BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350588 przez bidol
agnesssa napisał:

Witam licowe mamusie :lol: Słyszałam, że u Was jest super i sobie zajrzałam :woohoo:

Bidolku żeby staraczek już nie zamęczać, to Ci tu popiszę :silly: :woohoo: Rwa mnie już dorwała kilka razy, plecy dokuczają cały czas, zwłaszcza wieczorkiem, ale generalnie radość z bycia w ciąży i rosnącego brzuszka jest tak wielka, że te objawy mnie aż tak nie męczą :lol: Zgaga też się zgadza, nawet po wypiciu szklanki wody potrafi się franca przyczepić :silly: A brzuch mi rośnie jak szalony w przeciągu dwóch tygodni wyskoczył bardzo mocno, każdy mówi, że wyglądam jak w 7 miesiącu, a mi się wydaje, że to przesada :silly:

Agnesssa - :kiss: :kiss: :kiss: oczywiście się dołanczam - mam wszystkie te cudowne objawy :silly: My sobie tu brzuszki mierzymy od czasu do czasu - ja pomimo że wygląda na duży mam już ok 99 cm w najszerszym miejscu, ale pomimo że nie jestem kruszynką - jakwiesz :blink: to w miarę się trzymam - muszę nawet śmiało stwierdzić że wyglądam lepiej w tej ciąży niż z Sebą - choć byłam szczuplejsza zachodząc w ciąże :) Pamiętam że w 7 miesiącu już stóp nie widziałam, a teraz pomomo że brzuszek już mam bardzo nisko to jest on jakiś taki bardziej wygodny i filigranowy :woohoo:

na zgagę polecam www.google.pl/imgres?q=syrop+w+saszetkac...1t:429,r:12,s:0,i:88
jest bezpieczny i pomaga od ręki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350594 przez anszka
Bidol - z brzuszkami idziemy łeb w łeb - też mam 99, tyle, że z wagą na pewno biję Cię na głowę :) no i ja 3 tyg. w tyle za Tobą jestem :)

12 lata 8 miesiąc temu #350598 przez Daria23
Ja sobie zmierzyłam terz z ciekawości i w najszerszym miejscu mam 83:)

12 lata 8 miesiąc temu #350621 przez Majowka
Czesc dziewczyny!

Dzis troche pozno, bo od rana u nas praca wre :laugh:
Dzis poprawiaja te okna...

Tez mam ta ciemna linie, od pepka w dol i za pepkiem tez :laugh: , ale jasniutka jeszcze...

Na ostatniej wizycie gin kazal mi kupic taki pas, ktory podtrzymuje brzuszek
www.chicco.pt/ProdutosChicco/SchedaProdo...5000300/Default.aspx

Ale drogi jest strasznie, jeszcze go nie kupilam, ide na wizyte 30-ego, wiec przed wizyta sobie sprawie :laugh:

Oo, czesc Agnessa!
Gorla tez tu miala byc! Napisz cos Gorliczku! :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #350628 przez bidol
Anszka - spoko loko - ty cieńsza byłaś przed ciążą - więc masz prawo sobie teraz dogadzać - ja to inna bajka :silly:

Daria - :ohmy: :ohmy: ja przed ciążą może tyle miałam :kiss: Ty chudzino :silly: :lol: :lol:

Majóweczka - no pas przedni - on ma pewnie brzuszek podtrzymywać, ale sama nie wiem czy Tobie on jest potrzebny - Ty wysoka szprycha jesteś- taki kurdupelek jak Ja może nosić, bo to pewnie lżej :silly:

Gorliczka - dawaj dawaj :woohoo: :woohoo:

ja czekam na deszc, ale chyba wieczorem dopiero będzie więc może kopsnę się do tego lumpka :woohoo:

Znając życie Olga już wraca z lumpka z dwoma siatami ubranek dla Ignasia :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #350631 przez agnesssa
Anszka mleczko lubię i piję, ale średnio pomaga :dry:

Bidolku a to muszę sobie kupić ten specyfik :)

Hee ja to w ogóle duża jestem i dużo w pasie przed ciążą miałam teraz mam 102 w brzuszku, więc już was wyprzedzam :silly: :silly: A

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350647 przez maksiu
Hej mamusie mialyscie tyle nie skrobac a tu mam do nadrobinia 5 stron:)
U nas dzis sloneczko jak nie wiem maks od rana na dworzu teraz spi akurat
ja jak wczoraj sie martwilam o brzuszek i dzidzie ze sie nie rusza to dzis mam kopniaka za kopniakiem teraz zajadam sie wlasnie lodem koktajlowym a potem bede szykowac sie do miasta do p dr

anszkato niby dlaczego nie tknelabys
mmja naokraglo przybieram wiec nie jestes sama trzymam kciuki zeby sie udalo, wiesz co powiem ci szczerze ze i mi brakowalo na poczatku tych kawusi i plotek z mama ale po 3 latach sie przyzwyczailam

chlopekale ty mi robisz ochote na ta cukinie masakra
annaja startowalam z 50 i juz mialam 2 tyg temu 65kg

Kurde kochane nie mam glowy zeby wam kazdej odpisac przeprszam caly czas mysle co mi dr powie

NO TAK JAK JA SIE POJAWILAM TO ZQADNA NIE PISZE

12 lata 8 miesiąc temu #350669 przez mloda_mamuska
Witajcie mamusie :kiss:

Ja wstalam o 8 ,ale z mezem sniadanko jedlismy ,rozmawialismy i jakos zleciało. ;)
wiec jestem teraz dopiero z Wami ;)

bidol mi gin poleciła na wymioty ten syrop gastrotuss.ale on jest tak słodki,ze od razu po wypiciu go niedobrze mi sie robilo i mdliło mnie.wiec zużyłam 2 saszetki a cała wielka paczka leży w domciu w polsce.

a na zgage pije duzo mleka i mi wlsnie pomaga . i marchewki czasem zjadam w duzych ilosciach tez pomagaja;))

Majowka
a po co taki pas ? Trzeba go u Was nosic w ciąży? czy tylko niektore kobiety musza? bo mi gin. nic nie mowil,ze mam cos takiego kupic.

tą linię na brzuszku to ja mam prawie od poczatku ciąży.taką ciemną i mam ją bardzo wysoko.do samego dołu.

maksiu wczoraj wieczorem 2 godziny pisalam z mama na gg a dzisiaj juz na skpie wieczorkiem bedziemy rozmawialy. Jakos lżej mi jak moge z nią pogadać.chociaz przez internet. Jestem z nią strasznie zżyta ...

agnesssa witaj ! :laugh:
kazdy ma inny brzuszek ;) Niema co sie przejmowac ;)
mi w pracy tez ciagle klientki mowily,ze mam za maly jak na 7 miesiac,ze moze cos z dzieckiem nie tak i takie tam pierdoly....ja tam sie nieprzejmowalam takimi bzdurnymi opiniami. Mamy ginekologa,ktory sie zna na tym i jesli mowi,ze wszystko okey to okey;)
a wielkosc brzuszka to juz sprawa indywidualna;))
Ja mam maly brzuszek a ginekolog mi powiedzial,ze moge urodzic duze dziecko;) bo juz jest spory. ;)

Dziewczyny czytałyście w internecie,ze Anna mucha kupuje jakies tanie pampersy ? :)
Wielkie halo z tego zrobili,bo niby wózek za 5 tys. kupila i ciuszki drogie kupuje ekologiczne jakies to juz musi najdrozsze pampersy kupowac.
My na poczatku kupimy te pampersa oryginalne zielone a pozniej zobaczymy ;)
Niektore dzieci sa bardzo wrazliwe i tylko te oryginalne im odpowiadaja. Ja jak bylam malutki to podobno nie moglam innych niz oryginalne...bo zaraz mi sie pupcia odparzała :lol:
a moja siostra mogla tańsze i nic jej sie nie działo ;)
ja jak tylko siuśku zrobilam to od razu musialam byc przebierana,bo zaraz rany miałam. :)
:lol:

12 lata 8 miesiąc temu #350672 przez maksiu
MM wiesz co ja na poczatku dla maksa mialam tylko z dada z biedronki ale im on starszy tym coraz bardziej mu sie pupa odparzala wiec zaczelismyuzywac pampersa orginalne a teraz stosuje hagiisy ale mam nadzieje ze nie dlugo i ze maks zacznie ladnie siusiu robic

12 lata 8 miesiąc temu #350675 przez Majowka
mloda_mamuska napisał:

Majowka
a po co taki pas ? Trzeba go u Was nosic w ciąży? czy tylko niektore kobiety musza? bo mi gin. nic nie mowil,ze mam cos takiego kupic

Nie, nie wszyscy. To dla wygody i zdrowia ciezarnej, bo ten pas przede wszystkim podtrzymyje brzusio I kregoslup sie nie wigina. Kobiety ktore bolal kregoslup w ciazy, mowia, ze po stosowaniu tego pasa bol kregoslupa w odcinku ledzwiowym totalnie ustapil.
Ja go kupie, skoro lekarz tak nalega, przeciez sie zna, choc kregoslup mnie nie boli, brzuch mam jeszcze maly, nigdy nic nie wiadomo...

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350683 przez anszka
Byłam na spacerku i na poczcie, całkiem milusio jest :)
Majówka- też słyszałam o takich pasach, ale to w późniejszej ciąży, a ile to cudo kosztuje? no i się zastanawiam, jaki rozmiar by trzeba było kupić...
Maksiu - hehe, jakoś z wiekiem mi obrzydło, ja nie lubię tłustego mleka, piję 0,5%
u doktorka na pewno będzie wszystko gites, zamelduj się po powrocie :)
Agnessa - brzusio ma być domkiem dla dzidzi i ludziskom nic do tego, czy jest duży czy mały, zawsze możesz powiedzieć, że małemu/małej (a właśnie wiesz już, czy będziesz miała synusia czy córcię?) jest bardzo wygodnie :laugh:
M_M - do życia z dala od mamci jakoś można przywyknąć, choć ja już tyle lat poza domem jestem, a nadal prawie codziennie dzwonię ;)
Bidol - ja też kurdupel jestem :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350684 przez maksiu
Majowka mnie niby kregoslup boli ale o ty pasie pierwszy raz slyszalam
ja sie zastanwaiam co mam ubrac na siebie:) chcialam zalozyc spodnice taka dluzsza bluzke i sweterek plus katane dzinsowa ale sie w spodnice nie mieszcze:(

powiem wam szczerze ze i ja do swojej dzwonie ale jak ade z maksem na weekend (a jedziemy zawsze w czwartek popoludniu i wracamy w niedziele) to jak juz do domu czas to tylko na zegarek spogladam kiedy wybije godzina co bede w domu

12 lata 8 miesiąc temu #350691 przez mloda_mamuska
maksiu a te huggies tez chyba dobre sa ? cos w typie tych pampersa oryginalnych?czy mi sie wydaje?

anszka ja mam dopiero 21 lat, od 2 lat codziennie u iniej pracowałam i codziennie całe dnie razem spędzałyśmy i jakos sie tak zżyłyśmy ;)
no ale wiadomo zakladam swoja rodzine i to maz i synus musza byc na pierwszym miejscu...chociaz przyznaje ,ze ciezko mi bez porannej kawy z mama i bez plotek ;)

Ja tez chyba wybiore sie na spacerek.nie lubie tak w domu siedziec non stop;/

12 lata 8 miesiąc temu #350695 przez maksiu
mloda_mamuska napisał:

maksiu a te huggies tez chyba dobre sa ? cos w typie tych pampersa oryginalnych?czy mi sie wydaje?

anszka ja mam dopiero 21 lat, od 2 lat codziennie u iniej pracowałam i codziennie całe dnie razem spędzałyśmy i jakos sie tak zżyłyśmy ;)
no ale wiadomo zakladam swoja rodzine i to maz i synus musza byc na pierwszym miejscu...chociaz przyznaje ,ze ciezko mi bez porannej kawy z mama i bez plotek ;)

Ja tez chyba wybiore sie na spacerek.nie lubie tak w domu siedziec non stop;/

wiesz ze nawet nie wiem
bo mam je od nie dawna bo wczesniaj maks mial tez uczulenie :) teraz ostatnio kupilam duza paczke za 59,99zl 92sztuki

12 lata 8 miesiąc temu #350696 przez anszka
M_M- wierzę, ale z czasem, jak już ma się swój dom, to tak jak mówi maksiu, uwielbia się do niego wracać, ja tak mam i czasem wolę całymi dniami sama siedzieć niż gdzieś jeździć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka