BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

10 lata 10 miesiąc temu #840131 przez Anna77
Lusia tak tylko szybciutko Ci odpowiem. My szczepiliśmy tą skojarzeniową 6 w 1. To była właśnie ostatnia dawka i było w nóżkę, ale chyba jest wybór.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840132 przez Anna77
Reszta w tygodniu, jak już nasz rocznicowy weekend się skończy :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840167 przez Daria23
Hej
Kochane opowiem wam co nam się przydarzyło w walentyna. Od samego rana Tymi był nie sforny i łapał się za sisiaka. Popołudnie siusiak był normalnie tak mocno spuchnięty i czerwony że odrazu do lekarza jechaliśmy na izbie przyjęć oczywiście kolejka pod same drzwi więc zadzwoniliśmy po prywatnego lekarza.
Lekarz stwierdził ropień:-( musiał Tymkowi na siłę ściągnąć siusiaka jak to zrobil ropa dosłownie wystrzeliła mu na bluzkę z nia wyjeciało też dużo krwi:-(Tymek tak płakał trzasł się z bólu i strachu. Ja z nim płakałam dosłownie.:-(:-(:-(:-( dostał antybiotyk czopki przeciwbolowe i kazał robić mu okłady z nadnadmanganianu potasu. Wczoraj już fifolek był mniej opuchniety ale jeszcze obrzek był. Ale już Tymek radosny i normalnie chodził-bo po tym zabiegu biedak okrakiem chodził:-(wyobraźcię sobie jak to musiało go boleć:-( pewnie się zastanawiacię od czego? Od tego że nie dokonać nanaciągnalismy mu siusiaka. Choć ja byłam pewną że to koniec ale lekarz mnie uświadomil że naciągniety do kokońca siusiak ma wyglądać jak u taty itp ja tego nie wiedziałam.
Pilnujcię tego laski bo nie życzę nikomu takich przeżyć :-(:-(Tymi się tyle nacierpial:-(:-(:-(
Jutro nas czeka wizyta kontrolna biedny Tymek znowu będzie musiał to przeżyć:-(

Buziaki jutro się odezwe

10 lata 10 miesiąc temu #840214 przez MamaEmilki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #840345 przez lusiamamanikosia
Majówka - no sesja dziś była i trochę Niki współpracował :) przebierania było dużo , mam nadzieje że fajne zdjęcia wyjdą chociaż parę - Niko był strasznie ciekawy wszystkiego i ciężko było mu usiedzieć na dupce :P jak tylko dostane zdjęcia to pokaże:)
Mi właśnie Niki jeszcze śpi więc późno pójdzie mi dziś spać :(

Daria - zdrówka dla Tymcia :*

Anna - dziekuje - jak można to ja wolę w nóżkę by dostał - będzie mi łatwiej go utrzymać ... ale zobaczymy jutro będę dzwonić i go zapiszę na szczepienie.

Aif - takie maluchy całujące są słodkie :D Niko na sesji dawał buziaka ale czy wyszło zdjęcie zobaczymy :)

Me - fajnie że jesteś :* i gratuluję postępów w jedzonku :) fajnie jak dzieci same już jedzą :)

10 lata 10 miesiąc temu #840391 przez krecik
Hej, przypomne sie i ja:)

Chyba w czwartek sie ostatni raz odzywalam, strasznie zabiegani jestesmy:) szczepienia mamy do 6 rz zalatwione:d chyba, ze na te dodatkowe sie zdecydujemy, ale ja mimo wszystko sceptycznie do tego podchodze

W czwartek szczepilismy sie na polio, bylo nawet niezle, tylko strasznie w piatek marudny byl, zrezzta ja tez, walentynki sie udaly, po poniedzialoowej pogadanece z mezem, maz sie postaral:)

Wczoraj bylismy an roczku, dzisiaj tomka brat byl, ale zeby nie musieli siedziec za dlugo, to zamiast na 15 jak ich zapraszalismy, to przyjechali na 18 z mala i po polgodziny sie zmyli, bo mala byla juz zmeczona, jie ma co ukrywac najlepszego kontaktu ze stasiem Nie beda mieli...

Bidolku, sciskam, oby z tymi uszkami jak najszybciej sie wyjasnilo!

Lusia, super taka sesja czekam z niecierpliwoscia na fotki:)

Daria, kolezanki maly tak samo mial, lekarka powiedziala, ze mogla nawet kropelka moczy zostac przy cewce moczowej i zakazenie gotowe:(nie zazdrosze musialo go strasznie bolec zdrowka!

Aif, u nas tak samo z jedzeniem zupek, jakby Stas mial sam jesc, to musialabym jednoczesnie cos lykac na uspokojenie...A z tym calowqniem, to maly casanova Ci rosnie:p

Me, tak to juz jest z tymi chlopakami, ze sa ciezsi w wychwaniu, ale napewno niedlugo sie wszystkouspokoji:)

Milego!

Anna, najlepszego z okazji rocznicy, az sie milo robi jak sobie przypomne Wasza historie zprzed roku:)

M89m alelobuz z Miro! Kiedy wracacie?

10 lata 10 miesiąc temu #840522 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Lucas mi zasnal przed polnoca....

Dzis mu kolacje zmielilam, no porazka z tym doroslym jedzeniem :( Pare wielcow I koniec....ehhhh

My dzis leniwie, obiad u tesciow, plac zabaw, odwiedziny przyjaciolki i tyle...

Dobrnelam do 38tyg!!!! :laugh: :laugh: :laugh: Ilez to my kobitki potrafimy zniesc.... Jedno dziecie w brzuchu, drugie na brzuchu.... As ciezko uwierzyc ze taka bezproblemowa ta ciaza

Daria, jejku, bardzo wspolczuje! Toscie mieli dopiero... :(
A z tym obciaganiem skory to rozne opinie, nam pediatra kaze delikatnie obcagac, tylko tyle ile sie da, mimo iz pod skora zalegaja dosyc obfite ilosci smegmy...kolezance wogole nie kazal obciagac do 3roku zycia.... A Wam mowil Ze trzeba na sile, zeby naderwac az....dziwne :dry:

AiF, super samopoczucie! Podekscytowanie z takim uczuciem niepewnosci jak Lucasek zareaguje :)
Hihi, ale fajnie... Filipka przylapaliscie na buziaku :laugh:

Lusia, czekamy na zdjecia!

ME, ale super! Emilka Ci dorosleje! Ja dopiero ucze Lucaska kawalkow jesc :laugh: A wode pije z butli, nie z kubka, ehh zacofalam nas! :(

10 lata 10 miesiąc temu #840603 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #840641 przez krecik
Hej dziewczyny, stas juz spi, albo bedzie sobie znowu robil dwie drzemki w ciagu dnia albo cos go lapie... pierwsza opcja by mi pasowala, chodzilby troszke pozniej spac:)

Powroce do tematu samochodu i stluczki-wczoraj nic nie pisalam bo maz byl obok i moglby cos zobaczyc-zauwazyl w sobote jak podjechalismy an imprezke urodzinowa, zaczelam sie smiac, bo zawsze sie smieje jak sie denerwuje, ale przeszla historia, ze zauwazylam wczesniej, ale nic nie mowilam, oczywiscie ile bylo gadania, ze nic nie wspomnialam, a ze moze gdzies w galerii i tam jestmonitoring...ehhh, udalo soe:d

Aif, wykorzystaj dobrze wolny dzien, ja siedze w domu z malym i doceniam jedynie, jak maz ma wolne;) a fotki to na fb ma stasiu mnostwo, wrzucic dopiero moge w weekend, bo maz wraca, a ja sama nie mam dobrego neta:) za to Filipka dawno nie widzielismy:>

Majowka, to juz tuz tuz...trzymam kciuki, zeby poszlo jak z platka:)

Areszta co? Spicie jeszcze? Ja juz druga kawke pije! Milego!

10 lata 10 miesiąc temu #840721 przez bidol
Doberek :)

Saiko - jak się dziś czujesz?? już ok ??

Lusia - i jak sesja - udana??

AF - ja wiem że Seba się nie nadaje i koniec - znam Swoje dziecko i jego możliwości - a jak jeszcze widzę te wierszyki itp to już mnie krew zalewa :ohmy:
no no - wiesz przecież że dziewczynki szybciej dojrzewają - on za całusami będzie się dopiero uganiał jako nastolatek :lol:
Właśnie - a gdzie zdjęcia z sesji????

ME - no nareszcie - obiecaj że już Nas nie zostawisz :kiss:
jak ja Ci zazdroszczę takiej kochanej córeczki - moja to tylko jak widzi że jestem zła to łapie mnie za nogę i się przytula :silly:
a Fabian - hmm - taki wiek chyba - i tak Cię podziwiam - jak sobie z tym wszystkim sama radzisz :ohmy: mąż znowu pojechał na robotę??

Krecik - no wiesz - żeby się śmiać - jo to jeszcze krzycze i bluzgam na całego - ehhh mogła bym być aktorką - trema by mnie nie zjadła :blink:

Daria - straszne to jest - cieszę się że dziewczynki tego problemu nie mają ... choś z Sebą pisałam Ci jak jest ;)
mam nadzieje że dziś już lepiej i że już go nie będzie bolało u lekarza :kiss: :kiss: :kiss:

KM - żyjecie Tam?? mam nadzieje że Was nie zalało - masakra co się tam w UK dzieje :(

Anna - już doszłaś do siebie po rocznicy - czy jeszcze w obłoczkach latasz :lol:

Majówka -ooo - super - jeszcze tylko kilka dni :)
a Lucasek prędzej czy później się nauczy - jak wrócisz z Salwadorkiem ze szpitala to zobaczysz jakiego dorosłego synka będziesz miała :woohoo:
Seba wydawał mi się jakby miał z 17 lat :silly: :lol:

a ja Wam opowiem jak to mojego brata syn - a mój chrześniak nabił im rachunek telefoniczny jak byli na nartach w Austrii - uwaga - na 1000 zł - oglądał sobie filmiki przez internet - hahahahahahaahahahah
na szczęście na biednych nie trafiło - hahaha
ale to jeszcze nie koniec - taki faktyczny rachunek to ma przyjść dopiero w tym miesiącu :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Kamyczka, Słoneczko , Misiowa, BO, Dana - nooooo co to ma znaczyć !!!!!!!!!!!!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840808 przez MamaEmilki

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #840879 przez Majowka
Dzieki dziewczyny!

Ja juz rano bylam w urzedzie stanu cyw. Po dokumenty do naszego koscielnego slubu, ale tylko jeden mi dali. Jutro musze jechac w inne miejsce! :angry: Na szczescie jeszcze wszedzie wchodze bez kolejek :laugh:

Lucas zjadl makaron z kurczakiem I spi juz...

Chyba tez sie zdrzemne, Bo nie mam co robic.....

Bidol, a z tym rachunkiem to tylko I wylacznie wina rodzicow :) Zapomnieli odhaczyc "data roaming" w tel. To czesto sie zdarza...
No I nie trzeba ogladac filmikow, wystarczy dostawac automatyczne powiadomienia z FB, maile I caly czas nabija.....
Zapewne w hotelu mieli Internet ale laczyl sie z seciowym... Ceny sa wrecz oszalamiajace! Antonio kiedys z 3-4dniowego wyjazdu na narty przywiozl rachunek na 700euro :ohmy: ....tylko czytal I odpisywal na maile telefonem....ja juz jestem uczulona :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #840988 przez Daria23
Hej Kochane przywitam się tylko na chwilę bo dopiero wróciliśmy od lekarza. Wszystko oki antybiotyk mamy podawać do jutra. Wszystko już ładnie się ściąga więc odetchneliśmy z ulga. Szkoda tylko że za 5minutowe spojrzenie skasowal stowe:-(
Od jutra już będę na bierzaco buzka

10 lata 10 miesiąc temu #841058 przez Anna77
Hej Kobitki, wróciliśmy wczoraj po południu. Dzisiaj dzień przyzwyczajania Mateusza, że w przeciwieństwie do pobytu u babci, w domku nie dostaje wszystkiego na co akurat ma ochotę. Oj było dzisiaj dużo krzyku i hałasu :ohmy:

Czytałam na bieżąco, ale niestety nie dam rady każdej odpowiedzieć. Wybaczcie.

Daria uściskaj Tymka :kiss:

Bidol widzę że się na maksa wkręciłaś w ten aerobik. Fajnie :)

U nas na razie wiosennie, ale cały czas myślę że niestety zima nie powiedziała ostatniego słowa. Obym się myliła. Wracam oglądać ostatnich kilka skoków konkursu drużynowego, bo jestem jak co poniedziałek u rodziców, więc korzystam i oglądam w telewizji :)

10 lata 10 miesiąc temu #841174 przez lusiamamanikosia
Bidolku - mam nadzieje że się uda że jakieś zdjęcie wyjdzie :P

My wczoraj dwa razy na spacerku byliśmy - za drugim razem Mąż miał przeprowadzkę koło nas to poszłam z Nikim i chciał chłopakom pomagać nosić rzeczy hehe :D to mieli ubaw :)
dziś się widzę też zapowiada ładny dzień jak zrobi się cieplej to mykamy na plac zabaw :) Niech już będzie ta wiosna na stałe :D

Majówka jak się czujesz?? :) fajnie że już Maluszek będzie pewnie lada dzień z Wami :)

Daria - zdrówka dla Tymcia !!! dobrze że jest już lepiej :)

Anna - mam nadzieje że w Wawie już zostanie tak wiosennie nie chce już zimna !!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka