- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Mam Swojego Bąbelka :*
- Otrzymane podziękowania: 0
o to fajnie to już niedługo w Polsce będziecie
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Tymi właśnie ma drzemkę. Kurcze od tej akcji w walentynki Tymi zaczął się wszystkiego bać ludzi hałasu zaraz wpada w taka panike zaczyna płakać i się trzęsc:-( w nocy też się budzi albo płacze krzyknie ech mówię wam ciężka sprawa:-(
Do tego od jakiegoś czasu mam problem ze śniadaniem nie wiem już co mu wymyślać nic nie chce mi jeść
Co wy tam podajecie?
Wogóle jestem taka zła bo chyba będę musiała przerwać ćwiczenia z Chodakowska:-(po porodzie mi wyszedł ten hemoroid trochę się namęczyłam ale zniknął i raz wam pisałam że zaczęłam ćwiczyć z chodakowska no i po dwóch tygodniach ćwiczeń z nia znowu mi się pojawił problem z hemoroidem i przestałam ćwiczyć. Teraz znowu zaczęłam i już czuję że mi wylazie:-(czy to możliwe? Że od ćwiczeń?
Majówka -jak tam kulasz się jeszcze czy już na porodówce??
AiF, Lusia - czekamy na zdjęcia:-)
U nas wciąż bunt się daje we znaki muszę szczerze powiedzieć że Tymi zrobil się strasznie niegrzeczny wciąż krzyczy rzuca na złość pilotem bije nas ja już wymiekam:-( Bidol łącze się w bólu jeśli u ciebie też nadal to trwa:-)
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Ja jeszcze na chodzie! Wlasnie jestem w centrum Lizb w urzedzie, szukaja naszego procesu slubnego w archiwum. Musze kilka dokumentow odzyskac I zaniesc do kosciola.
A czuje sie swietnie. Jeszcze jezdze sama samochodem, chodze na szybkie zakupy....
Wstawie wam fotke siebie na drabinie jak pokoik urzadzalam
A oznak wiekszych nie ma. Brzuch zszedl nizej, jutro wizyta u Gina, pewnie bedzie sprawdzal rozwarcie to zobaczymy
AiF, mama przylatuje 24-ego, gdzie date indukowanego mam na 26-ty....ciekawe jak to bedzie!
Wolalabym zeby tu byla na ten porod, zebym sama w pokoju nie lezala, Bo Antonio bedzie musial byc z Lucaskiem...
Pozniej moj brat z dziewczyna przylatuja w marcu zobaczyc siostrzenca , mama z tata wracaja w maju, a ja z dziecmi lece juz w czerwcu do Polski I zostajemy na ten nasz "drugi" slub!
Moze Chrzest tez razem zrobimy, zobaczymy jeszcze! Sala juz zarezerwowana!
Fajnie ze lecicie znowu do Polski! Ja uwielbiam wrecz te wyjazdy!
No I ciesze sie ze Filipek juz ladnie je. Lucas tez wczoraj pieknie zjadl nasza kolacje, dorsz z frytkami w jajecznicy (taka dziwna typowo port potrawa)
Zaraz mu ponownie na obiad podgrzeje w microfali, ciekawe jak teraz mu podejdzie.
A na kolacje robie dzis chilly....
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Piękna wiosna u nas,a wraz z nią jakiegoś doła miałam,ale chyba mija pomału weekend był najgorszy,może jakieś przesilenie wiosenne,czy co
Wszyscy jesteśmy zdrowi,sezon wiosenny rozpoczęliśmy,córki op poniedziałku po feriach do szkoły wróciły Wczoraj pierwszy raz z płaczem do domu na drzemkę przyszliśmy,tak się Ignasiowi piaskownica spodobała
daria tak mi żal Tymcia,ale się biedaczek musiał nacierpieć i teraz się nie dziw,że się wszystkiego boi nawet nie wiesz jakiego ja mam stracha,przed pielęgnacją pitolka,ciągle mu oglądam po kąpaniu,czy czasem czerwony nie jest i też nie ściągam do końca,tylko troszeczkę i rzadziej niż kiedyś,bo teraz często go Olga kąpie .
majówka czekamy z niecierpliwością na rozwiązanie i fotki Salvadorka najważniejsze,że się dobrze czujesz
Fotki z sesji dla mam bez fb
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Daria, no mi tez kurcze przykro, nacierpial sie biedaczek a z tym buntem Tymusiowym to Ty sie masz...u nas jeszcze pod kontrola. Antonio sie bardzo slucha, mnie mniej, ale jestem konsekwentna i jak nie chce dac tego czego chce to go zostawiam do wyplakania, jak po 3min dalej ryczy to przychodze i jeszcze klapsa w dupe dam, lekko, ale musze nim potrzasnac. Jak na razie skutkuje uspokaja sie i wtula we mnie... pewnie bedzie coraz gorzej...najwazniejsza jest konsekwencja wedlug mnie
a tu moje zdjecia, dla niefejsbukowych brzuszek
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Ignacy jest przecudny jej sesjia piękna też muszę wybrać się z Tymkiem tylko wciąż tej kasy brakuje na coś:-/
Majówka - ja teraz poczytałam trochę o tych histeriach dzieci i stosuje taka metodę jak zacznie wrzeszczeć to go przytulam i coś zaczynam opowiadać jak to nie działa czekam chwilę i znowu przytulam i mówię narazie zaczyna działać
Piękna ty w tej ciąży:-)a nie boisz się tak Lukiego nosić?
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
a z tym wrzaskiem, to Antonio jak slyszy wrzaski przy zmianie pieluchy/ubieraniu, krzyczy na niego zeby sie uspokoil i skutkuje od razu
mi sie wydaje, ze musisz pokazac ze wrzask masz w nosie i nic tym nie wskora, a przykladowego pilota i tak nie dasz i tak...tylko wlasnie nie moze tak byc ze nastepnego dnia pozwalasz mu sie nim bawic, lub zmieniac kanaly (to tylko przyklad ten pilot).
Ja tam doswiadczenia nie mam, ale widze co sie dzieje, jak zachodzi brak konsekwencji, czyli ja nie daje nigdy Lucasowi dotknac mojej torebki, a juz wogole portfela, a bacia tak, jak wyjmnie babci wszystkie karty i pieniadze i chowa pod dywanem a bacia chce zabrac, to wrzask na calego...jak moj gdzies zlapie i mu zabiore, to nawet nie pisnie, bo wie, ze to nie dla niego...
to samo jest u nas z pilotami, telefonami, kluczami, zegarkami, laptopami....nie ma mowy o zabawie tymi przedmiotami, a jak dziadkowie pozwalaja to pozniej jest placz i szkoda mi go, no ale coz zrobic...zabraniam i koniec
Zreszta kazde dziecko jest inne i kazda mama najlepiej wie jak ze swoim szkrabem postepowac!
Pediatra nam mowil, ze w chwilach histerii trzeba sie oddalic, a jak nie skutkuje to potrzasnac dzieckiem ( ja daje te trzy klapsy w tylek i licze raz dwa trzy ...na razie dziala)
dzieki bardzo!
hehe, a jak mam go nosic?!
przeciez ja go usypiam co noc na rekach, wkolko nosze po nocach z salonu do lozeczka, na krzeselko, pieluchy zmieniam...od poczatkow ciazy. W tej ciazy mnie nawet raz nie zabolal kregoslup!!!! jak to wytlumaczyc??? tak, ze organizm przyzwyczajony do tej funkcji
lekarz mi nigdy nie zakazal noszenia Lucaska, mowi ze kobieta do konca ciazy moze ciezko w polu pracowac
aaa braciszek w litrach wod plodowych plywa, wiec nic mu nie grozi
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Daria - oby przeszło Tymciowi - ja nadal przechodzę bunt Kamili ale staram się już tym nie przejmować
choć dzisiaj dała mi popalić
jednocześnie zwymiotowała i zrobiła kupę
Ania - no tak - specjalnie karnet wykupiłam
super że week się udał wypoczywaj
i oby zima nie wróciła
AF - no jak chcesz abyśmy widziały to musisz upublicznić - niestety cały świat to może zobaczyć - ale na następny dzień lub np parę godzin później możesz już utajnić zdjęcia
łatwo się wrzuca
no i super że do Polski znowu przylatujecie oby była już ładna wiosna
Lusia - pomocnik mały Ci rośnie to czekam na fotki
Olga - Ignaś prześlicznie wyszedł na zdjęciach super bardzo mi się podoba
Majóweczka - ale masz super ładny brzuszek - taki krąglutki jest idealny
właśnie też zauważyłam że w ostatnich dniach ciąży ma się tyle siły i energi że góry można przenosić
mam nadzieje że nikogo nie pominęłam
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
My juz po kolacji! Zjadl ogromna porcje! oby tylko ta fasola mu nie zaszkodzila w nocy!
Dzieki za komplementy dziewczyny!
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
AiF,ale Filipek jest śliczny,urodę ma powalającą oj dziewczyny kiedyś będą płakać,którą Filipek wybierze
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa