BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #363663 przez Olga
Dziewczynki mi sie nie często zdarza tak rano chodzić do sklepu,ale i tak wstałam Olgę uszykować i nie wiem czemu,nie było chlebka na sniadanie,a że i tak z pieskiem musiałabym wyjśc,to przy okazji bułeczki na sniadanko były i pączuś na mnie czeka,ale coś nie mam na niego ochoty :( Ja juz po kawusi :)

Moja znajoma już kilka dni po terminie i nic,wczoraj była na wizycie i na ktg i lipa,ma czekać.Najlepsze jest to,że ona nie wiedziała,że ma zwracać uwagę czy się maluszek rusza,a najlepiej liczyć ruch.Jaj ginka powiedziała,że jak nie będzie czuła ruchów,albo odejdą jej wody to jechać na porodówkę,ale jak już nie będzie czuła od jakiegoś czasu,to może być za późno,tym bardziej,że to już po termine :(

Patrzyłyscie wczoraj na porodówkę,jak tą młodą odsyłali przez 3 dni do domu i rano zawsze wracała.U nas chyba tak nie ma,ja się nie spotkałam z czymś takim,jak już się pójdzie do szpitala,to raczej już nie wypuszczają,zwłaszcza po terminie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #363665 przez daners
Anna my to mamy zycie :) hehe lezakowanie laptopik jakas przekaska a meżusie pracuja ;p

Kamyczka ja nie z takich ludków co sobie lubia pomarzyc..ja realnie patrze i czekam sobie az Filipek zechce przyjsc :) fakt może że chcialabym aby przyszedl wczesniej niz po terminie badz w 40 tygodniu ale na to niema wpływu wiec sie nie nastrajam na jakis daty :)co bedzie to bedzie....

w ddtvn leci cos dla nas?bo niemam wlączonego tv hmm

Majówka no niestety wszystkie typu kubusie karotki to mnóstwo cukrów i nic poza tym....
najlepsze te swieze i jednnodniowe. u Mnie mamula mi zawsze takei robi pycha marchew jabluszko i cytryna :D

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu #363672 przez Majowka
Olga napisał:

Moja znajoma już kilka dni po terminie i nic,wczoraj była na wizycie i na ktg i lipa,ma czekać.Najlepsze jest to,że ona nie wiedziała,że ma zwracać uwagę czy się maluszek rusza,a najlepiej liczyć ruch.Jaj ginka powiedziała,że jak nie będzie czuła ruchów,albo odejdą jej wody to jechać na porodówkę,ale jak już nie będzie czuła od jakiegoś czasu,to może być za późno,tym bardziej,że to już po termine :(

To straszne :ohmy: Kaza tak dlugo czekac i tylko w momencie braku ruchow dziecka jechac na porodowke!!! Kary godne! :( :( :(
Ciaza trwa 40 tyg, po tym okresie powinni szybciutko robic ceserke przeciez....dzidzia jest juz gotowa do narodzin w 38 tyg! Po co to ryzyko!?

12 lata 7 miesiąc temu #363675 przez Daria23
wkoncu to Polska co kraj to obyczaj

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363678 przez Olga
To zależy też od lekarza,mój mi już teraz karze liczyć ruchy i obserwować aktywność maluszka,a jej nic takiego nie mówiła.Jak chodziła do niej przez pół ciąży prywatnie,to milutka była i w miarę jej tłumaczyła,a teraz chodzi na kasę chorych,to nawet nie wie,jak jej synuś jest ułożony.Pytam jej się,czy ma głowkowe ułożenie czy inne,a ona biedna nie wie o co chodzi.To jej pierwsze dziecko,ma też chyba dopiero 22 lata i mieszkają sami z partnerem,nie ma kto jej tam doradzić.Jak zobaczyła zdjęcie mojego Ignasia w ramce na komodzie,to w szoku była,bo ona takiego nigdy nie miała. :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #363681 przez Kamyczka
Olga-masakra z tą twoją koleżanką :angry:
Daria nie denerwuj się jak nie ma czym!Ja też ciągle myślę o tej szyjce,ale staram się nie płakać.Główka do góry :kiss: i czekamy na info

12 lata 7 miesiąc temu #363688 przez Majowka
Olga, trzymam kciuki za twoja znajoma! Oby tylko wszystko sie udalo I poszlo jak po masle, ale smutne to troche :(

Moja przyjaciolka, tez juz prawie rodzi :laugh: Nie moge sie doczekac jej malenstwa! Miala termin na 6-ego czerwca, ale lekarz powiedzial ze mala juz gotowa, jak do 28-ego sie sama nie urodzi to wywoluja :laugh: Wiec czekamy! :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #363706 przez Anna77
Wiecie co, dzisiaj weszłam na wagę i .... odpukać w niemalowane waga stoi w miejscu :silly: . Pilnuję się ostatnio. Wieczorkiem staram się wcinać mleczko z jogurcikiem z płatkami, a jak mam to z pokrojonym bananem - pychotka.

12 lata 7 miesiąc temu #363713 przez Olga
Anna ja codziennie rano się ważę i też waga się nie rusza,zobaczymy w poniedziałek na wadze w gabinecie ha ha.Bo ta moja jakaś dziwna jest,coś nie wierzę,że nic się nie rusza :) Spadam dziewczynki,popołudniu się odezwę pa pa. :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #363732 przez Anna77
Olga od lat mam taki sam system. Ważę się tylko rano po wstaniu i na golasa :blush: Wtedy mam pewność, że to co mi się wyświetla jest wiarygodne.

12 lata 7 miesiąc temu #363734 przez saiko
agnesssa napisał:

Witam się słonecznie :lol:

M_M super te buciki, tylko jeszcze taki kapelusz powinnaś dokupić, i tez chce zdjęcie Twojego maluszka w tym stroju :lol: :silly:

Saiko Ale to przełożyli spotkanie i nie poinformowali, czy jak to tak :huh: :unsure:

Chłopek jakich siatkowych majtek :unsure: Znowu coś nowego dla mnie :woohoo:

Dżasta może zadzwoń do lekarza, niech Ci powie co robić :huh: No i powodzenia na zakupach :lol:

nie przelozone - ja jestem gapa i sie pomylilam :/

a majtki to poszukaj sobie 'siateczkowe majtki poporodowe' - u mnie sa niezbedne i w wiekszosci szpitali przy porodzie naturalnym tez

ja juz po sniadanku, pije kawusie i zagryzam piernikami w czekoladzie

wkurzam sie na sklep w ktorym zamawiam wyprawke bo cos iepski z nimi kontakt jez, z reszta 10 dni temu zamowilam w innym sklepie ksiazke, zaplacilam i nadal jej nei mam :/

mnie boli tak dziwnie, nie brzuch tylko jakby miesnie od lewej nogi do wzgórka łonowego, utrudnia mi to poruszanie sie - lyknelam nospe wczoraj ale to nie pomaga :/

12 lata 7 miesiąc temu #363736 przez chłopek
hej
mąz ma dzisiaj wolne i kładzie płytki
olga ja byłam po terminie i mnie w szpitalu nie zostawili bo ktg było dobre,
majówka a jak ja była w szpitalu to byla dziewczyna 2 tyg po terminie i wywoływali poród jak nie poszło to dopiero robili cesarke
agnessa chodzi mi o te majtki do szpitala, bo u nas nie wolno miec bawełnianych,

12 lata 7 miesiąc temu #363759 przez Majowka
Chlopek, jesli miala norlmalnej wagi dziecko, to ok...ale zazwyczaj tak dlugo przenoszone dzieciaczki maja juz ponad 4 kg i ciezko jest rodzic naturalnie takie kluseczki, dlatego waga noworodka czesto decyduje o cesarce chyba. Tak bylo w przypadkach, ktore znam z zycia.

12 lata 7 miesiąc temu #363773 przez anszka
Witam Was serdecznie,
z wizyty u dentysty jestem bardzo zadowolona, chociaż nigdy nie widziałam mojego męża tak zdenerwowanego.
Poszłam na umówioną godzinę, a mąż miał mi dowieźć pieniądze, bo bałam się, że mi zabraknie. Okazało się, że pomyliłam dentystki i weszłam do gabinetu siostry tej, z którą się umówiłam. Pani mnie przyjęła jakby nigdy nic i tak po ok. 15 min. słyszę męża, który już dosyć zdenerwowany z kimś rozmawia. Kobieta mu tłumaczy, że nie przyszłam jeszcze na umówioną wizytę i wtedy pokazuję tej, która mi robiła zęba, że to chyba o mnie chodzi.
Okazało się, że mąż był już wcześniej i mnie szukał, pojechał do domu (jakieś 300m), gdzie też mnie nie było, dzwonił 10 razy, a ja wyłączyłam dźwięki, więc już podejrzewał, że coś mi się stało ;) A ta dentystka, która mnie przyjęła też czekała na jakąś pacjentkę, więc się nie zorientowała, że nie powinnam siedzieć u niej na fotelu, ot takie nieporozumienie ;)
Mam bezwzględny zakaz wyłączania telefonu :)

Daria i daners - trzymam kciuki, na pewno przyniesiecie dobre wieści i na synusiów popatrzycie :)
Anna77 - też mam taki system z wagą, dlatego średnio się przejmuję pomiarami u gina, które mi robią o 21 ;) korzystaj z możliwości i relaksuj się, tak jak lubisz :)
Kamyczka - i jak? wszystkie elementy zamówienia dotarły? Zadowolona jesteś?
Chłopek - a tak się martwiłaś, że nie będzie miał kiedy położyć tych płytek, a Ksawcio pomaga?
Saiko - udało Ci się znaleźć bezpłatną szkołę rodzenia?
Majówka - ale jestem ciekawa, jaki będzie końcowy efekt pokoiku :)
Olga- świeże bułeczki – poproszę, pączka też mogę zjeść :silly: , mam nadzieję, że ciąża Twojej znajomej szczęśliwie się zakończy, bo to smutne, co piszesz.
Dżasta – licz te napięcia i notuj, jak często są i jak długo trwają, w razie „w” zgłoś się do lekarza, bo u mnie też tak było i okazało się, że to skurcze i problemy z szyjką, ale to może być też trening macicy, tylko te skurcze powinny być bezbolesne i krótkotrwałe.
M_M – też pijam soczki własnej produkcji, a buciki urocze, dzisiaj łóżko Wam dostarczą?

12 lata 7 miesiąc temu #363775 przez saiko
anszka - nie bezplatna, ale kosztuje tylko 50zł

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka