BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #363777 przez Kamyczka
Anszka,tak dotarło,ale nie było kocyków,mają dosłać w następnym tyg na ich koszt :) podczas rozpakowywania okazało się,że nie mamy miejsca żeby tak to leżało,więc mąż skręcił już :lol: i łóżeczko stoi,tylko elementy uprać i w czerwcu nałożyć :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #363780 przez Majowka
Oooooo, slicznie musi wygladac! :kiss: i moje dzis zostanie zlozone! :laugh: :laugh: :laugh: lezki mi leca na sama mysl....

Anszka, gratuluje! Dzis piekna liczba na suwaczku u ciebie! :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #363787 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Oooooo, slicznie musi wygladac! :kiss: i moje dzis zostanie zlozone! :laugh: :laugh: :laugh: lezki mi leca na sama mysl....

Anszka, gratuluje! Dzis piekna liczba na suwaczku u ciebie! :kiss:

U Ciebie na suwaczku też ładnie :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #363788 przez bidol
Olga - to terminy mamy zaklepane :silly: Ja oglądałam porodówkę - Taka chudziutka była a taki wielki brzuszek miała :ohmy:

Anna - to odpoczywaj - ja sobie leniuchuję :laugh: zajadasz się ananasem :ohmy: nie za słodki?? ja nie dała bym rady - od słodkiego całkiem mnie odrzuca - nawet capucino już pić nie mogą :( i jakoś tak mało jem ostatnio - apetytu nie mam :( i mdłości powracają :(

Agnesssa - mi już lepiej :kiss: :kiss: :kiss:

Daria
- trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

Daners
- Ty też masz wizytę? super - trzymam kciuki - to marzenie chyba każdej z Nas :silly:

Kamyczk - Moi rodzice byli na weselu - ojciec się upił i nie miał Mojej Mamy kto do szpitala zawieźć Bo u sonsiada był tylko telefon a oni byli jeszcze na weselu - więc Tata nie mógł po karetkę zadzwonić :blink: Wiózł Mamę po pijaku :blink: wrócił do domu i rodzeństwo na kolonie wyprawił :silly: też po pijaku :ohmy:
Kamyczka - super że łóżeczko już gotowe- ale nie martw się że Dominisiowi się pospieszy - moje łóżeczk stoi już kilka miesięcy w pokoju

Saiko
- mnie też tam ciągnie, ale to pewnie ścięgna ;)

Anszka
-hahahahah - galimatias :silly: dobrze niech mąż się przygotowuje do stresujących sytuacji :blink: bo na porodówce zawału dostanie :silly:

Majóweczka - dzięki za info :kiss: :kiss: :kiss: zazdroszczę mebelków :laugh: :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #363791 przez anszka
Majówka - też się zachwycam tym suwaczkiem :) U Ciebie też ładnie :laugh:
Kamyczka - jak zwiozłam te gadżety z sobotnich zakupów, to stwierdziłam, że pokój Wojtka wygląda jak magazyn i jeszcze wszędzie są posortowane ubranka małego, bo muszę je poprać, ale i tak miło na to wszystko popatrzeć :) dobrze, że wszystko doślą na swój koszt, bo to różnie bywa.
Saiko -też czekam, kiedy dowiozą Ci tę książkę, bo poproszę Cię o opinię :)
Bidol - cieszę się, że u Ciebie już lepiej :kiss:
A jeśli chodzi o porodówkę, to babki w szkole rodzenia namawiają, ale chyba zdania nie zmienimy ;) no może na pierwszy etap porodu by został, ale w tej drugiej fazie już go nie widzę :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #363798 przez Majowka
Dzieki Kamyczka, Anszka :) ...coraz blizej :)

Bidolku, czego tu zazdroscic...zwykla komoda, szafka i lozeczko :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #363803 przez Kamyczka
Anszka,czyli sama będziesz rodzić?Mąż nadal chce ze mną :blink: A ile cm ma twoja szyjka?
Już się nie moge doczekać tego 35/36 tyg,będę spokojniejsza.

12 lata 10 miesiąc temu #363810 przez anszka
Kamyczka - nigdy nie planowaliśmy wspólnego porodu, rozważam jakąś położną, ale nie wiem, czy to konieczne. Może dlatego, że jeszcze nie boję się porodu, to nie panikuję :)
Nie wiem, ile ma szyjka, bo nie powiedział, a ja bardziej przejęłam się rozwarciem i nie zapytałam.
Też czekam na 36 tydz. :)

12 lata 10 miesiąc temu #363814 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - nigdy nie planowaliśmy wspólnego porodu, rozważam jakąś położną, ale nie wiem, czy to konieczne. Może dlatego, że jeszcze nie boję się porodu, to nie panikuję :)
Nie wiem, ile ma szyjka, bo nie powiedział, a ja bardziej przejęłam się rozwarciem i nie zapytałam.
Też czekam na 36 tydz. :)

Anszka,bo mi mój gin na wizycie inaczej zmierzył,a parę dni potem w szpitalu też inaczej :( lekarze...
A teraz kiedy masz wizytę?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #363832 przez anszka
A jakie masz te rozbieżności?
Wizyta - 29 maja, a Ty?

12 lata 10 miesiąc temu #363840 przez saiko
czytam sobie na temat 'domowego' wywolywania (przyspieszenia) porodu:

UWAGA!wszystko rozsądnie stosować. Nie za wcześnie
Brak gwarancji działania.

- intensywny spacer w pobliżu domu lub szpitala
- spacer po schodach
- prysznic na stojąco - ciepły i masaż (lekkie szczypanie u samej góry brzuszka po bokach)
Tak na przemian prysznic i szczypanko.
- gorącą kąpiel a po niej parę przysiadów
- sexik :D
- masowanie brzucha i piersi
- mycie podłogi na kolanach ;) - pozycja ta ułatwia zejście główki

- wypicie naparu z liści malin
- picie oleju rycynowego - pobudza perystaltykę jelit, a ta z kolei pobudza skurcze macicy. 2-3 łyżki stołowe (czyli ok 50ml)
- olej z wiesiołka w tabletkach - (nie mogę znaleźć dawkowania więc lepiej zgodnie z ulotką)
- ciotka ma przepis dany jej przez austriacką połozna, wiem że w składzie jest wino wiec nie wiem czy zdecyduje sie wypic nawet jak bede miec przepis

12 lata 10 miesiąc temu #363846 przez maksiu
Hej jestem i ja u nas strasznie zimno normalnie masakra,ale mojemu dziecku to wcale nie przeszkadzalo.
MM te buciki sa bombowe az chce sie patrzec na takiego maluszka w takich butkach

CHLOPEK co to za nadstawka bo chyba nie doczytalam
DZASTA ja tez juz mam te skurze a dzis to mnie rano taki zlapal ze asakra jakas myslalm ze sie walne na podloge i bede lezec a teraz mnie cos macica bolo:(chwilami ale to pewnie przez nasza ranna glupote bo z m przed jego praca nabralismy ochoty na male bara bara:) :P
ANNA nie ty jedna ja to chyba na stojaco bede spala o ile wg bede spala bo tak to sie niby klade o 22 lub po zalezy co w tv i od razu zasypiam ale potem co godzina sie budze i najchetniej bym chodzila po mieskznaiu
DARIA kciukasy zacisniete:)

Jejku jak ja bym chciala juz wtorek a tu jeszcze caly weekend w domu muesz przesiedziec na dodtek w sobote sama , bo m do pracy potem maja jakis piknik a potem jedzie do rodzinnej wioski swojej na jakies holerne zebranie ahh szkoda slow

MAJOWKA powiem ci szczerze ze aga nie ma nic do porodu, przynajmniej tak mi sie wydaje mojegomeza kuzynka np rodzila 3 dzieci przez normalny porod ostatni najmlodszy wazyl 5100 urodzil sie chyba nawet w terminie , i tej peklo kroscze a ona nawet nie czula

SAIKO mi to pomogla kroplowka noicne chodzenie po korytarzu i ranny prysznic:)

12 lata 10 miesiąc temu #363859 przez Kamyczka
anszka napisał:

A jakie masz te rozbieżności?
Wizyta - 29 maja, a Ty?

Mój gin zmierzyl,że 27/28mm w szpitalu 26mm :( ja mam 25maja

12 lata 10 miesiąc temu #363860 przez maksiu
a ja mam 22 maja:) ide polezec mozew sie zdrzemne puki maks spi

12 lata 10 miesiąc temu #363861 przez anszka
Kamyczka - nie martwiłabym się milimetrem różnicy, gorzej gdyby był centymetr. A jest miękka czy twarda? Bo mówiłaś już chyba, że na szczęście zamknięta.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka