BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #347956 przez chłopek
bidolku ja chora jestem sił nie mam, teraz na chwilke siadłam pije herbate moze mi cos przejdzie bo mnie na dwa fronty wzieło:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #347957 przez Kamyczka
Majowka napisał"

ojeny, Kamyczka! brzusio sliczniusi, malusi, ale to chyba tak juz jest u wysokich mam, hehe
Piekny!

mi wszyscy mowia, ze bede miala male dziecko, bo maly brzuch :laugh: :laugh: :laugh: ...a maly juz ponad norme!

Majówka,to mój Dominik musiaby być też naprawdę malutki :blink: dzięki za dobre słowo :kiss: pytałam ginekologa,czy nie mam za małego brzuszka jak na ten tydzień-a on na to,że:u wysokich i raczej szczupłych kobiet tak jest :)

12 lata 8 miesiąc temu #347959 przez anszka
Bidol - nie chcę Cię denerwować, bo 22 było w cieniu, a teraz jak już słońce przeszło na stronę z termometrem to jest... 29 :)
Daria i Anna na pewno też się mogą cieszyć słońcem, ciekawe tylko, czy nad ich głowami też latają F-16 z Krzesin, niezłe manewry sobie dziś urządzają.
Olga- nieźle córa wywinęła :) Bidol się śmieje, czy powinnaś dać im Ignasia, a ja Wam powiem, że moi dwaj koledzy zapomnieli już kiedyś o swoich córkach. Jeden zostawił córkę w samochodzie i poszedł do domu z zakupami,a drugi zostawił w domu, bo ... (uwaga) tak cichutko spała, że on zapomniał, że ona jest :)
Kamyczka - ze mnie też jest trochę taki cykor, a brzusio rzeczywiście rośnie w coraz szybszym tempie :)
Chłopek - no u Ciebie w tej ciąży to jak nie urok, to sr... :) trzymaj się dzielnie, w końcu musi być lepiej.
TK - oszczędzaj się, może szyjce się odwidzi skracanie :)
Maksiu - no mnie też ten suwak trochę przeraża ;)

12 lata 8 miesiąc temu #347961 przez Kamyczka
Maksiu,Anszka, dlaczego was te suwaczki przerażaja?

12 lata 8 miesiąc temu #347965 przez chłopek
anszka ni masz racje
a maluszek jakiś spokojny dzsiaj, ale własnie ma czkawkę wiec sie nie martwie

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #347967 przez Olga
maksiu ja też ważyłam 5100,byłam trzecim dzieckiem mojej mamy,pierwsze ważyło 4500,a drugie 4800,czyli każde o 300 większe.Jak mama mi opowiada ten swój poród w tamtych czasach,to aż mi jej żal.Ale mam znajomych,co z psem zrobili tak,ja moja Olga z rowerem,rzadko chodzili z nim na smyczy i postanowili go wziąć do marketu,jak wyszli to zapomnieli go odwiązać i w domu po paru godz.im się przypomniało,jak czegoś brakowało ha ha.

bidol to już mojej córci się nie pierwszy raz zdarzyło,w tamto lato o 1 w nocy chodziłam w koło bloków,bo ona poszła spać,a mi się przypomniało,że chyba nie chowała roweru i znalazłam za którymś blokiem w końcu.

kamyczka śliczny brzusio,ja chyba nawet takiego małego nie miałam,tylko od razu taki balon ha ha.

chlopek co ciąża,to gorzej nie uważasz?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #347968 przez Daria23
Anszka - u mnie tez dzis tak pieknie dzisiaj Wielkopolska górą żyć aż sie chce:)co to latania nad głowami to u mnie latają tylko ptaki ale wkońcu ja prawie w lesie mieszkam:)tu samoloty itp nie dolatują:):):):)
Kamyczka - ale masz słitaśny ten brzuszek podoba mi sie:):)
Daners - jak głowa lepiej coś??

Ja własnie gotuje obiadek dzis mam zupe kalafiorową mniam..uwielbiam:)

12 lata 8 miesiąc temu #347971 przez chłopek
olga moja tesciowa miala takie duze dzieci mój mąż chyba 4,5 miał
daria ja tez lubie kalafiorowa ale dzisiaj dietkę mam i sucharki mi pozostają:(
jeszcze mnie taka straszliwa zgaga męćzy

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #347972 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Kamyczka - ale masz słitaśny ten brzuszek podoba mi sie:):)
Daners - jak głowa lepiej coś??

Ja własnie gotuje obiadek dzis mam zupe kalafiorową mniam..uwielbiam:)

Daria,dziękować :kiss: mmm uwielbiam kalafiorową-w ogóle kalafiorr,brokuły mniam mniam.A ja czekam na męża i zrobimy ziemniaczki pieczone,ja z rybką a mąż nie znosi ryb,więc z mięskiem pieczonym :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #347976 przez chłopek
nie piszcie o jedzeniu :( mi mama dała pierogi z barszczykiem a ja nie moge

12 lata 8 miesiąc temu #347982 przez maksiu
Kamyczek mnie nie przeraza ale reszte dziewczyn tak tylko mysle dlaczegop mhh nie mam pojecia moze wytlumaczycie nam to ??
Ja mam wczorajsza pomidorowke z makaronem
i do tego ziemnaiki z bigosem

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #347985 przez anszka
Ja gotuję kapuśniak, a jutro mam kalafiorową :), pieczone ziemniaczki z rybką miałam przedwczoraj :)
Kamyczka, Maksiu - przeraża, bo tak odlicza te dni do porodu, a ja generalnie w ogóle jeszcze o tym nie myślę i na razie się nawet nie boję :)
Olga- ale smoczyca z Ciebie była, ja miałam 2900, a brat niecałe 2 kg (ale on był wcześniakiem).
Chłopek - dobry suchar nie jest zły, obyś tylko lepiej się poczuła.
Daria - jakoś mi te samoloty już nie przeszkadzają, ważne, że ptaki nie uciekają :)

12 lata 8 miesiąc temu #347990 przez kejtin
Oj troche sie u mnie narobilo ; )

Czesto mi brzuszek trwardnial i bolał, w koncu przestalam czuc ruchy malenstwa (minelo 15h) jak pojechalam do szpitala - oj jaki opieprz zebralam...
Lekarz powiedzial ze jesli nie czuje ruchow (zadnych!) od 4h to pora udac sie na izbe przyjec...
Jestem na badaniu - i jak reka odjal.. jak mi dzidzia zaczela kopac w aparat od usg:D to doktorowi prawie ten "instrument" wypadl :) Najwyrazniej nie lubi :)
Potwierdzil mi ze corcia bedzie, ale oczywiscie nie na 100%;) Takze mala jest cala i zdrowa ufff.. ale ile sie strachu najadlam, i pomyslec ze wiekszosc przez stres!!
Egzamin w kazdym razie z zarzadzania jakoscia zdany na 5:) nie bylo nawet tak zle ;)

Dzis mialam to badanie z obciazenia glukoza - moze do najsmaczniejszych nie nalezy, ale da sie zniesc :) Najgorsze bylo to czekanie 2h.. na korytarzu.. bo nie chcieli mnie nigdzie puscic na zewnatrz (z bezpieczenstwa!) i tak mialam czas na poczytanie ksiazki:) Ojj jak mi mała zaczela tanczyc w brzuchu po tej glukozie :D No tak aktywnej to jej jeszcze nie czulam :)

I sluchajcie.. podchodzi do mnie nagle maly chlopiec i sie pyta...: a dlaczego ma Pani takie plasterki ? (opatrunek po pobieraniu krwi) podchodzi jego mama i mowi: bo Pani miala takie samo badanie jak i Ty, pewnie dlatego ze ma dzidzie w brzuszku... Chlopiec sie na mnie patrzy i pyta: A dlaczego Pani schowala tam dzidzie? :)

I jak ja mialam mu to wytlumaczyc? :D

Jak teraz mialam troche stresu to schudlam 2kg;) fakt mniej jadlam ale i tak dostarczam córci wszystko co trzeba:) A weszlam ostatnio do sklepu i tak mi zapachnialo rybką wędzoną!!! dopiero co świeżą przywieźli... uuuła.. ale bym takiej zjadła:) Ale piszą że w ciąży nie wolno to odpuscilam..

Za to w szkole rodzenia powiedzieli mi ze jesli beda skurcze przepowiadajace to mam isc do wanny i sieknac lampke wina ! :) No zeby polozne namawialy do alkoholu ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #347994 przez Kamyczka
anszka napisał:

Ja gotuję kapuśniak, a jutro mam kalafiorową :), pieczone ziemniaczki z rybką miałam przedwczoraj :)
Kamyczka, Maksiu - przeraża, bo tak odlicza te dni do porodu, a ja generalnie w ogóle jeszcze o tym nie myślę i na razie się nawet nie boję :)
Olga- ale smoczyca z Ciebie była, ja miałam 2900, a brat niecałe 2 kg (ale on był wcześniakiem).

Anszka,ja to bym chciała być już w 37tyg.Ja też lubię kapuśniak :) w ogóle lubię zupki :) oprócz cebulowej i barszczów.
Ja ważyłam podobno 2800 przy porodzie i miałam 56cm,a taka wyrosłam dorodna hhehehe :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #347997 przez Kamyczka
kejtin napisał:

Oj troche sie u mnie narobilo ; )

Czesto mi brzuszek trwardnial i bolał, w koncu przestalam czuc ruchy malenstwa (minelo 15h) jak pojechalam do szpitala - oj jaki opieprz zebralam...
Lekarz powiedzial ze jesli nie czuje ruchow (zadnych!) od 4h to pora udac sie na izbe przyjec...
Jestem na badaniu - i jak reka odjal.. jak mi dzidzia zaczela kopac w aparat od usg:D to doktorowi prawie ten "instrument" wypadl :) Najwyrazniej nie lubi :)
Potwierdzil mi ze corcia bedzie, ale oczywiscie nie na 100%;) Takze mala jest cala i zdrowa ufff.. ale ile sie strachu najadlam, i pomyslec ze wiekszosc przez stres!!
Egzamin w kazdym razie z zarzadzania jakoscia zdany na 5:) nie bylo nawet tak zle ;)

Kejtlin,grunt,że wszystko już ok!Gratulacje z powodu egz!
Dzieciaki są zabawne :lol:
a kiedy wyniki z glukozy?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka