- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Jaka jesteś na co dzień mamo?
Jaka jesteś na co dzień mamo?
- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- SISUNIA88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

Zjawisko smutnego, męczeńskiego macierzyństwa raczej mnie nie dotyczy.
Nie chodzę na spacer w 10-cio centymetrowych szpilkach, ale jakiś mały obcas owszem, albo baleriny. Typowej tapety tez nie nosze, ale oko delikatnie zawsze podkreślam, cień + tusz. Czasem błyszczyk i to wszystko w kwestii makijażu.
Kilogramy pociazowe zrzuciłam a było ich wiele, i choć nie miałam ochoty wtedy nawet na spacer z wózkiem taka gruba i ociężałą byłam to i tak starałam się dobrze wyglądać i nosiłam ciuchy dopasowane do mojej sylwetki. A teraz wchodzę we wszystkie ubrania sprzed ciąży i się stroje, że aż miło

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

Co jeszcze? A depilacja? Byłam przed świętami u kosmetyczki i kazałam się porządnie wywoskować, to lepsze niż latać z maszynką co drugi dzień, nie mam do tego cierpliwości

Manga, no temacik super, ale może by tak słówko o sobie?

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Kiedy idę do parku (idealne miejsce do obserwacji) to troszkę mnie to załamuje. widzę dokładnie tak wyglądające mamy jak napisała Manga.
Ja staram się mieć lekki makijaż, chociaż podkład jak mam mniej czasu. jak jest słonko i mam okulary przeciwsłoneczne to nie maluję oczu. Odrostów nawet jak mam to u mnie na szczęście nie widać, ale nie wyobrażam sobie rozjaśniać włosy i mieć odrost do pasa

Wcale nie trzeba chodzić w szpilkach, żeby ładnie wyglądać. ja na szczęście mam siostrę, mamę i koleżanki, które nie pozwoliłyby mi się "zapuścić". z kilogramami nie mam problemu, bo po samym porodzie zostało mi 2, a teraz już nawet jestem na minusie.
ach, mogę jeszcze tylko powiedzieć, że moja siostra jest kosmetologiem

- Manga
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Manga, no temacik super, ale może by tak słówko o sobie?
Już, już niecierpliwcu!

U mnie w domu króluje dres (może niedosłownie, ale strój wygodny i luźny). Na spacer z Aleksem też chodzę wygodnie (często w jeansach), butach sportowych i wtedy nie robię makijażu.
Włosy myję i układam codziennie, z odrostami za często nie biegam do fryzjera, bo mam balejage, więc nie rzucają się w oczy

Ale jak wychodzimy już całą rodzinką, albo ja i mój mąż, to wtedy podkład, podkreślam oko i błyszczykiem pociągnę usta. I ciuchy też bardziej wyjściowe (ale szpilek nie noszę akurat w ogóle, choć chciałabym. Ale jestem wysoka i w szpilach byłabym jeszcze wyższa i jakoś sobie tego nie wyobrażam. Czyli takie niespełnione marzenie

Depilacja - staram się być na bieżąco

Z kilogramami nie miałam problemu, bo należę do tych szczęściarek, którym same się zgubiły, więc żadna w tym moja zasługa.
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a ja bardziej zaniedbane zauwazylam kobiety w ciazy niz mamy
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja Wam powiem, że któregoś dnia widziałam same mamy z więcej niż jednym dzieckiem i przeraziło mnie to, bo wyglądały na strasznie umęczone, zaniedbane, ciągnące za sobą sznureczek zapłakanych dzieci. taki obraz miałam przez kilka dni, przez moment odwiódł mnie od chęci posiadania kolejnego dziecka

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
no właśnie ile? bo ja 174 i jak założę szpile to 186 cm ale nie czuję się jak żyrafa tylko posiadaczka nieziemsko długich nóg wg. mojego mężaManga a ile masz wzrostu?

- jedynaczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- mamuśka Mikołaja ^^

ja podobnie jak i większość z Was nigdy nie wyszłabym poza mieszkanie w tłustych włosach fuj!
rano po wyjściu z łóżka myje zęby i włosy to taki odruch już prawie ze wrodzony

z makijażem bywa różnie... czasami mam na prawde leniwy dzień i nie maluje sie wogóle, ale przeważnie podkład nakladam i tuszuje rzęsy

jestem dosyć niska - 158 tylko i uwielbiam buty na obcasie, ogólnie kocham buty i mam ich dosyć dosyć sporo, często zdarza mi sie ubierać wyższe buty na spacer z małym, ale jak idziemy na plac zabaw obowiazkowo baleriny a teraz już paski niskie bo nie wygodnie w wyzszych...
kg po ciązy mi zostały niestety... ale uciążliwie z nimi walcze, mam andzieje że w koncu je kurcze zgubie!

aktualnie nogi mam zarośnięte ale to dlatego że przechodze z maszynki na depilator bo w ciepłe dni maszynka jest dla mnie strasznie uciązliwa

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Marysia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Emme, proszę nie kopiować moich wypowiedzi...ja mam 175cm i zakładam wysokie buty, ale rzadko (dla wygody). w święta śmigałam w 12cm szpilkach i czuję się superowo, w ogóle lubię swój wzrost, a nawet mogłabym być z 5 cm wyższa (choć z 2 strony już teraz mam problem ze spodniami
)