- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witam licowe mamusie Słyszałam, że u Was jest super i sobie zajrzałam
Bidolku żeby staraczek już nie zamęczać, to Ci tu popiszę Rwa mnie już dorwała kilka razy, plecy dokuczają cały czas, zwłaszcza wieczorkiem, ale generalnie radość z bycia w ciąży i rosnącego brzuszka jest tak wielka, że te objawy mnie aż tak nie męczą Zgaga też się zgadza, nawet po wypiciu szklanki wody potrafi się franca przyczepić A brzuch mi rośnie jak szalony w przeciągu dwóch tygodni wyskoczył bardzo mocno, każdy mówi, że wyglądam jak w 7 miesiącu, a mi się wydaje, że to przesada
Agnesssa - oczywiście się dołanczam - mam wszystkie te cudowne objawy My sobie tu brzuszki mierzymy od czasu do czasu - ja pomimo że wygląda na duży mam już ok 99 cm w najszerszym miejscu, ale pomimo że nie jestem kruszynką - jakwiesz to w miarę się trzymam - muszę nawet śmiało stwierdzić że wyglądam lepiej w tej ciąży niż z Sebą - choć byłam szczuplejsza zachodząc w ciąże Pamiętam że w 7 miesiącu już stóp nie widziałam, a teraz pomomo że brzuszek już mam bardzo nisko to jest on jakiś taki bardziej wygodny i filigranowy
na zgagę polecam www.google.pl/imgres?q=syrop+w+saszetkac...1t:429,r:12,s:0,i:88
jest bezpieczny i pomaga od ręki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Dzis troche pozno, bo od rana u nas praca wre
Dzis poprawiaja te okna...
Tez mam ta ciemna linie, od pepka w dol i za pepkiem tez , ale jasniutka jeszcze...
Na ostatniej wizycie gin kazal mi kupic taki pas, ktory podtrzymuje brzuszek
www.chicco.pt/ProdutosChicco/SchedaProdo...5000300/Default.aspx
Ale drogi jest strasznie, jeszcze go nie kupilam, ide na wizyte 30-ego, wiec przed wizyta sobie sprawie
Oo, czesc Agnessa!
Gorla tez tu miala byc! Napisz cos Gorliczku!
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Daria - ja przed ciążą może tyle miałam Ty chudzino
Majóweczka - no pas przedni - on ma pewnie brzuszek podtrzymywać, ale sama nie wiem czy Tobie on jest potrzebny - Ty wysoka szprycha jesteś- taki kurdupelek jak Ja może nosić, bo to pewnie lżej
Gorliczka - dawaj dawaj
ja czekam na deszc, ale chyba wieczorem dopiero będzie więc może kopsnę się do tego lumpka
Znając życie Olga już wraca z lumpka z dwoma siatami ubranek dla Ignasia
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Bidolku a to muszę sobie kupić ten specyfik
Hee ja to w ogóle duża jestem i dużo w pasie przed ciążą miałam teraz mam 102 w brzuszku, więc już was wyprzedzam A
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
U nas dzis sloneczko jak nie wiem maks od rana na dworzu teraz spi akurat
ja jak wczoraj sie martwilam o brzuszek i dzidzie ze sie nie rusza to dzis mam kopniaka za kopniakiem teraz zajadam sie wlasnie lodem koktajlowym a potem bede szykowac sie do miasta do p dr
anszkato niby dlaczego nie tknelabys
mmja naokraglo przybieram wiec nie jestes sama trzymam kciuki zeby sie udalo, wiesz co powiem ci szczerze ze i mi brakowalo na poczatku tych kawusi i plotek z mama ale po 3 latach sie przyzwyczailam
chlopekale ty mi robisz ochote na ta cukinie masakra
annaja startowalam z 50 i juz mialam 2 tyg temu 65kg
Kurde kochane nie mam glowy zeby wam kazdej odpisac przeprszam caly czas mysle co mi dr powie
NO TAK JAK JA SIE POJAWILAM TO ZQADNA NIE PISZE
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wstalam o 8 ,ale z mezem sniadanko jedlismy ,rozmawialismy i jakos zleciało.
wiec jestem teraz dopiero z Wami
bidol mi gin poleciła na wymioty ten syrop gastrotuss.ale on jest tak słodki,ze od razu po wypiciu go niedobrze mi sie robilo i mdliło mnie.wiec zużyłam 2 saszetki a cała wielka paczka leży w domciu w polsce.
a na zgage pije duzo mleka i mi wlsnie pomaga . i marchewki czasem zjadam w duzych ilosciach tez pomagaja;))
Majowka a po co taki pas ? Trzeba go u Was nosic w ciąży? czy tylko niektore kobiety musza? bo mi gin. nic nie mowil,ze mam cos takiego kupic.
tą linię na brzuszku to ja mam prawie od poczatku ciąży.taką ciemną i mam ją bardzo wysoko.do samego dołu.
maksiu wczoraj wieczorem 2 godziny pisalam z mama na gg a dzisiaj juz na skpie wieczorkiem bedziemy rozmawialy. Jakos lżej mi jak moge z nią pogadać.chociaz przez internet. Jestem z nią strasznie zżyta ...
agnesssa witaj !
kazdy ma inny brzuszek Niema co sie przejmowac
mi w pracy tez ciagle klientki mowily,ze mam za maly jak na 7 miesiac,ze moze cos z dzieckiem nie tak i takie tam pierdoly....ja tam sie nieprzejmowalam takimi bzdurnymi opiniami. Mamy ginekologa,ktory sie zna na tym i jesli mowi,ze wszystko okey to okey;)
a wielkosc brzuszka to juz sprawa indywidualna;))
Ja mam maly brzuszek a ginekolog mi powiedzial,ze moge urodzic duze dziecko;) bo juz jest spory.
Dziewczyny czytałyście w internecie,ze Anna mucha kupuje jakies tanie pampersy ?
Wielkie halo z tego zrobili,bo niby wózek za 5 tys. kupila i ciuszki drogie kupuje ekologiczne jakies to juz musi najdrozsze pampersy kupowac.
My na poczatku kupimy te pampersa oryginalne zielone a pozniej zobaczymy
Niektore dzieci sa bardzo wrazliwe i tylko te oryginalne im odpowiadaja. Ja jak bylam malutki to podobno nie moglam innych niz oryginalne...bo zaraz mi sie pupcia odparzała
a moja siostra mogla tańsze i nic jej sie nie działo
ja jak tylko siuśku zrobilam to od razu musialam byc przebierana,bo zaraz rany miałam.
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Majowka a po co taki pas ? Trzeba go u Was nosic w ciąży? czy tylko niektore kobiety musza? bo mi gin. nic nie mowil,ze mam cos takiego kupic
Nie, nie wszyscy. To dla wygody i zdrowia ciezarnej, bo ten pas przede wszystkim podtrzymyje brzusio I kregoslup sie nie wigina. Kobiety ktore bolal kregoslup w ciazy, mowia, ze po stosowaniu tego pasa bol kregoslupa w odcinku ledzwiowym totalnie ustapil.
Ja go kupie, skoro lekarz tak nalega, przeciez sie zna, choc kregoslup mnie nie boli, brzuch mam jeszcze maly, nigdy nic nie wiadomo...
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Majówka- też słyszałam o takich pasach, ale to w późniejszej ciąży, a ile to cudo kosztuje? no i się zastanawiam, jaki rozmiar by trzeba było kupić...
Maksiu - hehe, jakoś z wiekiem mi obrzydło, ja nie lubię tłustego mleka, piję 0,5%
u doktorka na pewno będzie wszystko gites, zamelduj się po powrocie
Agnessa - brzusio ma być domkiem dla dzidzi i ludziskom nic do tego, czy jest duży czy mały, zawsze możesz powiedzieć, że małemu/małej (a właśnie wiesz już, czy będziesz miała synusia czy córcię?) jest bardzo wygodnie
M_M - do życia z dala od mamci jakoś można przywyknąć, choć ja już tyle lat poza domem jestem, a nadal prawie codziennie dzwonię
Bidol - ja też kurdupel jestem
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja sie zastanwaiam co mam ubrac na siebie:) chcialam zalozyc spodnice taka dluzsza bluzke i sweterek plus katane dzinsowa ale sie w spodnice nie mieszcze:(
powiem wam szczerze ze i ja do swojej dzwonie ale jak ade z maksem na weekend (a jedziemy zawsze w czwartek popoludniu i wracamy w niedziele) to jak juz do domu czas to tylko na zegarek spogladam kiedy wybije godzina co bede w domu
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
anszka ja mam dopiero 21 lat, od 2 lat codziennie u iniej pracowałam i codziennie całe dnie razem spędzałyśmy i jakos sie tak zżyłyśmy
no ale wiadomo zakladam swoja rodzine i to maz i synus musza byc na pierwszym miejscu...chociaz przyznaje ,ze ciezko mi bez porannej kawy z mama i bez plotek
Ja tez chyba wybiore sie na spacerek.nie lubie tak w domu siedziec non stop;/
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
maksiu a te huggies tez chyba dobre sa ? cos w typie tych pampersa oryginalnych?czy mi sie wydaje?
anszka ja mam dopiero 21 lat, od 2 lat codziennie u iniej pracowałam i codziennie całe dnie razem spędzałyśmy i jakos sie tak zżyłyśmy
no ale wiadomo zakladam swoja rodzine i to maz i synus musza byc na pierwszym miejscu...chociaz przyznaje ,ze ciezko mi bez porannej kawy z mama i bez plotek
Ja tez chyba wybiore sie na spacerek.nie lubie tak w domu siedziec non stop;/
wiesz ze nawet nie wiem
bo mam je od nie dawna bo wczesniaj maks mial tez uczulenie teraz ostatnio kupilam duza paczke za 59,99zl 92sztuki
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa