BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #350756 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - też się trochę boję, ale w końcu trzeba będzie kupić, bo przecież nie weźmiemy się za zakupy po porodzie, choć nie ukrywam, że wtedy byłabym spokojniejsza. Mój mąż nie rozumie tego lęku, uważa, że czas się za to wszystko zabrać i cieszę się z tego jego podejścia, bo mnie motywuje i złe myśli odstrasza :)

Też kupiłabym wszystko po porodzie,ale tak się nie da :( my i tak mamy o tyle dobrze,że łóżeczko z wyposażeniem sponsoruje nam teściowa,a do wózka dokłada się moja mama,więc finansowo damy radę :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350759 przez chłopek
olga ja wątróbkę tez mam moze zrobię jutro :)

12 lata 8 miesiąc temu #350761 przez Daria23
no to kamyczka fajnie macie my chyba wszystko sami kupimy bo nikt sie nie deklarował na kupno wózka a łózeczko juz mamy...czasem sie boje ze nie damy rady kupic wszystkiego na czas bo ja co dostane wypłate teraz to bede kupywac cos

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350763 przez anszka
Agnessa - dopiero zerknęłam na Twój suwaczek i jak byk jest napisane, że czekacie na Maksymilianka :)
Kamyczka - fajne prezenciki od rodziców dostaniecie, ale sami możecie wybrać modele?
Olga - mnie wątróbka kojarzy się z łożyskiem, ale to długa historia :)

Nie wiem, co się dzieje, że prawie same chłopaki się rodzą, z kim nasi synkowie będą chodzić na randki??

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350766 przez chłopek
daria ja panikowałam z łóżeczkiem przy Ksawciu, a jak sie urodził to spał z nami albo w wózku, dopiero gdzies po miesiacu było gotowe wiec nie ma co sie spieszyc wazne zeby były ciuszki i pampersy oraz kosmetyki i wanienka, nam tez nikt sie nie dokłądał i nie pomagał przy kupnie wyprawki w pierwszej ciazy moi rodzice by sie dołożyli ale na raz urodziło im sie 3 wnuków wiec nie chcieli nikogo faworyzowac
dziewczyny ja wam mówie ze u mmnie Kornelcia jest :) siostra dzisiaj mnie poprawiałą jak móiłam on to siostra ona :)

12 lata 8 miesiąc temu #350768 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - fajne prezenciki od rodziców dostaniecie, ale sami możecie wybrać modele?
Olga - mnie wątróbka kojarzy się z łożyskiem, ale to długa historia :)

Nie wiem, co się dzieje, że prawie same chłopaki się rodzą, z kim nasi synkowie będą chodzić na randki??

Anszka, sami wszystko kupujemy,a rodzice dają kasę tylko :) mamy dobrych rodziców,oboje :kiss:
A ja lubię wątróbkę,ale w ciąży nie jadłam jakoś.
Anszka,za moich czasów-była nadwyżka dziewczynek a deficyt chłopców :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #350769 przez Olga
Lecę teraz do miasta z Mariką,bo Olga poszła na gitarę,może coś fajnego kupimy.Odezwę się za jakąs godzinkę,może dwie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350771 przez anszka
Chłopek - ja nie chcę, żeby synek spał z nami, bo bym się o niego bała.
Też się nie mogę przyzwyczaić, jak mówisz mały, jakoś tak Kornelcia mi się wryła w główkę :)
Kamyczka - masz rację z tą nadwyżką dziewczynek, a my prawie z tych samych czasów jesteśmy :)

12 lata 8 miesiąc temu #350774 przez Daria23
Jeny trzeba sie ruszyć wkoncu bo dzis prócz rozpalenia w piecu nie zrobiłam w domu nic:)tylko siedze przed tym kompem na tym tyłku:P

12 lata 8 miesiąc temu #350775 przez chłopek
anszka ja tez nie chciałam zeby Ksawcio z nami spał bo sie bałam, mąż strasznie sie wyczulił i wiedzial ze mały z nami spi,

12 lata 8 miesiąc temu #350780 przez agnesssa
Chłopek czyli jak moja teściowa, twierdzi, że póki się nie urodzi to jest nadzieja na dziewczynkę :woohoo: Wiesz, że ja Ci z całego serca Kornelcię życzę :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #350784 przez chłopek
agnessa moja mama twierdzi że to pępowina się podwineła bo jak by było widac siusiaka to co innego a siusiaka nie widac

12 lata 8 miesiąc temu #350785 przez mloda_mamuska
anszka hehe no gdyby nie oliwierek to chyba bym sie zapłakała tutaj ;)
ciesze sie,ze kopie w dzien i wieczorem jak jestem sama,zawsze to takie wrazenie,ze nie jestem sama ,ze mam Jego :kiss:

a mąż od 15 do 1 w nocy pracuje.Chce zamienic na taką zmiane,zeby pracował od 5 rano i szybciej by wracał.

Majowka a ja mam takie pytanko..ile juz jestes zagranicą ?

anszka a maliny są u Nas-w Anglii ;) chociaz nie ma to jak polskie...tak samo truskawki. ;)

Olga zdolną masz córę,wiec pewnie dobrze jej pójdzie;)

Daria dacie radę ! przezinternet zawsze taniej wychodzi,wiec jesli jakies lozeczko czy cos z drozszych rzeczy to lepiej przez internet kupic;)

My z mężem w maju mam nadzieje,ze kupimy wszystko jak bedzie mieszkanko. zebysmy mogli juz na spokojnie czekac na Oliwierka :kiss:

DZIEWCZYNY
czy mozna jakies witaminy łyykać dodatkowo jesli ma sie kruche zęby w ciąży?
bo dzisiaj rano 2 zęby mi się pokruszyły......jestem załamana.nie dosyc,ze ciagle mi sie dziurawią i bolą to teraz jeszcze łamią... a tylko bułke z pomidorkiem i papryką jadlam... dobrze,ze to z tyłu a nie z przodu,ale sam fakt,aż strach cokolwiek jeść,bo zaraz mi wszystkie zeby wylecą :( :( :( :( :( :( :( :(

12 lata 8 miesiąc temu #350792 przez chłopek
m_m wspólczuje mojej kolezance sie strasznie zeby w ciązy posypały

12 lata 8 miesiąc temu #350794 przez anszka
M_M - specjalistą nie jestem, ale dużo wapnia może pomóc - mleko, sery itp. ja wypijam dziennie min. 0,5l
tabletek na własną rękę bym nie kupowała, ale może takie wapno do picia?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka