BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

11 lata 5 miesiąc temu #705675 przez trufla
Witam
Miałam ten sam problem z córką jadła wszystko. Jak skończyła 5 miesięcy to przestały jej smakować obiadki ze słoiczka i moich też niejadła. Jadła to co jej smakowało. Pojechaliśmy do dziadków i tam zaczęła spowrotem wszystko jeść. Jutro Ala kończy 9 miesięcy i je wszystko to co my :) i jak jej szły zęby to trochę miała mniejszy apetyt.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #705927 przez ewelka1505
Ja jej daje wszystko zblendowane wiec nie ma co grysc zabardzo :p dam jej tylko lyzeczke do sprobowania a ta juz sie krzywi. A dam owocki lub kaszke to nie ma zadnych problemow z ich jedzeniem. Mysle ze zaczyna mi tu wybrzydzac poprostu bo nauczyla sie ze są tez slodsze smaki :p ale dzisiaj zjadla pol sloiczka :) Jadla godzine bo przetrzymywala w buzi ale cierpliwie czekalam az wkoncu bedzie musiala polknąc :p Mam nadzieje ze to tylko takie przejsciowe wybrzydzanie.

Gorla Maja ma boskie te kitki :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #705955 przez trufla
Moja właśnie niechciała jeść zmiksowanego jedzenia nawet jak niemiała zębów. Teraz ma już 4 ząbki i rozdrabniam jej jedzenie widelcem. Chętnie teraz zjada wszystko co jej podam :). Mogę się do was przyłączyć jestem mamą z października.

11 lata 5 miesiąc temu #706119 przez kaska
Trufla witaj i rozgość się :blink: :)

Moniczka no to będziesz miała wesoło. Masz kogoś do pomocy?

Ewelka może faktycznie zęby?

Kacper mi też czasami się buntuje. Mam wrażenie, że chce to co my jemy a jego to jest niedobre... Np jak daje mu coś ze słoika to on zamyka buzie i nie je. Nie zmusisz go chyba nawet siła do jedzenia (aczkolwiek tego jeszcze nie próbowałam :P ) Za 10 min my jemy i on też chce. Tylko przecież mu nie dam kotleta :ohmy: Dostanie troszkę ziemniaków i jest płacz, że chce więcej.

Ogólnie to radzi sobie z dużymi kawałkami. Nawet chyba woli takie jedzonko :)

Zuzu co do kaszki. Dajesz taką gęstą łyżeczką? bo ja dawałam zawsze w niekapku ( z lenistwa), ale taką bardziej gęstą. No i mi się zbuntował. To mu teraz taką rzadką robię i wcina :)

Gorla ta Twoja córka to taka mała słodka pyza :kiss: :woohoo:

Wszystkie dzieciaczki kochane :kiss:

A właśnie Ewelka... ta dziewczyna która trzyma Polę na zdjęciu to Twoja siostra?

11 lata 5 miesiąc temu #706154 przez gorla
mooniczka to super ze synek teraz druga niech córcia będzie. dobrze, żeu gina nic takiegonie wyszło z tych dolegliwości, teraz przynajmniej jestes spokojniejsza :)

ewelka Maja wsuwa wszystko co je dam , al ew malych ilościach je, za to Oliwia tez tak wybrzydzała, ze słoiczków nie chciała, a moje podziumkala i tyle. Wyrosła z tego, eee ...potem był etap na szynki potem jadła same parowki i nic innego nie chciała :side: :side:

trufla witaj :lol: miło cię poznać, ja też miałam termin na pazdziernik a urodziłam na początku listopada

Ja zupki tez blenderuje, a ziemniaki rozgniatam, kupiłam te same mięsko ze słoiczków, i jak mamy cos mażonego, Majka ziemniaki jez nami a mięsko ze słoiczka, wsuwa aż jej sie uszy trzęsą

kaska hehe ja też mam takie wrazeniejak ty, ze Majka chce to co my a swój talerz to łupnie na glebe i tyle :woohoo:

zuzu trzymam kciuki za ciebie żeby sie uożyło po twojej mysli, moja kumpela, tez pozbawiła praw ojca swego dziecka, nie płacił alimentów tez , nie odwiedzał, potem poznała fajnego faceta sa już po slubie, jej maz sam zasugerował, zeby praw tamtego pozbyc, bo i tak go nie ma, a w razie jak by soś ie stało tfu tfu, to mała musiala by isc to tamtego debila . Jej obecny mąż uznał małą :silly: a i debil pracował na czarno w Niemczech wszystko kupował na kogos nawet telewizor, zeby kumpela nic z kasy nie dostała na małą, ale komornik jakos go wyczaił,uzbierało sie ponad 8 tys, zaległości i wyobraz sobie , ze ściągnęli mu z tego konta z Niemiec, jak go znalezli to nie wiem. Kumpela z małą imężem pojechali za to na wycieczk ędo Egiptu a za reszte mała se pokuowała i coś tam jej na konto wpłaciła.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #706219 przez Baasiuniaa
Hello hello, ja sekundę bo padam po weekendzie:) jutro się ropisze teraz tylko szybko focia z wesela w mojej różowej kiecce hehe fotka z kumpela bo nie chciało mi się jej w paintcie teraz wycinac hehe
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #706222 przez ewelka1505
A moze to i zęby, nie wiem... Chociaz wydaje mi sie ze wtedy by chyba innych rzeczy tez nie chciala jesc :P No zobaczymy, moze jej przejdzie :)

Trufla jasne ze mozesz do nas dolączyc :) Witamy :)

Kaska chodzi Ci o te zdjecia co wczesniej wrzucałam? To tam jest siostra mojego męża :)

11 lata 5 miesiąc temu #706227 przez ewelka1505
Woow Basia jaka laska z Ciebie :) Z koleżanki tez :p Kolor sukienki super, tylko szkoda ze nie widac jej jak wygląda tak z przodu :p

11 lata 5 miesiąc temu #706266 przez trufla
No ja myślałam że urodzę pod koniec września ale Ali się niespieszyło :) więc w 41 tygodniu wkońcu się urodziła 16 października po męczącym porodzie.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #706748 przez gorla
basiunia wow!! ale z ciebie dżaga, a sukienka to mój kolor, uwielbiam taki róż amarant ;)

Ja na wczesniejszym weselichu tyz miałam w takim kolorku, a tydzień temu ebłam sobie łososiowa ;)

trufla prawie sie wstrzeliłas w moje urodziny , ja mam 15 pazdziernika :) ja tez urodziłam w 41 tc, wywoływali mi i w życiu sie bez wyraznej potrzeby nie zgodze, bolało jak diabli, nic nie szło jak powinno, szyjka była twarda szprycowali mnie jakimis lekami , ale na końcu czekała mnie nagroda :)

11 lata 5 miesiąc temu #706835 przez trufla
Mi podali kroplówkę z oxy i wtedy poczułam co to ból porodowy ale nieobyło się bez komplikacji. A i tak musieli mi nacisnąć na brzuch aby mała mogła wyjść. To nic Ala jest największą nagrodą :)

11 lata 5 miesiąc temu #707031 przez kaska
Trufla jak to nacisnąć na brzuch? Myślałam, że takie rzeczy to się dawno robiło :unsure: A vacum (czy jak to się tam zwie) użyli?
A Ala była duża? Pokaż nam ją. Nie wiem czy wiesz, ale mamy tu swoją galerię i tam też możesz zobaczyć nasze dzieciaczki :blink:

Gorla pokazuj i Ty się nam tutaj :lol: :)

Basia sukienka fajna no i odważny kolorek. No i oczywiście Ty super laseczka.
Ja bym raczej wybrała coś stonowanego tak jak ma ta Twoja koleżanka :) Ładna z niej kobietka

Ewelka tak tak właśnie o to. Myślałam, że to Twoja siostra. Ładna dziewczyna :)
No a z tym jedzeniem to faktycznie nie doczytałam, że tylko obiadków nie chce. :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #707574 przez Zuzu19
Hej ! :D

Kaska - Maciek nawet kaszki przemyconej w deserze owocowym nie ruszy. No nie lubi i nic nie zrobisz :P teraz by jadl tylko morelke. W tym siateczkowym smoku wcina. I dobrze bo on anemiczny wiec niech jje na zdrowie :D

Basia Ty zawsze Ladnie wygladasz. Nic wiecej nie dodam :P

Ewela dalaś mi do myślenia, teraz mnie męczy myśl o zmianie koloru... :P

Dziś idę na randkę z adwokatem w reszcie bd wiedziala na czym stoje.
Na samą myśl,że on przyjedzie do mnie ktoregos dnia gotuje sie wszystko we mnie.

Piszę z komorki więc bardziej na inne posty sie rozpisze pozniej.

:kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #707891 przez słoneczko
czesc dziewczynki jestem mama lipcowa 2012 chcialam zapytac niesmialo czy moge dolaczyc do Was?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708034 przez Zuzu19
Słoneczko chyba możesz , ZAPRASZAMY :lol:
W lipcowym gronie cisza? Opowiedz nam o sobię o swojej dzidzi :)

He he u nas najfajniej :blink:

Byłam u adwokata
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka