BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #350937 przez chłopek
i takie podobne sa witaminy K

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350941 przez maksiu
Jestem i ja juz najpierw was doczytam a potem napisze co i jak:P

Agnessato bedziemy miec obie maksiow:) ja mam w domu juz jednego wlasnie Maksymiliana bedzie miec 3lata w pazdzierniku, co do ciuszkow kochana to ja caly czas jade na lumpku i powiem ci ze tam mozesz naprawde jakosciowo dostac nie raz lepsze ciuszki za grosze niz w sklepie np firmowym, kurde patrze na twoj suwaczek i az mi sie wierzyc nie chce ze u mnie juz koncowka

olgai co jakie masz zelazo?? co do cebionu to czy ja wiem czy sie przytda z tego co wie to kuzynka mi mowila ze teraz to juz tego az tak nie chca przepisywac,trzymam kciuki za egzaminy

daria a ty znowu o kalafiorze??
ja wszamalam kozyk truskawek no moze polowe bo reszta z plesniala byla i sie zezloscilam
jej mamuski jakie wy macie marzenioa z jedzeniem

chlopek a to czemu maly spal z wami?? ja przed pojsciem do szpitala mialm juz wszystko wiec maks jak wrocilismy mial swoje lozeczko juz ustawine i zrobione wszystko tak jak ja chce
moj maly caly czas mowi ze mama ma kinge
kto nie przyjedzie do nas i sie zapyta maksiu co mama ma w brzuszku a ten od razu nie dzidzie nie kinge ma mama

Kochane nie nadazam przed chwila mialam tylko 3 stronyu a juz 2 mi przybylo kurde co wy macie za klawiatury hehe

No wiec tak ja mma juz 17 kg na plusie moja waga to 67 a startowalam z 50:)
dzidzi serducho bije jak nie wiem usg mi nie robila, wiec nadal zostaje znak zaytania w2ykupilam zelazo ale tylko jedno opakowanie(a mialam2) ale z kasa krucho musze poczekac na rodzinne i wtedy kupie 2 dobrze ze w aptece mnie znaja wiec nie musze sie martwic:P
teraz mam wizyte nie 8 maja tylko 22:) w mojej mamy imieniny wiec moze i wtedy sie dowiem cio bedzie i babci zrobie prezent, dostalkam skierowanie na badanie HBS I JESZCZE RAZ NA MORFOLOGIE ALE TO MAM ZROBIC KROTKO PRZED WIZYTA WIEC DLUGO MI NIE ZEJDZIE POBRANIE KRWI

W biedronce nie moglam sie oprzec na te truskawki i sie wnerwilam tak jak pisalam

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350943 przez Olga
Anna77,ale mam najpier zamówić przez internet te pieluchy i dopiero mąz pojedzie je odebrać i zapłaci,czy wystarczy jak z tą kartą pojedzie i kupi,bo ja się boję,że on pojedzie i kupi po normalnej cenie,bo nie będzie wiedział co i jak?

Maksiu nie mogę się rozczytać mojego gina,ale żelazo mam jakieś na S a drugi człon albo na D albo R.Straszne pismo mają Ci doktorzy.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350946 przez Majowka
mloda_mamuska napisał:

Majowka rany to dlugo strasznie. Pamietam,ze kiedys pytałyśmy czy jest Polakiem,ale nie pamietam co odpisałaś :huh: przepraszam :kiss:

wiec ponawiam ! jest polakiem?
Jak w ogole tam Tobie sie mieszka? To strasznie daleko od rodziny :) jezyk znałaś czy tam się uczyłaś ?:))

podziwiam Cie! :)

Portugalczykiem. Tak to prawda, strasznie daleko do domku rodzinnego, ale czesto sie odwiedzamy, codziennie na skypie lub telefonie stacjonarnym rozmawiamy. Teraz ucze mame angielskiego, wiec codziennie robimy lekcje. Bardzo sie teskni, ale nie jest zle :)
Tutaj mieszka sie super, to piekny kraj, od zawsze czuje sie tu jak "na wakacjach", blisko plaze, ocean, gory, piekne widoki i wspaniale jedzonko.
Jezyka nauczylam sie szybko, nie jest trudny...teraz moj brat zaczal sie uczyc i w krotkim okresie czasu robi niezle postepy. Jesli sie tu mieszka i pracuje, to jezyka mozna sie bardzo szybko nauczyc.
Nie ma za co podziwiac :) Miliony Polakow mieszkaja na obczyznie, chociaz gdyby nie moja milosc do Miska, nigdy bym sie nie zdecydowala tu zamieszkac, poniewaz ekonomicznie nie ma dobrych warunkow dla mlodych na dorobku...szkoda :(

Maksiu, suuuper wiesci!!!!

12 lata 8 miesiąc temu #350948 przez maksiu
Mamuski tez macie tak jak ja ze mowicie do brzuszka?/
Ja uwielbiam to robic:)szczegolnie jak sie wypina to sie pytam czy batrdziej sie nie da juz wypiac a ten wtedy szaleje niesamowicie albio sie uspakaja

12 lata 8 miesiąc temu #350951 przez maksiu
Olga napisał:

Anna77,ale mam najpier zamówić przez internet te pieluchy i dopiero mąz pojedzie je odebrać i zapłaci,czy wystarczy jak z tą kartą pojedzie i kupi,bo ja się boję,że on pojedzie i kupi po normalnej cenie,bo nie będzie wiedział co i jak?

Maksiu nie mogę się rozczytać mojego gina,ale żelazo mam jakieś na S a drugi człon albo na D albo R.Straszne pismo mają Ci doktorzy.

JA MAM NA T ZARAZ CI POWIEM BO I TAK BEDE WCIANC KOLACJE I MUSZE GO WZIASC TARDYFERON TO JEST MOJE ZELAZO
A TY MASZ AZ DWA??

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350952 przez mloda_mamuska
maksiu to Ty chudzinka jestes ;)

no z tymi zakupami trzeba uwazac. Moja mama ma warzywniaki,wiec jestem nauczona,ze jak gdzies kupuje to zawsze wszystko ogladam ,zeby nie zaplacic za polowe zepsutego.
Chociaz troszeczke podjadłaś tych truskaweczek,a w smaku jak?dobre? :)

Majowka no to super,ze taka miłość Was połączyła. Nic dziwnego ..w końcu piękna jesteś :laugh: Malenstwo pewnie bedzie dwujezyczne? :))

To Wy najpierw po angielsku rozmawialiscie? :)

maksiu
hehe no ja to ciaggle mówię do mojego synusia ;)
ale jak kopie to mówie,zeby nie przestawał ,ze mamusia to kocha ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350957 przez Olga
maksiu nie jeden mam tylko z dwóch członów się nazwa składa,to ja mam inny.Jutro kupię,to Ci napiszę nazwę. Drogie jest zelazo,ja dzisiaj magnez kupiłam,ale tez róznica w aptekach o prawie 3 zł.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350958 przez maksiu
mloda_mamuska napisał:

maksiu to Ty chudzinka jestes ;)

no z tymi zakupami trzeba uwazac. Moja mama ma warzywniaki,wiec jestem nauczona,ze jak gdzies kupuje to zawsze wszystko ogladam ,zeby nie zaplacic za polowe zepsutego.
Chociaz troszeczke podjadłaś tych truskaweczek,a w smaku jak?dobre? :)

Majowka no to super,ze taka miłość Was połączyła. Nic dziwnego ..w końcu piękna jesteś :laugh: Malenstwo pewnie bedzie dwujezyczne? :))

maksiu
hehe no ja to ciaggle mówię do mojego synusia ;)
ale jak kopie to mówie,zeby nie przestawał ,ze mamusia to kocha ;)

KOCHANIE TRUSKAWKI PYCHA SA MOWIE WAM NIGDY NIE JADLAM TYCH O TEJ PORZE ZAWSZE takie letnie a dzis ten zapach ahh
ikupilam sobie rolade lodowa tylko musze maksa uspic bo mi kaszle jeszcze ide zjesc kolacje

Olga ja za zelazo placilam 20 zl za 30 tabletek a opawanie starcza mi na pol miesiaca bo musze brac 2 razy dziennie
co do magnezu ja pije ten rozpuszczalny ze zdrowvitu mi dr mowila ze to nie ma znaczenia jaki aby byl z apteki

12 lata 8 miesiąc temu #350961 przez mloda_mamuska
maksiu to super,ze chociaz dobre były;))

a jak wspominasz swój pierwszy poród?:)
jesli pisalas i przegapilam,to przepraszam;*

12 lata 8 miesiąc temu #350964 przez daners
ufff niema to jak poł godziny nadrabiania :) haha

Była u mnei kumpelka która za miesiac rodzi wiec tematów było coniemiara hehe i tak zeszło a jutro to chyba nigdzie sie nie ruszam bo zas ze sto str bede miec ;p

siedze naoliwkowana :) jejciu troche te zabiegi zaprzestałam i kumpelka mnie nakierowała bym jednak powrócila bo potem bedzie placz ;) wiec cała sie świece ;p

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #350969 przez mloda_mamuska
daners to fajnie,ze milutko spedzilas czas ;)
a co d osmarowania sie to trzeba o tym pamietac ;)

ja sobie przed przylotem tutaj kupiłam krem z musteli i póki co jestem zadowolona z jego konsystencji,bo wczesniej mialam pharmaceris dr. irena eris i czasem mi sie wałkował,ale nie wyskoczyly mi zadne rozstepy z tamtym kremem,wiec tylko minusem jest to,ze sie wałkował,moze dlatego,ze za duzo go nakladalam i źle wsarowywalam. a teraz mąż mnie smaruje,więc mam spokój;p.. położe się i leżę,a on smaruje i sie cieszy a ja mam z głowy :lol:

nie lubie byc jakas tłusta a on tak długo smaruje az cały się wchłonie kremik ;)

jeju caly dzien mam czkawke ;/
juz tyle wypilam i dalej mam :( męczace to.
a w ogóle dzisiaj czuje się jak słoń ..tak mi ciężko jakoś..jakbym ważyła ze 100kg..

12 lata 8 miesiąc temu #350974 przez daners
m_m wiem,że trzeba sie smarowac ale ja poprostu tego nienawidze, nigdy sie nie balsamowałam jedynie oliwka czasami jak juz sucha skore mialam a teraz MUS :) ale od dzis codzien smarowańsko :)

Dobrze Ci że masz Swojego do smarowania :)milo... ja niestety musze samam sie z tym uporac;)

czekam sobie na film...ja pojde ogladac a pewnie znowu dziewczyny wpadna w wir i zas tyle nadrabiania bedzie hehehehe

i znowu boli mnie glowa;/ grr co za masakra...

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #350976 przez mloda_mamuska
daners on ma manie opiekowania sie mna ;P
przed ciążą to codziennie mi smarowal i masowal stopy godzinke wieczorem ;))
wiec nie narzekam ;))

a na jaki filmik czekasz?
ja to pol dnia przed telewizorem,ale nic ciekawego nie bylo.

12 lata 8 miesiąc temu #350980 przez Majowka
mloda_mamuska napisał:

tak, dwujezyczne malenstwo :)
Po angielsku nie rozmawialismy, bo jak go poznalam, to juz znalam portugalski :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka