BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #182059 przez luska
A ja z doświadczenia wiem , ze poród to nie 5 minut i nawet jak bym miała gdzieś jechać 3 h to raczej maluch by się nie urodził w aucie ;) Chociaż wiadomo ,że lepiej się ubezpieczyć :silly: I jakoś się tego momentu nie boje , że będę sama.Na szczęście mam obok Teściów .Pod bokiem cała rzesze kierowców.Poza tym mój daleko tez nie robi , żeby miał nie zdarzyć a jak będzie gdzieś na delegacji.To będzie musiał tak zrobić , żeby na poród zdarzyć ;) .Chociaż on dobrze wie , że na 2 tygodnie przed rozpakowaniem zero wyjazdów :) .Wiec jeżeli o to chodzie pełen luzzzz :cheer: Gorzej z innymi rzeczami.......eh ale co zrobic :dry:

Uciekam bo mi jeszce podłogi zostało umyc.No i idzie burza zara mi neta odłacza i prad.

A sie pochwale na obiadek zrobiłam kopytka .W koncu :ohmy: mi wyszły.To było 3 moje podejscie i powiedziałam , że jak za 3 mi nie wujdzie to juz nie dotykam sie do tego.

UU juz daje spadam :huh:
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #182077 przez Suari
Ale naskrobałyście od wczoraj :)

U mnie dziś taki upał, że myślałam, że nie dojdę do domu !!!!

Właśnie wróciłam z wizyty i piłam glukozę i powiem wam, że nie taka straszna jak myślałam :) nawet cytryna nie była potrzebna i na raz wypiłam :laugh:
Jutro wyniki i mam nadzieję, że będzie ok.
Z małym wsyztsko dobrze, waży już prawie 1400 g, obwód brzuszka jest nadal więskzy- tak mniej więcej o 10 dni od reszty, ale lekarz stwierdził, że takie odchylenia są w normie i żeby się nie martwić, zobaczymy jutro po wynikach glukozy, bo w razie gdyby okazało się, że to cukrzyca, to ten brzuszek może być przez to.
I ostatnio mały był odwrócony główką w dół, a teraz znowu się odwrócił.

madziaska- ty chyba pisałaś o tym smyraniu na dole :) dokładnie tak samo mam, a to pewnie przez to, że się odwrócił i kopie tam nóżkami :)

a poza tym jakby któraś była zainteresowana to w smyku są przeceny 25% :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #182079 przez Suari
vestusia- następną wizytę mam 21.09 :) mam też mieć robione ktg.

i przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 80 dkg, z czego dzidek prawie 50 dkg :)
13 lata 4 miesiąc temu #182093 przez vestusia
Luska, następnym razem Piotrkowi powiem o tym Św. Mikołaju :D

Odpocznij troszkę Kochana, proszę Cię, bo naprawdę wprawiasz nas w kompleksy i zakłopotanie :D
Ja też myślę, że poród, to nie 5 min i na pewno będzie wszystko dobrze :)
Chociaż powiem Wam, że moja koleżanka z pracy nie zdążyła do szpitala i urodziła faktycznie w samochodzie.... mąż nie był zadowolony, bo generalnie nie chciał uczestniczyć w porodzie, do tego miał bzika na punkcie swojego samochodu. A stali chwilę w korkach i po prostu dziecko mu się urodziło w jego czyściutkim autku :P Dojechali do szpitala, ona musiała zostać z dzieckiem kilka dni na obserwacji, bo niby za długo pępowina nie była odcięta. No ale... myślę, że takie przypadki to naprawdę pojedyncze wyjątki :D

Suari, cudnie, że dzidziulka rośnie. Mnie glukoza też nawet smakowała :)
A z tym odwróceniem to Ci psikusa zrobił. Oby się znowu odwrócił i przyjął prawidłową pozycję :D Jak lekarz uspokoił, to dobrze. Mnie też się wydaje, że przecież czasami są minimalne odchylenia od normy, bo każda dzidzia jest inna. Jedne rodzą się z wagą ponad 4 kg, a inne niewiele ponad 2 kg. Więc muszą być jakieś różnice :)
Oby ta glukoza była ok :) U mnie przekroczyła o kilka normę, ale lekarz też powiedział, że jest ok i że mam się nie martwić.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #182107 przez Suari
vestusia- musiałam ci to pokazać, wybacz :laugh:

allegro.pl/m-wczesna-jesien-pluszowa-zyr...3-m-i1784135894.html

kupiłam już parę rzeczy od tej dziewczyny i powiem ci, że jak na razie to ze wszystkich jestem zadowolona :)

vestusia- lekarz to samo powiedział, że mój dzidek może być po prostu duży i dlatego te odchylenia, niektóre z dzisiejszych pomiarów wskazują, że dzidek jest większy niż wiek ciąży.
13 lata 4 miesiąc temu #182109 przez vestusia
Suari... Ty wiesz, kiedy pokazywać mi takie rzeczy he, he. Właśnie dostałam wypłatę na konto :P Ale w sumie ten komplecik to taki mały i myślę, że Zuzi może być w nim za zimno w zimie albo z niego wyrośnie do wiosny :)

Ale tam gorąco. Wcześniej się chmurzyło, popadało troszkę. Ale teraz widzę, że upał niesamowity. Poszłam z psem i z powrotem i jestem mokra jak szczur. Po plecach i szyi mi cieknie he, he, he :D
13 lata 4 miesiąc temu #182110 przez Suari
vestusia napisał:

Suari... Ty wiesz, kiedy pokazywać mi takie rzeczy he, he. Właśnie dostałam wypłatę na konto :P Ale w sumie ten komplecik to taki mały i myślę, że Zuzi może być w nim za zimno w zimie albo z niego wyrośnie do wiosny :)

Ale tam gorąco. Wcześniej się chmurzyło, popadało troszkę. Ale teraz widzę, że upał niesamowity. Poszłam z psem i z powrotem i jestem mokra jak szczur. Po plecach i szyi mi cieknie he, he, he :D

no nie mogłam się oprzeć żeby ci nie pokazać, widziałam, że rozmair to malutki, ale co tam, oko można pocieszyć ;)
13 lata 4 miesiąc temu #182114 przez vestusia
Oj, nie da się ukryć, że słodka ta żyrafka :D

Muszę się zacząć pakować. Piotrek powinien za chwilę być, więc biorę się do roboty, żeby niczego nie zapomnieć. Gary pomyłam (wow!) :D
13 lata 4 miesiąc temu #182115 przez aniaa_
Suari super, że u dzidzi wszytko ok i jaka już DUUUUUUŻAA ale te nasze maluchy szybko rosną, niesamowite :laugh: i trzymam kciuki za glukoze :)
A komplecik cudny :)

Luska vestusia ma racje zwolnij troszkę i odpocznij :) bo kurcze tak dziwnie sie czuje :)
Vestusia miłego pakowanka :)
13 lata 4 miesiąc temu #182151 przez anyanka
Vestusia my byśmy chcieli sami mieszkać, ale na razie nie możemy tego marzenia zrealizować :/ Po narodzinach małego będziemy żyć z jednej pensji, więc sama rozumiesz.

Po za tym sytuacja jest nieciekawa również pod tym względem, że moja matka wychowuje 2 dzieci mojej starszej siostry i myśli, że ja jej też oddam swoje. No bo jak moja siostra nie daje sobie rady ze swoimi to ja tym bardziej :/ Teraz ze mną walczy o to żebym nie karmiła piersią, bo ja bym chciała minimum pół roku (jak się uda) a ona nie chce żebym w ogóle bo tak szybciej mi dziecko będzie mogła odebrać :( Najgorsze jest to że wszyscy tzn cała jej rodzina uważa że dziecko powinnam oddać mojej matce bo ja się do tego nie nadaję i że nie powinnam mieć w ogóle dzieci. Jak już byłam w ciąży ale nie wiedziałam jeszcze o tym to samo od niej usłyszałam, chociaż gorsze rzeczy potrafiła mi powiedzieć :(
Ok nie przynudzam o swojej sytuacji choć jest nieciekawa

A tak a pro po rozpakowywania to wydaje mi się że będę pierwsza :) Bo mały bardzo często już pcha się do wyjścia a przynajmniej ja mam takie odczucie w dole brzucha. Pierwszy termin mam na 17.10 a następne w listopadzie. Bo między OM a pierwszym usg jest 4 tyg różnicy
13 lata 4 miesiąc temu #182169 przez Dorciaition
Cześć Mamitki :)

Wczoraj pisąłam do Was dłuugiego posta. Nie dośc, że długo czekałam bo error, to jeszcze nie wlazł! :angry:

Anka jesli chodzi o żylaki to mój brat w listopadzie przyjeżdza na operację chyba usunięcia ich. Jedna noga ok 2 tys. Ale Ty kochana do niego to pikuś. On ma ogromne.

Haha Vestusia gdyby nasi faceci widzieli co my piszemy to by zwariowali. Mój wie, że Wam na niego narzekam :) A czytać mu sie nie chce ;) Nie ma obrazków to go nie interesuje. :laugh:

Joanna to cudnie, że wyniki są dobre. Widzissz, nie trzeba było sie stresować :)

Suari twarda jesteś jak Tobie smakowała glukoza. Ja to w poprzedniej ciaży piłam to strasznie długo i to na dodatek z cytryną. :/
I mówiłaś, że z Ciebie nie chudzinka?? Tak malusio przytyłaś w ciągu 3 tyg. Zazdroszczę ;)

Anyanka przykro mi, że masz taką sytuację. Nie mogę sobie tego wyobrazić. Nie rozumiem dlaczego rodzina twierdzi, że sobie nie poradzisz z maleństwem. Kto się lepiej zajmie dzieckiem jak nie matka.

Faktcznie ciekawe kto pierwszy sie rozpakuje :)

Nie długo już dziewczyny z września, potem październik i my :lol:

Lecę dalej pracować. Chyba dopiero o 19 jedziemy do domku, no i w pracy od 7. Masakra

Buziaki

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #182182 przez Suari
Dorcia- jakby mało glukozy mi było to po wyjściu od lekarza po tych dwóch godzinach, któe tam spędziłam, poszłam i kupiłam sobie kawałeczek, nieduży, taki tyci tyci ciasta krówki :) ale doniosłam go do domu i zjadłam już w domu :)

a od poprzedniej wizyty jak lekarz powiedział mi, że to może być cukrzyca to trochę zmieniłam jedzenie i pewnie dlatego mało przytyłam, przestałam jeść smażone, tylko gotowane i pieczone- zwłaszcza rybki i drób, słodyczy to prawie w ogóle- dzisiaj sobie pozwoliłam (bo jak jutro wyniki glukozy nie będą dobre to zakaz całkowity będzie), dużo warzyw i owoców, pełno nabiału i żadnego jedzenia po 19.

anyanka- szkoda, że u ciebie taka sytuacja, ale nikt nie może odebrać ci prawa bycia mamą jak ty tego chcesz !
13 lata 4 miesiąc temu #182188 przez chłopek
anyanka- przykro słyszeć ze masz taka sytuacje, nie pozwól zeby matka sie wtracala w twoje zycie bo nie ma takiego prawa.
13 lata 4 miesiąc temu #182189 przez Dorciaition
Suari :)

Ja to mam najwiekszy problem z tym jedzeniem po 19 :/ Dzisiaj np zjadłam 2 kanapki. Nie długo jedziemy do domciu i pewnie wtedy się objem :/

A co z brzuszkiem Twojego dzidka?

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #182195 przez Suari
Dorciaition napisał:

Suari :)

Ja to mam najwiekszy problem z tym jedzeniem po 19 :/ Dzisiaj np zjadłam 2 kanapki. Nie długo jedziemy do domciu i pewnie wtedy się objem :/

A co z brzuszkiem Twojego dzidka?

Nadal jest do przodu- o 10 dni, lekarz mówi, że nie ma powodu do zmartwień, bo dzidek może być po prostu duży, jeśli jednak okaże się z jutrzejszych wyników glukozy, że to cukrzyca to może to być powodem, mam nadzieję, że to jednak nie cukrzyca.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia