BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #351082 przez Kamyczka
dobranoc mamuśki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #351155 przez mloda_mamuska
witajcie mamusie;)
ja juz wstalam,ogladam DDTVN z prokopikiem smiesznym ;)))

anszka fajnie,ze chodzisz na te zajęcia,pisz nam tutaj jakies wazne wiadomosci :laugh:

Majowka bardzo fajna historia;))

12 lata 8 miesiąc temu #351157 przez agnesssa
Witajcie środowo :lol:

Maksiu to nieskromnie powiem, że Twój synek ma pięknie na imię :silly: :woohoo: :lol: Z mężem jakoś od początku tak zaczęliśmy mówić, a dziadkom się tak podoba, że jak ostatnio powiedziałam, że mi się przyśniło, że będzie Mikołaj to moja mama się przestraszyła, że nie będzie Maksia :silly: :woohoo:

Bidolku Powiem Ci, że mimo poronienia i wielkiego strachu przez pierwsze dwa miesiące, to odkąd uwidziałam mojego brzdąca na USG i słuchałam serduszka, a później jak widziałam jak macha do rodziców na ekranie jestem tak spokojna o tą ciążę i wiem, że będzie wszystko dobrze i mimo, że wszyscy każą mi czekać z wózkiem, łóżeczkiem i całą wyprawką to ja się tym w ogóle nie przejmuje oglądam już od dawna, ale jeszcze nie kupiłam nic bo trudno się zdecydować, ale chciałabym już w czerwcu-lipcu mieć takie zakupy za sobą :lol: Wózek wybraliśmy już, tylko szukamy używanego, bo nowy kosztuje 2000zł a używany już za 600 można znaleźć :) A z łóżeczkiem mam o tyle problem, że nie wiem jeszcze czy chce jakiś zestaw z pościelikami, czy też wszytsko osobno... w ogóle to ja tylko na allegro wszytsko oglądam :silly: A chciałabym jeszcze po sklepach pojeździć, dotknąć zobaczyć na żywo :woohoo: A co do lumpika to moja mama kiedyś prowadziła, i teraz mi bardzo szkoda, że już zamknęła sklepik bo bym duuuużo super ciuszków miała :woohoo:
A wózek o taki www.implast.com.pl/

Majówka tak romantycznie :woohoo: Już wiesz co cię tam ciągnęło, Twój Antonio już czekał tylko musiałaś go w tej Lizbonie odszukać :lol:

Anszka Chodzisz do szkoły rodzenia :unsure: Mój mąż mnie namawia i się zastanawiam, tylko nie wiem ile to kosztuje i czy warto, słyszałam różne opinie :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #351165 przez daners
Witam z rana przy kawusi :) zapobiegam by glowa zas nie bolala ;]

agnesssa masz taki typ wózka jaki i ja rozpatrywałam ale ostateczne i tak skusiłam sie na inny :) ale ogolnie Twoj typ prezentuje sie super szczegolnie w tonacji niebieski/błekit z zielonym :)

m_m tez ogladam ale jak narazie nic dla przyszłych mamusiek niema :)

Ladna pogoda sie robi ulalala dzis ide na wyprawe po sklepkach :D

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #351171 przez chłopek
hej ja właśnie zjadłam sniadanko, sprzatłam kuchnie teraz biore sie za salon i musze pranie poskładać nie lubie :( u nas pogoda nie za ładna ale podobno od jutra ma być ładnie, na sobotę umówiłam sie z mama na maraton po sklepach :)

12 lata 8 miesiąc temu #351180 przez Anna77
Hej dziewczynki, też się witam środowo. U mnie dzisiaj pada deszcz. I w sumie to się cieszę. Roślinkom bardzo się przyda, zwłaszcza że zapowiadają w najbliższych dniach niemal upały. Poza tym dzisiaj miałam w planie pojechać na działkę, więc w sumie się cieszę, że sobie poleniuchuję. Jak mi się uda, to wybiorę się do kosmetyczki na pedicure, a co - trzeba sobie poprawiać nastrój :P

Dzisiaj po 6 rano obudził mnie tak ogromny skurcz, że myślałam że oszaleję! Nie taki krzyżowy, ale brzuch to myślałam że mi się przekręci. Masakra. Bardzo się wystraszyłam.

bidol tak mi się przypomniało odnośnie leżaczka. W zeszłym roku kupiliśmy sobie na balkonik takie jedno rozkładane krzesełko - bo stwierdziłam że chętnie sobie rozłożę i usiądę z gazetką albo książeczką latem, wśród kwiatków. I ... ani razu go nawet nie rozłożyłam. Tak też było w zeszłym roku na działce. Jak mówiłam sobie że już mam wszystko zrobiono i nic nie mam do roboty, to łóżeczko, książeczka i opalanie... to jak to bywa na działce, zawsze jest coś do zrobienia :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351188 przez Olga
Dzień dobry mamuśki.

Ja już z Olgusią po śniadanku,pewnie byśmy pospały dłużej,ale Marika jak się zacznie szykować,to wszystkich pobudzi.Byłam już z pieskiem na dworzu,ale pogoda straszna,Olga miała iśc na basen,ale pada i jej nie puszczę,zresztą coś pokasłuje.Ponoć od jutra zapowiadają piękne lato,zobaczymy czy się sprawdzi,bo chcemy z koleżanką i dziećmi w weekend do lasu się przejść na jakąś sesję zdjęciową,bo nie mam w ciąży prawie wcale zdjęć-ja maniaczka cykania fotek.

Zaraz w DDTVN bedzie o operacjach w łonie matki.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #351213 przez chłopek
na czerwcówkach następna dziewczyna urodziła tym razem w 34 tygodniu ciąży. Przyczyną było wypadające tętno Gabrysi. maleństwo zaraz po porodzie zostało zabrane karetką do specjalistycznego szpitala dla wcześniaków w Lublinie. Narazie podłączona jest pod respirator. Gabrysia ważyła 1730

12 lata 8 miesiąc temu #351223 przez Anna77
właśnie zrobiłam sobie karmelowe latte machiatto - pycha. Choć to dziwne, bo pierwszą kawę muszę wypić taką zwykłą = bez dodatkowych smaczków. Leżę i klikam. Całkiem przyjemnie ;)

12 lata 8 miesiąc temu #351237 przez chłopek
annn mi tez zrób ale mi smaka narobiłaś

12 lata 8 miesiąc temu #351244 przez Kamyczka
Hej mamusie,ja się ogarnęłam,niedługo jadę do poradni,a potem do gin na kontrolę.
U nas pochmurno :(
Chłopek,ojej-ale oby z dzidziusiem było dobrze-na pewno jej pomogą w tym szpitalu,trzymam kciuki za córcię i mamusię z czerwcówek.
Anna77-smacznego,wreszcie leniuchujesz :)

12 lata 8 miesiąc temu #351248 przez chłopek
kamyczka u nas też ponuro ale nie jest zimno

12 lata 8 miesiąc temu #351249 przez Anna77
chłopek już włączam ekspres i zapraszam!

12 lata 8 miesiąc temu #351256 przez chłopek
kurcze szkoda że bliżej nie mieszkasz juz bym tam była:) ja sobie musze kupic ekspres tylko nie wiem jaki

12 lata 8 miesiąc temu #351258 przez maksiu
Witajcie mamusie, ja cos nie dozycia jestem pol nocy nie spalam wieczorem wymiotowalam jak kot nie wiem od czego, dzis tez mnie mdli jak niewiem a do tego lydki mnie nawlaja
ledwo co chodze
a jeszcze dzis sama z maksem w domu bo ciocia z wujem na pogrzeb jada a mnie mdli jak niewiem

M-M
PISALAM JUZ KIEDYS SAM POROD WSPOMINAM MILO BO MAKS SIE URODZIL W CAGU 20 MINUT A ZA TO Z CZWARTKU NA P[IATEK CALA NOC NIE SPALAM A W PIATEK MIALAM BOLE Z KRZYZA no troszke nas jest do porodu na lipiec a tak popatrzac na inne fora to lato obfite w dzidziusie

Olga ja tak jak pisalam juz chyba musze brac dwa razy dziennie

Bidolfajnie ze u was w lumpku mozesz cos fajnego dostac bo u nas jak ja popoludniu jade to juz poprzebierane

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka