- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Nadal choruje, na szczęście Zosia nic narazie nie łapie ode mnie.
Natali śliczna Ty i twoja mała perełka tysz;)
Muszę sie pochwalic przedwczoraj moja córcia poraz pierwszy zaśmiała sie w głos. Niesamowite uczucie jestem dumna i az sie poplakalam z radosci hi hi:) a wczoraj nauczyła sie juz koordynacji raczek. Zabiera mi zabawki obiema raczkami
Ach jak wyzdrowieje to tak ja wysciskam i wycaluje ze hej.
Abra 100lat :*
Gochens ja tez jeszcze do tych wolnych bez ciotki sie zaliczam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Ikunia cudowne uczucie prawda? Ja niestety słyszałam tylko ze dwa razy taki śmiech na głos i uśmiechałam się przez łzy! Mój M zaczął się śmiać do Alana i nagle ten jak zaczął chichotac.... No coś pięknego. Nagralam kawałek nawet
Ikunia wracaj szybko do zdrowia i wysciskaj Zosienke. A jak z B? Lepiej? Odwiedza Was?
Agusia dacie radę z ćwiczeniami trzeba się tylko przestawić. Sama nie cierpię tego robić no ale obowiązuje zasada NIE CHCEM ALE MUSZEM
Hania fajnie ze lekarz zaliczony też dziś idziemy z moim niech zrobi w końcu te badania!
Kasia ja Alana zostawiam jak muszę ale zawsze mam go na oku za pomocą niani
Lecimy dziś na botwinkę z ziemniaczkami do mamuśki ehhh i znów dieta poszła w cholerę
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
hehe zauważyłam że jak trzymam małego na rękach siedząc przed komputerem ten automatycznie zasypia
Ja też jeszcze nie miałam okresu.
Dziewczyny ja też jak wczoraj obejżałam swoje zdięcia z czerwca tamtego roku to stwierdziłam że trzeba się wziąść za siebie
Powiem Wam że ćwiczenia brzucha można robić z pomocą piłki(tylko musi być miękka-ja mam taką dla dzieci z kolcami kupioną w carrefourze za 3 zł)Ja tak zawsze ćwiczyłam bo na siłowni tak robili i efekty są takie same a szyja tak nie boli.
A widziałyście p90x?To dopiero hardcore
Filip bardzo często się śmieje w głos ale to dlatego bo ma niesamowite łaskotki
Ikunia zdrowiej
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Lena dziś mała maruda jest leży na macie i marudzi.
Wczoraj jak zasnęła po mleczku o 21-ej to obudziła sie na kolejne o 4.30.
Kasia jeśli na 3 miesiące synuś waży 6300 to nie mogło ci w centylach wyjść 3 moja Lena na 3 miesiace ważyła 5.070 i w centylach wyszło 25.
To super sprawa jak dzieciaki śmieją się w głos. moja to robi jak się z nia wygłupiam (szczególnie jak ją podnoszę do góry i zniżam prosto na moją twarz wydając dziwne dźwięki ) i jak ją rozbieram haha łaskotki ma pod pachami i od wewnętrznej strony ud.
Mamy 12 stopni i pochmurno. No ale co sie dziwić...zaraz jesień.
Miłego dnia
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja wczoraj was czytalam, ale sil napisac nie mialam, bo mialam kaca morderce przed wczoraj wypilam 2 i pol piwa, z okazji, ze koelga przyjechal z cholandii i przyszedl w odwiedziny. ale to co przezylam wczoraj...myslalam ze umre, a prawie rok nie mialam kaca i to byl wieeeelki plus ciazy. takze wczoraj olalam wszystko i spedzilam ten dzien w lozku o ile eliza pozwalala. jednak kac i opieka nad dzieckiem nie ida w parze.
ale nic dzis biore sie robote, bo syf w domu niesamowity, prania na tydzien roboty.
dzisw nocy nawet tatus wstal na karmienie, bo w sumie o 4 dopiero sie polozyl, a eliza akurat zaczela sie przebudzac, wiec poprosilam go o astapienie mnie chociaz raz. nakarmil, ale u niego czujac ze jest nie na moich rekach przebudzila sie i zaczela nawijac zamiast spac takze z 15 minut tatus musial mala usypiac, a pozniej ja musialam sie odwdzieczyc, takze jakbym sama nakarmila, to o wiele szybciej bym spala, niz z taka pomoca
dziewczyny a gdzie chodzicie na sprawdzanie bioderek? ja mam skierowanie do przychodni jakiejs tam ( za madre slowo dla mnie), a u nas w miescie nie ma i tak sie zastanawiam czy moge z nia pojsc do zwyklego ortopedy na sprawdzenie czy wszystko ok? jak myslicie?
okresu tez nie mam, a co najgorsze nie zalatwilam pigulki po, wiec bardzo jest mozliwe, ze bede w ciazy, na sama mysl mam lzy w oczach. poczekam pare dni i kupie test.
dziewczyny ja tez juz chce zaczac cwiczyc, nienawidze tego robic, ale chce wygladac lepiej niz przed ciaza, ale jeszcze z 3 miesiace musze sie wstrzymac, zanim szystkie moje dziury sie zrosnal.
a co abra ma urodzinki? jak tak to 200 lat duzo zdrowka dla ciebie i maluszka
ikunia kuruj sie kuruj
u mnie elizka pokaszluje, pokichuje, ale jakiejs tragedii nie ma, no i w koncu mamy wlaczone grzejniki, juhuuuuuuuuuu. moge dziecko normalnie kapac, a nie w warunkach hardkorowych.
aha no i nie wiem co sie stalo z kupka elizy. teraz robi raz na 3-4 dni kolor jest taki jak powinien byc, a konsystencja jak przy biegunce. dziwne, bo jeszcze 2 tygodnie temu miala wszystko unormowane i wszystko takie jak trzeba, a teraz znowu wydziwia jej pupka no i ulewa dosc duzo. czy jest mozliwa jakas alergia na mleko, a to mleko pijemy od samego poczatku i wczesniej nie bylo problemu? bo mi sie wydaje, ze jakies uczulenie widac odrazu, a nie po 2 miesiaca jedzenia? czekam na rady moich kochanych mamusiek
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Urodziłam Zosię 26 czerwca, wazyła 4 kg i mierzyła 61 cm!
Jest śliczna,pogodna, oczywiście rozpiera mnie duma ale to oczywiste!
Poród zakończył sie cesarskim cięciem ale szybko doszłam do siebie
Mam nadzieje ze znajde tu takie mamy jak ja zbzikowane na punkcie swojej pociechy i miło spedze czas! :*
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja też od czasu do czasu robi rzadszą kupę także myślę że nie ma co się martwić. Lena na dodatek robi pół zielone za każdym razem ale lekarz powiedział że taki jej urok. Zresztą mojej położnej dzieci też zielone kupska robiły bo gadałam z nią na ten temat też. Także kakaszka jeśli Eliza robi rzadszą kupę raz dziennie to nie ma co się martwić...chyba że robi ją ze 2-3 razy na dzień to już biegunka jest i musisz nawadniać odpowiednio i obserwować...a najlepiej to wtedy do pediatry
...a ile ulewa? za każdym razem? sporo? hmmm...może jednak przejdź się dla świętego spokoju do pediatry i zobaczysz co na to powie. Bo faktycznie jak rzadka kupa i ulewanie to może to być jakas nietolerancja.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Kakaszka nie zazdraszczam kaca mordercy heh a jeśli chodzi o bioderka ja poszłam prywatnie za 60 zł a na nfz mjsialabym czekać że 2 miesiące więc sobie darowalam, wpisz w neta usg bioder i miejscowość swoją i zobaczysz co Ci wyskoczy. A jak nie możesz ćwiczyć to uskuteczniaj długie spacery, chodzenie też pomaga
Miłego dzionka
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zapomniałam napisać Lenka od wczoraj ma nową umiejętność Piszczy na całe gardło...słucha swego głosu i powtarza...także mamy teraz głośnoooo w mieszkaniu
Przed chwilą zasnęła na macie
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
chyba masz racje i sie na dniach przejde do pediatry, bo wizyte mamy dopiero 17 pazdziernika, a to kupa czasu, a ja sie bede zamartwiac.
gochens dupa jest u mnie w miescie s usg bioderek, boze jaka wies!!! popytam u znajomych, moze ktos cos wie, a w necie tego nie ma, albo bede musiala zatrudnic kogos zeby nas odwiezli i przywiezli z powrotem. grr
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...a wiecie...już za chwilę powstanie pewnie wątek czerwcówek 2014 jeny jak ten czas leci
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Przepraszam ze tak zadko was odwiedzam ale.nie moge siw wyrobic z tymi moimi uczniami bablami itd. dzis poprosilam cory zeby sie same ogarnely bo bylam padnieta jeszcze w wakacje pawel budzil sie w nocy najpierw.po 7 godz a potem po.3 godz snu a teraz najpierw po 5 a potem co godz albo i czesciej a chodzi spac tak gdzies kolo.18-19 i nie moge go przestawic wczoraj nawet dostal pierwszy raz keszke kukurydziana i nic nie pomoglo.kaszka owszem bardzo mu smakowala.i byl zadowolony ale nie przynioslo to takiego efektu jak bym oczekiwala.Trudno trzeba prubowac dalej.
Agusia dzieki za dodanie otuchy wzielam sie za siebie i spowrotem karmie duzo cysiem a dopiero jak.wydudni z obu i jest dalej glodny to dostaje mm.to tek wychodzi moze z 1 dziennie a czasem to wogole.
My tv tez ogladamy przy malym tak jak zreszta przy starszych i nie widze uszczerbku na ich inteligencji, nie gra to pudlo non stop na ovol popoludniu jak.juz wszyscy jestesmy to albo sobie gadamy albo gramy w gry karciane lub planszowe teraz jest tyle nowych fajnych rowniez dla.doroslych albo wyglupiamy sie w lachotanie turlanie czy inne szalenstwa na podlodze a wtedy Pawel z zachwytem patrzy sie i smieje do nas i macha raczkami i nozkami kiedy on tez bedzie tak mogl.
Co do darcia sie przy porodzie.to pisalam ze ja tez przy tym jeczalam.bo bolal mnie najmocniej ze wszystkich moich a najlepiej wspominam.z Faucia czyli dwa w tyl wody odeszly mi w domu bez boli do szpitala dotarlismy w ciagu dwuch godz bez boli tam bylo.juz 10 cm rozwarcia dali.mi sole.fiz. w kropluwce i w ciagu godz z paroma bulami Faustynka byla na swiecie wiec mozna urodzic bez bolu wydaje mi sie ze to duzo.zalezy od psychiki nastawienia i spokoju u rodzacej wtedy bylam wypoczeta bez stresu i w spokoju czekalam na rozuj sytuacji a teraz bylam juz zmeczona ciaza mialam wszystkiego dosc i sama przyspieszalam porod i to chyba wzmocnilo moje odczucie bolu pozatym nastawilam sie.na znieczulenie a tu gucio nie mogli mi juz podac. Ale takie porody w domu bardzo mi sie podobaja zawsze mialam pragnienie tak urodzic ale ze wzg. na moj stan zdrowia nie moglam choc nie wyobrazam sobie takiego tlumu ludzi a zwlaszcza kamer to intymne wydazenie i tylko.rodzicow i dziecka a napewno bylabym przeciwna uczestnictwa moich dzieci przy narodzinach rodzenstwa a jesliby cos poszlo.nie tak wyobrazacie sobie co by takie dzieci przezywaly dorosli sobie radza z takimi sytuacjami ale.dzieci nastolatki makabra.
A jeszcze jedno przepraszam ze zapominam.wpisywac zyczenia solenizantom czy jubilatom zawsze nawet jak z poczatku pamietam to na ogol mi to wylatuje postaram sie poprawic dlategoWSZYSTKIEGO NAJNAJ ZDROWKA I CALUSKOW ODE MNIE PAWELKA.I.MOJEJ CALEJ PIATECZKI DLA WSZYSTKICH CO.MIELI.I.DLA TYCH CO BEDA MIELI jesli zapomne I.DLA ABRY W DNIU URODZIN.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
wlasnie sie dowiedzialam, ze moja kolezanka jest w ciazy i sie tak zastanowilam, ze juz chyba nie mam znajomych niedzieciatych, a to znaczy, ze sie starzeje
robak moj wlasnie sie obudzil i zajada rece, ida z nia pogadac o zyciu