BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #339524 przez chłopek
olga mi lewatywy nie zrobiły,
a jak byłaś nie ogolona to cie goliły i sie pytały czy mogą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #339565 przez anszka
Cześć mamcie :)
Dzisiaj to ja mam zaszczyt Was powitać :)
Ja wczoraj zamilkłam, bo byłam na pizzy z mężem (pycha!), później na zakupach, a potem ciasto robiłam, bo mam dziś gości (m.in.troje małych dzieci, więc trzymajcie kciuki).
Teraz biorę się za sprzątanko i kolację, bo wychodzimy wieczorem i zdeklarowałam się coś upichcić :)
Miłego dnia! :kiss:

PS Też mam wrażenie, że codziennie jestem grubsza, czuję się już powoli jak słonica, bo nigdy nie byłam taka gruba, ale czego się nie robi dla synusia :)

12 lata 9 miesiąc temu #339581 przez Daria23
hej dziewczynki:)ale wczoraj naskrobałyscie...nie było mnie bo wczoraj miałam gościa - moją kolezanke i było bardzo fajnie:):)
Co do brzuchów to wszystkim rośnie a mi coś nie:( gole sie sama z butami nie mam żadnego problemu...mówią że ktoś kto by mnie nie znał nie skapnąłby sie że jestem w ciąży...a ja już chyba bym chciała żeby brzuszek był taki widoczny...myślicie że w szóstym miesiącu mi wkońcu wybije tak normalnie???
co do szpitala to u nas ponoć też golą i robią lewatywe mimo że nie mam pojecia o lewatywie to chyba wolałabym mieć ja zrobiona niż potem podczas porodu zrobić kupe...

Anszka - nie mam konkretnych produktów ktore chciałabym zebys sprawdziła ale tak żebyś sie zorientowała od jakiej kwoty zaczynają sie wózki łozeczka czy ceny są podobne jak w zwykłym sklepie czy moze duzo tansze..
Ale u mnie od rana pogoda:(masakra jakas deszcz wiatr i tyle

12 lata 9 miesiąc temu #339594 przez Anna77
Dzień Dobry Mamusie, miłego dnia i dobrego humoru!. Przy takiej pogodzie na pewno się przyda. Wychodziłam dzisiaj i gdybym mieszkała nad morzem, powiedziałabym że pogoda "sztormowa". Tragedia.

A co do wagi, to na wszelki wypadek na razie na nią nie wchodzę. Choć mam wrażenie że swoje już przytyłam i zaczęłam się bardzo pilnować. Jak znam życie, to pewnie mi nie wyjdzie, he he.

Miłego dzionka :)

12 lata 9 miesiąc temu #339609 przez Olga
Hej dziewczynki.

Melduję się dzisiaj jako czwarta.Musiałam młodszą córcię na basen wyprawić,starsza pojechała ze znajomymi do Torunia,ida do kina i tak się powłóczyć,chociaż pogoda im nie dopisała.
U mnie w nocy też padło.teraz na razie spokój,ale pochmurno jest strasznie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #339614 przez Majowka
czesc dziewczyny,

Chcialm sie Was o cos spytac...
wyobrazacie sobie wozeczek bez gondolki?
Pytalismy ginekologa, co o tym sadzi, bo faktycznie kupienie gondoli tylko na 2-3 miesiace strasznie mnie denerwuje, jest to koszt okolo 300 euro, a wiele dzieciaczkow bobaskow widzi sie w centrach i na spacerkach w foteliku wpietym w stelaz wozka.
Czy wozenie maluszka na spacerki w foteliku jest az tak niebezpieczne dla kregoslupa?
skoro mozna przewozic w foteliku do 2 godz, na spacerku nie bede przeciez dluzej niz godzina...sama nie wiem
Poczatkowo myslalam, ze gondola przyda sie w poczatkowych miesiacach dla maluszka ktory bedzie usypial przy naszym lozku w tej gondoli, a teraz rozwazam kupno czegos takiego:

jest wieksze i wygodniejsze niz gondola, wiec malutki bedzie mogl spac z nami nawet do 6 miesiecy, zanim go przeniesiemy do lozeczka do jego pokoju
Ginekolog powiedzial, ze nie trzeba gondoli....
Wszystkie kupujecie wozek z gondola?
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #339619 przez Olga
Majowka no ja juz kupiłam z gondolką,dla starszej córki miałam,bo wtedy nie było fotelików i lubiła jeżdzić w niej,mlodszą rodziłam tez w lipcu i miałam dla niej wózek spacerowy Chicco + taką torbę (gondolkę),tylko nie taką mocno sztywmą,jak gondole montowane na stelaż.Nie była droga,bo wtedy wózek kupiłam porządny za 1100,a ta torba tylko 100 zł.kosztowała i po 3 mies.jeżdzila już bez niej,tylko w spacerówce leżała.Co do fotelików to nie mam zielonego pojęcia,bo to będzie moj debiut,ale też czasami będę małego w nim wozić na stelażu.

Miałam też taki kosz wiklinowy dla Olgi,ale leżała w nim tylko w dzień,gdy miałam ją na oku,takie dzieci ok.5 mies.to już są bardzo ruchliwe,niektóre już się podnoszą,więc trzeba uważać.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #339620 przez Daria23
Wiesz Majówka to moje pierwsze dziecko i nie mam w tym doświadczenia ale ja napewno kupuje wózek z gondolą bo myśle że tak będzie i wygodniej maluszkowi i mnie...

12 lata 9 miesiąc temu #339637 przez bidol
Hej dziewczyny - w moim szpitalu jest i golenie i lewatywa. Ja obie te rzeczy przeprowadziłamw domu, ale i tak mi dali lewatywę w szpitalu :dry:

Majówka - Ja Sebka prawie wcale nie woziłam w gondoli- urodził się zimą i non stop chorował więc mało wychodziliśmy na dwór i jak jechaliśmy do sklepu to w foteliku jeździł. Teraz kupiłam gondolkę - choć początkowo takiego zamiaru nie miałam - bo kupię fotelik i moja spacerówka jest od urodzenia :), ale jednak kupiłam, bo była bardzo ładna i bardzo tania (niecałe 100 zł) i spacerki mam nadzieję będą dłuższe niż z Sebkiem- bo to w sumie lato będzie. Co do fotelików to są różne opinie - że kręgosłup się krzywi, że płócka się zapadają, ale sama nie wiem na ile to prawda - Seba nie ma problemów z kręgosłupem. Ciężki wybór przed Tobą ;)

A teraz pytanie głownie do Olgi i Kamyczki, ale jak jeszcze któraś dziewczyna wie coś na ten temat to proszę o odpowiedź :)

Olga - mówiłaś że masz taki ucisk na macicę - czy to tak lekko kłuje? wiesz tam w środku :unsure:

Kamyczka - jak lekarz powiedział Ci że Dominiś uciska główką to czułaś to??

Pytam bo od wczoraj czuję takie kucie od dołu ( w macicy) i obawiam się że coś jest nie tak. Wcześniej tego nie czułam :huh: dodam jeszcze że jak siedzę lub leżę to mnie nie boli, ale jak stoję albo chodzę :(

12 lata 9 miesiąc temu #339653 przez Kamyczka
bidol napisał:

A teraz pytanie głownie do Olgi i Kamyczki, ale jak jeszcze któraś dziewczyna wie coś na ten temat to proszę o odpowiedź :)
Olga - mówiłaś że masz taki ucisk na macicę - czy to tak lekko kłuje? wiesz tam w środku :unsure:
Kamyczka - jak lekarz powiedział Ci że Dominiś uciska główką to czułaś to??

Pytam bo od wczoraj czuję takie kucie od dołu ( w macicy) i obawiam się że coś jest nie tak. Wcześniej tego nie czułam :huh: dodam jeszcze że jak siedzę lub leżę to mnie nie boli, ale jak stoję albo chodzę :(

Witajcie dziewczynki, u nas pada od rana,więc nici ze spaceru :(
Ja też kupuję z gondolką wózeczek :blink:
Bidol,ja nic takiego nie czułam,dlatego byłam zdziwiona,że niby główka jest tak nisko ułożona:( Ale radzę Ci zadzwonić do gin jak Cię niepokoi cokolwiek,mnie wizyta w szpitalu uspokoiła.

12 lata 9 miesiąc temu #339656 przez chłopek
witam
u mnie sprzatanie robimy pokój Ksawciowi,
ja w nocy miałam straszny skórc w łydce i do tego jeszcze zdrętwiała mi ręka :(
bidol ja mam tak czasem że kucie w macicy maluch na pęcherz strasznie napiera, czasem to nie mogę ustać.

12 lata 9 miesiąc temu #339657 przez Daria23
Dziewczyny ja mam pytanie jeszcze odnośnie tej gondoli powiedzcie mi ile czasu sie wozi dziecko w takim głebokim wózku bo juz sama sie pogubiłam w tym wszystkim

12 lata 9 miesiąc temu #339662 przez Olga
bidol mnie nie kłułu,tylko miałam tak jak by mi się na okrągło siku chciało,wychodziłam z łazienki,a już bym z powrotem szła najchętniej.I ciągło mnie tak pod pępkiem w dół,taki brzuch jak bym miała strasznie ciężki.Dosłownie jak bóle parte do porodu.Terz faktycznie jest o niebo lepiej,w dzień nie latam już do ubikacji tak jak przed krążkiem,a jak juz idę.to naprawdę chce mi się siku.
Może faktycznie lepiej zapytać lekarza,a mocno Cię tam kłuje?

12 lata 9 miesiąc temu #339667 przez chłopek
daria ja woziłam do 6-7 miesiaca, ale w mojej gondoli jest oparcie, jak dziecko już siedzi,

12 lata 9 miesiąc temu #339671 przez bidol
Olga - to nie jest ból taki nie do wytrzymania, ale nieprzyjemny i się martwię bo nie wiem co to może być. Wczoraj trochę się nałaziłam i też dla tego się martwię :( zadzwonię do ginki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka