- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- Z życia Mam.. i nie tylko :)
Z życia Mam.. i nie tylko :)
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Jestem Patrycja, ja to mam termin na Maj

Razem z chłopakiem już się nie możemy doczekać na mała, chodź szczerze mówiąc czasami martwie się jak dam sobie rady. Ogólnie jestem śpiochem lubię dużo spać,także będę musiała to zmienić. Nowa osóbka w rodzinie pewnie o to zadba

- domi28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Julcia - moje szczęście
A ja bardzo chętnie bede sie udzielać tutaj, do tej pory podczytywalam rożne wątki. Jestem mama wrześniowa 2013 - moja kochana Julka jest przecudnych dzieckiem

- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

patka89 Twój termin już niedługo, na pewno nie możecie się doczekać Maleństwa. Doskonale pamiętam mój okres przedporodowy

domi28 My z kolei mamy Maleństwa w podobnym wieku. Moja Zuzia kończy dzisiaj równo 8 miesięcy i też jest przekochaną Istotką, nie wyobrażam sobie już życia bez Niej

- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

co do brzuszka obiecuje jutro wstawię ;p
Dzisiaj zaraz idę spać<ja świeżo po remoncie
ogarniania co nie miara i za tym idzie zmęczenie,chodź pewnie znowu w nocy się obudzę i nie będę mogła spać

Obiecuje jutro zrobić zdjęcie i wstawić je tutaj w temacie

Powiem Ci,że cieszymy się z malutkiej,ale Ja np też mam i obawy czy dam rady.
Niestety jestem jedynaczką do tego dość rozpieszczoną wszystko było zawsze dla mnie.
Oczywiście przyjemność sprawia mi pranie pracowanie i dekorowanie pokoiku dla malutkiej.
Ale mimo moich 25 lat byłam zawsze w centrum zainteresowania,teraz to się zmieni moja rodzinka,mój chłopak i tak dalej Ja oczywiście też żebyście mnie źle nie zrozumiały,czekamy na malutką.Ale to już nie Ja będę tą najważniejszą hehe. Już nie będzie można szaleć trzeba zacząć odpowiedzialne życie, trochę się boje Tego życia,ale jak to gdzieś kiedyś przeczytałam i wydaje mi się,że są to bardzo mądre słowa cytuje" umiesz się kochać z chłopakiem powinnaś umieć/ powinniście umieć brać za to odpowiedzialność" Mam nadzieję,że sprawdzę się w roli mamusi i ,że będę umiała być bardzo dobrą mama i ,że nasza córka będzie mogła zawsze na nas liczyć i zawsze będzie mogła mówić,że ma cudownych rodziców

- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Powiem tak. Ja też jestem jedynaczką. Czy rozpieszczoną? Nie wiem, bo ja z kolei całe życie marzyłam o rodzeństwie, a kiedy już wiedziałam, że nigdy nie będę go miała, to marzyłam o swoich dzieciach. O tym, żeby mieć kiedyś taką Istotkę, którą zawsze będę kochała.
Owszem, macierzyństwo to ogromny krok w dorosłość. Sporo wyrzeczeń i taki zimny prysznic dla tych, którzy żyli zawsze miło, lekko i przyjemnie, mając na uwadze głównie swoją osobę.. Ale niczym się nie martw. Jak tylko zobaczysz Córeczkę, od razu będziesz wiedziała, że to cały Twój świat. Nieraz bywa ciężko, przychodzą gorsze dni. Chwilami mam dość, jestem wszystkim zmęczona, bo na co dzień jestem z Małą sama. (Niestety, młodym ludziom w Polsce nie jest łatwo.) Co wtedy robię? Kilka głębokich oddechów i wiem, że muszę być silna, bo Mała i Jej dobro są najważniejsze. Ja jestem od Ciebie trochę młodsza i dałam radę, więc Ty tym bardziej dasz. Liczy się wsparcie ukochanej osoby, nic więcej. Będę trzymała kciuki!
- domi28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

patka89 Przypominam, że obiecałaś zdjęcia brzuszka

U nas popołudnie w łóżku. Leniuchujemy z moją Królewną

- domi28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Pozdrawiam i dobrej nocy
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Fajny relaksik.
Właśnie usiłuje dodać fotkę brzuszka

Dać rady to wiadomo będzie trzeba.Dobrze napisałaś tu w Polsce to strasznie ciężko mamą z dziecmi ogólnie rodziną młodym jest ciężko,ale nic na to nie zrobimy

Dziś u Mnie też ładna pogoda dlatego postanowiłam poprać resztę ciuszków

A tak to nic i trzeba czekać na święta i pyszne ciasta

Ostatnio szaleje za Nimi a na święta zawsze ich najwięcej

oto i On
- domi28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja wyrwałam się dzisiaj z domu sama na małe zakupy. Zostawiłam Małą Mamie i miałam 4 godzinki tylko dla siebie. Brakuje mi tego trochę ostatnio. Kocham moje Maleństwo ponad wszystko, ale czasami marzę o tym, żeby mieć taką chwilkę, kiedy nie muszę myśleć "trzeba ugotować zupkę, Mała zaraz będzie głodna, najwyższy czas przewinąć, sterta prasowania przede mną, zaraz kąpanie, sprzątanie itd..." Powiem Wam, że to niby tylko 4 godziny, a niesamowicie naładowały mi baterie

Miłego popołudnia

- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

o prasowaniu to Ja też mogę się wypowiedzieć szczerze to dopiero początki bo małej jeszcze nie ma a tyle już musiałam poprać i poprasować,że już mi się nie chcę ale cóż teraz mam osóbkę za którą będę odpowiedzialna.Chłopak pracuje teraz długo niestety to i tak nie mam co robić,to zajmuję się przygotowaniami

Przytyć nie przytyłam chyba dużo 10 kg, niby rodzinka mówi,że to nie dużo jest.
Chłopak się ostatnio śmiał,że śmiesznie wyglądam bo brzusio okrągły wystający a cała reszta taka drobniutka

Mam nadziej,że szybko wrócę do formy

Dziś coś cały dzień mnie męczy niby nie chcę mi się jeść a ciągle na coś mam ochotę,ale jak po to idę to już nie chcę już sama ze sobą dzisiaj nie mogę. Próbowałam spać ale nie da rady

- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Też w ciąży spędzałam dużo czasu sama, więc prałam, prasowałam i urządzałam kącik Małej