BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748486 przez Hania84
Sophie ale Twoja Zosia ma dużo włosków :) śliczna jest :) i oczki też ma piękne :)
Czytałam na innym forum ze karmisz MM i smutna jesteś z tego powodu. Nie smuć się :) ja karmię MM od początku bo mój mały leniuszek wcale nie chciał cyca i nie czuję się z tego powodu gorszą mamą :) Cóż czasem tak bywa, ze pokarm zanika, są różne przypadki. Ja przystawiałam a moja się wyginała i wrzeszczała (a to dlatego bo w szpitalu dostawała MM bo nawet siary nie miałam, a jak już naszedł pokarm to młoda przyzwyczaiła się do butli bo z butli łatwiej leciało) początkowo odciągałam do butelki swoje mleko i piła moje z butelki przez miesiąc a później dostałam zapalenie piersi i musiałam brac antybiotyk i nie mogłam podawać Lence pokarmu i tak stopniowo coraz mniej mi leciało aż w końcu się skończyło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #748492 przez kakaszka
ja jestem caly czas z wami :)

z przerwami ogarniam mieszkanie. eliza jak zawsze spioch, spi baaaardzo duzo, ale ja nie narzekam. po jedzeniu odpoczywala chwile pozniej przebieramy pampersa, pozniej gadamy, albo marudzimy co oznacza, ze zdrzemnela by sie, wiec daje ja do bujaczka i lulam. takze 2 godziny po kazdym jedzeniu spi napewno, no i w nocy spi mocno, bo nawet jak je to oczy nie otwiera :) w sumie mamusie ma tez spiocha :) ja jak pracowalam i musialam wstac o 5 rano do pracy, to po pracy o 16 zasypilam pod tv i bardzo czesto, ze do rana :)

sophi zdjecie mega, a zoska jak z obrazka, przesliczna :-*

wyciagnelam dzis mate elizy co dostalismy od znajomych, ale ona niestety jest troche dupna. jest za cienka i na podlodze napewno jej nie mozna dac, bo nie mamy dywanow i elizie bedzie za twardo, no i zabawek nie ma na niej, wiec za bardzo nie bawi elize. musze dokupic grzechotek i przyczepic do niej.

ale lenka ma dorosle spojrzenie, pannica :)

11 lata 3 miesiąc temu #748503 przez Sophie25
Hania84 napisał:

Sophie ale Twoja Zosia ma dużo włosków :) śliczna jest :) i oczki też ma piękne :)
Czytałam na innym forum ze karmisz MM i smutna jesteś z tego powodu. Nie smuć się :) ja karmię MM od początku bo mój mały leniuszek wcale nie chciał cyca i nie czuję się z tego powodu gorszą mamą :) Cóż czasem tak bywa, ze pokarm zanika, są różne przypadki. Ja przystawiałam a moja się wyginała i wrzeszczała (a to dlatego bo w szpitalu dostawała MM bo nawet siary nie miałam, a jak już naszedł pokarm to młoda przyzwyczaiła się do butli bo z butli łatwiej leciało) początkowo odciągałam do butelki swoje mleko i piła moje z butelki przez miesiąc a później dostałam zapalenie piersi i musiałam brac antybiotyk i nie mogłam podawać Lence pokarmu i tak stopniowo coraz mniej mi leciało aż w końcu się skończyło.

Pocieszyłaś Mnie! dzieki! :kiss:

Noo włoski ma długie,po porodzie miała gąszcz i teraz też :D

11 lata 3 miesiąc temu #748507 przez szósteczka
lenka slicznie wyglada na tle tej kolorowej maty tez bardzo fajowej,
zosia sliczna wlosy jakie ciemne super,
poprosze o ten przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem bo uwielbiam szpinak.
A ja ze starej szkoly w sensie ze najpierw jabluszko z dodatkiem kaszki kukurydzianej bo tak podawalam przy najstarszej mojej nastolatce hi hi

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748511 przez Hania84
Kakaszka - ja też nie mam dywanów ale pod mate podłożyłam stary koc. Masz jakis niepotrzebny koc?

Szósteczka - już się robi, proszę bardzo przepis : Ciasto francuskie kupuję gotowe (jedno opakowanie ale to tak na 2-3 osoby jest więc musiałabyś więcej tego, a jak ktoś lubi szpinak tak jak ja to dla dwóch osób ten przepis co podaję :P ) i tak ... szpinak mrożony 500g wrzucam do garnka (rozpuszczam) dodaję 2-3 ząbki czosnku (przez praskę) i 250g sera fety to wszystko razem w garnku podgotowuję...zbędną wodę z tego wylewam...studzę i kładę na wyłożone na blasze ciasto francuskie...zwijam jak strudel i do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut :) Blacha posmarowana cienko oliwą ;) SMACZNEGO :)

...ach to o taka szkołę Ci chodziło hihi :D okej ;)

Sophia widzę że Zosia je tyle co moja Lenuśka :) 130 ml :) czasem nawet zje mniej jak nie jest aż tak mocno głodna...a w dzień karmię co 4h :) w nocy ma przerwę 6 - 8h czasem jej się zdarzy miec nawet 10h jak twardo śpi i jest zmęczona :blink:

Sophie widzę, ze KaRoLkA też urodziła w czerwcu. Weź ją może zaproś do nas, czym więcej dziewczyn tym lepiej...myślę że "moje" czerwcówki się nie obrażą :S :blink:

PiP ...mała poprawka na francuskie ze szpinakiem...moje siedzi w piekarniku już 25min i widzę, ze jeszcze musi siedzieć. Trzeba patrzeć po prostu czy jest już rumiane :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #748541 przez szósteczka
hania dzieki dodatkowo jest ser feta suuuper naszczescie tylko ja jem u nas szpinak reszta jest wybredna bedzie wiecej dla mnie:)

11 lata 3 miesiąc temu #748562 przez _Klara_
Witaj Sophie, Zośka śliczna a jej oczy boskie:)

Abra wszystkiego naj :)

Wasze dzieciaczki fajnie bawią się na matach a my cały czas czekamy na przesyłkę, juz ponad tydzień :(

Dzisiaj załatwiałyśmy zaświadczenia do becikowego i rodzicielskie. Zapomniałam zapakować wózek do auta i musiałam nosić Jule razem z fotelikiem razem 10 kg :huh: Już pare razy mi się to zdażyło. Jak jeździmy całą rodzinką to zawsze mąż tym się zajmuje i chyba przez to zapominam o tym wozku :( .

Mała chyba przyzwyczaiła się do spania na dworze, w domu uspanie jej to jakiś koszmar :(

Abra wszystkiego naj :)

11 lata 3 miesiąc temu #748563 przez Sophie25
Zaprosiłam mame czerwcową! :):)

Jejjj jaką Zosia kupeee uwaliła ....... aż z pieluchy wyłazi :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #748571 przez Gochens
Drogie mamy w Carrefour są bardzo fajne kombinezony dla dzieci naszych za 30 zł!! My dziś kupiliśmy jeden jest super i nawet ma rękawiczki naprawdę polecam. Od wczoraj są więc lećcie jak któraś potrzebuje

Byłam dziś w lumpku jak jechaliśmy do mamy na obiad i wyszłam z 2 torbami ciuchów za 34 zł!!! Szok normalnie. Jeszce bym szukała gdyby nie mężul głodny he he kupiłam dużo spodni ale na większe rozmiary te lumpki to fajnasprawa zwłaszcza na wagę :lol:

Pawełek dzielnie znosi nowości, super.
Lenita nasza śliczna jak zawsze
A Zosia jak z obrazka ;-)
Ach te nasze super dzieci!

Hania uwielbiam szpinak i koniecznie zrobię to z tym ciastem!

Właśnie weszłam do wanny i już muszę wyjść bo Alek się obudził z mega głodomorrą :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748572 przez Sophie25
Gochens muszę koniecznie po ten kombinezon pojechać w takim razie!:D Dzieki za info :)

Z jakich regionów jesteście?:) Może znajdę jakąś sasiadke? :D:)

11 lata 3 miesiąc temu #748581 przez Sophie25
Jak zamieścić suwaczek? :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #748586 przez Hania84
Lenka ciociom dziękuje :kiss:

Gochens zrób koniecznie jak lubisz szpinak bo jest pyszne to danie...można nawet to zrobić na wykwintniejszą kolację i ten a'la strudel szpinakowy pokroić na skos w kawałki :)
Zwijasz jak roladę i masz fajne danie :) i w środku pełno szpinaku ..mniam :)
Kurka też bym chciała kombinezon, szkoda że tu Carrefura nie ma. I tani nawet macie ten kombinezon.
Ale masz się Gośka fajnie z tym obiadem u mamy :)

Lena jeszcze śpi...tatuś wrócił z pracy zjadł pół strudla i poszedł też spać :P

Sophie ja jestem z WLKP. ale obecnie mieszkam w DE :)

11 lata 3 miesiąc temu #748588 przez kakaszka
sophie pod postami mulukiejmilki jest tabelka z naszymi danymi i naszych maluszkow, co prawda jest uzupelniana na biezaco, ale juz duzo lokalizacji jest wpisanych :)

kombinezon to fajna sprawa, napewno bede potrzebowac i cena rewelka, bo jak patrzylam gdzies kombinezony to ceny sa dosc duze.

kurcze czemu u mnie w miescie nie ma jakies fajnego lumpeksu. jest pare fajnych, gdzie rzeczy sa naprawde zarabiste, ale ceny tam sa jak w normalnych sklepach, a w takich gdzie na wage to az smierdzi zgnilizna, fuszka.

haniu dobry pomysl z kocem, nie wpadlabym na to :D

dziewczyny w nosidelka jak zakladacie dzieci? zakladacie na siebie najpierw nosidelko a pozniej przez gore robaczki, czy na jpierw wsadzacie dzieci, a pozniej na siebie zakladacie? bo jakos nie moge tego rozgryzc, wiem sierota ze mnie :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748590 przez Hania84
Kakaszka - najpierw nosidełko a później dzieciaczki :P :D służę pomocą w podpowiadaniu hihi :lol:

Sophie - tutaj pod koniec tej strony masz odpowiedź odnośnie suwaczków :D
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...-jak-je-dodawac.html

Sophie dokładnie pod suwaczkami u naszej Malutkiejmilki jest napis "Zdjęcia" i tam jest tabela naszych dzieciaczków... :) możesz się dużo z niej dowiedzieć :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #748593 przez aleksiaa88
Witamy się.

Po kolei
Witam nową czerwcówkę
również okres mnie jeszcze nie nawiedził
dziś jest ten dzień rok temu pracowaliśmy nan dzidziusiem :silly:
Wczoraj mieliśmy wieczorne odwiedziny chrzestnej i co nosiła go przodem do świata i synuś odłożony na chwilę i znów wzięty zaczął marudzić bo mu nie pasowało noszenie takie jak zawsze twarzą do mamusi :huh:

A wieczorem był sajgon koło 23 jak zawsze szykowaliśmy się spać ale mały był głodny więc ja go na kolana i do cyca a on głowę w drugą stronę i ryk więc odpuściłam uspokoił się i znów powtarzam i znów to samo ponosiłam go trochę pięść to tak ssał to znów podejście oczywiście się nie dało w końcu zrobiłam butlę wycmokał 60ml i padł po chwili i obudził się 5:20 dopiero następnie zjadł trochę i spaliśmy do 10.

A i jeszcze jedno syn chyba się cofa w rozwoju jak go kładę na brzuch to zamiast szaleć tak jak kiedyś podniesie głowę i za chwilę padnie ręce rozłoży i mu się nie chce.
Zauważyłam, że coraz lepiej głowę już trzyma jak go noszę w pozycji pionowej.

Dziś było wesoło, nakarmiłam go wzięłam na ręce żeby się odbiło i czekam i czekam aż w końcu tak się odbiło, aż chlusnął mi w dekolt pociekło między cycki :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka