- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jedna to karmiła syna 5,5 rocznego tego to juz wogole nie wyobrazam sobie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- necik
- Wylogowany
- gaworzenie
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj gin ma chyba niezbyt nowy sprzet choc wyglada wlasnie na nowy
bo jestem w 15 i tylko przypuszczenia a ogolnie mowi ze za wczesnie by potwierdzac
ale wizyta tez niebawem wiec teraz wieksze beda szanse na okreselnie
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KRUSZYNKA
- Wylogowany
- gaworzenie
Z tym karmieniem to niezla przygoda, moja corka ma prawie 11 lat a do tej pory pamietam ile mnie kosztowalo zeby ja przystawic do piersi bo na poczatku to wogole nie chciala jesc a jak juz zaczela to wylam z bolu i tez mi sie krew lala mimo nakladek. Ale potem przeszlo.
I teraz z drugim mam zamiar karmic piersia bo uwazam ze jest to najwygodniejszza forma karmienia, zawsze pod reka, odpowiednia temperatura i nie trzeba sie bawic w wyparzanie buteleczek To od strony praktycznej nie patrzac na wiez i inne korzysci jakie przynosi karmienie piersia.
Ale z drugiej strony mam jasne, ze gdybym z jakiegos powodu nie mogla karmic piersia to swiat na glowe mi sie nie zawali i nie dajmy wszczepic w siebie poczucia winy, jakimi to wyrodnymi matkami jestesmy bo nie mozemy lub nie chcemy karmic piersia.
Kamyczka - ja juz panna a nie lew, ale blisko
Seiko - powodzenia w szukaniu imienia, my tez szukamy dla chlopaka, bylam nastawiona na dziewczynke i miala byc Paula albo Andrea...
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny (które juz maja dzieciaczki) czy karmienie piersią wpływa na ich wygląd ? Słyszalam,że im dłużej się karmi tym bardziej są ...''obwisłe''-przepraszam za określenie . ii czy zawsze np. jak kobieta miala male a w ciąży jej dużo urosly to zawsze wracaja do swojej malenskosci ? )
Ja lecę oglądać dziendobry tvn/ chociaz nie lubie pieńkowskiej to pooglądam..jeszcze poleże w łóżeczku..polenie się troszkę) Zjadłam juz sniadanko a z psem jeszcze nie chce mi się iść..u mnie pogoda ciągle okropna.. pada śnieg ,jest strasznie ślisko i w dodatku zamarza mi nos jak wychodze na 5 minut z psem ;P
- necik
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziewczyny czy którąś z was bolą nogi podczas snu? Ja się budzę codziennie nad ranem z potwornym bólem nóg i bioder... jesli tak to jak sobie z tym radzicie?
U mnie przepiękne słoneczko i oczywiście mróz... Brrrr
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kruszynka piszesz ze karmienie jest najwygodniejsza forma karmienia w domu moze sie z tym zgodze a jak ze spacerami?jak mały dzidzia je co dwie h? wyciagnac piers na ławce i karmic bezproblemu??czy jednak odciagac i podawac w trakcie spaceru z buteleczki?czy jak zajęknie to peeeeedzic do domu
Młoda_mamuska tez patrzałam na eco wyprawke ale jakos nie przekonuja mnie pieluszki eco/tetrowe a Ciebie?
choc hamaczek wygladał słodko
necik no sama jestem ciekawa czy Ci zrobi.Niby połowa 19 to i tak prawie jak polowa ciazy haha ale te badania podobno robi sie 20-22 tydzien ciazy wiec moze dopiero na nastepnej wizycie dopiero;/a szkoda bybylo nie?
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
zjadalam sniadanko i moze dzis posprzatam mieszkanko bo juz wymaga
mnie absolutnie nic nie dolega, nie boli - czasem troszeczke cycki, ale tylko troszke
nie wstaje tez w nocy sikać, w dzien też nie biegam czesciej
ja poki co nei boje sie karmeinia piersią
ale moja kolezanka, ktora ma termin na za 2 tygodnie wcale nie chce rodzić - tak sie wystraszyła czytając w internecie i słyszać w szkole rodzenia o wszelkich nieprzyjemnościach. Pewnie też nie bedzie karmić piersią
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Najgorzej to sie nastawic juz do wszystkiego negatywnie i potem beret.. wiadomo że porod nie jest czyms milym (tak przypuszczam) ale mały szkrabek nam to wynagrodzi w całości
u mnie cała noc przespnana bez wędrówek do wc-az w szoku byłam i tak jakos dziwnie mi bylo
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a porodu sie nie bójcie, im bardziej cos ogladacie o porodzie tym bardziej sie stresujecie
młoda mama ja karmiłam piersia i powiem ci ze nie sa jakies obwisłe,a urosły mi chyba o rozmiar i troszecze później sie zmniejszyły, moja szwagierka wogóle nie karmiła piersia bo jej mąż powiedział ze bedzie miec obwisłe piersi, podobno kamrmienie piersią chroni przed rakiem piersi
daners masz racje poród nie jest przyjemny no chyba ze szybko urodzisz czego wam życze, ale jak zobaczysz maluszka to o wszystkim zapomnisz
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do karmienia na dworze ciekawe jak otoczenie spostrzega karmiaca mamusie z wywalonym cycusiem