BezpiecznaCiaza112023

SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012

12 lata 10 miesiąc temu #310857 przez xxpoziomkaxx
Sisi powodzenia mam nadzieje ze bedziesz nasza kolejna mamusia :)
Milibryl, sylwia89 ja wyczekuje razem z wami :laugh: dobrze nie byc samym w tym czekaniu. Ja tez nadal zadnych objawow nie zauwazylam. W poniedzialek mam kontrole, zobaczymy co tam slychac u mnie w brzuchu. Pocieszam sie tym ze najdalej w przyszla sobote mala bedzie z nami :) to mi dodaje sil na czekanie.
Co do samego porodu to tez sie tego boje. Totalnie nie jestem na niego przygotowana, ale rownoczesnie wyczekuje malej :laugh: Mam nadzieje ze pojdzie nam szybko

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #310988 przez milibryl
Sisi - powodzonka, zaciskam z całych sił byście wrócili już w trójkę do domu cali i szczęśliwi :) czekamy na wieści !!!

12 lata 10 miesiąc temu #311077 przez hiszpanka
Duszyczka gratuluje malenstwa

Sisi - trzymam kciuki!

Ciekawe kto bedzie nastepny :)

12 lata 10 miesiąc temu #311097 przez Angelaw
2.45 odeszły wody...
Nie znalazłam czopa gdzieś się w tym wszystkim zawieruszył...
Czekamy na regularne skurcze ;)

12 lata 10 miesiąc temu #311245 przez milibryl
Angelaw napisał:

2.45 odeszły wody...

Angel - odeszły Ci wody??? ico nie jedziesz do szpitala tylko czekasz na skurcze???? ja na Twoim miejscu bym jechała, tak położna nam mówiła że jak czop odejdzie to czekamy spokojnie na skurcze a jak wody odejdą to powoli trzeba się brać do szpitala. No chyba że jak to piszę to Ty już jesteś w szpitalu :)
trzymam kciuki i czekamy na wieści od kolejnej mamuśki
ehh ale się sypiemy :)

12 lata 10 miesiąc temu #311333 przez dolores181
Angelaw napisał:

2.45 odeszły wody...

Trzymam kciuki :) :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #311355 przez hiszpanka
wow.. czekamy na wiesci :) trzymam kciuki zeby wszystko poszlo szybko, sprawnie i oczywiscie bezbolesnie....

12 lata 10 miesiąc temu #311372 przez xxpoziomkaxx
Mam nadzieje ze Angela wybrala sie po odejsciu wod do szpitala, bo mi polozna tez kazala po odejsciu wod zaraz jechac. Trzymam kciuki za nia, super ze bedzie juz z maluchem.

12 lata 10 miesiąc temu #311457 przez hiszpanka
xxpoziomkaxx napisał:

Mam nadzieje ze Angela wybrala sie po odejsciu wod do szpitala, bo mi polozna tez kazala po odejsciu wod zaraz jechac. Trzymam kciuki za nia, super ze bedzie juz z maluchem.

kazdy inaczej mowi.. nam polozna mowila, ze mozemy nawet do 12 godzin po odejsciu wod czekac w domu.. na skurcze co 4 minuty :) wiec kazdy mowi inaczej... ale ja chyba tez nei bede dlugo czekac...
Przy okazji dziwnei sie dzis czuje - jakby mi slabo bylo od rana!

12 lata 10 miesiąc temu #311533 przez xxpoziomkaxx
Widzisz co kraj to obyczaj, a my w sumie pewnie i tak zdobimy po swojemu :laugh:
Ja jestem bardzo senna, jakbym miala dzis rodzic to niewiem skad bym wziela sily :huh: W Polsce juz bym pewnie miala wywolywany porod, tutaj 14 dni po terminie sie dopiero decyduja. W zyciu bym nie pomyslala ze ta koncowka bedzie dla mnie taka ciezka. Jestem z reguly osoba bardzo niecierpliwa a tu mi przychodzi tyle czekac hehehe
Hiszpanka chcialas zdazyc ze znakiem zodiaku wiec sie szykuj :)

12 lata 10 miesiąc temu #311552 przez milibryl
no właśnie hiszpanka do dzieła !!!!!

to prawda każda z nas zrobi po swojemu ale ja po odejściu wód na pewno będę się zbierać do szpitala. Angel nie ma na forum więc pewnie już jest w szpitalu i może już ściska maleństwo!!!!

Poziomka - to ile po terminie jesteś? i nie martw się jak się zacznie poród to ta adrenalina doda Ci tyle sił że raz dwa i będzie po wszystkim - tego Ci życzę :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #311571 przez olencja
Ale sie narobilo, hurtem dzieciatka pchaja sie na ten swiat. Milutko, Trzymamy kciuki za Was Dziewczyny. I za te, ktore ciagle czekaja tez :)
Anusska, moja Maja przez pierwszy tydzien spala w kolysce i to po 5-6 godzin, kazali mi ja budzic na karmienie, zeby sie nie odwodnila. W drugim tygodniu troche jej przeszlo i zaczelismy miec problemy z kolyska, a od kilku dni spi tylko w wozku na spacerku albo w moim lozku. Na szczescie tutaj chyba wiosna wita, bo mamy dzisiaj +12,5 stopnia. Do tego kazdy dzien jest inny, wczoraj byla histeria i spala tylko na spacerku, a dzisiaj spi juz 2godz i 15 min. I zrozum tu czlowieku swoje dziecko... :laugh: Niech spi.
Dolores, slyszlalam, ze z tym spadkiem wagi o 10-15% to normalne, podobno czasem dzieci dopiero w 2 tyg wracaja do swojej wagi urodzeniowej. Moja w 1 tyg przybrala 10 dag, a w 2 25, wiec na to tez nie ma reguly. Tutaj na wszystko tak mowia, kazde dziecko jest inne.
Ciagle nie moge sie napatrzec na mojego Skarbenka :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #311576 przez Marti
hiszpanka napisał:

xxpoziomkaxx napisał:

kazdy inaczej mowi.. nam polozna mowila, ze mozemy nawet do 12 godzin po odejsciu wod czekac w domu.. na skurcze co 4 minuty :) wiec kazdy mowi inaczej... ale ja chyba tez nei bede dlugo czekac...
Przy okazji dziwnei sie dzis czuje - jakby mi slabo bylo od rana!

Dziewczyny, nie czekajcie zbyt długo po odejściu wód. Mój mały urodził się niecałe 4 godziny po odejściu wód, więc gdybym czekała, mogłabym nie zdążyć :)

12 lata 10 miesiąc temu #311620 przez hiszpanka
no to zeby zdazyc z wodnikiem wzielam sie wlasnie za mycie szyb w calym domu... slonce swieci, 17 stopni wiec biegam.... moze cos pomoze i moj synek zdecyduje sie do jutra wyjsc :)))pozdrowienia dziewczyny i milego popoludnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #311849 przez xxpoziomkaxx
milibryl ja juz jestem 6 dzien po terminie, jutro tydzien :( sadzilam ze pojdzie szybciej ale nic z tego....
Ja napewno po odejsciu wod bede sie zbierac do szpitala, wole dmuchac na zimne
Olencja nie dziwie sie ze sie nie mozesz napatrzec na swoje malenstwo. My sie z mezem smialismy ze ciagle bedziemy sie na nie gapic jak te dwa glupole :laugh:
hiszpanka tylko pozazdroscic Ci pogody. Myj, myj a noz cos z tego bedzie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka