BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 11 miesiąc temu #295374 przez Kamyczka
An83 ja tez na zwolnieniu jestem, więc siedzę w domku)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #295376 przez Olga
An83 to co teraz już masz dobrze,jeden suwaczek wyskakuje.
Ja jutro do lekarza,ciekawe co mi powie o moich wynikiach,jak tylko wróce,dam wam znać.Jeszcze jutro mam z córcią do laryngologa,za 2 tyg.będzie miała ponownie wycinany trzeci migdał,bo niestety jej odrósł.Załatwię dwie wizyty za jednym razem.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 11 miesiąc temu #295427 przez anszka
Cześć dziewczyny :)
Witaj Anna77 :)

Ja też jestem na zwolnieniu, ale zapału do generalnych porządków jakoś nie mogę załapać, za to znowu mogę poszaleć w kuchni (po wstręcie do zapachów kuchennych).

saiko napisał:

Witaj Anna77, widzę że prawdopodobnie są conajmniej 3 Anki tutaj: ja, An i Ty ;)

Ja też Anna :) W naszych czasach imię szalenie popularne, ja miałam w klasie 6. Teraz zapomniane, znam jedną małą Anię.

12 lata 11 miesiąc temu #295495 przez saiko
anszka napisał:

Cześć dziewczyny :)
Witaj Anna77 :)

Ja też jestem na zwolnieniu, ale zapału do generalnych porządków jakoś nie mogę załapać, za to znowu mogę poszaleć w kuchni (po wstręcie do zapachów kuchennych).

saiko napisał:

Witaj Anna77, widzę że prawdopodobnie są conajmniej 3 Anki tutaj: ja, An i Ty ;)

Ja też Anna :) W naszych czasach imię szalenie popularne, ja miałam w klasie 6. Teraz zapomniane, znam jedną małą Anię.

no - gdybym nie miala tak na imie to pewnnie córe bym tak nazwała :D a tak chłopak - nie mamy nadal pomusłu
na razie ewentualnie: Dawid, Daniel, Tomek, Michał, Mateusz - i nadal poszukujemy

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295646 przez bidol
Anszka - leukocyty mam 4-6 i dzwoniłam dziś do ginki i przestraszyła się i mnie tym białkiem. Kazała pić urosept i w piątek lecieć do laboratorium. W poniedziałek lece do niej z wynikami.

witam nowe mamuśki :kiss:

i ja się dołanczam - też Ania jestem :)

12 lata 11 miesiąc temu #295654 przez chłopek
bidol bedzie ok zobaczysz,

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #295681 przez anszka
bidol napisał:

Anszka - leukocyty mam 4-6 i dzwoniłam dziś do ginki i przestraszyła się i mnie tym białkiem. Kazała pić urosept i w piątek lecieć do laboratorium. W poniedziałek lece do niej z wynikami.

No właśnie zdziwiłam się, że w szpitalu zlekceważyli białko i leukocyty, bo jakby nie było to nie jest normalne, nie martw się, ja w szpitalu też brałam urosept i dodatkowo piłam herbatkę urosan i się poprawiło, dobrze, że zadzwoniłaś do ginki, ale nie martw się za bardzo, bo infekcje dróg moczowych często zdarzają się w ciąży, tylko lekceważyć ich nie można.

Chłopek - a jak Wy z synkiem się miewacie?

12 lata 11 miesiąc temu #295726 przez chłopek
anszka ja juz lepiej i Ksawcio też bo weselszy jest. no ale siedzimy w domku bo trzeba doleczyc chorobę,

12 lata 11 miesiąc temu #295828 przez Kamyczka
Chłopek to super, że Ci lepiej)))
a jak tam dziewczynki u Was samopoczucie w te mrozy?

12 lata 11 miesiąc temu #295875 przez anszka
Chłopek - to dobrze :)
Kamyczka - trochę mnie głowa od wczoraj pobolewa i przed chwilą bez powodu się poryczałam, więc mrozy mi chyba nie służą :P

12 lata 11 miesiąc temu #295912 przez gorla
bidol a co u ciebie, juz dobrze?? na staraczkach rzadko bywasz to chociaż tu cie dorwę :P :P

12 lata 11 miesiąc temu #295925 przez Kamyczka
Anszka, ja też parę razy ryczałam bez powodu, eh te hormony, ja w dodatku leczę się na tarczycę, więc u mnie jest totalny kręciołek)

12 lata 11 miesiąc temu #295941 przez daners
mnie tez ostatnio hormony szalały lzy o byle co lecialy :)hehe
a teraz popijam cieplusia herbatke :)

Kobitki widzial ktos wczoraj reportaz o karmieniu piersia ?
Ogladalam i myslalam ze to taka prosta sprawa bedzie przykładasz i dzidzia je:) a tu nie zawsze jest kolorowo haha pogryzione do krwi sutki obolałe piersi a dzidzi nadal nie umie... az boli ;/

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 11 miesiąc temu #295950 przez anszka
Kamyczka i daners - dzięki, trochę mnie pocieszyłyście :)
Ja nie oglądałam, ale czytałam ostatnio artykuł o trudnych początkach i kuzynka mi opowiadała, jak karmiła i ryczała, bo krew jej leciała i sutki się nie chciały goić, ale to minęło i zakochała się potem w karmieniu :)
Ale tego podobno rzeczywiście trzeba się nauczyć i chyba zbyt szybko się nie poddawać, choć jak dziecko nie chce pić i nie przybiera na wadze, to można zwątpić. Może mamcie "weteranki" się wypowiedzą ;)

12 lata 11 miesiąc temu #295965 przez Olga
Co do karmienia piersią,to radzę dziewczynki uzbroić się w bardzo dużo cierpliwości i wytrwalości,ale nie poddawajcie się,bo warto wszystko przetrwać.Ja już dwie córy wykarmiłam (jedną 2 lata,drugą 2,5).ale początki były z każdą podobne,może nie tak drastyczne jak niektóre matki opisują,ale pamiętam że jak nadchodziła pora karmienia,to aż się bałam,a jak córcie sie przyssawały do piersi to łży same z bólu leciały.Po miesiącu wszystko się normuje i jest ok.Oczywicie nie wszystkie mamusie tak mają,niektóre karmią bez problemu.Nakładek na piersi żadnych nie używałam,bo nie chciały przez to ciągnąć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka