BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841242 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #841274 przez lusiamamanikosia
AiF - mam czekać puki co na odezew :) niech na spokojnie wybierze te zdjęcia które się nadadzą :P bo Niki tak to na co dzień buzia mu się śmieje a tam był bardzo poważny :P więc zobaczymy :) chciałabym jak najszybciej :D je dostać bo chcemy iść wywołać zdjęcia w większym formacie i dać babci pradziadkom żeby mili na pamiątkę :)
o to fajnie to już niedługo w Polsce będziecie :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841299 przez Daria23
Hej Kochane witam się i ja. My już od rana byliśmy na dworku piękna pogoda dzisiaj!!!
Tymi właśnie ma drzemkę. Kurcze od tej akcji w walentynki Tymi zaczął się wszystkiego bać:-( ludzi hałasu zaraz wpada w taka panike zaczyna płakać i się trzęsc:-( w nocy też się budzi albo płacze krzyknie ech mówię wam ciężka sprawa:-(
Do tego od jakiegoś czasu mam problem ze śniadaniem nie wiem już co mu wymyślać nic nie chce mi jeść:-(
Co wy tam podajecie?

Wogóle jestem taka zła bo chyba będę musiała przerwać ćwiczenia z Chodakowska:-(po porodzie mi wyszedł ten hemoroid trochę się namęczyłam ale zniknął i raz wam pisałam że zaczęłam ćwiczyć z chodakowska no i po dwóch tygodniach ćwiczeń z nia znowu mi się pojawił problem z hemoroidem i przestałam ćwiczyć. Teraz znowu zaczęłam i już czuję że mi wylazie:-(czy to możliwe? Że od ćwiczeń?

Majówka -jak tam kulasz się jeszcze czy już na porodówce??:-):-):-)

AiF, Lusia - czekamy na zdjęcia:-)

U nas wciąż bunt się daje we znaki muszę szczerze powiedzieć że Tymi zrobil się strasznie niegrzeczny wciąż krzyczy rzuca na złość pilotem bije nas ja już wymiekam:-(:-(:-( Bidol łącze się w bólu jeśli u ciebie też nadal to trwa:-)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841370 przez Majowka
Czesc dziewczyny!

Ja jeszcze na chodzie! Wlasnie jestem w centrum Lizb w urzedzie, szukaja naszego procesu slubnego w archiwum. Musze kilka dokumentow odzyskac I zaniesc do kosciola.

A czuje sie swietnie. Jeszcze jezdze sama samochodem, chodze na szybkie zakupy....
Wstawie wam fotke siebie na drabinie jak pokoik urzadzalam :D

A oznak wiekszych nie ma. Brzuch zszedl nizej, jutro wizyta u Gina, pewnie bedzie sprawdzal rozwarcie to zobaczymy

AiF, mama przylatuje 24-ego, gdzie date indukowanego mam na 26-ty....ciekawe jak to bedzie!
Wolalabym zeby tu byla na ten porod, zebym sama w pokoju nie lezala, Bo Antonio bedzie musial byc z Lucaskiem...

Pozniej moj brat z dziewczyna przylatuja w marcu zobaczyc siostrzenca :) , mama z tata wracaja w maju, a ja z dziecmi lece juz w czerwcu do Polski I zostajemy na ten nasz "drugi" slub! :laugh:
Moze Chrzest tez razem zrobimy, zobaczymy jeszcze! Sala juz zarezerwowana!

Fajnie ze lecicie znowu do Polski! Ja uwielbiam wrecz te wyjazdy!
No I ciesze sie ze Filipek juz ladnie je. Lucas tez wczoraj pieknie zjadl nasza kolacje, dorsz z frytkami w jajecznicy (taka dziwna typowo port potrawa)
Zaraz mu ponownie na obiad podgrzeje w microfali, ciekawe jak teraz mu podejdzie.
A na kolacje robie dzis chilly....

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841460 przez Olga
Hej dziewczyny.

Piękna wiosna u nas,a wraz z nią jakiegoś doła miałam,ale chyba mija pomału :blink: weekend był najgorszy,może jakieś przesilenie wiosenne,czy co :blink:

Wszyscy jesteśmy zdrowi,sezon wiosenny rozpoczęliśmy,córki op poniedziałku po feriach do szkoły wróciły :blink: Wczoraj pierwszy raz z płaczem do domu na drzemkę przyszliśmy,tak się Ignasiowi piaskownica spodobała :lol:

daria tak mi żal Tymcia,ale się biedaczek musiał nacierpieć i teraz się nie dziw,że się wszystkiego boi :( nawet nie wiesz jakiego ja mam stracha,przed pielęgnacją pitolka,ciągle mu oglądam po kąpaniu,czy czasem czerwony nie jest i też nie ściągam do końca,tylko troszeczkę i rzadziej niż kiedyś,bo teraz często go Olga kąpie .

majówka czekamy z niecierpliwością na rozwiązanie i fotki Salvadorka :lol: najważniejsze,że się dobrze czujesz :blink:

Fotki z sesji dla mam bez fb :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841470 przez Majowka
Olga, fotki z sesji piekne! warto bylo! przeslodko wyglada!

Daria, no mi tez kurcze przykro, nacierpial sie biedaczek :( a z tym buntem Tymusiowym to Ty sie masz...u nas jeszcze pod kontrola. Antonio sie bardzo slucha, mnie mniej, ale jestem konsekwentna i jak nie chce dac tego czego chce to go zostawiam do wyplakania, jak po 3min dalej ryczy to przychodze i jeszcze klapsa w dupe dam, lekko, ale musze nim potrzasnac. Jak na razie skutkuje :laugh: uspokaja sie i wtula we mnie... pewnie bedzie coraz gorzej...najwazniejsza jest konsekwencja wedlug mnie

a tu moje zdjecia, dla niefejsbukowych brzuszek :laugh:

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #841521 przez Daria23
Olga-no to było straszne:-( nie chce cię straszyć ale widzisz my też nie do końca robiliśmy i widzisz pod ta nie odklejona końcówka zbierało się to coś białe-nie wiem jak to the zwie flegma i z niej ten ropień powstał. Teraz nam kazał zawsze ściągnąć skórke i umyć zawsze ten biały nalot.
Ignacy jest przecudny jej sesjia piękna też muszę wybrać się z Tymkiem tylko wciąż tej kasy brakuje na coś:-/

Majówka - ja teraz poczytałam trochę o tych histeriach dzieci i stosuje taka metodę jak zacznie wrzeszczeć to go przytulam i coś zaczynam opowiadać jak to nie działa czekam chwilę i znowu przytulam i mówię narazie zaczyna działać

Piękna ty w tej ciąży:-)a nie boisz się tak Lukiego nosić?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841549 przez Majowka
Daria, u nas tez to biale sie zbiera (smegma po lac.), duzo juz tego, ale lekarz nam kaze zostawic i niczego nie ruszac, tylko leciutko odciagc skore tyle ile sie da....oby sie nie skonczylo jak u Was... :(

a z tym wrzaskiem, to Antonio jak slyszy wrzaski przy zmianie pieluchy/ubieraniu, krzyczy na niego zeby sie uspokoil i skutkuje od razu :laugh:
mi sie wydaje, ze musisz pokazac ze wrzask masz w nosie i nic tym nie wskora, a przykladowego pilota i tak nie dasz i tak...tylko wlasnie nie moze tak byc ze nastepnego dnia pozwalasz mu sie nim bawic, lub zmieniac kanaly (to tylko przyklad ten pilot).
Ja tam doswiadczenia nie mam, ale widze co sie dzieje, jak zachodzi brak konsekwencji, czyli ja nie daje nigdy Lucasowi dotknac mojej torebki, a juz wogole portfela, a bacia tak, jak wyjmnie babci wszystkie karty i pieniadze i chowa pod dywanem a bacia chce zabrac, to wrzask na calego...jak moj gdzies zlapie i mu zabiore, to nawet nie pisnie, bo wie, ze to nie dla niego...

to samo jest u nas z pilotami, telefonami, kluczami, zegarkami, laptopami....nie ma mowy o zabawie tymi przedmiotami, a jak dziadkowie pozwalaja to pozniej jest placz i szkoda mi go, no ale coz zrobic...zabraniam i koniec :dry:

Zreszta kazde dziecko jest inne i kazda mama najlepiej wie jak ze swoim szkrabem postepowac!

Pediatra nam mowil, ze w chwilach histerii trzeba sie oddalic, a jak nie skutkuje to potrzasnac dzieckiem ( ja daje te trzy klapsy w tylek i licze raz dwa trzy :laugh: ...na razie dziala)

dzieki bardzo!
hehe, a jak mam go nosic?! :laugh:
przeciez ja go usypiam co noc na rekach, wkolko nosze po nocach z salonu do lozeczka, na krzeselko, pieluchy zmieniam...od poczatkow ciazy. W tej ciazy mnie nawet raz nie zabolal kregoslup!!!! jak to wytlumaczyc??? tak, ze organizm przyzwyczajony do tej funkcji
lekarz mi nigdy nie zakazal noszenia Lucaska, mowi ze kobieta do konca ciazy moze ciezko w polu pracowac :laugh:
aaa braciszek w litrach wod plodowych plywa, wiec nic mu nie grozi :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #841709 przez bidol
doberek :)

Daria - oby przeszło Tymciowi - ja nadal przechodzę bunt Kamili ale staram się już tym nie przejmować
choć dzisiaj dała mi popalić:(
jednocześnie zwymiotowała i zrobiła kupę :dry:

Ania - no tak - specjalnie karnet wykupiłam :)
super że week się udał :) wypoczywaj :)
i oby zima nie wróciła :lol:

AF - no jak chcesz abyśmy widziały to musisz upublicznić - niestety cały świat to może zobaczyć - ale na następny dzień lub np parę godzin później możesz już utajnić zdjęcia :lol:
łatwo się wrzuca :)
no i super że do Polski znowu przylatujecie :) oby była już ładna wiosna :lol:

Lusia - pomocnik mały Ci rośnie :) to czekam na fotki :)

Olga - Ignaś prześlicznie wyszedł na zdjęciach :) super :) bardzo mi się podoba :)

Majóweczka - ale masz super ładny brzuszek - taki krąglutki jest :) idealny :)
właśnie też zauważyłam że w ostatnich dniach ciąży ma się tyle siły i energi że góry można przenosić :)

mam nadzieje że nikogo nie pominęłam :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841747 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841754 przez AniaiFilip

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841759 przez AniaiFilip

10 lata 10 miesiąc temu #841787 przez Majowka
AiF, boski Filipek! Maly muchacho Latino! Ale bedzie lamac serca! Piekny jest I sliczne fotki! A razem nie macie???? Pokaz nam!!!

My juz po kolacji! Zjadl ogromna porcje! :) oby tylko ta fasola mu nie zaszkodzila w nocy!

Dzieki za komplementy dziewczyny!

10 lata 10 miesiąc temu #841796 przez Olga
majówka fasola to tobie może ruszyć poród ha ha :lol:

AiF,ale Filipek jest śliczny,urodę ma powalającą :ohmy: oj dziewczyny kiedyś będą płakać,którą Filipek wybierze :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

10 lata 10 miesiąc temu #841797 przez AniaiFilip

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka