- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak mi się uda, to oglądam "Sekrety mądrej niani", czasem coś ciekawego mówią, ale tego programu "Mamo, już jestem" to nie znałam.
Dziewczyny streśćcie potem co z tymi łóżeczkami, bo ostatnio w "Pytaniu na śniadanie" było o łóżeczkach, ale żadnych konkretów nie podali.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
a w nastepnej czesci bylo o tatusiach zeby bardziej ich wdrążać w swiat dziecka , opieki. pielegnacji i przedewszystkim chwalic ich za ten ich trud i to że chca pomagac:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
daners - Olga ma rację - duuużo cierpliwości trzeba. Ja niestety karmiłam tylko ponad miesiąc, bo Seba ma nietolerancje laktozy i przez 3 tyg wcale nie przybrał na wadze. Ale początki były straszne. Oglądałam ten program i aż mnie dreszcze przeszły. Boję się, ale bardzo chcę karmić piersią. Mi nakładki wcale nie pomogły z sutków leciała krew i pojawił się "nawał pokarmu" - myślałam że umrę, bo czy chciałam czy nie to pokarm i tak musiałam ściągnąć, bo piersi by mi eksplodowały bardzo pomogła mi maść castor equi. Mały nauczył się ssać już po tygodniu. Więc da się to przeżyć a później jest już sama przyjemność
necik - to może być rwa kulszowa - w poprzedniej ciąży miałam - tylko maść i to w ostateczności. Musisz powiedzieć ginkowi na wizycie.
m_m - ja co do piersi to nie bardzo się wypowiem, bo krótko karmiłam. W ciąży piersi za bardzo mi nie urosły-prawie wcale, ale 2 dni po porodzie to szoku doznałam - przed sobą widziałam tylko cyce przez noc urosły mi ze dwa rozmiary i jak siadałam to mleko tryskało na metr przede mnie po miesięcznym karmieniu wróciły bo poprzedniego rozmiaru
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Naczytalam się, troche siętego pojawiło od mojej ostatniej wizyty
"Dziewczyny czy którąś z was bolą nogi podczas snu? Ja się budzę codziennie nad ranem z potwornym bólem nóg i bioder... jesli tak to jak sobie z tym radzicie?" - Necik mam tak samo! staram sie spać na boku, raz jednym raz drugim a wczesniej spalam na wznak lub na brzuchu czego teraz nie moge robic a spie na boku wlasnie powoduje u mnie te dziwne bóle w stawach, w kolanach, biodra, czasem jak ide do wc w nocy to potem mimo ze jestem nieprzytomna spaceruje chwile po wiekszym pokoju zeby rozruszac nogi, zeby mnie przestaly bolec :/ Na początku ciąży bolaly mnie plecy - co bylo dziwne bo przeciez nie mialam jeszcze brzucha wiec nie od dzwigania, spytalam lekarza powiedzial ze to normalne bo jakis hormon działa tak. Poznej mi przeszlo z plecami ale te nogi caly czas bolą, co noc..
Co do karmienia jesli kogos interesuje moje zdanie to wg mnie bardzo brzydko wyglada to jak matki karmią na ulicy/w parkach - zdarzylo mi sie zobaczyc ale wtedy wyglądało to tak ze babka wyciągała cycka jak dojki jakieś, na wierzch, dopiero wtedy dziecko - okropnie, mi jako kobiecie zrobilo sie niedobrze.. Ale mysle ze mozna jak pisala Olga zrobic to inaczej, subtelniej, przystawic dziecko do piersi a nie pierś do dziecka wyciagać i ciagnąc do przodu - takie coś widziałam kilka razy i dlatego mam takie złe zdanie o takim karmieniu, choc jak napisalam napewno mozna to zrobic subtelniej, chore jest chowac sie w wc publicznym do karmienia ale kobieta ktora karmi moze usiasc gdzies na uboczu a nie odrazu przy innych na samym srodku placu zabaw, przylozyc dziecko do piersi a nie wyciagać piers przed siebie, wywijać nią, można przecież lekko przysłonić pieluchą tetrową dziecko i pierś i to juz wygląda normalnie. Jednak ja mam jakis uraz po tym co widzialam kilka razy
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Uzywam od początku ciazy do biustu i brzucha takiego kremy z rossmana baby dream - podobno dobry ale pewnie jak ma cos wyjsc to i tak wyjdzie :/
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
no ale co zrobic, uroki ciąży zreszta wszytsko co przykre w tym okresie jakos sie znosi bo wiadomo dla kogo
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
An83 tez uzywam serii babydream z rosssa