BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 11 miesiąc temu #295045 przez Kamyczka
Młoda mamuśka, mnie póki co mąż uraczył dziś budyniem waniliowym, który zagryzałam chrupkami kukurydzianymi o smaku pizzy, pychota))))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #295065 przez Anna77
No to się w końcu przywitam. Podczytuję niemal od początku, ale jakoś tak nie miałam głowy. Od dzisiaj leżę "bezwzględnie" - o szczegółach później - więc pewnie będzie więcej czasu na pisanie, choć najpierw muszę dojść do siebie.

Olga - chyba jesteśmy ten sam rocznik, choć ja będę miała 35 w grudniu.

12 lata 11 miesiąc temu #295072 przez Kamyczka
Witaj Anna77))))

12 lata 11 miesiąc temu #295128 przez KRUSZYNKA
Ale mi narobilyscie smaka, nalesniki z serem tez bym chetnie zjadla tylko tu nie ma normalnego sera niestety :(
A tak wogole to moglabym naokraglo jesc maczne rzeczy, jakos na mieso nie za bardzo mam ochote ( a jestem miesozerna ) a na slodkie to juz wcale.

A ja w sierpniu skoncze 36 lat, ale zdaze jeszcze w lipcu urodzic jako 35 latka. :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #295138 przez Kamyczka
Kruszynka to Ty jesteś spod znaku lwa jak ja)))

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295172 przez An83
Dzien dobry :)
Pewnie wiekszosc z Was wybiera sie do pracy? Jest wsrod Was ktos kto pracuje w domu lub nie pracuje lub jest na zwolnieniu?
Co do wczesnego wstawania przed ciążą lubilam gdy moglam spac do 9-10, od kąd jestem w ciazy wstaje o 6-8, nawet wtedy gdy przesypialam cale dnie na poczatku ciazy jakos tak mi sie to ukladalo ze wstawalam wczesnie.

Wczoraj zaczelam 5 miesiac :) - 18 tydzien. Czy ktoras z Was czuje juz ruchy malenstwa? Mnie niepokoi ze wg wszelkich poradnikow wlasnie powinnam juz czuc a ja nic, tzn synek nic - wczoraj pierwszy raz czulam cos "innego" ale dalej nie jestem pewna czy to byly ruchy, wcale nie podobne do ruchu skrzydelek mityla jak to niektorzy opisuja, raczej tak jakby mi cos przejechalo po tamtej stronie brzucha :) kilka razy, raz nizej troche ale czy to to??

12 lata 11 miesiąc temu #295195 przez daners
Witam z rana:)
ooo nowa mamusia Anna77 Witam:)

An83 gratuluje juz 5 miesiaca juz blizej niz dalej:)
An83 ja mam wiecznie wolne jestem na zwolnieniu :) a Ty praca czy tez wolne?
a co do ruchów to możliwe ale ja tam sie nie wypowiem malo dosw jestem jeszcze:)

Kamyczka o widac nowy avatorek zdjecie z męzulem :)nice...

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295227 przez saiko
An83 napisał:

Dzien dobry :)
Pewnie wiekszosc z Was wybiera sie do pracy? Jest wsrod Was ktos kto pracuje w domu lub nie pracuje lub jest na zwolnieniu?
Co do wczesnego wstawania przed ciążą lubilam gdy moglam spac do 9-10, od kąd jestem w ciazy wstaje o 6-8, nawet wtedy gdy przesypialam cale dnie na poczatku ciazy jakos tak mi sie to ukladalo ze wstawalam wczesnie.

Wczoraj zaczelam 5 miesiac :) - 18 tydzien. Czy ktoras z Was czuje juz ruchy malenstwa? Mnie niepokoi ze wg wszelkich poradnikow wlasnie powinnam juz czuc a ja nic, tzn synek nic - wczoraj pierwszy raz czulam cos "innego" ale dalej nie jestem pewna czy to byly ruchy, wcale nie podobne do ruchu skrzydelek mityla jak to niektorzy opisuja, raczej tak jakby mi cos przejechalo po tamtej stronie brzucha :) kilka razy, raz nizej troche ale czy to to??

dzieść An, cześć Daners

no ja na zwolnieniu i pracuje w domu prywatnie :D
jeszcze do zeszłego tygodnai trudno mi bylo sie zwlec przed 10:30 a teraz wstaje z narzeczonym ok 8:30-9:00
ja juz czasami czuję ruchy dzidka ale nie codziennie, na razie tylko jak siedze - najwyrazniej macica sie wtedy tak uklada. Dzis śniło mi się , że czułąm i nie wiem czy to był sen czy się obudziłam i byłam nieprzytomna ;)

właśnei wcinam kluski lane na mleku - staram sobie przypomnieć smaki dzieciństwa ;)

Witaj Anna77, widzę że prawdopodobnie są conajmniej 3 Anki tutaj: ja, An i Ty ;)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295248 przez Olga
Hej dziewczynki.
An83 ja nie pracuję,więc cały dzień nudzę się w domku.
Anna77 witam na forum,fajnie że jest nas coraz więcej.

Leżę i ogladam "Dzień dobry tvn" na zmianę z "Pytaniem na śniadanie".Można nie raz coś ciekawego zobaczyć,wczoraj był reportaż o pierwszwj wyprawce noworodka.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295256 przez An83
:) Tez oglądam właśnie DDtvn :) ale lubie tylko te kiedy prowadzi Prokop :) nie lubie Pienkowskiej wiec wtedy ogladam tylko jesli mi sie nudzi..

Tez nie pracuje, ciezko z praca w moim rejonie, czasem cos dorywczo na zlecenie z domu (grafika komputerowa i pisalam chwile do takiego portalu turystycznego) Zawsze cos choc tak naprawde prawie nic jesli chodzi o pieniadze :)

Co porabiacie w domu? ja poza ogolnymi porzadkami, gotowaniem odwiedzam prawie codzien rodzicow bo jakos z kolezankami ostatnio sie posypał kontakt.. nie ma nawet do kogo wyjsc na, no moze nie kawe teraz ale sok, slaba herbate ;) Jedna blizsza kolezanka rodzila z tydzien temu, jest juz w domu, wiec niedlugo bede mogla ją odwiedzic, poki co - tez przez pogode siedze w domu wiekszosc czasu, aha no i studiuje jeszcze (zaocznie, weekendy) bo mi nie wiem co strzelilo do glowy i po 4 latach przerwy zaczelam inne studia..

Macie jakies pomysly na spedzanie wolnego czasu?

Ps :S i mam pytanie jak dodac na stałe suwaczek do postów, tak, żeby automatycznie pojawiał się wraz z publikowanymi postami?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295277 przez An83
Kiedyś zaczełam bawić się w decoupage, mam słomiany zapał więc znudziło mi sie szybko, teraz chetnie bym wróciła do tego ale nie wiem, jak myślicie, te farby nie zaszkodzą dziecku?

Ćwiczycie teraz w trakcie ciąży? Ja ogólnie jestem z tych leniwych, którym sie nie chce i nigdy specjalnie nie cwiczyłam jeśli nie musiałam ;) ale jak się juz zmusiłam to potem czułam się świetnie - pełna energii, szczęsliwa..
Teraz mam taką potrzebe poruszania się, na rowerze nie pojezdzę, wiadomo, pogoda i ciąża, nie chce mi się też jechac przez pół miasta na basen :) nie wiem co moge robić, a czego nie z ćwiczen które mogła bym wykonywać w domu?

12 lata 11 miesiąc temu #295281 przez necik
Cześć Dziewczyny! faktycznie mało się odzywam, może pora to zmienić... :laugh: Ja jutro zaczynam 18 tydzień i też ruchów dziecka nie czuję... tzn. dwa razy poczułam łaskotanie i wydaje mi się, że to było dziecko ale teraz nie czuję nic... Już nie mogę się doczekać kiedy dziecko na dobre zacznie dawać znak o sobie i będę je czuła każdego dnia :) Ja idę do lekarza chyba 13.02. piszę chyba bo dzisiaj będę próbowała się zarejestrować.
A czy wiecie może czy lekarz może zrobić USG połówkowe w trakcie trwania 19 tc czy musi to być koniecznie 20 tc? ja muszę niestety iść w trakcie 19tc ponieważ do 12.02. mam zwolnienie lekarskie.
A jeśli chodzi o pokonanie nudy w ciąży to ja robię generalne porządki w całym mieszkaniu, pozbywam się zbędnych rzeczy, segreguję, oddaję ciuchy które już mi się nie przydadzą i oczywiście gotuję obiadki dla mężulka... a popołudniami spędzam czas z mężem i w sumie często gdzieś wychodzimy tzn. 4 razy w tyg. więc jakoś na nudę póki co nie narzekam...
Życzę WAm miłego i słonecznego dnia :)

12 lata 11 miesiąc temu #295295 przez Olga
An83 twój suwaczek pojawia sie przy każdym twoim poście.
Ja podobnie jak ty ogólne codzienne porzadki w domku,jakiś obiadek,czasami do rodziców-bo codziennie mi sie nie chce,ale rodzice mnie też często odwiedzają,właśnie przyszedł mój tato z szarlotką od mamusi i obiadkiem,także dzisiaj juz nie muszę myśleć,co na obiad.Lubię takie niespodzianki.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295336 przez An83
Olga :) hehe, dobrze ci :) mi moja mama wczoraj zrobila makaron z sosem carbonara (jak sie to pisze?) Zjadłysmy razem oglądając film. Dla męża zrobiłam coś innego wieczorem - ziemniaki pieczone i kiełbasa pieczona heh.
Ogolnie nie lubie gotować ale staram sie codziennie coś innego wymyśleć (tzn po kilku dniach to powtarzam, coś innego w sensie żeby w kolejnym dniu było inaczej) ale jestem początkująca (mieszkamy z mężem ze sobą od 2007 ale wcześniej on gotował bo ja nie umialam nawet pomidorówki ;) hehe :blush: :blush: )

Mój mąż niestety/stety pracuje do późna więc nie możemy wyjść nigdzie, stety bo przynajmniej możemy się utrzymać na normalnym poziomie dzieki jego pracy, no ale czas mamy dla siebie tylko w weekendy, jesli ja z kolei jestem w domu, a nie na zjezdzie.

Necik > to tak jak ja z tymi ruchami, wydaje mi się że coś już było, nawet wcześniej niż wczoraj ale za każdym razem potem ustępuje na jakiś czas więc nie wiem czy to były ruchy, dopiero wczoraj było coś konkretniejzego ale dalej nie jestem pewna :) Ja mam wizyte 6.02 to będzie ostatni dzień 18 tygodnia i też nie wiem czy już połówkowe mogę mieć? Na połówkowym są te szczegółowe pomiary? Ostatnio byłam w 15 tygodniu i ginekolog mierzył małego, główkę, kość udową, ogólnie to co zawsze dł ciemieniowo-siedzeniową, no i znalazł siurka :) W takim razie jakie badanie będą na połówkowym, będzie to samo mierzył?

ps Olga, suwaczka mam bo dodaje po każdym wpisie ale to nie jest wygodne np teraz nie dodam sama i się nie pojawi :huh:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295352 przez An83
Olga :) haha ok :) pojawił się, dodałam przy edycji profilu gdzieś tam w opisie :) ale teraz w tych poprzednich wpisach mam podwójnego suwaka ;)

milego dnia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka