BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #329782 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - mój też jak się dowiedział, że chłopak, to do wszystkich dzwonił i chyba bardziej czekał na ten moment, żeby się dowiedzieć, czy to chłopiec czy dziewczynka, niż ja :) on się boi dzieci, a dziewczynek to chyba szczególnie, bo w najbliższej rodzinie nie ma żadnej (bracia i kuzyni tylko).
I ja jeszcze glukozy nie miałam, tylko taką rutynówkę przed wizytą robiłam (mocz i morfologię).

Jeszcze weekend i zobaczę mojego synusia :woohoo:

Anszka, wiem-że nie miałaś jeszcze przyjemności skosztowania glukozy-chodziło mi ogólnie o wasze wyniki dziewuszki :blink:
U nas piękna pogoda też,ale ja zamulam dziś-jutro wylegnę na zewnątrz-z mężem :) Super uczucie tak patrzec jak maluszek się zmienia i rośnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #329802 przez anszka
Ja sprzątam chałupkę, bo po południu wyjeżdżam na weekend.
Kamyczka - Jutro ma być jeszcze piękniej:) Mam nadzieję, że nie zamartwiasz się za bardzo. Wiem, że wiele problemów się teraz demonizuje, bo sama uprawiałam czarnowidztwo, jak mnie ostatnio brzuch bolał, ale jeśli lekarz nie szaleje, to Ty też nie możesz. Fajnie jest wiedzieć, któż tam mieszka pod serduchem, nie?

12 lata 9 miesiąc temu #329816 przez saiko
Kamyczka - a jak nie dopuściłaś żeby maseczka wyschła? (bo na ulotce jest napisane, zeby nie dopuscic do wyschniecia) mi wyschła natychmiast :/

12 lata 9 miesiąc temu #329819 przez Kamyczka
anszka napisał:

Ja sprzątam chałupkę, bo po południu wyjeżdżam na weekend.
Kamyczka - Jutro ma być jeszcze piękniej:) Mam nadzieję, że nie zamartwiasz się za bardzo. Wiem, że wiele problemów się teraz demonizuje, bo sama uprawiałam czarnowidztwo, jak mnie ostatnio brzuch bolał, ale jeśli lekarz nie szaleje, to Ty też nie możesz. Fajnie jest wiedzieć, któż tam mieszka pod serduchem, nie?

Super wiedzieć i móc mówić do dziecka po imieniu :) ale nawet w pierwszym trymestrze nie czułam takiego lęku o synka jak teraz :(

12 lata 9 miesiąc temu #329821 przez Kamyczka
saiko napisał:

Kamyczka - a jak nie dopuściłaś żeby maseczka wyschła? (bo na ulotce jest napisane, zeby nie dopuscic do wyschniecia) mi wyschła natychmiast :/

Saiko, ja ją co chwilkę ruszałam łyżeczką :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #329826 przez saiko
Kamyczka napisał:

saiko napisał:

ale na twarzy a nie w miseczce

12 lata 9 miesiąc temu #329830 przez Kamyczka
saiko napisał:

Kamyczka napisał:

saiko napisał:

wiem na twarzy ruszałam tak mi w aptece mówili :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #329841 przez saiko
Kamyczka napisał:

saiko napisał:

Kamyczka napisał:

saiko napisał:

wiem na twarzy ruszałam tak mi w aptece mówili :blink:

czytalam w necie tez ze zalecaja spryskiwanie woda termalna w sprayu, ale nie posiadam takiej. Upierdliwa ta maseczka w użyciu ;)

12 lata 9 miesiąc temu #329845 przez Kamyczka
saiko napisał:

czytalam w necie tez ze zalecaja spryskiwanie woda termalna w sprayu, ale nie posiadam takiej. Upierdliwa ta maseczka w użyciu ;)

Saiko-wiem,ale wg mnie skuteczna :blink: też nie mam wody w sprayu

12 lata 9 miesiąc temu #329863 przez anszka
Kamyczka napisał:

Super wiedzieć i móc mówić do dziecka po imieniu :) ale nawet w pierwszym trymestrze nie czułam takiego lęku o synka jak teraz :(

Kamyczka - też się martwię, ale myślę, że tak już będzie zawsze :) mamusie zamartwiają się o swoje skarbki, to normalne, uświadomiłam to sobie na początku ciąży, gdy zobaczyłam plamienie - nigdy w życiu się tak nie bałam, ale staram się teraz nie myśleć negatywnie, bo to nic nie da, a do rozwiązania daleko. Głowa do góry - musimy sprostać temu wyzwaniu!
A co Ci dokładnie lekarz powiedział?

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329866 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - też się martwię, ale myślę, że tak już będzie zawsze :) mamusie zamartwiają się o swoje skarbki, to normalne, uświadomiłam to sobie na początku ciąży, gdy zobaczyłam plamienie - nigdy w życiu się tak nie bałam, ale staram się teraz nie myśleć negatywnie, bo to nic nie da, a do rozwiązania daleko. Głowa do góry - musimy sprostać temu wyzwaniu!
A co Ci dokładnie lekarz powiedział?

Anszka,kazał wygospodarować sobie w ciągu dnia kilka godz bezwzględnego leżenia,bo główka Dominisia jest tak nisko,że jest na nią za duży ucisk,gdy jestem w "pionie" :( a to może prowadzic do skracania się szyjki :(

12 lata 9 miesiąc temu #329874 przez anszka
Kamyczka - no widzisz, że to bardziej profilaktyka. Bidolowkowi już dwa miesiące temu się skróciła, grzecznie leży i z Kamilką wszystko dobrze. Oldze też zaczęła się skracać i nawet mówiła, że w poprzedniej ciąży też tak miała. Masz warunki do leżakowania, bo do pracy nie chodzisz, więc nogi w górę, odpoczywaj i nie smutaskuj się :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #329881 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - no widzisz, że to bardziej profilaktyka. Bidolowkowi już dwa miesiące temu się skróciła, grzecznie leży i z Kamilką wszystko dobrze. Oldze też zaczęła się skracać i nawet mówiła, że w poprzedniej ciąży też tak miała. Masz warunki do leżakowania, bo do pracy nie chodzisz, więc nogi w górę, odpoczywaj i nie smutaskuj się :kiss:

Tak jest generale Anszka!!!!!! :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #329885 przez bidol
Hej dziewczyny

Głowy do góry - ja też na początku się martwiłam, ale zobaczyłam że z takimi problemami nie jestem sama. Teraz mało która kobieta przechodzi książkowo ciąże. Wiem że lęk zawsze zostaje, ale wytłumaczyłam sobie to w ten sposób - Ja robie wszystko co w mojej mocy żeby dzidziuś urodził się o czasie i zdrowy, a reszta należy do woli Boga.
I wiem że to głupio zabrzmi, ale widząc co się dzieje np na staraczkach i jakie tam dziewczyny mają problemy nie tylko z zajściem, ale i utrzymaniem- nabieram dystansu.

My z Kamilką 3 godziny się opalałyśmy na słonku - ale była frajda - małej się ciepełko podoba, bo szalała w brzuszku jak bączek :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu #329892 przez Kamyczka
bidol napisał:

My z Kamilką 3 godziny się opalałyśmy na słonku - ale była frajda - małej się ciepełko podoba, bo szalała w brzuszku jak bączek :woohoo:

:laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka