BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #339353 przez Kamyczka
bidol napisał:

Kamyczka - jedz - szczypiorek jesteś :) ja to co innego :P A jak masz zachcianki to dobrze Dominiczek się domaga smakołyków :laugh:
Olga - to Ty mówiłaś że ostatnio brzuszek Ci tak urusł?? bo mi dzisiaj też - no masakra jakaś :ohmy: a depilacje to ja z lusterkiem już przeprowadzam :silly:

Bidol,już nie taki szczypiorek.To prawda,że najwięcej się tyje w 3 trymestrze?Ja póki co depiluję się sama,sama robię sobie stópki,ale zobaczymy za miesiąc :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #339376 przez mloda_mamuska
Kamyczka jeszcze ze 2,3 tygodnie i będe odpoczywala;)

boje się,że jak zaczne odpoczywać,to zacznę dużo tyć... a tak to cały dzien biegam z jednego boxu na drugi... ;) a pod wieczor padam ;)

Olga całe szczęscie ,ze rodzimy w lipcu ...to bedziemy mogly juz niedlugo balerinki nosic... a do ich zakladania nie trzeba się schylać;)

a mi to tak nogi puchną... dzisiaj mialam wlasnie baleriny i spodnie chinosy(7/8) i kostke mialam odkrytę i mocno wyciete te butki...i znajome z pracy mi mowily,ze mam takie spuchniete..ale podono to juz tak bedzie ; /

Majowka pewnie,ze moze byc przelew ;)
jutro postaram się pojechać do wpłatomatu po pracy jak zdążę i wieczorkiem jak juz bede miala pieniadze na koncie to zrobię przelew. I jeszcze raz dziękuje :kiss:

ja jak bede jechala do meza.to chyba tato mnie bedzie wiózl moim i meza autem .bo bede mogla zabrac wiecej rzeczy niz samolotem ;)

chłopek
no wlasnie jakos ten smak wydawal mi sie niezbyt.a jakies inne jadła ;) ???

bidol sugerujesz,ze ja jem zle rzeczy ..bo moj mały jest 'za maly' wg statystyk? ;pppp
ale w ciagu miesiaca przybrał 400gram to nie tak źle!
w sumie moje menu nie jest jakies super...slodyczy nie jem... chemii nei jem..same owoce,warzywa.duuuuuuuzo mięska i ryby :) no i pije co drugi dzien soczek jednodniowy buraczany-bleee...ale bardzo zdrowy! ;)

bidol
a ta gondolka srebrno-czarna super!!!

Kamyczka
tak to prawda,ze najwiecej sie tyje w 3 trymestrze.dlatego,ze pod koniec to uz mały rośnie najwięcej ;)
ja tez jeszcze sama sie depiluje..JESZCZE.ale czuje,ze to juz koncowka;)

12 lata 9 miesiąc temu #339380 przez Anna77
nie nadążam. Chipsów raczej nie jadam, a jeśli już to takie jak były od początku - klasyczne paprykowe - kiedyś Chio albo Bahlsen.

Odnośnie staruszek - ja też w tym roku 35 skończę tuż przed gwiazdką. I też trzecie w drodze, a raczej trzeci chłopak.

Pogoda paskudna. Szaro, buro i do tego baaardzo zimny wiatr. Zaliczyłam dziś fryzjera, bo już miałam ochotę.

Mój Mateusz dzisiaj ma bardzo ruchliwy dzień. Cały czas non stop go czuję - jak leżę, siedzę, stoję, idę, bez przerwy!

We wtorek mam kolejną wizytę i już nie mogę się doczekać.

Olga - cudny ten Twój synek i super fotka :)

12 lata 9 miesiąc temu #339386 przez Kamyczka
Anna77 napisał:

nie nadążam. Chipsów raczej nie jadam, a jeśli już to takie jak były od początku - klasyczne paprykowe - kiedyś Chio albo Bahlsen.

Mój Mateusz dzisiaj ma bardzo ruchliwy dzień. Cały czas non stop go czuję - jak leżę, siedzę, stoję, idę, bez przerwy!

We wtorek mam kolejną wizytę i już nie mogę się doczekać.

Anna77,to dziś dzień fryzurkowy macie z Chłopkiem :) a Ty jaki kolorek zrobiłaś?Masz usg we wtorek?

12 lata 9 miesiąc temu #339393 przez mloda_mamuska
Dziewczyny czy Wam tez tak szybko czas leci w ciąży?
ciagle pamietam jak sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy..jak zrobilam test...pamietam to jakby to bylo wczoraj....a za kilka dni 7 miesiąc mi się zacznie...masakra;)

12 lata 9 miesiąc temu #339403 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Dziewczyny czy Wam tez tak szybko czas leci w ciąży?
ciagle pamietam jak sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy..jak zrobilam test...pamietam to jakby to bylo wczoraj....a za kilka dni 7 miesiąc mi się zacznie...masakra;)

Młoda mamuśka,mi leci tak sobie.Ale jak się pracuje to na pewno szybciej :blink: nom ja też już 6miesiąc,szok :)

12 lata 9 miesiąc temu #339405 przez bidol
m_m - to faktycznie zdrowo jesz :) a 400 gram - to też dużo :) :) Mi ten czas też tak szybko zleciał - cieszę się bardzo :)

anna - super że zdrowa już jesteś i że Mateuszek taki łobuziak :)

Kamyczka - niestety 3 trymestr jest nie fajny :dry: puchnie się i tyje i jest już mega ciężko :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #339408 przez Anna77
Kamyczka u mnie blond jak zwykle. Już dwóch fryzjerów póki co odradziło mi zmianę koloru, bo podobno jest ok, mimo że to farba "sklepowa". Choć pewnie prędzej czy później coś zmienię

12 lata 9 miesiąc temu #339410 przez Kamyczka
bidol napisał:

Kamyczka - niestety 3 trymestr jest nie fajny :dry: puchnie się i tyje i jest już mega ciężko :dry:

Bidol,niestety tego się właśnie obawiam :blink: ale trudno,ogarnę się jakoś po wszystkim :blink: ważne,żeby synuś był zdrowy :)

12 lata 9 miesiąc temu #339412 przez mloda_mamuska
bidol nie strasz tak tym 3 trymestrem;p
chociaz od kazdej kobietki slysze to samo ;) ze sie najwiecej tyje,ze wysadza wtedy brzuch...ze mocno sie puchnie,ze jest ciężko i w ogóle...i jak widze te zmarnowane ,zmeczone kobiety u mnei na hali ktore wlasnie są w 8,9 miesiącu to aż mi ich szkoda .. bo wyglądają naprawdę źle ;p ....jakby w ogóle nie spały takie zmęczone.. no i napuchnięte całe. no ale to tylko 2 miesiace...a pozniej juz bedzie tylko lepiej ;))

bedzie dobrze!!!!!

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #339503 przez chłopek
ja ogladałam film dlatego nie pisałam
m_m nie wiem jakie jadła bo nie pamietam ale mówiła mi że jej jakiś bardzo smakował
anna ja zawsze miałam blond pasemka ale musiałam zmienic bo włosy bardzo zniszczone miałam
a ja w ciagu miesiaca 3 kg przytyłam bo juz mam 70kg

a tak ogóle to u mnie sypie sypie i sypie :(

12 lata 9 miesiąc temu #339507 przez Kamyczka
U nas już nie sypie :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #339513 przez Olga
Też uważm trzeci trymestr za najgorszy,drugi jest fajny.To ja bidol właśnie teraz tak z dnia na dzień tyję-normalnie brzuch mi chyba w nocy rośnie.Gole się sama,ale chyba już teraz lusterko będzie wlasnie potrzebne.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #339514 przez chłopek
u mnie już jest witaj brzusiu żegnaj siusiu :) męża chyba będę musiała poprosić zeby mnie ogolił
a tak wam powiem ze 45km ode mnie nie ma śniegu ani grama tylko u nas tak nawaliło i nie chce topniec

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #339517 przez Olga
Ja pamiętam jak szłam do porodu z Mriką,to te kobiety co nie były wydepilowane,to położne goliły,to był obowiązek.Ja byłam ogolona,więc nie miałam tej przyjemności,ale dużo takich było.Nie wiem jak jest teraz,bo ja sobie nie wyobrażam się nie depilować.A czy u was robią obowiązkowo lewatywę przed porodem?

A czas leci mi bardzo szybko-oby tak dalej.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka