BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 tydzień temu #268452 przez Aleksandra
Teraz jest taki wybór, że pewnie są takie co jeszcze robią capuccino i late :)

Boli mnie blizna, tzn początek i koniec jak szwy szły. Nic nie robiłam takiego, żeby to nadwyrężyć. Może na zmianę pogody? Ja jestem meteopatą czy jak się to nazywa i zawsze mnie stawy bolą na zmianę, to może teraz będzie mnie cięcie bolało?
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #268456 przez Dorciaition
MAdziaska trzymam kciuki żeby dupcia Hanulka szybko do zdrowia wróciła.

Batmanik ale Nadzieja cudnie wyglądała :)

Kima ucałuj Kubunia. Faktycznie Twoje cycuchy pierwsza klasa ;)

Moje to lipa. Własnie ściągłam, no i aą 80 ml. Smutno mi. Czy można jakoś odzyskać pokarm? Ciekawe dlaczego zanikł skoro karmiłam nim Lenkę.

Chłopek ja jestem bardzo zadowolona z dolce. :) Tym bardziej, że nie przepadam za mocną kawą, a w nim mogę sobie poeksperymentować :)

Ola blizna podobno może właśnie boleć na zmianę pogody.

Alanek[*] :(
13 lata 1 tydzień temu #268463 przez Aleksandra
Dorcia ja też jak karmiłam to z czasem miałam mniej, a mała ewidentnie się nie najadała. Ale nie wiem dlaczego tak było skoro tylko też w nocy była karmiona butlą a tak cały dzień na cycu no i ściagałam nadmiar. A czy można odzyskac? Chyba tylko stymulacją.
13 lata 1 tydzień temu #268467 przez madziaska
Dorcia nie martw sie Kochana... Ja tak sobie mysle, ze moze przez butle tak sie stalo. zauwazylam, ze dziewczyny, ktore z butla sprobowaly pozniej wlasciwie chyba kazda miala problem z laktacja... Dorcia moze sprobuj jeszcze powalczyc... pij duzo, jak najczesciej przystawiaj Lenke do piersi... Albo zapytaj kogos od laktacji co robic w takiej sytuacji.
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #268472 przez sylka
Dorcia laktatorem nie wyciągniesz całego mleczka dziecko więcej wysysa. Moze masz kryzys. Ja pierwszy miałam w 4 mies. później w 6 i 9 mies. teraz mam mniej mleka i mały w cagu dnia dopija MM a jednorazowo ściągnę z obu 80-90 ml. Ale wiadomo wporwadzanie stałych pokarmów też zmiejsza laktację bo karmirń mamy już mniej. Powinno pomóc Ci picie dużej ilości płynów i herbatka z Hippa dla mam karmiących. Drugą sprawą jest jeśli podajesz MM to mała się najada i mniej już wyjada z piersi. NAjpierw podawaj jej pierś a gdy widzisz po kilku min że sięnie najadła jeszcze raz pierś by sprawdzić czy napewno nie ma tam już nic i wtedy MM. JAk podasz pierwszą butelkę to z piersi wyssie mniej i dla organizmu będzie to sygnał by produkować mniej pokarmu bo dziwecko mniej potrzebuje. Przystawiaj ją jak najczęściej do piersi nawet zamiast smoka gdy płącze czy pomiędzy karmieniami by pobudzac laktację. A jak to nie pomoże głoś się do konsultanta laktacyjnego w każdym szpitalu jest bo moze mała jest źle przystawiana do piersi.
13 lata 1 tydzień temu #268484 przez Dorciaition
Dziękuję Dziewczyny za rady. :kiss:
Butlę dawałam Lence rzadko, nie codziennie. Ewentualnie własnie po cycku, jak widziałam, że się nie najadała.
Sylka spróbuję tak jak mówisz. Przystawię dziś Lenkę do piersi i zobaczę co będzie dalej, choc czarno to widze, bo piersi mam miękkie, mniejsze i wkładki laktacyjne ciągle suche. B)

Alanek[*] :(
13 lata 1 tydzień temu #268488 przez Aleksandra
Dorcia powinno ci wrócić jak będziesz Lenkę przystawiać a ona będzie zajadać. Natalka robiła awantury przy cycu, więc jej nie przystawiałam. Pij dużo wody i herbatki laktacyjnej.
13 lata 1 tydzień temu #268495 przez [email protected]
no dziewczyny ja tez mam mleka raz mniej raz wiecej. z domisiem pilam herbatki laktacyjne herbapolu ale to jakos jak miał pare miesiecy5 albo 6-moze pozniej-nie pamietam ale pamietam zezawsze mleka mialam ile treba mimo ze cycki wydawały sie flakowate.

lusia-ja mam recepte na nowe szkla od wrzesnia 2009:/ teraz jakos w maju tez bylam uokulisty alestwierdzilam ze pojde raz jeszcze po porodzie bo sie zmienic moze.

lusia i batmanik-mam pytanie- czy Waszym starszym dzieciaczkom rozdwajają się paznokcie?
matko domis ma tak poszarpane paznokcie na kciukach ze wymiekam-a on je non stop warzywa i owoce wiec witamin mu nie brakuje

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chłopek-ja kocham moje Guściątko( co prawda dostałam zepsute ale we wtorek wymiemniłam na nowe) na allegro mozna kupic kapsułki taniej. a co do sklepow to najtaniej jest w kauflandzie 19,99 na stronie dolcegusto jest wiecej smakow niz w sklepie ale są za 21,99 a jak zarejestrujesz expres to 2 szklanki do machiato dostajesz gratis przypierwszym zamowieniu. no i do 2.1.2012 jest promocja ze dostawa za darmo i przy zamowieniu powyzej 99 czokossimo grais:) ja juz zamowilam karmelowe, vaniliowe i inne i czekam teraz:)
ALE expresy tchibo są tez fajne, duzo roznych kaw do wyboru. mleko spieniasz sama a kapsułki o połowe tańsze są i jest ich wiecej. expres jakos ponad 300 kosztuje.
a dolce gusto jak chcesz kupic to szukaj na ceneo, ja kupilam tam tesciowej i zaplacilam 250 zl ikawy byly gratis!

co do silowni to u nas tez nie ma-ale ja nie lubie sciczyc, lubie uprawiac spotr ale nie cwiczyc heheh
od stycznia bede chodziłą na rolki(rollmasaż) chodziłam kiedys i tak mi pięknie ubiło pupe i nogi ze szok no i zero cellulitu było! wiec od stycznia kpie karnet i pupa bedzie ładna.
na solke nie chodze bo szkoda mi skor
ale co tydzien chodzilismy na basen z domisiem, ale teraz nie bylismy juz cholera 2 miesiace! od kiedy czop mi wyleciał:/
Adam nie chcejechac z nim sam bo nie umie po niemiecku-faktycznie wielka filozofia bilet kupic:/ !!! no ale coz domis nie zapomni jak sie pływa przeciez więc jak wyzdrowiejemy to dam Darulke mamie i pojedziemy pływac! a jak Daro skonczy 3 miesiące to i on bedzie pływał:D

Daro nagwiazdke dostał leżaczek-bujaczek fiszerprajsa i ten lezaczek wibruje-ja wymiekam jak to na Dara działa!!! tylko je włączam i on momentalnie usypia!
zamontowalismy mu tez dzisiaj nad lozkiem karyzele-haha jaka hipnoza!!! polozylam go z gołą pupą zeby troche sobie na golaska pobaraszkował oczywiscie na podkładzie pieluowym i co?1? walnął takiego szczocha ze podkład suchy a cała fontanna na przescieradle :ohmy:
noi chyba bedzie spał z nami bo materac sie suszy przy kaloryferze:/

co do maty edukacyjnej to ja mam tez ta fiszerprajsa rainforest co to lampki sie swiecą grają melodyjki i są sliczne zwierzątka-mam ją po Domisiu
ja kupowałam(a raczej zamawiałam u dziadków) te pożądniejsze rzeczy bo wiedziałam ze za 2 lata bedzie drugi dzidzius i wszystko odziedziczy:)
13 lata 1 tydzień temu #268506 przez [email protected]
emka-zapomnialam dopisac ze w niemczech sa te vaniliowe i karmelowe, bo kumpela kupuje alenie wiem po ile sa-ponoc taniej niz w polsce apo ile są w angli?
13 lata 1 tydzień temu #268517 przez Aleksandra
Natalka też uwielbia wibracje. Jak się wyłączają to się upomina i trzeba włączyć :) Chyba zaraz będę ją kapać. Z nie odbiera fonu a ja krzyczeć nie będę, więc sama muszę sobie poradzić :)
13 lata 1 tydzień temu #268520 przez chłopek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 tydzień temu #268524 przez madziaska

Alerobiecie smaka na kawuche. Tez myslalam zeby kupic to dolce gusto,ale jak trzy dni pilam kawe (tzn napoj kawopodobny, czyli plaska lyzeczka roapuszczalnej polowa wody i mleka) tomala przez dwa dni byla niespokojna. Wiec narazie musze sie powstrzymac niestety :P :angry:
13 lata 1 tydzień temu #268529 przez Aleksandra
Nie wiem jak mi się udało, ale przytaszczyłam wanienkę do pokoju :) Na szczęście mamy tuż obok łazienkę i nalałam mało wody, bo Natalka jeszcze śpi, więc później doleję. Z oczywiście posiał gdzieś telefon i nie odbiera. Jestem supermama i doskonale sobie sama daje radę nawet z noszeniem wanienki :)

Natalka też była niespokojna po napojach kawopodobnych. Ale teraz codziennie kawusię piję :)
13 lata 1 tydzień temu #268530 przez chłopek

13 lata 1 tydzień temu #268531 przez [email protected]
Madzia- Adam Darowi sciągał po troszke, ale tak czy owak stulejka sie odrywa więc jakies krwawienie się musi pojawic. to co druga kąpiel po troszke. ale u Domisia tego nie zrobiliśmy, tyle co doktorka sciagnela to kawałek tego grzybka było widać.
co do cipuszek to tez przerąbane-bo uwazac non stop trzeba jak mowisz i mysc dodatkowo i uwazac zeby krem sie nie dostał za bardzo...
co do kawy to ja pije teraz ciagle kapucyno(jak my to nazywamy:P) albo machiato to są słabe takie, zwyklych kaw nie pijam wiec nie wiem nawet czy pobudziłyby Daromira

Chłopek no widzisz dlatego najlepiej sciągnąćjak dziecko malutkie jak Daro, nawet nie pisnął ani sie nie ruszył wiec nawet nie wiem czy go to bolało-bo jak mu rączkę przycisnęłam to go zabolało i piszczał. a Twój ksawcio juz duzy i nie daje bo boli tak jak Domiś-wiec ja jestem za tym zeby juz nie sciągać tylko myś uważnie...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia