BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 tydzień temu #267672 przez Dorciaition
Emka o takich kawałkach kurczaczka też myślałam z sosikami. Zrobię też szaszłyki, galaretki z piersią, marchewką i groszkiem, sałatkę (makaron, szynka, feta, papryka, ogórek w sosie czosnkowym) i sałatkę brokułową )warstwami- kukurydza, szynka, jajka, por, brokuła), no i wiadomo jakieś chipsy, ogóreczki, a i paszteciki z pieczarkami. To chyba wystarczy. Tym bardziej, że tak jak u Ciebie oni też coś przyniosą do żarełka.

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #267674 przez Dorciaition
Patrzcie jakie słodkie skaprteusie wynalazłam w Rossmanie :)

Załączniki:
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #267677 przez Malina86
Hello,

dorcia ja daje Miśce herbatki Hipp-a na trawienie i uspokajajaca wieczorem, witaminy tez na razie podaje, ale zapytam pediatry przy najblizej wizycie czy dawac dalej, ale jak bylismy u ortopedy to kazal dawac, a nie wnikal w to czy karmiona jest piersia czy modyfikowanym mlekiem. Tez by mi sie aparat przydal... a jak mama chciala mi zalozyc jak mialam z 15 lat to zwialam ortodoncie z fotela i mnie matka gonila do przystanku :)

Aleksandra czekamy na foty z nowym image :)

emkapl84, ale smakolyki szykujesz mniam. Ja robilam na drugi dzien Swiat m.in poledwiczki z kurczaka zawijane w szynce szwardzwaldzkiej- pychotka :)

Ja na pupe Malej uzywam bephantenu i jest wsio ok, polozna mowila, ze z sudocremem trzeba uwazac, zeby np. w pachwiny i faldki nie smarowac bo jest "tepy" i dziecko sie obciera.

A wogole to nie wiem kiedy moja pediatra zamierza szczepic moje dziecko, na wizyte mamy isc po nowym roku, ale o szczepieniu dalej cisza. Mialo byc jak sie zagoi slad po gruzlicy i w sumie juz prawie zagojony, a wogole to slyszalam, ze w nozke tez szczepia wiec gruzlica by tu nic do rzeczy nie miala. No nie wiem... Wasze maluszki juz zaszczepione?

dorcia zajefajne skarpetki! Ja jak ostanio mleko kupowalam w rossmannie to dostalam gratis dwie pary skarpetek z serii Gatta bebe :)
13 lata 1 tydzień temu #267682 przez Dorciaition
Malina, a dużo tej herbatki podajesz? Sorrki, że tak pytam ale zielona jestem.
Aa, no i ile jednorazowo wypija Miśka mleka? Bo LEnka czasami nawet 150 ml. Boję się, że za dużo.

Ha ha agentka z Ciebie. Chciałabym ten aparat, ale tak sobie myślę, że Lenka może się mnie przestraszyć ;)

13 lata 1 tydzień temu #267687 przez Malina86
Na opakowaniu jest podane ze na 100 ml lyzeczka herbatki i tak robie, czasem wypije cala czasem nie, zazwyczaj dwa razy dziennie dostaje- raz na trawienie, raz uspokajajaca, bo czesciej nawet nie mam kiedy jej podawac, bo jak spi i sie obudzi to mleko musi zjesc, a jak nie spi to miedzy karmieniem jej podaje. A mleka zjada tak 100-120ml, czasem jak mocno glodna to 150ml.
13 lata 1 tydzień temu #267690 przez Dorciaition
No to mnie uspokoiłaś, bo myślałam, że Lenka to głodomorek i za nic jej nie chciałam nigdy dawać więcej niż 120 ml. :blush:

13 lata 1 tydzień temu #267709 przez chłopek
dorcia moja sis ma aparat najpierw miala na górnej szczece teraz na dolnej, tlko że ma zakładany na słowacji i duzo taniej ja to wyszło
13 lata 1 tydzień temu #267719 przez Aleksandra
Dorcia skarpetusie przednie :lol: :lol:

Natalka zjada różnie, raz 60, raz 90 a raz 120ml. Pewnie przez to, że jest dopajana a i bebilon jest bardziej kaloryczny i się nim najada. Ale też chyba będę jej podawać inne herbatki niż koperkowa ale najpierw skonsultuję się z pediatrą.
13 lata 1 tydzień temu #267726 przez Dorciaition
Też mam Bebilon. Zakupiłam herbatkę uspakajającą i z kopru włoskiego. Mam nadzieję, że Lence zasmakują :)

13 lata 1 tydzień temu #267741 przez Aleksandra
Natalka uwielbia tą z kopru. Wodę nie bardzo chce pic ale herbatkę to wciąga nosem :) Szykuje sie pomału do wyjścia :) Jak przyjadę to pstryknę sobie focię :)

Do później :kiss:
13 lata 1 tydzień temu #267879 przez anyanka
Hejka!
Madziaska ja małego nie budzę do zmiany pieluchy, ale jak się sam obudzi to jeśli jest pełna siuśków lub kupa to zmieniam wtedy albo jak ma ubranko mokre to też przebieram. Na odparzenie to spróbuj linomagalbo alantan lub bepanthen.
Siostra K. kupiła nam chusteczki nawilżające jonsona takie różowe opakowanie i uczuliło małego. I od kilku dni ma takie brzydkie krostki na pupie i w pachwinie. Smarowałam bepanthenem, penatenem, bambino i nadal są. Już nie wiem czym mam smarować. Radzono mi żebym posmarowałą tormentiolem, ale mnie się wydaje że mały na tą maść jest za mały. A jak Wy radzicie??
Sarna fajnie ze możesz jeść smażone. A kapusty kiszonej to bym sie bała zjeść, choć pieczarki już jadłam i małemu nic nie było.
Byliśmy w końcu dziś na spacerze aż dwie godziny :) Jak wróciliśmy to jeszcze w domu spał 2 kolejne :)
Dorcia fajne skarpetki :))
Mój po wypiciu bebilonu dostaje albo cyca zeby się napoić albo daję mu wodę źródlaną, zadnych herbatek nie pił choć raz próbowałam mu dać rumianku to pluł nim, wiec daję mu wodę.
Zastanawiam się czy już nie przestać karmic piersią... :( Żyje w takim stresie i mam obrzęk sutków, ze nie wiem czy karmić dalej.... :( Mimo ze chcę to przez ból nawet mam problem :( Właś jak wyleczyć obrzęk sutków?? Próbowałam smarować bepanthenem i robiłam zimne okłady no i trochę pomagało, ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić
13 lata 1 tydzień temu #267882 przez Dorciaition
Anyanka ja to strupy miałam na sutkach. Uratował mnie Purelan i kapturki.

13 lata 1 tydzień temu #267902 przez luska
hej lseczki

Docia słodkie te skrpeteczki:)

Anyanka dokładnie mi przy Olu też pomogły te kapturki , no ale mowiesz , ze to obrzek wiec nie wiem czy one sie tu na coś zdadzą....

No my lekarz odpusciliśmy ponad godzinny poslizg i kupa dzieciaków w poczekalni, kupiłam za rada chłopek smekte i młody pije .Wiec czekam na popraw ale jak na razie nadal z tyłka mu leci B)
13 lata 1 tydzień temu #267904 przez anyanka
A gdzie mozna kupić ten Purelan?? W aptece go dostane?
13 lata 1 tydzień temu #267907 przez Aleksandra
Hej :)

Ja już po fryzjerze :) Skróciłam włosy i mam baleyage czekoladowo-czerwony i wyszło mi ogólnie pod rudy ale jest fajnie :) Dorcia wysyłam ci fotkę :) Troszkę mi się rozmazało, ale widac kolory :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia