BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 tydzień temu #268323 przez Aleksandra
Rozłożyłam Natalce matę ale nie była zachwycona. Jest teraz na etapie leżaczka, musi być wysoko żeby wszystko widzieć, a na macie leży. Leży rozłożona na łóżku, może jak będzie miała dobry humor to ją położę na macie. Dziś jest trochę marudna i śpiąca, chyba przez pogodę.

Co do ćwiczeń, to nie mam jakiś specjalnych. Zwykłe brzuszki i skośne, no i mięśnie kręgosłupa muszę wzmocnić, a resztę ukształtować żeby było jak sprzed ciąży.
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268346 przez Malina86
Czesc Mamuski!

Moje dziecko przespalo dzis w nocy 8h :ohmy: Najpierw nie chciala usnac, bo pozno dosyc wrocilismy i minela jej pora kapieli i spania, a zawsze tak jest, ze jak ja nie polozymy na czas to potem nie moze zasnac, wiec zasnela o 24:00 i spala do 8:00. O szostej zaczela kwekac, ale dostala smoka i chcialam jej butle robic, ale patrze, ze spi to odpuscilam :) O osmej dostala butle i spala do 11:00- no zlote dziecko! Teraz tez ja lamie w lezaczku. Jak sie dzisiaj smiala w glos to myslalam, ze padne :)

Aleksandra fryzurka super! Wygladasz rewelacyjnie!

U nas sajgon dalej w mieszkaniu, okazalo sie, ze wilgoc w szafie ma drugie dno i Maz zerwal panele scienne, a tam masakra! Wczoraj odgrzybil takim smierdzacym srodkiem i wybylismy wszyscy z domu. Troche walilo jeszcze jak wrocilismy i sie balalm czy Malej nie zaszkodzi, co prawda drzwi do niej do pokoiku byly zamkniete, ale mimo wszystko sie balam. Cala noc bylo otwarte okno i chyba dlatego Malej sie tak dobrze spalo. Mamy takie cieple mieszkanie, ze przy uchylonym oknie bylo 20 st. w srodku i Misi chyba taka temperatura pasuje. Dzisiaj Maz bedzie robil ta sciane- kuzwa cholerna wilgoc!

iva, a co maja cwiczenia do pokarmu? Wiesz cos na ten temat wiecej? Bo ja nie bardzo widze zwiazek...

kima super, ze u Ciebie tez chrzciny wypadly dobrze. U mnie akurat byly zdjecia, bo kazdy chcial fotke z Michaśka, no, ale w tym szczegolnym dniu nie mialam nic przeciwko. A Kubus slodziak :)

Batmanik super fotki z chrztu no i piekna szatka!

Vestusia trzymam mocno kciukasy!!!
13 lata 1 tydzień temu #268357 przez Batmanik
ale sie dziwczyny wkur...
zalozylismy w zeszlym roku malemu lokate taka ze dopoki on nie ukonczy 18lat nie mozna nic wybrac jedynie sadownie...
i sprawdzam jak stoi bo to w sumie fundusz inwestycyjny jest i trzeba co miesiac minimum 50zl wplacac- a dzis patrze a tam z 2 tys zrobilo sie 1777zl :angry: moj tez wtedy wplacil na inny fundusz 2 tys i w tym roku ma 1800zl :angry:
i sie wkurzylam i trzeba oby dwa fundusze zlikwidowac i wplacic na ksiazeczke albo odkladac w skarpecie bo to jest najbezpieczniejsze..
a na dodatek wlazla jego matka z listami z banmu do igora i do mojego wiec jak ja chcialam wziasc list igora powiedziala zostaw to bo tyo Igora wiec mu dalam niech sie bawi teraz tym....
ja maty nir moge jak naraze rozlozyc malej - przez Igora- a on jak byl maly tez nie lubial na niej lezec...
13 lata 1 tydzień temu #268360 przez Malina86
Batmanik z tymi lokatami to tak jest... Ja sama musialam sprawe w sadzie zakladac o wyplate kasy z polisy, ktora zalozyli mi rodzice, bo przez zmiane waluty itp. to chcieli mi dac 500zl po 20 latach. Skonczylo sie tak, ze dostalam prawie 11 tys. :) Ma sie ten prawniczy dryg hahaha :lol: Ja chcialam Misi zalozyc w PZU, ale jak przeliczylam to oni gwarantuja po 18 latch np. 20tys, a jak przeliczylam jakbym ta kwote skladki odkladala w skarpete to mialabym np. 4 tys. wiej. Oczywiscie babka z PZU twierdzila, ze to jest kwota minimalna gwarantowana, ale pewnie bedzie wiecej, ale juz to widza. Potem dadza i tak minimum i kasa utopiona. Lepiej juz jakies konto oszczednosciowe zalozyc.
13 lata 1 tydzień temu #268377 przez luska
Sarna hehe ja mam recepte na szkła z stycznia 2010 i co ciezko mi ja zrealizowac :P
Olu udanych zakupow , własnie niby zakpu humor poprwiaja ale ja to
weny cos nie mam a doły mnie zaczynaja łapac B)

No i tych silowni i fryzierow solarium wam zazdroszcze, bo mi pewnie na wieczor by ktos maluchow popilnowal ale najblizsza ogarniete silka 50km , solarium 15km no fryzjera na szczescie nie tak zle no ale i takmnie to wkurza , ze na zapizdziejewie mieszkam B) ,

Co to pasow i bielizny tez słyszłam a raczej czytałam , ze rozleniwiaja mniesnie i uscikaja na naczynia krwionosne i nie zaleca sie ichy nosicz czesto i dlugo, ja jak na razie smiga tylko na wyjscis w nich.

Vestusiu ja tez sie dołuje jak patrze na dziewczyny.....laski z nich jak nie wiem.
No ale z drugiej strony tak jak Sarna napisała na codzien przeciez kazda nie ma włosow zrobionych makijazu i fajnych ciuszkow bo to jest nie wykonalne przy malym dziecku.No a wlasnie nie mozesz tesciow teraz poprosic o chwile z Zuzia a ty sobie wyskoczysz chociazby sama na spacer:)
3 mam tez kcuki za rozmowe , oby sie udalo , bo pewnie bedzie ci lepiej w rodzinnym miescie:)

Batmanko no słodko Nadziejka wygladała no i szatka przesliczna:)

Co do szczepien to my na razie daty nawet nie mamy wyznaczonej,czekam na połozna ale pewnie jak juz cos to zajrzy po nowym roku B)
Kurcze ale wasze dzieciaczki juz waża, no a Kubunio to już wogole wymiata :lol: My w palach mam dzis wazenie na wadze specialnej malutka , ale na moje oko jak doszła do3.5 to bedzie dobrze , bo to straszny chudzielec

co do wagi to ja mam 11kg do wagi ktora bym chciała miec czyli do mojej pierwotnej z przed ciazy ale nawet jak schudne to i tak dupa bo cycki zwisek brzuch zwisek eh.....no ale ja sobie tłumacze , ze dla tych pieknych chwil, pierwszy kroczkow , pierwszego mama nawet i dla buntu dwulatka warto :P w koncu i tak kiedys bedzimy stare pomarszczone i jeden wielki zwis :lol: :silly:

Kubus jest przeslodki a te jego nożki matko ........moje dziecko chyba anorektykiem jest B)

Olu a od kiedy nie palisz??Mam nadziej , ze wygrasz z "dymkiem" i sie nie dasz

Malin kurcze to macie z ta wilgocia a czemu wogole ona sie pojawila??
z lokatami tak jest mlody ma w avivie i jak na razie kokosow nie ma ale z tegoco kojarze to jest poloczone z rzadowka wiec jest oki gwartaowan jet wlasnie 20 tysi my wzielismy 50% dynamiczna a drugie 50 stala....niby babka wliczyla ze okolo 190tys powinnie dostac w wieku 25 lat hm ciekawe ile z tego bedzie , ale małej juz nie zakladam wlasnie raczej na ksiazeczke ew, kupimy jej ziemie albo mieszkanie
13 lata 1 tydzień temu #268383 przez Aleksandra
Ja mam konto w pko bp i tam też mam konto oszczędnościowe. Staram się co miesiąc nawet te 50 zł wpłacić. Wpłaciłam ostatnio kasę z pieniędzy, które dostałam z ubezpieczenia - tzn to co mi zostało i zaczyna procentować. Szału nie ma, bo jest bodajże 4% miesięcznie ale zawsze parę groszy na czarną godzinę jest. Staram się nie wyjmować i tylko wpłacać.

Luska palenie rzuciłam jakieś dwa lata temu. Później po jakiś 6 miesiącach podpalałam jak Z zwolnili z pracy ale nie dużo - 2 dziennie to był max i też nie codziennie. Oczywiście w ciąży ani jednego nie zapaliłam. Teraz mnie ciągnie, bo to był czas tylko dla mnie. Moje 5 minut spokoju i odprężenia.
13 lata 1 tydzień temu #268384 przez vestusia
Hello Kochane :)

No więc kciuki się przydały!!!!!!!!
Piotrek od 2 stycznia zaczyna pracę i w ten weekend musimy przeprowadzić się z najpotrzebniejszymi gratami!!! Masakra jak sobie o tym pomyślę!!!!! Najwięcej jest rzeczy Zuzi, chyba pożyczymy samochód od rodziców Piotrka i na dwa auta będziemy jechać!!!! Masakra po prostu!! Ale cieszę się bardzo :))

Na dodatek Piotrek dzisiaj zostaje w moim mieście, bo jutro musi zrobić badania i bez sensu żeby wracał tyle km po to tylko, aby jutro z rana z powrotem tam jechać. Szkoda kasy na paliwo. Troszkę mi smutno, bo to pierwsza noc bez niego i mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy z Zuzią :)

Ale cieszę się ogromnie!!! Teraz spacery nie będą takie straszne - 6 piętro ale winda jest, więc luz totalny!! :D :D: D

Idę dokończyć Pierwszą Miłość, Zuzia pewnie za chwilę się obudzi to może jeszcze jakieś pranie wstawię :)

Luska chyba masz rację - dla tych wszystkich chwil warto mieć nawet zwisy. Jakbym nie miała dziecka, to za ileś tam lat plułabym sobie w twarz, że przecież i tak jestem stara i obwisła a dziecka nawet nie mam :0

A, no i moja Psiapsióła, u której byłam w sierpniu na weselu - jest w ciąży!!!! Jupi, ale dzisiaj fajny dzień :D

Lecę ogarnąć kilka rzeczy, bo jestem tutaj sama :D
13 lata 1 tydzień temu #268385 przez luska
Moja mala nadal cos brzuszekmeczy nie tak jak wczoraj ale cos jej tam lezy......ogolnie dzis jkos ciezko jej bylo zasnac, na szczescie w nocy spi ladnie obudziła sie raz , nie wiem o ktorej co prawda spojrzalam na zegarek ale nie pamietam ktora byla.Wzielam ja do wyrka zjadla i tak sobie spalysmy do 6.30 zjadła i dalej w kime.Zauwazylam tez , ze jak karmie na leżaco to jej chba tak nie leci i spokojniej je , przez co łyka mniej powietrza i pozniej nie ma takich scen z odbicem , bo ja to strasznie meczy, gorzej jak z pierdkami B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/hide]
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268388 przez chłopek
vestusia no to super ze Piotrek dostał pracę,gratuluję. a mój zaraz z pracy wraca i miał z moja mama jechac ogladac zmywarke;0 bo mama nam swoja oddaje :) bo dla nich jest za mała i kupuje sobie wieksza

któras dziewczyna pisała ze ma dolce gusto?
jestem ciekawa czy sie opłaca no bo te kapsułi chyba ok 30 zl kosztuja i za dzuo ich niema, D mi chce kupić i dlatego jestem ciekawa czy sie oplaca, kawke z niego juz piłam i jest super
13 lata 1 tydzień temu #268390 przez luska
vestusi dacie rade z przeprowadzka ale pewnie happi jak nie wiem , ze jednak sie przeprowadzacie :laugh: Najwazniejsze , ze sie udalo
13 lata 1 tydzień temu #268401 przez Aleksandra
Vestusia gratulacje :kiss: :kiss:

Co do ekspresu to ja na początku też chciałam dolce gusto ale teraz chcę zwykły ekspres ze spieniaczem. Uwielbiam kawy smakowe i są tańsze niż kapsułki. Och...jak bym już chciała ten ekspres.

Zaczynam tworzyć listę rzeczy, które chcemy na parapetówkę. Na razie mam: komplet talerzy (z naszego ślubnego zostały resztki), szklanki do herbaty i napojów, zestaw garnków (mam jeden u rodziców ale jest mały), kieliszki do wina białego i czerwonego (ze ślubnych nic nie zostało a te co mi mama dała są małe i bardziej nadają się do nalewek), kieliszki do martini (mmmniam!), szklanki do whisky, ekspres do kawy.

Dziś albo jutro będzie już centralne u nas działało i po nowym roku pewnie pojadę z rodzicami po meble i sprzęt do kuchni :lol:
13 lata 1 tydzień temu #268408 przez luska
Olu fajnie macie z ta lista my na parapetowke dostalismy kilo cukru hehehe łyzki drewniane i zestaw kawowy ale lipny i wsio B) no ale o liscie nikt nic nie mowil
13 lata 1 tydzień temu #268410 przez Dorciaition
Vestusia Kochana gratuluję. To będzie niezapomniany Sylwester ;) No i jeszcze Psiapsióła w ciąży. Cudnie! Będziesz miała komu podkłady dać :silly:
Mam tylko nadzieję, że nas nie zaniedbasz :P

Chłopek ja mam dolce gusto. Wkłady kosztują 16 szt ok 20 zł, a latte czy cappucinko to trzeba liczyć, że 8 szt 20 zł. Kawka pyszna, no i podoba mi się bardzo sam wygląd expresu ;)
Więcej moze Tobie Emka powiedzieć, bo bardziej doświadczona.

Luśka nie mam pojęcia czy to może być już okres. Szybko trochę.

Kurcze jeszcze nie mam peselu małej. Strasznie długo to trwa. :S

Alanek[*] :(
13 lata 1 tydzień temu #268418 przez madziaska
Hej kobietki :)
dziekujemy bardzo za rady co do odpazonej pupci. uzywamy od wczoraj fioletu na zmiane z Tormentiolem i mam wrazenie, ze jest lepiej :) Wietrzymy tez pupcie... Wczorja az sie poryczalam, bo ja naprawde dbam o ta moja Hanke, zmieniam te pieluchy co 2 godziny, albo czesciej ,a pupa taka biedna jak u zaniedbanego dziecka... Ona nawet jak pruknie to zawsze jej cos wyleci, wiec to moze dlatego. A Tormentiol polecila nam cioctka SZ, ktora paruje z takimi maluszkami na oddziale zakaznym i mimo ze nie jest on polecany do 12 rż oni tam go stosuja.
Anyanka ja tez bardzo polecam Purelan, smarowala po kazdym karmieniu, nawet jak nie bolalo i sutki sa ok... Nigdy zadnych ran nie mialam i nie mam do tej pory, a moja Hania tylko na cycuchu.
Vestusia ciesze sie razem z Toba Kochana. Teraz odzyjesz!!!!! Caly czas mialam wrazenie, ze w Olesnicy nie jestes szczesliwa...
Kima Kubunio cudo, jaki fajny z niego klocuszek :)
Batmanik Nadziejka jak laleczka na zdjeciach wyszla :)
Olu super fryzurka :):):)
Lusia to chyba niemozliwe, ze to juz @... Ja niby juz nie kwawie, ale cos jeszcze leci... A miedzy nami roznica 1 dnia, tzn jesli chodzi o date porodu.
Dorcia skarpetusie fajniusie :)
I juz nie pamietam co ktora napisala ;)
13 lata 1 tydzień temu #268425 przez chłopek
dorcia no własnie sie zastaawiam czy nie lepszy taki ekspres ze spieniaczem jak pisze ola taniej wychodzi,no ale ja bym tez sobie inna kawke chciała wypić a nie tylko czarna z pianką:)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia