- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Moja znajoma już kilka dni po terminie i nic,wczoraj była na wizycie i na ktg i lipa,ma czekać.Najlepsze jest to,że ona nie wiedziała,że ma zwracać uwagę czy się maluszek rusza,a najlepiej liczyć ruch.Jaj ginka powiedziała,że jak nie będzie czuła ruchów,albo odejdą jej wody to jechać na porodówkę,ale jak już nie będzie czuła od jakiegoś czasu,to może być za późno,tym bardziej,że to już po termine
Patrzyłyscie wczoraj na porodówkę,jak tą młodą odsyłali przez 3 dni do domu i rano zawsze wracała.U nas chyba tak nie ma,ja się nie spotkałam z czymś takim,jak już się pójdzie do szpitala,to raczej już nie wypuszczają,zwłaszcza po terminie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Kamyczka ja nie z takich ludków co sobie lubia pomarzyc..ja realnie patrze i czekam sobie az Filipek zechce przyjsc fakt może że chcialabym aby przyszedl wczesniej niz po terminie badz w 40 tygodniu ale na to niema wpływu wiec sie nie nastrajam na jakis daty :)co bedzie to bedzie....
w ddtvn leci cos dla nas?bo niemam wlączonego tv hmm
Majówka no niestety wszystkie typu kubusie karotki to mnóstwo cukrów i nic poza tym....
najlepsze te swieze i jednnodniowe. u Mnie mamula mi zawsze takei robi pycha marchew jabluszko i cytryna
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Moja znajoma już kilka dni po terminie i nic,wczoraj była na wizycie i na ktg i lipa,ma czekać.Najlepsze jest to,że ona nie wiedziała,że ma zwracać uwagę czy się maluszek rusza,a najlepiej liczyć ruch.Jaj ginka powiedziała,że jak nie będzie czuła ruchów,albo odejdą jej wody to jechać na porodówkę,ale jak już nie będzie czuła od jakiegoś czasu,to może być za późno,tym bardziej,że to już po termine
To straszne Kaza tak dlugo czekac i tylko w momencie braku ruchow dziecka jechac na porodowke!!! Kary godne!
Ciaza trwa 40 tyg, po tym okresie powinni szybciutko robic ceserke przeciez....dzidzia jest juz gotowa do narodzin w 38 tyg! Po co to ryzyko!?
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Daria nie denerwuj się jak nie ma czym!Ja też ciągle myślę o tej szyjce,ale staram się nie płakać.Główka do góry i czekamy na info
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Moja przyjaciolka, tez juz prawie rodzi Nie moge sie doczekac jej malenstwa! Miala termin na 6-ego czerwca, ale lekarz powiedzial ze mala juz gotowa, jak do 28-ego sie sama nie urodzi to wywoluja Wiec czekamy!
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Witam się słonecznie
M_M super te buciki, tylko jeszcze taki kapelusz powinnaś dokupić, i tez chce zdjęcie Twojego maluszka w tym stroju
Saiko Ale to przełożyli spotkanie i nie poinformowali, czy jak to tak
Chłopek jakich siatkowych majtek Znowu coś nowego dla mnie
Dżasta może zadzwoń do lekarza, niech Ci powie co robić No i powodzenia na zakupach
nie przelozone - ja jestem gapa i sie pomylilam :/
a majtki to poszukaj sobie 'siateczkowe majtki poporodowe' - u mnie sa niezbedne i w wiekszosci szpitali przy porodzie naturalnym tez
ja juz po sniadanku, pije kawusie i zagryzam piernikami w czekoladzie
wkurzam sie na sklep w ktorym zamawiam wyprawke bo cos iepski z nimi kontakt jez, z reszta 10 dni temu zamowilam w innym sklepie ksiazke, zaplacilam i nadal jej nei mam :/
mnie boli tak dziwnie, nie brzuch tylko jakby miesnie od lewej nogi do wzgórka łonowego, utrudnia mi to poruszanie sie - lyknelam nospe wczoraj ale to nie pomaga :/
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
mąz ma dzisiaj wolne i kładzie płytki
olga ja byłam po terminie i mnie w szpitalu nie zostawili bo ktg było dobre,
majówka a jak ja była w szpitalu to byla dziewczyna 2 tyg po terminie i wywoływali poród jak nie poszło to dopiero robili cesarke
agnessa chodzi mi o te majtki do szpitala, bo u nas nie wolno miec bawełnianych,
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
z wizyty u dentysty jestem bardzo zadowolona, chociaż nigdy nie widziałam mojego męża tak zdenerwowanego.
Poszłam na umówioną godzinę, a mąż miał mi dowieźć pieniądze, bo bałam się, że mi zabraknie. Okazało się, że pomyliłam dentystki i weszłam do gabinetu siostry tej, z którą się umówiłam. Pani mnie przyjęła jakby nigdy nic i tak po ok. 15 min. słyszę męża, który już dosyć zdenerwowany z kimś rozmawia. Kobieta mu tłumaczy, że nie przyszłam jeszcze na umówioną wizytę i wtedy pokazuję tej, która mi robiła zęba, że to chyba o mnie chodzi.
Okazało się, że mąż był już wcześniej i mnie szukał, pojechał do domu (jakieś 300m), gdzie też mnie nie było, dzwonił 10 razy, a ja wyłączyłam dźwięki, więc już podejrzewał, że coś mi się stało A ta dentystka, która mnie przyjęła też czekała na jakąś pacjentkę, więc się nie zorientowała, że nie powinnam siedzieć u niej na fotelu, ot takie nieporozumienie
Mam bezwzględny zakaz wyłączania telefonu
Daria i daners - trzymam kciuki, na pewno przyniesiecie dobre wieści i na synusiów popatrzycie
Anna77 - też mam taki system z wagą, dlatego średnio się przejmuję pomiarami u gina, które mi robią o 21 korzystaj z możliwości i relaksuj się, tak jak lubisz
Kamyczka - i jak? wszystkie elementy zamówienia dotarły? Zadowolona jesteś?
Chłopek - a tak się martwiłaś, że nie będzie miał kiedy położyć tych płytek, a Ksawcio pomaga?
Saiko - udało Ci się znaleźć bezpłatną szkołę rodzenia?
Majówka - ale jestem ciekawa, jaki będzie końcowy efekt pokoiku
Olga- świeże bułeczki – poproszę, pączka też mogę zjeść , mam nadzieję, że ciąża Twojej znajomej szczęśliwie się zakończy, bo to smutne, co piszesz.
Dżasta – licz te napięcia i notuj, jak często są i jak długo trwają, w razie „w” zgłoś się do lekarza, bo u mnie też tak było i okazało się, że to skurcze i problemy z szyjką, ale to może być też trening macicy, tylko te skurcze powinny być bezbolesne i krótkotrwałe.
M_M – też pijam soczki własnej produkcji, a buciki urocze, dzisiaj łóżko Wam dostarczą?
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami