- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
MM - taki chyba urok ciąży jak nie w pęcherz to w żebra, chyba pozostaje nam to dzielnie znosić i tyle
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
oj przykro mi, że zamiast cieszyć się ciążą przeżywasz kryzys w związku. Spróbujcie porozmawiać, może związek da się jeszcze uratować? Może partnera przerasta kolejna ciąża, sama piszesz, że to wpadka. Może potrzebuje czasu, żeby się oswoić z myślą, że znów zostanie ojcem. Nie znam ani Ciebie, ani Jego, więc ciężko wyrokować, czy lepiej żebyś na niego naciskała, czy dała mu trochę przestrzeni, sama lepiej to wiesz. Pamiętaj, że nie jesteś sama, masz trójkę dzieci, które na pewno są dla Ciebie wsparciem i dużą radością. Bądź dzielna, dla nich i dla córeczki na którą czekasz. Myślami jestem z Tobą
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Lusienka domyslam sie ,ze pespektywa diety i cukrzyca nie sa dobrymi wiadomosciami- ale na pewno dasz rade i kiedy juz bedziesz ze swoim malenstwem wszystko wroci do normy i po wysokim cukrze zostanie tylko wspomnienie
Ann-sunshine super,ze zrobias ten spis. ja tez nie przypuszczalam ,ze jest nas tye(choc,kiedy poszlam do lekarza potwierdzic ciaze-to moja p. doktor stwierdzila ,ze maj byl bardzo owocny-az jej sie skonczyly testy ciazowe).widze tez,ze jestem jedna z ostatnich w kolejce-chyba,ze Niunia wybierze opcje z usg-13.02 I trzymam kciuki za Twoje badania. ja moje poznam we czwartek.
MM24 niestety nie wiem jak poradzic sobie z kuksancami w zebra- Emilka z upodobaniem cwiczy boks,czy inne sporty na moim pecherzu.
Dolores ,to przykre,ze niektorzy faceci sa czasem strasznymi egoistami i nie mysla o tym,ze choc zona to inna krew (jak piszesz) to sami sobie ja wybrali-a dziecko,tez nie wzielo sie z powietrza tylko ich zasluga jakas w tym jest. poza tym mam ochote potrzasnac czasem taka "mamusia synusia",ze nie wpadnie jej do glowy ,ze moze juz pora zeby jej syn wzial odpowiedzialnosc za rodzine ktora stworzyl i delikatnie wyslac go do domu.moze sie myle w tym osadzie-ale kiedy sobie pomysle jak sie musisz czuc.... a jesli chodzi o to co moglabys zrobic ?ja chyba poprosilabym go o chwile rozmowy w jakims neutralnym miejscu bez dzieci.
trzymaj sie kochana -a ja trzymam kciuki,zeby sprawy szybko sie wyjasnily i ulozyly
Ok dziewczyny ide robic obiadek na jutro-jedyne co mnie pociesza,ze we srode Madryt swietuje i nie pracuje a na dodatek zostane sama pol dnia w domu to sie wybycze Pozdrawiam .
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- MM24
- Wylogowany
- gaworzenie
dolores181 najpierw potrząśnij mężem oby się opamiętał a potem mamusią, niech dojrzeje wreszcie że synuś urósł i ma swoją rodzinę za którą ma być odpowiedzialny. Ci mężczyźni;/ Głowa do góry! Dbaj o siebie i maleństwa!
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Dolores, brak słów na Twojego Męża i Teściową, niestety znam taki przypadek z własnej rodziny, kiedy matka wypuściła spod skrzydeł córkę i starszego syna a młodszemu powiedziała, że wyjdzie z domu "po jej trupie". Niestety w tym przypadku ten synuś był uległy i się nie postawił i mieszkał z mamusią do końca jej dni, zmarnował sobie życie, a gdy został sam, było już za późno żeby założył własną rodzinę, poza tym, chyba nawet nie wiedziałby jak. Swoją drogą nie wyobrażam sobie jak teściowa mogła nakazywać Ci aborcję, to chore jakieś jest. Przepraszam, że to powiem, ale chyba powinnaś faceta przepędzić tam gdzie pieprz rośnie i liczyć jedynie na alimenty, facet nie dorósł do bycia mężem i ojcem, niestety, i z tego co piszesz, to niestety będzie się powtarzało, że będzie wybierał mamusię, która mu obiad przed nosem postawi i po głowie pogłaszcze. Przykro mi.
MM24 dzięki za życzonka dot. badań, odezwę się jutro i zdam relację
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiec ja niedawno przestalam wymiotowac-a zdarzalo mi sie to trzy-cztery razy w tygodniu.oprocz tego po mleku i jego przetworach,niektorych owocach czulam ,ze moj zoladek reaguje dziwnie mdlosci,obijanie .mialam nadzieje,ze tez mi to w koncu minie-a tu wprost przeciwnie zaczynam miec problemy z wieksza iloscia potraw. juz nie mam pojecia co jesc,ani pic,zeby nie czuc obrzydliwego smaku w ustach i zoladku. no nic popytam we czwartek lekarza.
a swoja droga nie moge uwierzyc, ze koncze drugi trymestr i juz tyko trzy m-ce do spotkania z ta ruchliwa istota
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dolores trzymaj sie .Jestem z Toba.
Ann-sunshine powodzenia u lekarza-coby przekazal Ci sama dobre wiadomosci.
a ja zgodnie z planem dzis pelny relaks . Musze sie troche tez doprowadzic do porzadku,bo jutro ide na bardzo oficjalna impreze ,wiec musze jakos wygladac juz wybor sukienki byl nie lada stresem (mam nadzieje,ze nie przeszkadza Wam ,ze pisze o takich bzdurach- po prostu za duzo czasu spedzam z hiszpanami i brakuje mi zwyklych ploteczek po polsku-ale w razie czego moge to pominac takie "wynurzenia"
Ok. zajrze pozniej.milego poludnia
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Anuskka - pisz o czym masz ochotę, o to właśnie tu chodzi
a ja dziś uskrzydlona, bo wyniki badań mam wzorcowe, wagę wzorcową, co prawda gin zmienił mi leki na skurcze, ale że szyjka jest nadal odpowiednia to mam się nie przejmować za bardzo, zwyczajnie taka moja uroda, że czuję te skurcze i że macica ćwiczy do porodu.
Tylko mam inny orzech do zgryzienia, wczoraj w szkole rodzenia mieliśmy spotkanie z panią z banku komórek macierzystych pobieranych z krwi pępowinowej i nie wiemy z mężem czy się zdecydować, czy nie, kurcze gdyby to tyle nie kosztowało. Dużo czasu na podjęcie decyzji nam nie zostało bo powinniśmy powiadomić bank tak ok 30 tygodnia ciąży
- MM24
- Wylogowany
- gaworzenie