- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- Sisi82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Mały Antoś, który ostatnio jednak okazał się dziewczynką

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jestem nową mamą na forum i początku lutego zostanę mamą małego chłopca chyba Filipka - o ile pomysły do głowy nie przyjdą inne.Z tata maleństwa bardzo się cieszymy i z niecierpliwością czekamy na nasz skarb.Od tygodnia jestem na zwolnieniu lekarskim i siedzę sobie w domu, kilka lat temu miałam poważny wypadek samochodowy i połamaną miednicę, na szczęście puki co mój pracodawca okazał pełne zrozumienie i nie robił mi żadnych przykrości.
W weekend wybieramy się z moim M. obejrzeć wózki dla maluchów

Pozdrawiam z Poznania.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Sisi82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
witam, nową mamusię , nie wiem czy to przeszkadza ta pępowina bo ja miałam zawsze trzynaczyniową a to moje 4 dziecko z tym ze teraz to wreszcie dziewczynka , mam za to inny problem , byłam przedwczoraj na usg i mała rosnie i niby wszystko ok, ale lekarz mnie postraszył że mam bardzo dużą ilosć wód płodowych na granicy normy i muszę patrzeć czy brzuch mi za szybko nie rosnie i byc pod kontrolą, a druga rzecz to miewam czasami takie bóle w pochwie i ciągnięcia że nie mogę chodzic ze trzy dni i teraz też przeleżąłam bo nie mogłam wstać bo jak wstawałam to było jeszcze gorzej, czy też tak któras ma? a pozatym moja córcia kopie mnie tylko nad samym spojeniem łonowym albo pod nim takie mam wrażenie, czy też tak macie/? wiem że ma tam głowkę i rączki a pozatym mam łożysko na przedniej scianie
Dolores tez mam ten problem z ciągnącymi bólami w pochwie. Czasem to nawet nie dam rady kroka zrobić. I wtedy faktycznie pomaga leżenie.Jeżeli będziesz na wizycie u pani ginekolog to powiedz jej o tym, moja badała czy przypadkiem nie skraca mi się szyjka macicy. Bo takie bóle występują również w czasie skracania sie szyjki macicy i wtedy jest zagrożenie przedwczesnego porodu. U mnie szyjka była ciut krótka niż powinna więc iałam zalecenie leżeć i brać trzy razy dziennie nospę. To było jakieś półtora tygodnia temu. po przeleżeniu i odpoczywaniu przez tydzień wszystko stanęło w miejscu i można powiedzieć że wróciło do normy. Teraz jak bóle i sie powtarzają to poprostu kładę sie i odpoczywam.
anuskka napisał:
hej dziewczyny. Sisi az zajrzalam do mojej karty ,zeby sprawdzic co tam mam napisane na temat pepowiny. tak ze juz wiem,ze moja ma trzy naczynia i nie mam pojecia co jest z tym zwiazane.Dolores nie wiem ,czy to ma cos wspolnego,ale moja niunia najczesciej kopie mnie w przednia strone macicy,albo w pecherz i z reguly dosc nisko. w czasie usg lezala w poprzek i chyba dosc czesto sie tak uklada( a przynajmniej ja mam takie wrazenie). Poza tym bije rekordy w ganianiu do ubikacji,zeby zostawic tam dwie kropelki
Anuskka sikam tez bardzo bardzo często..więc myślę że każda z Nas ma taki problem.
Dziewczyny a jeżeli chodzi o tą pępowinę to niestety ale dwunaczyniowe pępowiny zdarzają się bardzo rzadko

- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Anuskka sikam tez bardzo bardzo często..więc myślę że każda z Nas ma taki problem.
JA TEŻ CAŁY CZAS JESTEM NA ZWOLNIENIU I BIORĘ NOSPĘ FORTE 2 RAZY DZIENNIE I LUTEINĘ DOPOCHWOWO 2 X 2 TABLETKI BO WCZESNIEJ TEZ MIAŁAM TE CIĄGNIĘCIA TO MNIE GIN OCHRZANIŁ ŻE NOSPY ZA KAŻDYM RAZEM NIE BRAŁAM , MAM BRAĆ CALY CZAS ALE TO NIE BARDZO POMAGA BO MAM JE DALEI , A WIZYTĘ MAM DOPIERO 24 PAŻDZIERNIKA, A SZYJKĘ TEŻ MAM KRÓCIUTKĄ , CHYBA 2 CM MIAŁA W 13 TYG A TERAZ TO NIE WIEM
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Natalia88
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Jeśli chodzi o ciągnięcie w pochwie to nie mam tej dolegliwości, ale jak leżałam na patologii w 13 tygodniu to obok leżały dwie dziewczyny, które bardzo się na to uskarżały i wiem, że lekarze w czasie takiego napadu bólu nakazywali nospę i kategoryczne leżenie.
- dolores181
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Dolores, w tym stadium ciąży to chyba całkiem normalne, że tu coś pobolewa, tam ciągnie, w końcu maleństwa muszą sobie trochę miejsca w naszych brzuchach zrobić, a skoro masz dużo wód płodowych to tym bardziej się rozciągasz. Ale tak jak mówi Sisi, warto sprawdzić u gina, czy wszystko w porządku z szyjką. Też doczytałam w drugim poście, to masz krótką szyjkę - wiem, że w niektórych przypadkach zakłada się specjalną blokadę, nie pamiętam jak to się nazywa, która chroni przy zbyt krótkiej szyjce przed przedwczesnym porodem, popytaj swojego lekarza o to.
Witaj Lusieńka i życzę miłych łowów wózkowych,
Anuskka, ja też dostaję dużo kopniaków w pęcherz i w związku z tym latam do toalety jak kot z pęcherzem, gorzej jak akurat jestem w mieście, to czasami aż muszę się zatrzymać na chodniku i poczekać aż mała się trochę przesunie lub uspokoi (często też odwiedzam męża w pracy - ale on już wie że nie po to żeby się z nim przywitać, tylko aby skorzystać z toalety ;-p)
Natalia88 witaj

Odpukać, na razie przechodzę ciążę prawidłowo. Dopiero ostatnio zaczynam czuć bóle brzucha (jak za dużo pochodzę) albo dołem albo po bokach i niestety miewam też skurcze, ale na razie w granicach normy więc mam się tym nie martwić.
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Czy któraś z was już zastanawiała się nad jakimś typem czy modelem? Zastanawiam się nad wózkiem wielofunkcyjnym, gondola, spacerówka i siedzisko do samochodu. Co sądzicie czy się sprawdzi? Może lepsze jest jakieś inne rozwiązanie. ?????
- lusieńka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-