BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #350982 przez Olga
maksiu,a ja nie wiem,czy raz czy dwa razy dziennie mam brać żelazo,nie dopytałam,może w aptece będą wiedzieli.

daners jaki film będziesz oglądać? Ja smaruję się tylko normalnym balsamem,zależy jaki z córcią akurat kupimy,nie używam żadnych specjalnych i nie mam rozstępów,nawet przy mojej wadze.To zależy od organizmu.

Mnie od drugiego trymestru bardzo rzadko boli głowa,bardzo się z tego cieszę,bo mi często się to zdażalo przed ciążą.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350983 przez daners
m_m filmik na wspolnej ;p a potem przepis na zycie :)
To pozazdroscic bo moj to jak go poprosze o drapanie po pleckach albo cuś to niestety mało kiedy spełnia moje zachcianki / wymówki takie ze usmiechem i zartem mówione że zmeczony albo i odrazu chrapie ;) wiec ja sie o nic juz nie prosze...

Raczej ja mam manie opieki niz moj.... ;p

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350986 przez bidol
anszka napisał:

Heheh, to pasujesz do lipcówek, bo tu chłopaki rządzą :) mamy na szczęście kilka dziewuszek, żeby równowaga w przyrodzie była :)

a jeśli chodzi o ciuszki z lumpka, to my jesteśmy za, mamy nawet kilka specjalistek, które całymi siatami znoszą różne cuda :)
ciuszki niezniszczone, dobrej jakości i za doskonałą cenę :)
tylko ja jestem inna, bo nic dla mojego synka nie mam (kamyczka też, ale ona jest leżąca, a ja nie mam wymówki ;) ), na szczęście bidol w razie "w" mnie obkupi, bo lubi zakupowe szaleństwo :silly:

a kiedy wypada Twój termin porodu?

czy mowa tu o mnie??? specjalistka powiadasz :silly: No pewnie że Ci kupię -a wiesz jakie piękne były :cheer: ogrodniczki i rampersiki i koszule :cheer:

Olga - ja byłam i się opkupiłam po pachy :laugh: ale ale - Kamilce tylko jedną bluzeczkę i leginsy :laugh: dumna z siebie jestem :laugh: Sebie za to kilka par spodni i koszulę i kilka czapek letnich :laugh: sobie spodnie ciążowe - za całe 5 zł :laugh:
chwali się postawę - powyżej 3 miesiąca - to już coś :lol: :silly:

M_M - może więcej mlecznych rzeczy jedz :)

Anna - bo Ty żywioł kobieta jesteś :blink: Ja odnośnie tej apteki też mam 1000 pytań
czyli najpierw zamawiam przez internet - i na drugi dzień mogę już to odebrać w aptece??
a ja się zalogowałam i mi żadna karta nie przyszła - to trzeba jeszcze jakiś jeden formularz wypełnić?

A ja dzisiaj przepysznego łososia wędzonego zrobiłam sobie z pietruszką i ziołami :S :S mniam i sałata z dresingiem :S :S pychota :woohoo: :woohoo:

Mleko uwielbiam, mogła bym zamiast wody pić :laugh:

Agnesssa - Ja uwielbiam ubranka z lumpka :woohoo: a rozglądałaś już się za wózkiem i takimi tam? czy nie chcesz zapeszać :blush:

daners - zaniedbujesz Nas ostatnio :silly: oczekuję poprawy Młoda Damo :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #350991 przez mloda_mamuska
Majowka to Ty zdolna dziewczyna, angielski,portugalski .. ;))

Olga
moja mama ani babcia nie mialy rozstepow w ciazy i mialam nadzieje,ze ja tez nie bede miala.ale piersi tak szybko mi urosly przez pierwsze trzy miesiace ciąży,ze mam 3 rozstępy na jednej piersi i dwa na drugiej...na szczęście od dołu... mm nadzieje,ze juz wiecej nie wyskoczy.

daners
hehe no to bedziemy to samo oglądały ;))
na wspolnej i przepis na zycie uwielbiam ;)

a z tymi facetami to tak róznie jest ;)
za to bardzo wrażliwy mój jest i musze uważać co do niego mówię jak się pokłócimy,bo wszystko sobie zapamiętuje... a ja jestem taka,ze wyzywam,wyzywam..ale szybko mi przechodzi..

12 lata 8 miesiąc temu #350997 przez daners
Bidol ale sie umsmialalm ze heeej ;] młoda damo hahaha przeca ja juz stara dooopa jestem:)
ale obiecuje poprawe :)
I super,że zakupki udane ooo to zaszalejesz w new spodniach :D ulalala.....
U mnie w lumpie same rózowe jejciu nic nie widzialam ostatnio dla chlopców jedynie kupilam bodziaka z napisem kocham mojego tatusia :):) tylko ze wzgledu na napis by tatus poczul sie milo :p ale jak jutro nie bedzie padac to tez ide troche połowic :D jejciu uzaleznia to hahaha

uhmm jem sobei kaszke smietankowa :) a cooo mi tam :)

m_m to u mnie najsmieszniejsze jest to,że moj najczesciej wygaduje na mnie badz cos tam do mnie a potem sam sie obraza normalnie niemoge tego pojac hahha mnei obrazi a potem jest obrazony hahaha ... a mówia ze to kobiety sa dziwne ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #351000 przez bidol
Dziewczyny nasza staraczka urodziła - Ajłona - synka Franka - i uwaga - napisała zaczeło się i jadą do szpitala i 7 godz później Franek już był na świecie :lol: a może i wcześniej, bo wtedy dała znać, a urodzić mogła wcześniej :woohoo: A i z USG wychodziło że będzie miał sporo ponad 4 kg, a urodził się z wagą 3700 i 55cm - więc USG - kłamie :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #351006 przez mloda_mamuska
bidol nie wiem co to za Ajłona,ale ciesze się z Wami,że tak szybko urodziła ;)))
no ja też mam nadzieje,ze u mnie usg sie pomyli troszkę,bo nie wiem czy dam radę urodzić 4kg maluszka ;))

Mam nadzieje,ze maleńki zdrowy i szybko wyjda ze szpitala;)

jeju...ale w lipcu sie bedzie dzialo... jak bedziemy rodziły;))
Mam nadzieje,ze szybko urodzimy ! :laugh:

daners z tymi facetami to tak właśnie bywa.
Mój się śmieje,ze musi mi wybaczać moje zachowania,bo to nie moja wina.bo to u nas po prostu rodzinne;p.hehehe
ale faktycznie u Nas juz tak jest,ze pokłócimy się,wyzywamy a 5 minut później już wszystko zapomniane i się kochamy ;)

a u Mojego Mężulka w rodzinie to jak jest kłótnia to wszyscy zaczynają milczeć..nawet pare miesiecy sie do siebie potrafią nie odzywać.ja tego nie pojmuje.. wole już Nasze kłótnie.szybko i powrót do normalności ;)

12 lata 8 miesiąc temu #351008 przez Kamyczka
Jeju mamuśki,ale dałyście czadu z tym pisaniem,zgubiłam się :unsure:
Maksiu,mi mąż kupił też truskawki z biedronki,oby były dobre :blink:
Daners,ja tez smaruje się 2 razy dziennie,ale nie oliwką,bo nie lubię być "tłusta" :blink:
Też oglądam "Na wspólnej",potem "M jak morderczy karton",i "Przepis na życie"

12 lata 8 miesiąc temu #351009 przez Anna77
Laski, jeśli chodzi o aptekę. Wrzucacie do koszyka tak jak w każdym innym internetowym sklepie. Różnica jest tylko taka, że nie płacicie, bo płaci się przy odbiorze. Na maila dostaniecie informację (albo na komórkę, jeśli przy zamawianiu zaznaczysz opcję - powiadom sms'em o możliwości odbioru) o tym, że zamówiony towar jest gotowy do odbioru w wybranej przez Was aptece. Wtedy jedziecie z odpowiednią kartą, odbieracie towar i płacicie.
A jeśli chodzi o tę kartę Dla Mamy i Maleństwa, to o ile pamiętam, a robiłam to z dwa m-ce temu, to coś tam wypełniałam, a potem przysłali mi kartę listem do domu.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351011 przez Olga
To nadzieja,że w usg nie ma co tak wierzyć,bo też sie trochę strachu najadłam.bidol a które pieluchy i chusteczki będziesz kupowała w tej aptece,te zielone czy białe?

Ja też wypełniałam chyba coś z tej paczki co dostałam od położnej,a karta albo tam była,albo mi przyszła,nie pamietam.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351015 przez chłopek
bidol a nie mówiłam ajłonce żeby usg nie wierzyła :) u mnie Ksawcio tez miał miec 4 kg a mniejszy sie urodził ale dłuższy jak Franio

dziewczyny pozdrowienia od maksia, ona idzie spac no i ja też bo Ksawcio coś marudzi a zreszta cos mi cieżko bo mały sie wierci

12 lata 8 miesiąc temu #351025 przez Olga
Mojej znajomej w Mariki urodziny urodziła się czwarta córka,ona jest chyba 2,albo 3 lata starsza ode mnie i trzecią córeczkę ma z rozszczepem kręgosłupa,a ta mała też tylko 50 cm i 3500 waży.

12 lata 8 miesiąc temu #351036 przez anszka
Wróciłam z pierwszej lekcji, było całkiem sympatycznie :)
M_M - położne potwierdziły wiadomości o wapniu :)
Anna77 - dzięki za info, ale chyba jednak do piątku tam nie dojadę - trochę za daleko mi na Winogrady
Bidol - a jednak legginsiki i bluzeczka :) hihihi, na drugi raz chyba naprawdę ci zlecę zakupy dla Wojtusia :)
Kamyczka - położne mówiły też o cukrzycy ciążowej, mówią, że jak jest zdiagnozowana i przestrzega się diety, to wszystko jest si :)
Daners- no ja też nie znoszę balsamowania i oliwkowania, ale dzielnie to znoszę :)
Maksiu – też przemawiam do brzuszka :) ja też nigdy nie jadłam tych importowanych truskawek, a teraz bardzo mi smakują, super, że na wizycie wszystko ok :)
Majówka – ja też jestem ciekawska, napisz jak trafiłaś do tej Portugalii?
Olga – niedługo ci szaf w domu nie wystarczy na te ciuszki :)

12 lata 8 miesiąc temu #351042 przez Majowka
Hehe, w 2003 pojechalam na wymiane na studia na pol roku, tak mi sie spodobalo, ze zorganizowalam sobie staz w port firmie na wakacje, po roku znowu przyjechalam w wakacje, na 3 miesiace, no i poznalam Antonio :laugh:
Cos mnie strasznie ciagnelo do tego kraju :laugh:
No lece, misiek juz na dole na mnie czeka :)

12 lata 8 miesiąc temu #351064 przez Kamyczka
Anszka ale jak trudno tej diety przestrzegać,jutro idę do przyszpitalnej poradni diabeto,to się więcej dowiem :blink:
I jak zajęcia Ci się podobają?
Zjadłam parę truskawek,pyszne :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka