- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj to ja mam zaszczyt Was powitać
Ja wczoraj zamilkłam, bo byłam na pizzy z mężem (pycha!), później na zakupach, a potem ciasto robiłam, bo mam dziś gości (m.in.troje małych dzieci, więc trzymajcie kciuki).
Teraz biorę się za sprzątanko i kolację, bo wychodzimy wieczorem i zdeklarowałam się coś upichcić
Miłego dnia!
PS Też mam wrażenie, że codziennie jestem grubsza, czuję się już powoli jak słonica, bo nigdy nie byłam taka gruba, ale czego się nie robi dla synusia
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do brzuchów to wszystkim rośnie a mi coś nie:( gole sie sama z butami nie mam żadnego problemu...mówią że ktoś kto by mnie nie znał nie skapnąłby sie że jestem w ciąży...a ja już chyba bym chciała żeby brzuszek był taki widoczny...myślicie że w szóstym miesiącu mi wkońcu wybije tak normalnie???
co do szpitala to u nas ponoć też golą i robią lewatywe mimo że nie mam pojecia o lewatywie to chyba wolałabym mieć ja zrobiona niż potem podczas porodu zrobić kupe...
Anszka - nie mam konkretnych produktów ktore chciałabym zebys sprawdziła ale tak żebyś sie zorientowała od jakiej kwoty zaczynają sie wózki łozeczka czy ceny są podobne jak w zwykłym sklepie czy moze duzo tansze..
Ale u mnie od rana pogoda:(masakra jakas deszcz wiatr i tyle
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
A co do wagi, to na wszelki wypadek na razie na nią nie wchodzę. Choć mam wrażenie że swoje już przytyłam i zaczęłam się bardzo pilnować. Jak znam życie, to pewnie mi nie wyjdzie, he he.
Miłego dzionka
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Melduję się dzisiaj jako czwarta.Musiałam młodszą córcię na basen wyprawić,starsza pojechała ze znajomymi do Torunia,ida do kina i tak się powłóczyć,chociaż pogoda im nie dopisała.
U mnie w nocy też padło.teraz na razie spokój,ale pochmurno jest strasznie.
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Chcialm sie Was o cos spytac...
wyobrazacie sobie wozeczek bez gondolki?
Pytalismy ginekologa, co o tym sadzi, bo faktycznie kupienie gondoli tylko na 2-3 miesiace strasznie mnie denerwuje, jest to koszt okolo 300 euro, a wiele dzieciaczkow bobaskow widzi sie w centrach i na spacerkach w foteliku wpietym w stelaz wozka.
Czy wozenie maluszka na spacerki w foteliku jest az tak niebezpieczne dla kregoslupa?
skoro mozna przewozic w foteliku do 2 godz, na spacerku nie bede przeciez dluzej niz godzina...sama nie wiem
Poczatkowo myslalam, ze gondola przyda sie w poczatkowych miesiacach dla maluszka ktory bedzie usypial przy naszym lozku w tej gondoli, a teraz rozwazam kupno czegos takiego:
jest wieksze i wygodniejsze niz gondola, wiec malutki bedzie mogl spac z nami nawet do 6 miesiecy, zanim go przeniesiemy do lozeczka do jego pokoju
Ginekolog powiedzial, ze nie trzeba gondoli....
Wszystkie kupujecie wozek z gondola?
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Miałam też taki kosz wiklinowy dla Olgi,ale leżała w nim tylko w dzień,gdy miałam ją na oku,takie dzieci ok.5 mies.to już są bardzo ruchliwe,niektóre już się podnoszą,więc trzeba uważać.
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Majówka - Ja Sebka prawie wcale nie woziłam w gondoli- urodził się zimą i non stop chorował więc mało wychodziliśmy na dwór i jak jechaliśmy do sklepu to w foteliku jeździł. Teraz kupiłam gondolkę - choć początkowo takiego zamiaru nie miałam - bo kupię fotelik i moja spacerówka jest od urodzenia , ale jednak kupiłam, bo była bardzo ładna i bardzo tania (niecałe 100 zł) i spacerki mam nadzieję będą dłuższe niż z Sebkiem- bo to w sumie lato będzie. Co do fotelików to są różne opinie - że kręgosłup się krzywi, że płócka się zapadają, ale sama nie wiem na ile to prawda - Seba nie ma problemów z kręgosłupem. Ciężki wybór przed Tobą
A teraz pytanie głownie do Olgi i Kamyczki, ale jak jeszcze któraś dziewczyna wie coś na ten temat to proszę o odpowiedź
Olga - mówiłaś że masz taki ucisk na macicę - czy to tak lekko kłuje? wiesz tam w środku
Kamyczka - jak lekarz powiedział Ci że Dominiś uciska główką to czułaś to??
Pytam bo od wczoraj czuję takie kucie od dołu ( w macicy) i obawiam się że coś jest nie tak. Wcześniej tego nie czułam dodam jeszcze że jak siedzę lub leżę to mnie nie boli, ale jak stoję albo chodzę
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Witajcie dziewczynki, u nas pada od rana,więc nici ze spaceruA teraz pytanie głownie do Olgi i Kamyczki, ale jak jeszcze któraś dziewczyna wie coś na ten temat to proszę o odpowiedź
Olga - mówiłaś że masz taki ucisk na macicę - czy to tak lekko kłuje? wiesz tam w środku
Kamyczka - jak lekarz powiedział Ci że Dominiś uciska główką to czułaś to??
Pytam bo od wczoraj czuję takie kucie od dołu ( w macicy) i obawiam się że coś jest nie tak. Wcześniej tego nie czułam dodam jeszcze że jak siedzę lub leżę to mnie nie boli, ale jak stoję albo chodzę
Ja też kupuję z gondolką wózeczek
Bidol,ja nic takiego nie czułam,dlatego byłam zdziwiona,że niby główka jest tak nisko ułożona:( Ale radzę Ci zadzwonić do gin jak Cię niepokoi cokolwiek,mnie wizyta w szpitalu uspokoiła.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie sprzatanie robimy pokój Ksawciowi,
ja w nocy miałam straszny skórc w łydce i do tego jeszcze zdrętwiała mi ręka
bidol ja mam tak czasem że kucie w macicy maluch na pęcherz strasznie napiera, czasem to nie mogę ustać.
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może faktycznie lepiej zapytać lekarza,a mocno Cię tam kłuje?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5