BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #355086 przez Kamyczka
Daners słodki brzuszek :kiss:
Daria a ty co czułaś,to rozwarcie się jakoś czuje?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #355089 przez daners
:)
Daria to czekamy na jakies foto wkrótce:)
Majówka no przerabane masz tam,z ta pogoda nio ale mozliwe że plusem jest to iż sie nie meczysz jak my tutaj bo czasami jednak taki upalik daje sie we znaki ;):P
a Ty sie tam nie stresuj odnosnie problemów remontowych oby juz nic zlego nie wyniklo ;]

m_m prosze ładnie sie usmiechnac no wkoncu zaraz zakupki beda :D a pogoda i u Ciebie sie pojawi wkrotce.

Kamyczka chyba rozwarcia nieda sie wyczuc no chyba ze namacalnie ;p mi sie wydaje..

dobra uciekam prostowac chersy bo szope mam niezla ;p wiec

dziewczyny nie stresujcie sie Kamyczka, m_m prosze dbac o siebie i kisic w łożu :)

Miłego dnia.

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #355094 przez bidol
mloda_mamuska napisał:

bidol Ty na zakupach bylas o tej porze? :ohmy:

M_M - ja bardzo źle znoszę upały, więc z domu to ja dopiero późnym wieczorem wychodzę ;)
co do tej dziewczyny - to dziwna sprawa - 3 kg - to ona może termin miała na połowę maja :unsure:

Olga - ja się tak Chłopkiem przestraszyłam że zwolnię, bo ja w domu pożądki generalne robiłam - tj szorowanie duwanów na kolanach itp.

Kafelka - ja z Sebkie też wsłuchiwałam się w Siebie (4 dni po terminie urodziłam) i każdy lekki ból lub coś podobnego - TO BYŁO JUŻ TO :ohmy: :silly: . Ale tak serio - jak przyszło co do czego to od razu wiedziałam - zaczeło się :ohmy: :ohmy: Ból jak na okres i z każdą godziną coraz mocniejszy - i skórcze też takie jak przy okresie, a później mega mocne i częste. :(

Daria - ja się martwiłam o Ciebie, bo po ginku się nie odzywałaś :( miałam jakieś złe przeczucie :( Kochana leż i jeszcze raz leż -widzę żę teraz co wizyta to smutki straszne - tak już do końca ciąży będzie. Aż się swojej boję :( Chłopek tez w szpitalu :( Ale nie masz skórczów??

Kamyczka
- :( może jedź na izbę, albo do ginka zadzwoń

Daners - brzusio śliczny - też mam 99cm - ale mój większy się wydaje :lol: :kiss: :kiss:

Kurcze dziewczyny - nie jest dobrze - ja się już na serio mertwię, już nie o mnie - ale o Was - która teraz do ginka idzie??? Obawiem się żę przestaniecie lubić wizyty u ginków ;)

ja lecę - bo jedziemy na działkę pogrilować :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #355096 przez chłopek
bidol no właśnie chyba termin ma maj miała też się tak zastanawiam bo jak na czerwiec to dziecko wielkie by miała. bidol ty to tak jak ja wena na sprzątanie,ja ostatnio też dywan czyściłam i okna myłam a we wtorek dom sprzątałam

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355104 przez maksiu
hej mamusie jestem i ja :) mialam przekazac wiesci co u chlopka ale znow widze ze sie spoznilam bo pisala sama:)
Unas mialo byc zimno a znow parowa ze wyrobic nie idzie ahh normalnie niewiadomo co tu robic

MM koszula sliczna:) wiesz co ja tez nie mam kablowki ani n ale kolezanka polecila mi strone z tv internetowa wykupujesz pakiet jaki i na ile chcesz i ogladasz wszystko na co masz ochote chyba jest 70kanalow a to link:) weeb.tv/

MPEARL Koszula uper ja mam taka z guzikami po bokach jak znajde je jeszcze na allegro to wstawie link, tak tak kohana zgadzam sie z toba:)
ok przez ta goraczke nie mam sily czytac chyba napuszcze juz wode do basenu malemu:) i pohlu;ie sie z nim:P

Bidol a ty na kiedy masz termin?? bo patrze na suwaczki i duzo nas nie rozni

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355107 przez mloda_mamuska
bidol właśnie nie..na polowe czerwca ;)
Ona właśnie miała mały brzuszek a duze dziecko ;)
juz wczesniej jej gin. mówił,że spory maluch jest i spory sie urodzi mimo,ze maly brzuszek ;)

jej mama strasznie to przeżywała,ze sie tak jej córka męczy...i ciągle prosila i kłóciła sie z poloznymi,zeby jej tą cesarke zrobiły..bo tyle czasu to nie wiadomo co z małą..no ale na szczescie dobrze sie skonczylo ;)

maksiu to ja właśnie na tej str od rana do wieczora siedzę ;))
ale nie ma tu TLC ;/

12 lata 8 miesiąc temu #355111 przez chłopek
m_m no to biedna dziewczyna tak jak ta co dzisiaj rodzila.od 1 w nocy się meczyla,skorcze miała rozwarcie na 3cm,i koło 5 urodziła ale lekarz przez odbyt jej pomagala żeby dziecko wyszło i jeszcze 3 razy ja nacinali,miałam wam nie pisać żeby was nie stresowac.

12 lata 8 miesiąc temu #355112 przez mloda_mamuska
chlopek..... :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

jezu przez odbyt? jak sie pomaga przez odbyt ?

i jeszcze 3 razy nacinali...
ale żeś wystraszyła!

12 lata 8 miesiąc temu #355113 przez chłopek
no mogłam wam nie pisać,nie wiem jak ale mi dziewczyny szkoda.każdy porod inny,nie denerwuj się widzisz ja z Ksawciem do końca dobrze się czułam a teraz w szpitalu wyladowalam

12 lata 8 miesiąc temu #355120 przez Kamyczka
Mamusie, byłam na IP-i jest bez zmian,rozwarcia nie ma szyjka ok 3cm.Trochę mu ulżyło,leżę teraz i nie ma żartów z tym.
Chłopek-straszna historia z tą rodzącą :( A Ty kiedy wychodzisz ze szpitala?

12 lata 8 miesiąc temu #355121 przez Dżasta
Czesc dziewczyny :)

W koncu usiadlam :P Pospalam sobie dzis do 9:30 ale u mnie to normalka, bo ja jak mam wolne to nawet do 11 potrafie spac :D i posprzatalam sobie mieszkanie, przygotowalam obiad a nawet piecze mi sie ciasto w pikarniku, ale nie wiem czy wyjdzie, bo moj piekarnik jest do d... :P

Widze dziewczyny ze juz myslicie o porodzie. Ja tez czesto o tym mysle, ale nie boje sie wogole, nawet nie ruszaja mnie opowiesci o bardzo ciezkich porodach :) wierze ze bedzie dobrze i kazda z nas da rade, no bo kto jak nie my :laugh:

Daria dobrze ze juz jestes w domu,ale wyobrazam sobie z jakim musialas byc stresie. Przed ta wizyta u lekarza mialas jakies objawy tej skracajacej sie szyjki? bolalo cie cos? kurcze az sie zaczelam martwic, tutaj nie robia prawie zadnych badan przez cala ciaze i wlasciwie to ja nie wiem czy wszystko jest w porzadku. A to tylko przez usg mozna sprawdzic w jakim stanie jest szyjka?

MM my kupilismy termometr firmy BabyOno o taki www.nokaut.pl/termometry/babyono-115-termometr-bezdotykowy.html Ja jeszcze go nie uzywalam, ale moja kolezanka taki tez ma i jest zadowolona.

Kamyczka dobrze ze pojachalas, przynajmniej jestes spokojna. Ja uwazam ze jesli chodzi o nasze malenstwa to nawet z najmniejszymi objawami warto jechac do kekarza, bo to nigdy nic nie wiadomo.

Daners sliczny masz brzusio :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

12 lata 8 miesiąc temu #355122 przez Majowka
Ciesze sie Kamyczka, ze wszystko dobrze :kiss: :kiss: :kiss: Oszczedzaj sie ile mozesz

Chlopek, straszny ten porod. Ja sie ciesze, ze u mnie tak nie bedzie, wystarczy tylko palcem kiwnac i bedzie cesarka, ufff. Straszne, ze lekarze nawet w takich drastycznych przypadkach nie decyduja o cesarce....jak bysmy jeszcze w jakims sredniowieczu zyli... :(

12 lata 8 miesiąc temu #355124 przez mloda_mamuska
Kamyczka a co mówili na IP ze tak Cię ciągnie krocze ??
bo ja mam to samo :)

Majowka
ale masz dobrze... mam nadzieje,ze tutaj też w razie powikłań zrobią mi cesarkę.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #355127 przez Kamyczka
MM mi gin powiedział,że widocznie maluszek wywija a ja jestem szczupła i czuję to mocniej jak macha rączkami i uderza o narządy,kazał w razie czego nospę brać nawet 3 razy dziennie.
Majówka Ty też się nie przemęczaj,bo jak widać nie ma reguły na tą szyjkę :(
Dzasta dzięki za dobre słowo i też nie szalej za bardzo!

12 lata 8 miesiąc temu #355131 przez chłopek
kamyczka ja może w sobotę bo ta kroplowke co mam od wczoraj jeszcze się nie skończyła jest jeszcze 8g.i chyba 2 dostane. on właśnie straszne ze ta dziewczyna cesarki nie miała 2 razy prosiła i nie zrobili

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka