- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Czytałam na innym forum ze karmisz MM i smutna jesteś z tego powodu. Nie smuć się ja karmię MM od początku bo mój mały leniuszek wcale nie chciał cyca i nie czuję się z tego powodu gorszą mamą Cóż czasem tak bywa, ze pokarm zanika, są różne przypadki. Ja przystawiałam a moja się wyginała i wrzeszczała (a to dlatego bo w szpitalu dostawała MM bo nawet siary nie miałam, a jak już naszedł pokarm to młoda przyzwyczaiła się do butli bo z butli łatwiej leciało) początkowo odciągałam do butelki swoje mleko i piła moje z butelki przez miesiąc a później dostałam zapalenie piersi i musiałam brac antybiotyk i nie mogłam podawać Lence pokarmu i tak stopniowo coraz mniej mi leciało aż w końcu się skończyło.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
z przerwami ogarniam mieszkanie. eliza jak zawsze spioch, spi baaaardzo duzo, ale ja nie narzekam. po jedzeniu odpoczywala chwile pozniej przebieramy pampersa, pozniej gadamy, albo marudzimy co oznacza, ze zdrzemnela by sie, wiec daje ja do bujaczka i lulam. takze 2 godziny po kazdym jedzeniu spi napewno, no i w nocy spi mocno, bo nawet jak je to oczy nie otwiera w sumie mamusie ma tez spiocha ja jak pracowalam i musialam wstac o 5 rano do pracy, to po pracy o 16 zasypilam pod tv i bardzo czesto, ze do rana
sophi zdjecie mega, a zoska jak z obrazka, przesliczna :-*
wyciagnelam dzis mate elizy co dostalismy od znajomych, ale ona niestety jest troche dupna. jest za cienka i na podlodze napewno jej nie mozna dac, bo nie mamy dywanow i elizie bedzie za twardo, no i zabawek nie ma na niej, wiec za bardzo nie bawi elize. musze dokupic grzechotek i przyczepic do niej.
ale lenka ma dorosle spojrzenie, pannica
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Sophie ale Twoja Zosia ma dużo włosków śliczna jest i oczki też ma piękne
Czytałam na innym forum ze karmisz MM i smutna jesteś z tego powodu. Nie smuć się ja karmię MM od początku bo mój mały leniuszek wcale nie chciał cyca i nie czuję się z tego powodu gorszą mamą Cóż czasem tak bywa, ze pokarm zanika, są różne przypadki. Ja przystawiałam a moja się wyginała i wrzeszczała (a to dlatego bo w szpitalu dostawała MM bo nawet siary nie miałam, a jak już naszedł pokarm to młoda przyzwyczaiła się do butli bo z butli łatwiej leciało) początkowo odciągałam do butelki swoje mleko i piła moje z butelki przez miesiąc a później dostałam zapalenie piersi i musiałam brac antybiotyk i nie mogłam podawać Lence pokarmu i tak stopniowo coraz mniej mi leciało aż w końcu się skończyło.
Pocieszyłaś Mnie! dzieki!
Noo włoski ma długie,po porodzie miała gąszcz i teraz też
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
zosia sliczna wlosy jakie ciemne super,
poprosze o ten przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem bo uwielbiam szpinak.
A ja ze starej szkoly w sensie ze najpierw jabluszko z dodatkiem kaszki kukurydzianej bo tak podawalam przy najstarszej mojej nastolatce hi hi
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szósteczka - już się robi, proszę bardzo przepis : Ciasto francuskie kupuję gotowe (jedno opakowanie ale to tak na 2-3 osoby jest więc musiałabyś więcej tego, a jak ktoś lubi szpinak tak jak ja to dla dwóch osób ten przepis co podaję ) i tak ... szpinak mrożony 500g wrzucam do garnka (rozpuszczam) dodaję 2-3 ząbki czosnku (przez praskę) i 250g sera fety to wszystko razem w garnku podgotowuję...zbędną wodę z tego wylewam...studzę i kładę na wyłożone na blasze ciasto francuskie...zwijam jak strudel i do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut Blacha posmarowana cienko oliwą SMACZNEGO
...ach to o taka szkołę Ci chodziło hihi okej
Sophia widzę że Zosia je tyle co moja Lenuśka 130 ml czasem nawet zje mniej jak nie jest aż tak mocno głodna...a w dzień karmię co 4h w nocy ma przerwę 6 - 8h czasem jej się zdarzy miec nawet 10h jak twardo śpi i jest zmęczona
Sophie widzę, ze KaRoLkA też urodziła w czerwcu. Weź ją może zaproś do nas, czym więcej dziewczyn tym lepiej...myślę że "moje" czerwcówki się nie obrażą
PiP ...mała poprawka na francuskie ze szpinakiem...moje siedzi w piekarniku już 25min i widzę, ze jeszcze musi siedzieć. Trzeba patrzeć po prostu czy jest już rumiane
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Abra wszystkiego naj
Wasze dzieciaczki fajnie bawią się na matach a my cały czas czekamy na przesyłkę, juz ponad tydzień
Dzisiaj załatwiałyśmy zaświadczenia do becikowego i rodzicielskie. Zapomniałam zapakować wózek do auta i musiałam nosić Jule razem z fotelikiem razem 10 kg Już pare razy mi się to zdażyło. Jak jeździmy całą rodzinką to zawsze mąż tym się zajmuje i chyba przez to zapominam o tym wozku .
Mała chyba przyzwyczaiła się do spania na dworze, w domu uspanie jej to jakiś koszmar
Abra wszystkiego naj
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Byłam dziś w lumpku jak jechaliśmy do mamy na obiad i wyszłam z 2 torbami ciuchów za 34 zł!!! Szok normalnie. Jeszce bym szukała gdyby nie mężul głodny he he kupiłam dużo spodni ale na większe rozmiary te lumpki to fajnasprawa zwłaszcza na wagę
Pawełek dzielnie znosi nowości, super.
Lenita nasza śliczna jak zawsze
A Zosia jak z obrazka
Ach te nasze super dzieci!
Hania uwielbiam szpinak i koniecznie zrobię to z tym ciastem!
Właśnie weszłam do wanny i już muszę wyjść bo Alek się obudził z mega głodomorrą
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z jakich regionów jesteście? Może znajdę jakąś sasiadke? :)
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gochens zrób koniecznie jak lubisz szpinak bo jest pyszne to danie...można nawet to zrobić na wykwintniejszą kolację i ten a'la strudel szpinakowy pokroić na skos w kawałki
Zwijasz jak roladę i masz fajne danie i w środku pełno szpinaku ..mniam
Kurka też bym chciała kombinezon, szkoda że tu Carrefura nie ma. I tani nawet macie ten kombinezon.
Ale masz się Gośka fajnie z tym obiadem u mamy
Lena jeszcze śpi...tatuś wrócił z pracy zjadł pół strudla i poszedł też spać
Sophie ja jestem z WLKP. ale obecnie mieszkam w DE
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
kombinezon to fajna sprawa, napewno bede potrzebowac i cena rewelka, bo jak patrzylam gdzies kombinezony to ceny sa dosc duze.
kurcze czemu u mnie w miescie nie ma jakies fajnego lumpeksu. jest pare fajnych, gdzie rzeczy sa naprawde zarabiste, ale ceny tam sa jak w normalnych sklepach, a w takich gdzie na wage to az smierdzi zgnilizna, fuszka.
haniu dobry pomysl z kocem, nie wpadlabym na to
dziewczyny w nosidelka jak zakladacie dzieci? zakladacie na siebie najpierw nosidelko a pozniej przez gore robaczki, czy na jpierw wsadzacie dzieci, a pozniej na siebie zakladacie? bo jakos nie moge tego rozgryzc, wiem sierota ze mnie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sophie - tutaj pod koniec tej strony masz odpowiedź odnośnie suwaczków
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...-jak-je-dodawac.html
Sophie dokładnie pod suwaczkami u naszej Malutkiejmilki jest napis "Zdjęcia" i tam jest tabela naszych dzieciaczków... możesz się dużo z niej dowiedzieć
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Po kolei
Witam nową czerwcówkę
również okres mnie jeszcze nie nawiedził
dziś jest ten dzień rok temu pracowaliśmy nan dzidziusiem
Wczoraj mieliśmy wieczorne odwiedziny chrzestnej i co nosiła go przodem do świata i synuś odłożony na chwilę i znów wzięty zaczął marudzić bo mu nie pasowało noszenie takie jak zawsze twarzą do mamusi
A wieczorem był sajgon koło 23 jak zawsze szykowaliśmy się spać ale mały był głodny więc ja go na kolana i do cyca a on głowę w drugą stronę i ryk więc odpuściłam uspokoił się i znów powtarzam i znów to samo ponosiłam go trochę pięść to tak ssał to znów podejście oczywiście się nie dało w końcu zrobiłam butlę wycmokał 60ml i padł po chwili i obudził się 5:20 dopiero następnie zjadł trochę i spaliśmy do 10.
A i jeszcze jedno syn chyba się cofa w rozwoju jak go kładę na brzuch to zamiast szaleć tak jak kiedyś podniesie głowę i za chwilę padnie ręce rozłoży i mu się nie chce.
Zauważyłam, że coraz lepiej głowę już trzyma jak go noszę w pozycji pionowej.
Dziś było wesoło, nakarmiłam go wzięłam na ręce żeby się odbiło i czekam i czekam aż w końcu tak się odbiło, aż chlusnął mi w dekolt pociekło między cycki