BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #350258 przez mloda_mamuska
Majowka tak tutaj bede rodziła ;)
ginekologa bedziemy pod koniec tygodnia szukać ;)
ale podbno tutaj do porodu kobietami w ciąży zajmują się położne . Zobaczymy jak to bedzie wygladalo. Mam nadzieje,ze dalej bede miala dobrą opiekę tak jak w Polsce.
Na poczatku maja bedziemy juz szukac mieszkanka ;)
Mąż chce 2 pokojowe,zeby jeden pokoik był dla Oliwierka ;)
Wtedy kupimy jakies ładne łóżeczko i szafki... bede mogla wyprac i wyprasować ciuszki mojego skarbenka;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350283 przez chłopek
własnie jadłam tą cukinie i powiem wam dobre tylko że jeszcze dodałam śmietany i takie gęsciejsze sie zrobiło :)

12 lata 8 miesiąc temu #350285 przez mloda_mamuska
chlopek wlasnie tam czytalam,ze za rzadkie jest i dobrze jest cos dodac,zeby zagescic ;)

ja uwielbiam z grilla takie warzywka różne.ale za zimnno u nas jeszcze na grilla :(

Juz chcialabym,zeby wszystko bylo przygotowane na przyjscie Oliwierka do Nas ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350293 przez Anna77
Olga he he, 78kg to ja miałam 5kg temu :lol: Tylko że startowałam z 67!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem dlaczego się łudziłam, bo to trzecia ciąża i w poprzednich dwóch też tak przybierałam. W pierwszej prawie 20, w drugiej z 17-18 - muszę sprawdzić.

A ja dzisiaj pojechałam do sklepu 9Fashion, bo się okazało że go likwidują w piątek i mieli obniżki. Kupiłam 3 bluzeczki i sukienkę. W drodze powrotnej do przedszkola po Małego wstąpiłam do lumpeksu i kupiłam jeszcze dwie bluzeczki i spódniczkę. Humorek troszkę mi się poprawił. Wydałam z 250 zł, ale warto było!!

Jutro muszę pojeździć i pozałatwiać parę spraw, a potem jadę na plotki do szwagierki. Dam znać pewnie popołudniu, albo rano jak się wyrobię.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350295 przez Olga
m m ja to się cieszę,że już mam prawie wszystko przygotowane,bo już mi strasznie ciężko.Już tylko maluszka brakuje. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #350308 przez mloda_mamuska
Olga zazdroszcze ;)
Nam jeszcze sporo zostało.
wozka z fotelikiem nie licze,bo mama ma mi kupic ,bo ja nie zdazylam ..w polsce,bo wyprzedali wszystkie i maju ma byc dostawa ;)

a łózeczka takie tutaj w sklepach ogladalam i fajne są i mężowi tez sie podobaja :
www.mamasandpapas.com/product-hayworth-p...ut/pkha02600/type-i/

www.mamasandpapas.com/product-stokke-sle...al/215302800/type-i/

albo te turystyczne ,ktore ma bidol(o ile sie nie myle?) :))

jak juz znajdziemy to mieszkanko to bedziemy obkupować sklepy;)
Juz chyba wszystkie kremy mam z 400zł na nie wydalam;) Ale nie mam jeszcze czegos do pępka.. slyszalam,ze spirtus jest najlepszy,no ale cos bede musiala kupic na to.
;)

a ja juz sie wykapalam i polozylam.Czekam na rodzicow,bo mamy na skypie porozmawiac. Przez ostatnie dni mąż był w pracy,więc nie mieliśmy okazji.

Troche brakuje mi picia z mama codziennie kawki i plotkowania..mam nadzieje,ze jaks przywykne do tej anglii i paskudnej pogody.

12 lata 8 miesiąc temu #350324 przez Olga
m m,ale jakie kremy-dla Oliwierka czy dla siebie? Bo ja z kosmetyków nic nie kupuję,bo moja Olgusia miała od nich strasznie suchą skurę i alergolog kazał wszystko odstawić i tylko w tym olejku do kapania ja myć.Mam wypróbowany i wiem,że jest super,więc nie będę wymyslać .Tylko sudocrem do pupci kupię.

Anna77 ja w każdej równe 20 kg przybierałam,tylko w pierwszej waga wyjsciowa była 58kg,a już w trzeciej 71,wiec straszna róznica jest ha ha.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #350327 przez mloda_mamuska
Olga dla Oliwierka .dla siebie mam na rozstepy tylko i na brodawki .
a dla Malego mam ten sudocrem,zasypke,oliwke,krem na ciemieniuche, olejek do kapieli i na odparzenia .. i inne;pp

12 lata 8 miesiąc temu #350330 przez Anna77
Olga no to u mnie też tak jakoś. W pierwszej startowałam z 57kg, a teraz z 67 :ohmy:

Idę spać, bo jakaś taka zmęczona jestem. Poza tym od kilku dni coś mi się ciężko śpi. Budzę się w nocy, bo albo złapie mnie skurcz, albo boli mnie "bok"/biodro na którym leżę i muszę się przewracać. Kręcę się strasznie i się nie wysypiam przez to.

Dobranoc i do jutra

12 lata 8 miesiąc temu #350339 przez mloda_mamuska
dobranoc Anna wyśpij się kobitko ;)

a ja mam pytanie do mamusiek ,ktore juz rodziły: jest aż tak źle i ciężko po porodzie,zeby sie wysiuśkać albo wypróżnić? tak wszystko tam boli i piecze?

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350345 przez Olga
Anna77 dobranoc,może tej nocki się wyśpisz porządnie.

m m to ja z tego wszystkiego zrezygnowałam i ten olejek zastąpi wszystko.Zasypki nigdy nie używałam,stała zawsze niepotrzebna.Jak kiedyś zmieniłam pieluchy na tańsze i Olgusia odparzyła sobie pupcię,to tylko mąka ziemniaczana pomogła.Marice uzywałam wszystkich tych kosmetyków,Olgusia nie mogła,dlatego się wstrzymuję.A ciemieniuchy też nie miały nigdy,nawet nie wiedziałam,że są na to preparaty.

Nie ,martw się ,ja akurat nie mogę narzekać,bo nie było tak tragicznie,chociaż pierwszy raz siusiu się bałam na sedes zrobić i poszłam pod prysznic i wtedy bez problemu,nawet nie wiedziałam kiedy zrobiłam.Zobaczysz,że to nie tragedia,tylko nie wstrzymuj,bo to najgorzej.Ze mną leżała dziewczyna,która urodziła dzień wcześniej i mnie wypuścili bez problemu do domu,a ona tak sobie krocze zanieczyściła,że jej sie zaczęło paprać,ale własnie zakładała normalne majtki po wizycie,więc nie miało jak jej tam powietrze dochodzić.Pamietam jak na nią lekarze krzyczeli wtedy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350349 przez mloda_mamuska
Olga ja wole mieć,bo w polsce to polecialabym do apteki i juz,a tutaj nie wiem gdzie najbliższa apteka jest,wiec ,zebym sie nie enerwowala,ze czegos nie mam..to wole miec wszystko..najwyzej nie bede uzywala czegos;)

ja jakis rok temu mialam takie badanie... bo ja od 2 lat mam problemy z moczem...kiedys przeziębiłam sobie pęcherz i nie moglam tego wyleczyc i bylo coraz gorzej..wchodzilam do toalety zrobilam siku i nie zdążyłam zamknąć drzwi od toalety i znowu czułam,że muszę zrobic...no i czulam ogromne ciśnieneie a to bylo kilka kropli.ale strasznie mi sie chcialo..no i chodzilam prywatnie do ordynatora szpitala i sie leczylam silnymi antybiotkami..ale podobno to bardzo dlugo sie leczy.a ja po kilku miesiacach zaszlam w ciaze no i zaprzestalam uzywac tych lekow.mam nadzieje,ze jak urodze i nie bede juz karmila to znowu bede to leczyla.a wracając do tematu... mialam wtedy takie badanie przeprowadzane,ze sprawdzali mi pojemność pęcherza...i dali mi znieczulenie-w krocze..i przez igłę wprowadzali płyn do pęcherze przez krocze... i pozniej nie zdążyłam wykupic leków i chcialam sie wysikac i plakalam z bólu ..i nie moglam tego zrobic...i pol dnia trzymalam tak,a brzuch to mialam taki twardy od teo trzymania..i rodzice dzwonili do szpitala i szybko kazali mi wykupic te leki i po 3 godzinach od tych lekow w koncu moglam sie wysiuśkać.to poczułam taką ulgę..jak nigdy w zyciu;p.....ale nie chcialabym tego znowu czuc..a po porodzie pewnie bedzie jeszcze gorzej....

ale sie rozpisalam,przepraszam;)

12 lata 8 miesiąc temu #350360 przez Olga
Nie przepraszaj,dobrze to opisałaś.Miałas jakąs dolegliwość i na pewno bardzo bolałao,ale po porodzie,jeżeli oczywiście nie masz żadnego zapalenia,to przy robieniu siku nie powinno nic boleć,najwyżej trochę poszczypie jak na ranę poleci,ale to żaden ból.Większy strach jest przy wypróżnieniu,mi mama kupiła czopki glicerynowe,bo pielęgniarki chodzą i pytają,czy już się było wypróznic,a ja na drugi dzień nie byłam,dopiero po czopkach mnie ruszyło.

12 lata 8 miesiąc temu #350362 przez Majowka
mloda_mamuska napisał:

Majowka tak tutaj bede rodziła ;)
ginekologa bedziemy pod koniec tygodnia szukać ;)
ale podbno tutaj do porodu kobietami w ciąży zajmują się położne . Zobaczymy jak to bedzie wygladalo. Mam nadzieje,ze dalej bede miala dobrą opiekę tak jak w Polsce.
Na poczatku maja bedziemy juz szukac mieszkanka ;)
Mąż chce 2 pokojowe,zeby jeden pokoik był dla Oliwierka ;)
Wtedy kupimy jakies ładne łóżeczko i szafki... bede mogla wyprac i wyprasować ciuszki mojego skarbenka;)

Jestem pewna, ze bedziesz miala dobra opieke, no i przeprowadzka, urzadzanie pokoiku, same wspanialosci Cie czekaja! :)
Bardzo ladne lozeczka, najbardziej mi sie podoba to stokke, moja kolezanka ma. Przesliczne bylo jak jest dla noworodka, takie malutkie jajeczko, jak kolyska, teraz maly ma 2 latka, wiec juz mu powiekszyli na takie jak na tym zdjeciu, naprawde funkcjonalny mebel.
My bedziemy mieli z ikea, nie jest takie zle...

Tych kremikow to juz nakupywalas! Ja jeszcze nic nie mam z kosmetykow. Jak pokoj urzadzimy to zajme sie tymi szczegolami.
Ale te zakupy sprawiaja mi tyle radosci! :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350364 przez mloda_mamuska
Olga dobrze wiedzieć. ;)

tutaj- w Anglii podobno mało nacinają krocze,ale wolałabym,zeby mi nacieli niz ma samo peknąć .

jakos to bedzie.. przed porodem pojedziemy z mężem do szpitala i wypelnimy te wszystkie dokumenty,zeby przy porodzie juz nie zawracli glowy;)
a mąż powiedzial,że chce wziąć urlop jak maluszek sie urodzi;) Zeby mógł być przy nas i mi pomagac;)

Majowka
hehe no mi tez sprawiaja duzo radości ;))
cos wspaniałego ;)

www.very.co.uk/adidas-baby-stripe-t-shir...%2f4&trail=2249-2250 patrzcie jaki fajny komplecik,moze kupie na 3 miesiące taki :))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka