedziałku, tym bardziej, że na weekend do teściowej się wybieram
Kamyczka - trzymamy dziś kciuki za Twoje wstydliwe dziecię nie martw się, też mi się skóra niekiedy łuszczy, raz mi nawet taka żółtawa wydzielina wypłynęła, ale to ponoć też nic złego.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Majóweczka - ja mam jeden- bo po Sebciu mam sporo, ale trzeba raczej mieć dwa zestawy
No u Ciebie to będzie strasznie gorąco - więc Lukas będzie z gołą pupą leżał
a pierwsze ubranka zawsze zapadają w pamięć
Chłopek - ale nas nastraszyłaś ja taki alarm podniosłam nawet na fb do Ciebie pisałam ale już się nie gniewam
Anszka - haha pępek nie bolał - ale szwagierka miała taki wystający guzik i ma kuchenkę gazową- kiedy chciała garnek postawić na tym tylnym palniku to się upażyła właśnie w ten wystający pępek i strasznego strupka miała
Pościel - bardzo przyjemna - taka bawełna z flanelą - super gatunkowo
Cieszę się że brzuszek mniej boli - ale ciągle leż- nie ma co ryzykować
A zdjęcie - śliczne - widzę że w końcu dorównujecie mi powoli wielkością brzuszka - Daners - też ma podobny
M_M - dawaj znać po glukozie
Kamyczka - trzymam kciuki
An - wózek fajny - i mi się szary podoba 14
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazdroszczę Ci, że ciągle Ci ciepło, ja mam w ciąży wiecznie zimne stopy i zmarzluch ze mnie okropny
Dawaj linka do pościeli, jak możesz we wtorek robię pierwsze zakupy, już postanowiłam :)a prałaś ją?
Kamyczka - ciąża - ten jeden jedyny raz, kiedy można nie tuszować mankamentów urody brzusznej:)
Chłopek - a co z Twoją nogą jest, że Cię tak boli?
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anszka, wiem-ja bym chciała żeby był już bardziej widoczny,a on nadal taki malutkiKamyczka - ciąża - ten jeden jedyny raz, kiedy można nie tuszować mankamentów urody brzusznej:)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tu masz link - ale ten Pan ma mało pościeli, a Tobie potrzebna będzie minimum 3 elementowa- z ochraniaczami - ja mogę sobie pozwolić na 2 elem.
allegro.pl/dk-gaiako-komplet-poscieli-70...s-x-i2158560256.html
jedne z lepszych firm to te. Moja szwagierka ma z feretti, a ja dla Seby miałam z Drewexa i świetnie się sprawowała - z resztą używamy jej do dzis
allegro.pl/posciel-3-czesc-feretti-2010-...ati-i2189101005.html
Seba ma właśnie taką
allegro.pl/posciel-hippo-3-elementy-drewex-i2197251493.html
Pościeli Kamilki jeszcze nie prałam. Poczekam na ładniejszą pogodę i wysuszę na dworze
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam taki większy płaszczyk, to mam nadzieję,że przy moich gabarytach brzuszkowych się w niego zmieszczęKamyczka - kobiecie nie dogodzisz ja wolałabym mniejszy, bo to dopiero połowa no i stwierdziłam dzisiaj, że nie mam kurtki na wiosnę
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bidol, piękne te pościele,a ta feretti śliczna,ale cena też ile kompletów należy kupić?Dwa wystarczą na początek?allegro.pl/posciel-3-czesc-feretti-2010-...ati-i2189101005.html
Seba ma właśnie taką
allegro.pl/posciel-hippo-3-elementy-drewex-i2197251493.html
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Majóweczka - ja mam jeden- bo po Sebciu mam sporo, ale trzeba raczej mieć dwa zestawy
No u Ciebie to będzie strasznie gorąco - więc Lukas będzie z gołą pupą leżał
a pierwsze ubranka zawsze zapadają w pamiec
Bidolku, tez tak mysle. Planuje na poczatku trzymac malego w wozku w gondoli przy lozku, dopiero pozniej, po 2-3 miesiacach zostawiac samego w lozeczku. Jestem ciekawa czy mi to wyjdzie... Macie jakies doswiadczenie w tej kwestii?
Anszka, super brzusio
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.zapytajpolozna.pl/7-wyprawka-i-szyko...olecacie/Page-4.html
z kolei pościel z drewexu odradziła mi koleżanka, bo niby sztywna i trudna do uprasowania
no i bądź tu mądra
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Majówka - ja Sebę nauczyłam spać w łóżeczku, ale jak miał nietolerancje laktozy to strasznie w nocy płakał biedaczek i brałam go do nas i kładłam sobie na piersiach i brzuchu i kołysałam i pomagało . A z wózkiem to nie mam pojęcia jak to w praktyce wygląda.
Anszka - Bratowa ma feretti i szwagierka - i są zadowolone. Wszystko jest bardzo ładnie wykończone a ochraniacze bardzo miękkie. Ja nie sądze że to chińszczyzna. Drewex mam osobiście i pościel po prostu trzeba wyprać i jest ok.
A i jeszcze jedno nie kupujcie jak ta wariatka - co mi Anszka linka wysłała www.zapytajpolozna.pl/7-wyprawka-i-szyko...olecacie/Page-4.html 15 elementów. to jakiś obłęd- wystarczy spokojnie 3-4 plus wypełnienie
a tego typu??
allegro.pl/3ele-posciel-haft-do-lozeczka...lux-i2181703268.html