BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #351599 przez Olga
mloda_mamuska napisał:

Daria jesli mialabym sie dlugo męczyć (z 8godz) to wolałabym cesarkę.
Ale pdobno lepiej jak maluszek przechodzi przez kanał rodny,wiec lepiej naturalnie,ale czasem jest to niemożliwe. Wiadomo najwazniejszy maluszek ;)

po cesarce to ciężko z tą raną jest a to juz trzeba sie malenstwem opiekowac,wiec ciężko jest.

m m 8 godz.to nie jest wcale długo,sam poród,czyli oststnia faza to pestka,ale te bóle trochę muszą trwać.Nie ma chyba tak,że zaboli i w godz.jest po wszystkim.Długie porody to jak moja bratowa 23 godz.miała wszystkiego.Zdarzają się krócej niż 8 godz.bo ja w drugim to wszystko 3 godz.trwało,ale pierwszy był coś koło 8.

Ja tam nie chcę żdnej cesarki,wolę naturalnie. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351600 przez mloda_mamuska
agnesssa no cos strasznego.... ale takie zycie...miejmy nadzieje,ze jakos damy radę.

Tutaj (w Anglii) bardzo rzadko nacinają..i właśnie boje się,ze sama pęknę....
ja jakis miesiąc pojedziemy z mężem do szpitala wypełnić wszystkie dokumenty,zeby juz przy porodzie nie tracic czasu na papierki...i w dokumentach wpiszę,że chciałabym rodzić w wodzie. Jestem ciekawa czy mi się uda... Taka ginekolog, z którą rozmawialam zachwalała tą metodą i powiedziała,że jeśli tylko będę miała taką opcję do wyboru to ,żebym korzystała;)
wiec postaram się skorzystać ;)

chłopek
biedna namęczyłaś się... ale Dzielna z Ciebie kobitka! ;)
a co do szwagierki i zwierzaków... to niestety tak jest ...
ja sama mialam zawsze duuuzo w domu zwierzakow: pies,swinki morskie, rybki,szynszyl, kanarki,papużki... ale moja mama wiedziala,ze to obowiązek i mimo ,ze bylam mała to dbałam o zwierzaki ... nawet swoje kieszonkowe wydawalam na zabawki dla moich pupili czy jedzonko. sama chodzilam 2 godziny 3 razy w tygodniu kawał drogi,zeby dostać tanio trociny ... więc zawsze rodzice uczyli mnie,ze to tez obowiązek.

a mam taka ciocie..sama wychowuje dziecko i stara sie robic wszystko na co ma ochote mala..(kasia ma 13lat) no i niestety nie wychodzi ciocia na tym najlepiej,bo dzieciak wchodzi jej na głowę... chciala bardzo psa,bo ona ściągała zawsze od nas..jak ja mialam swinke morska,to ona tez chciala.no i dostawala zawsze...no i zdarzyło się tak,że zblizało się boże narodzenie i długo rozmawiałyśmy(ja i mama) z ciocią czy jest pewna,ze kasia bedzie opiekowala sie psem... a ciocia oczywiscie,ze tak,ze bedzie z nim wychodzila 3 razy dziennie,ze beda pieniadze na szczepienia,jedzenie, zabawki...no i kasia dostala od nas pieska pod choinke..ucieszyla sie strasznie.no i póki piesek był szczeniakiem to była zachwycona,a teraz jak minęły 2 lata to juz go nie chce,bo ją denerwuje,bo juz nie jest malutkim szczeniakiem..ne urósł duży..jest taki do kolan...ale w ogóle o niego nie dba..az mi go szkoda..ona sobie teraz ubzdurała,że tego odda babci na wieś a ona chce takiego jak ja teraz mam (my mamy rasowego maltanczyka.ale to tylko dlatego,ze poprzedniego pieska rozjechal mi samochod jakis.. i tamten byl kundelkiem i kochalam go niesamowicie..mimo,ze juz mial kilka lat) no i weź tu wytłumacz dzieciakowi,ze pies to nie zabawka...ona obiecuje,ze bedzie dbala o pieska a mija rok i juz jej sie znudzil i chce kolejnego... Ja z moim psem mialam duzo przebojów...chyba dlatego,ze rasowy to chorował nam często i potrzebuje 3 godziny dziennie,zeby go czesac ,myć oczka i pupe..bo ma białe długie włosy i oczy mu łzawią..wszyscy sie smieją,że wiecej przy nim opieki niz przy dziecku ;)

A moja durna ciocia oczywiście kupiłaby już tego rasowego pieska małej ,a tamtego by oddała na wieś,ale nie stać ją (na całe szczęście) na takiego rasowego.
Ona jest sama i nie zarabia dużo. koło 1,500zł miesiecznie. I czasem zachowuje sie jak nastolatka.. nie pomyśli o tym,ze najwazniejsze jest opłacić mieszkanie i wszystkie rachunki..podpatrzy np. u mojej mamy czy u mnie ,ze cos sobie zafundujemy powiedzmy np.na święta paznokcie żelowe...no i ona jak tylko zobaczyla u mojej mamy to zaraz poleciala i sobie zrobila a teraz sie okazalo,ze nie zaplacila za mieszkanie ,bo wydała na paznokcie i fryzjera... Wg. to jest żałosne zachowanie.. kazdy powinien miec rozum i myśleć o tym co najwazniejsze...

wybaczcie,ze sie rozpisalam i dziękuję,jeśli któraś przeczytała :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #351602 przez mloda_mamuska
Olga wiem,wiem... najgorsze te bóle są.. moja mama pierwszy poród- rodzila cale 24 godziny..a drugi poród-czyli mnie rodzila 2 godziny juz wszystko,wiec krotko. ;)

najwazniejsze,zeby bobasek był zdrowiutki ;)

12 lata 8 miesiąc temu #351609 przez chłopek
m_m no ludzie czasem są bezmyślni, ja mam duzego psa robi nam strasznie duzo problemów bo ucieka, goni barany i musi być na łańcuchu a tak miał kojec tyle ze dla niego to nie był problem, jest jaki jest i nie oddamy chcialam miec psa wiec wiedzialam sie na co sie pisze zresztą Ksawcio bardzo go bardzo lubi,

12 lata 8 miesiąc temu #351617 przez Olga
m m własnie duzo jest takich ludzi jak Twoja ciocia,co by za wszelką cenę wszystko dziecku kupili,tylko nie na tym miłość polega.Później te dzieci wyrastają na takich,co nie szanują pieniędzy i szastaja na prawo i lewo.Takich ludzi sie raczej nie zmieni. :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #351619 przez anszka
M_M - niestety, nie każdy dorósł do tego, by podejmować odpowiedzialne decyzje. Poród w wodzie podobno łagodzi bóle, ale u nas niestety nie ma takiej możliwości.

Właśnie dotarł do mnie kurier z kiełkownicą, czy któraś z Was hodowała kiedyś kiełki?

12 lata 8 miesiąc temu #351624 przez Daria23
Chłopek to ja mam tak samo mamy dwa wielkie psy i tez musieliśmy uwiązać je na łancuch choc serce mi sie kroi ale psy goniły sarny dziki straż leśna przyjezdzała i były problemy a to uciekły i kury zagryzły komuś i niestety są na łańcuchu ale tez ich nie oddamy

12 lata 8 miesiąc temu #351629 przez mloda_mamuska
no i nie przetllumaczy sie juz takim ludziom...

anszka ja nie hodowałam niestety.

dziewczyny u mnie ciagle pada..a liczylam na spacerek :(

12 lata 8 miesiąc temu #351631 przez Daria23
Oj nie Anszka ja nie hodowałam my mamy 3 hektary szparagów zielonych ekologicznych właśnie byłam zobaczyć na polu i maja 13 cm wiec jeszcze troszke i sie zacznie...biedny mój Michał zawsze zbieraliśmy we dwóch i było naprawde ciezko a teraz on zostanie z nimi sam i jeszcze po pracy:( serce mi sie kroi na samą myśl:(:(

12 lata 8 miesiąc temu #351637 przez chłopek
Daria no właśnie u nas też była straż miejska no i niestety pies musi być na łańcuchu. Ksawcio ma chomiczka ale nic mu nie robi zawsze sie cieszy jak on wychodzi. a szwagierka to ma królika chomiki chyba ze 4 no i psa i szczeniaki 2. i teraz jest problem bo co zrobic ze szczeniakam. no ale daria chce i dari trzeba kupic bo ona chora no ale na tym o nie polega teraz jest strasznie wymądrzałą nic nikomu nie chce dac jak Ksawcio u nich jest to ona go bije jak czym sie Ksawcio bawi

12 lata 8 miesiąc temu #351639 przez mloda_mamuska
Daria moze ktoś mu pomoze? czy nie ma takiej opcji ? ;)

Dziewczyny czy Was po sexie też mocno krocze boli?
ja to się aż boję,że coś się dzieje... jest jakieś takie napuchnięte od jakiegoś czasu,ale to podobno normalne..ale teraz jak jestem z mężem,to po każdy stosunku strasznie mnie boli.. :(

12 lata 8 miesiąc temu #351641 przez anszka
Daria - szparagi => uwielbiam :) już od kilku dni o nich myślę, że już niedługo się objem :)

Ja o tych kiełkach się naczytałam i postanowiłam spróbować, ale nie wiem, jak mi to pójdzie ;)

M_M - a u nas coraz ładniej się robi, a rano było okropnie brzydko.

Mój mąż tak nalega na psa, marzy mu się shar-pei, są piękne, ale ja miałam boksera przez 10 lat, więc wiem, jaki to obowiązek, bałagan i nerwy, bo też ciągle uciekał. Zresztą my mamy mieszkanie, a ja uważam, że pies to najlepiej powinien być w domu z podwórkiem, ale mąż twierdzi, że najważniejsze, by o niego dbać i tak walczymy o tego psa. Kiedyś postawiłam warunek, że najpierw dziecko, no więc pewnie się już cieszy, że mały w drodze, bo szansa na psa wzrosła :silly:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351642 przez Olga
maksiu byłam po to żelazo i strasznie drogie jest,za 50 tab.zapłaciłam 32 zł.jakieś Sorbifer Durules.Tak mi zawsze szkoda kasy jak na leki wydaję,bo juz by było na coś innego.Teraz co miesiąc magnez,żelazo,witaminy i jak trzeba będzie to globulki,aż żal tej kasiorki. :(

anszka ja też nigdy nie hodowałam kiełków.

m m mnie to w ogóle bolało przy współżyciu,chociaż bardzo mało razy się kochaliśmy po 12 tyg.Widocznie to dlatego tak miałam,że z tą szyjką coś nie tak,a opuchnięte mam cały czas krocze.

U nas coś słoneczko wychodzi,może faktycznie jutro będzie gorąco.Wiecie co,przeszukałam cały dom i nie mogę znaleźć legitymacji ubezpieczeniowej i książeczki do odczulania.Nie wiem,gdzie ja to przepiłam.Moja mama u siebie też szukała,już nie mam pomysłów co się z nimi stało.Skleroze mam normalnie,jak tylko będę mogła brać leki,zaraz zafunduję sobie coś na pamięć i koncentrację.

12 lata 8 miesiąc temu #351649 przez Daria23
M_m - no nie bardzo ma kto mu pomóc bo teściu tylko wraca na weekendy i w te weekendy mu pomoże a tak to sam ja bym mu pomogła ale za dużo schylania itp nie chce ryzykować...
A co do współżycia to juz dawno tego nie robiliśmy ale jak sie kochaliśmy z jakies 3 tyg temu to mnie nic nie bolało żadne krocze ani nic
Anszka - ja tez uwielbiam szparagi w każdej postaci i powiem ci ze w piatek polece na pole i urwe na obiad takich małych chociaż bo nie wytrzymam:)

12 lata 8 miesiąc temu #351657 przez daners
hej kobitki wpadłam na chwile w ramach relaksiku ;) by pozniej niebylo zas sto str, nadrabiania :) haha

Zakupki w miare udane :) sprawiłam pare ciuszków Filipusiowi :D sobie tuniczke i buty musialam kupic bo mi sie balerin rozwalil ;/ ale w ccc akurat promocje na baletki byly :laugh: wiec uff.
Daria cieszymy sie z jutra co :lol:

dziewczyny cos z literkami mi sie porobilo wciskamę zet a wzswietla sie Y i odwrotnie jejciu znacie sie na ustawieniach w kompie

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka