BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #749027 przez rysa
Abra każdy facet lubi jak mu się przy jajkach robi :laugh: Mój Filip też tak ma :laugh:
Fajnie że urodzinki się udały no i nocka też :laugh:
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego :kiss:

Jak już przy urodzinkach to 100 latek dla Ernesta :)

Karolka witamy sie z tobą i my. Moj R. też pracuje po 10,12 godz., niestety tak to juz jest z tymi naszymi facetami :dry:

R. właśnie poszedł z Filipem na spacer a potem będzie robił obiad :)

Agusia synuś przekochany

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #749029 przez Sophie25
abrakadabra napisał:

Hej dziewczyny ;)

TAK TO MOJE ZDJECIE ZACHWALACIE, ŻE NORMALNIE AŻ MIŁO HEH

Hania Powiem tak, wieczór cudowny, gorset sie przydał :D Myśle, ze braciszka nie bedzie :D No i niesamowicie boli mnie głowa :D Czyli 22 urodziny udane :D Mój synuś też cieszy sie niesamowicie jak mu pieluche zmieniam, a jak piszczy mi wtedy i sie śmieje :D O maatko :D I to samo jak mu przy jajkach smaruje :D

Kubuś wcina 150ml mleka modyfikowanego w ciągu dnia, a na noc 170ml :) No i do tego oczywiście herbaka, powiem wam że tą wode z miodem uwielbia, a jakie kloce po niej robi :D Huuu pielucha 3 sie wtedy za mała robi :D

Jeśli chodzi o smoczek, to Kuba nie jest jakimś jego zwolennikiem, nie domaga sie go w ogóle, także dla mnie to plus, bo potem nie bedzie problemu z odzwyczajaniem. :)

Karolka Z tego co widze to Twój mąż pracuje albo 6 albo 5 godzin, kochana, mój pracuje po 12 praktycznie co dzień, wiec nie ma sie co stresowac :P

No i w sumie, to zastanawia mnie skąd sie te mamuśki nowe tu wzieły :P Bez urazy oczywiście :P

BTW. WŁAŚNIE ZAUWAŻYŁAM JAK STRASZNMIE DUŻO TYCH MINEK UŻYŁAM HEHE ALE MICHA MI SIE CIESZY OD RANA WIEC SORY :kiss:

Dlaczego Cie zastanawia skąd się wziełyśmy? :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #749031 przez KaRoLkA
Moja mała smoczek dostaje tylko jak jest śpiąca i tak wypluwa go jak tylko dobrze uśnie :)
Gabi już pewnie ponad 7 kg waży ale pediatra powiedziała że jeśli je tylko cyca to może tyle przybierać :)
a wracając do tej histeri to zaczeła sie po wizycie u pediatry jak jej bioderka sprawdzała wydaje mi się że za mocno to robiła po prostu, bo jak byliśmy na usg to lekarz stwierdził żę wszystko jest w normie .

a Tu Gabisia wita wszystkie dzieciaczki :)

11 lata 3 miesiąc temu #749034 przez KaRoLkA
ABRA on pracuje codziennie od 6 do 17 tylko z godzinna przerwą na obiad o 12 :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749037 przez abrakadabra
Marta Świetne ogrodniczki ma synek :) Zauważyłam,że ostatnio każda z nas ma jakąs impreze, fajnie tak :)
Wczoraj wypiłam za Wasze zdrówko również :)

Rysa Ah ci faceci :D

Sophie Ubranko bardzo ładne, ale szczerze mówiąc? Nigdy w życiu bym 400zł nie wydała na ubranko, które kompletnie nigdzie sie nie przyda, jedynie na chrzest, ewnentualnie na jakieś przyjecie, i to też które jest w niezbyt odległym czasie, bo maluszek szybko rośnie ;)
My dostaliśmy taki biały garniturek dla Kuby od dobrej znajomej Piotrka, akurat na nasz ślub bedzie dla niego idealny i myśle, że moze go na świeta ochrzcimy, bo pierwotnie w planie byla dopiero wiosna..

Ja czekam,aż moje love wróci z Bolesławca, potem pakuje Kube w kombinezon, do wózka i na spacer,może jakieś foteczki porobimy :P

Karolka No to zmienia postac rzeczy, musialam zle doczytac ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749039 przez Gochens
Dzień Doberek ;)

Zacznę od sophie bo weszlam w linka, strasznie drogi ten komplet kochana, jak dla mnie za drogi... byłam w tym sklepie bo jest naprzeciw mej pracy i ceny mają z kosmosu. Czasem warto poszukać coś ładnego w zwykłym sklepie bo te do chrztu straszne ceny mają :dry:

Witaj Karolka ja niestety też nie kojarze z czerwcowek no ale miło, że nas przybywa :laugh: :laugh:

Ikunia weź Ty się lecz kochana bardziej a nie !! Zosia śliczna dziewczyneczka. A k ombinezon kupiłam na chojnach rzecz jasna :woohoo:

Haniu graliśmy w grę planszowa heh do wstępnej niestety nie dotrwalam :angry: coś ostatnio senna jestem, no i jakoś tak ochota na sex niby jest ale nie chce mi się nic działać w tym kierunku...nie wiem co się że mną porobilo bo zawsze miałam chetke i co dwa dni napastowalam swego a teraz dwa tygodnie bez sexu a ja nic nie działam B)
I mam prośbę NIE KUŚ ;) a tak poważnie to zjadlabym taka parzygebe czy parzymorde czy coś takiego co parzy :lol:

Aguska wracaj też do zdrowia i co mają się znaczyć te nawroty choroby ?! Czosnek duuuzo czosnku. Artek przystojniacha !

Marta udanego wyjazdu :side:
ERNESCIK NAJLEPSZOSCI
Rysa ja mam na 6M rozmiar tego kombinu tylko takie są rozmiarowki niestety
W sensie że nie opisują 68, 74 tylko w miesiącach podają
Abra fajnie, że wieczor udany !

Ja spijam kaweczke z mleczkiem psa wypedzilam na dzialere z mamą, mój M śpi :ohmy: a Alan ogląda baje :woohoo: zaraz biorę się za prasowanie rzeczy z lumpka bo niektóre już wyschly.

11 lata 3 miesiąc temu #749044 przez Gochens
Heh ale długo musiałam pisać tego posta, bo tyyyle Was przybyło.

Bartus genialne ogrodniczki, super wygladasz chlopaku. Pij za nasze zdrowie tylko, żeby matula się nie dowiedziała. :lol:

Gabi śliczna dziewczyna i wcale nie wygląda nz 7 kg !

Co do smoczka my w ogóle nie używamy kiedyś dostał że dwa razy teraz nie amceptuje w ogóle ale ja się cieszę w sumie nie będę musiała oduczac później ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749046 przez abrakadabra
Sophie Ponieważ obie jesteście z czerwca, a żadnej z was nie kojarze z poprzedniego wątku no i ten też został założony przez same czerwcówki, własnie dlatego :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749047 przez malutkamilka
Witam dziewczynki, faktycznie sporo naskrobałyscie i ciężko was nadrobić ale dałam radę.

Wczoraj byłam na urodzinach u tatuśka, za rok będzie wielka impra bo okrąglutkie urodzinki ;)

Wczoraj tez przyjechala ostatnia dostawa materiału na budowe, matko ile tego już tam stoi, ale i tak na ten rok zrobimy tylko strop na domu i może uda się więźbę na garażu, może...

Mozna powiedziec ze tydzien bez meza wytrzymalam i nie bylo tak zle jak sie na poczatku wydawalo... :dry: najgorsze bedzie za dwa tygodnie bo zazwyczaj wtedy zaczyna sie ogromna juz tesknota- na razie codziennie rozmawiamy na skype, we troje ;)

Jest przed 12 a ja juz mam mieszkanko posprzatane, obiadek ugotowany, pranie poprasowany i oczywiscie kawke z ciasteczkiem zaliczone z dwoma karmieniami Wikuli i jedna wielka tzw.:"kac kupą" nazwaną tak przez mojego A. bo wyplywa kazda mozliwa strona pampersa :woohoo:

Witam nowe Furomowiczki, oczywiscie wpisalam was do tabelki ale przed aktualizacja na forum bardzo bym prosila o podanie danych potrzebnych do uzupelnienia naszej tabelki by nie bylo dziur :blink:

Sophie duza ta Twoja Zosienka, juz 80 wow.
Dziewczyny dajcie wiecej zdjec swoich pociech, pochwalcie sie nimi, soba tez mozecie :silly:

Jeju jaka moja przez ten tydzien sie ciezka zrobila. jak nosze ja do odbicia to mi reka odpada. w pon idziemy pokazac wyniki pediatrze wiec bede wiedziec dokladnie ile wazy, bo wg mojej wagi to od poprzedniej niedzieli przybrala w sumie niecale 200g nie duzo ale na reku czuc i to ostro.

11 lata 3 miesiąc temu #749048 przez Sophie25
Ale Twoja Gabi jest sliczna!!!!
Moja to taki kudłaczek przy Niej hah :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #749049 przez Sophie25
abrakadabra napisał:

Sophie Ponieważ obie jesteście z czerwca, a żadnej z was nie kojarze z poprzedniego wątku no i ten też został założony przez same czrwcówki, własnie dlatego :P

Zapisałam sie tam niedawno ale moderator przezucił mnie tutaj...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749050 przez abrakadabra
Dobra spokojnie :D Przecież nic złego nie napisałam :D

Kubusiek :kiss:

Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749055 przez Hania84
Obiados się robi :lol:

No Abra to super że urodzinki w pełni udane i nocka też :lol:

Marta - Ale Bartuś ma superaśne ogrodniczki :)
U nas w Lidlu w poniedziałek też będą ogrodniczki dla chłopca i dziewczynki plus dla dziewczynek sukienka dżinsowa...oczywiście planuje kupić :P

Haha Gochens to o taką grę chodziło hihi :lol:

Gabi jest śliczna :)

Sophie faktycznie ten komplecik drogi jest jak na chrzest. Widziałam że niektóre dziewczyny kupują ładną sukienkę (niekoniecznie białą) na chrzest i można to wykorzystac nawet na niedzielne dni :) Ja chrzczę dopiero w maju i moja Lenka będzie miała najprawdopodobniej biało-granatową sukienke (białe tło , granatowe grochy) z czerwoną kokardką na przodzie :)

Malutkamilka czyli praca pójdzie znów pełną parą do przodu :)

Nowe mamusie - Malutkamilka właśnie , ma pod swoimi suwaczkami naszą tabelkę..."Zdjęcia" ...zapoznajcie się z naszymi dzieciaczkami ;)

Abra - fajny ten Twój tygrysek wrrrr... :)

11 lata 3 miesiąc temu #749109 przez KaRoLkA
Gabi dziękuje za komplementy :)

ABRA Kubuś sliczny chłopczyk :)

Gochens, Rysa, Malutkamilka witam jeszcze raz :)

My dzisiaj po poludniu same bo tatuś został po godzinach ;) zaliczymy pewnie jakiś spacerek bo pogoda piękna słoneczko świeci :)ale najpierw praca bo znajomy przyjdzie włosy obciąć.

to My mieszkamy w szwajcari, planowana data porodu 21 czerwca Imię Gabriella urodzona 25 czerwca waga 3540 kg i 51 cm poród naturalny i karmimy piersią :laugh:

a na Czerwcówkach pisałam z pytaniem o morfologie .

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #749142 przez Agusia83
hej dziewczynki...dzieciaczki śpią...z Emi było ciężko, bo maruda niesamowita...Artuś kicha, kaszle i ma nieładny katar, ale bardzo ładnie się uśmiecha...przed chwilą położyłam go na podusi koło mnie, by lepiej mu się oddychało, smoczka do buzi, pieluszka na twarz i w minutkę zasnął :laugh:
My smoka mamy do spania, ale nie zawsze...w nocy praktycznie nie potrzebuje.

Erneścik, wszystkiego najlepszego :laugh:

Witam nowe forumowiczki :laugh: super, że nas znalazłyście :laugh:

Choć odwołalismy imprezę nie mogłam się oprzeć by upiec szarlotkę :laugh: studzi się, mam nadzieję, że za chwilkę spróbuję.

Dziewczyny, jeśli któraś bedzie teraz chrzcić dziewczynkę a nie macie jeszcze ubranka, to moze chciałybyście kupić ode mnie? Mam bardzo ładną sukienkę z płaszczykiem...do tego jeszcze takie jakby rjtuzko-spodenki na nóżki...jakby któraś chciała foty, proszę o info na priv.

Mnie gardło cholernie boli, a zapomniałam dziś kupić czegoś w aptece...

Ikunia, Zosia cudna księżniczka, a Kubus Abry przystojniaczek malutki :woohoo: wasze dzieciaki mają wasze oczy :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka