BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748273 przez szósteczka
witaj sophie . a oto pawal przy pierwszym posilku z lyzeczka i przy zabawie.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #748309 przez violcia00
Dzien doberek lasencje :)

Abra wszystkiego o najlepsze kochana :blink:

Ikunia zdrowka.

sophie witaj...kolejna Zosia,na dodatek w moje urodziny przyszla na swiat :lol:

Moj synus dzisiaj w nocy 3 razy sie budzil,nie wiem co mu sie stalo po wczesniej tylko raz sie budzil no i za bardzo nie jestem wyspana a na dodatek mam zatkane ucho i slabo na nie slysze :dry:

Sukienka oddana do krawcowej,ciekawe co z niej wyjdzie ma byc do odebrania 27 wrzesnia,akurat przed weselem siostry,a jutro zakladam ta od cywilnego,w koncu dalam za nia poza 200 zl a zalozylam tylko raz to szkoda zeby lezala w szafie,ale wygladam w niej bardzo powaznie :silly: ,najwyzej na tance sie przebiore jak cos...wczoraj ochodzilam sie 4 h za butami,bo albo byly za duze,albo za male,w koncu cos kupilam,ale nie takie jak chcialam,no ale wygodne powinny byc,schodzilam pol miasta i nogi mi do du.. wchodzily :dry:

Jak wroci malzonek z silowni to skocze jeszcze na chwile na solarium zeby jakos wygladac no i wracamy do domu gdzie nie ma internetu,a na razie u tesciowej jestesmy.

Kupilam Oskarowi fajne ksiazeczki grajace,nie dlugo bedziemy sobie czytac :blush:

Jutro zawoze Oskarka do rodzicow na caly dzien,oby nie bylo problemow,ale napewno bede sie martwila czy dadza sobie rade.

Dziewczynki bedziecie podawac swoim dzieciom juz jakies kaszki,bo ja troche tego kupilam,tam pisze ze po 4 miesiacu to chyba jeszcze troche poczekam i sprobuje .

I ciekawe czy moj mezus pozwoli mi cos lyknac na weselu ale wcale tego nie potrzebuje,ostatnio wypilam male piwko i zle sie pozniej czulam wiec widocznie nie potrzebuje :silly:

Milego dnia :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #748330 przez Hania84
Violkcia to baw sie dobrze :) ale masz teraz imprez :lol: fajnie że tak się akurat złożyło że tydzien po tygodniu bo wszędzie bedziecie :)
A co do kaszek to czytałam na majówkach że jednej dziewczynie z Bobovity bodajże napisali że kaszki najlepiej wprowadzać od 6 miesiąca (i na piersi i na MM) więc może zaczekaj trochę.

Ja od 29 września pierwszy raz podam dopiero coś stałego Lence a mianowicie marchewkę ze słoiczka...zobaczymy jak to będzie...a kaszki zacznę podawać od 6 miesiąca.
I trzeba patrzec na to czy kaszka glutenowa czy bezglutenowa oraz czy mleczna czy bezmleczna...bo mleczną to wiadomo na wodzie sie robi a jak do mleka dodaje się to musi być bezmleczna...no i kaszki glutenowe powinny mamy karmiące piersią wcześniej podawać niż te na MM. Poczytajcie troszkę o tym :)

Violcia i foty później poprosimy :)

szósteczka - ślicznie się Pawełek bawi :) Poród z Faustynką faktycznie miałaś lekki...taki każdy dla każdej powinien być :P

11 lata 3 miesiąc temu #748349 przez Sophie25
szósteczka napisał:

witaj sophie . a oto pawal przy pierwszym posilku z lyzeczka i przy zabawie.

Ale ślicznota! :)
Jak się bawi pięknie:D:)
Ja mojej włąsnie zamierzam kupić mate,bo juz pomału zwraca uwagę na zabawki i ruszające sie rzeczy!:)

Ja nie mogę sie doczekać kiedy moja iskierka zacznie jeść coś innego niż mleczko :laugh:
Bo jakbym karmiła piersią to chciałabym żeby najdłużej ssała i tuliła sie do cyca...to takie słodkie :)

11 lata 3 miesiąc temu #748353 przez malutkamilka
A witam i ja nowa Forumowiczke i druga Zosie.

Dziewczyny o co chodzi z tym zagestniaczem? Jakis dodatek do mleczka? bo czytalam gdzies ze ze trzeba scisle odmierzone lyzeczki mleczka do wody dodawac bo jak sie da za malo to zaraz bobas bedzie glodny a jak za duzo to sie naje starczy niby na dluzej ale mocno obciazy brzuszek i bardzo mozliwe ze wystapia wtedy bole brzuszka.

Abra kochana najlepszego.

Ah tak czytam o tym, ze robicie juz testy a sama nie dawno tez bylam w strachu. mi wlasnie konczy sie ciotunia, nic sie nie zmienilo czyli jest tak jak bylo przed ciaza- pierwszy dzien katastrofa zalewowa a pozniej jakby wogole nic nie lecialo.

a wiecie co, tak patrze ze moja Wikule, taka juz duza, tyle nowych umiejetnosci, tyle dzwiekow nowych z siebie wydaje i jeszcze jak znajome sie chwala ze zaciazyly to az im zazdroszcze. nie uwierzycie ale chcialabym juz miec drugiego malego babelka i gdyby nie to ze nie jestesmy jeszcze na swoim i non stop teraz duze wydatki beda to bysmy dzialali. tylko z drugiej strony ni chcialabym zabierac dziecinstwa Wikuli. chcem jej dac wszystko by co najlepsze. matko ale sie rozczulam, czyzby hormony znowu buzowaly...?

2 pazdziernika mam kolejne szczepienie, w poniedzialek ide do pediatry bo moja pediatra wraca z urlopu i musze pokazac jej wyniki ze nie potrzebnie nas kierowala do tych roznych specjalistow, no i tak hemoglobinka...

dziewczyny wieczorem wrzuce uaktualniona tabelke.

11 lata 3 miesiąc temu #748379 przez szósteczka
A ja jestem starej szkoly i podalam wczoraj pierwsze gotowane jabluszko z dodatkiem kaszki bezglutenowej nie wiem czy wiecie ze gliten zwieksza uczucie glodu.
Czy ktoras z was zamawiala zeczy w sklepie wysylkowym bonprix bo zastanawiam sie mad zakupem kortki i podobaja mi sie tam i maja duze rozmiary

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748384 przez Hania84
Malutkamilka - wyżej pisałam o kaszkach, które dodaje sie do mleka zazwyczaj, ale to takie smakowe kaszki które służą do zagęszczania i które podaje się od 5/6 miesiąca...a Ty piszesz bodajże o kaszce która podaje się by dziecko nie ulewało (Nutriton) ewentualnie można ją też podawać większym głodomorkom jako zagęszczacz. Kaszki smakowe to coś innego jak ten Nutriton.

My na szczepienie drugie idziemy 25 września.

Jak zdjęciowo to zdjęciowo :lol:
..a to moja dzisiejsza kukulinka :silly:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #748405 przez Sophie25
Hania84 napisał:

Malutkamilka - wyżej pisałam o kaszkach, które dodaje sie do mleka zazwyczaj, ale to takie smakowe kaszki które służą do zagęszczania i które podaje się od 5/6 miesiąca...a Ty piszesz bodajże o kaszce która podaje się by dziecko nie ulewało (Nutriton) ewentualnie można ją też podawać większym głodomorkom jako zagęszczacz. Kaszki smakowe to coś innego jak ten Nutriton.

My na szczepienie drugie idziemy 25 września.

Jak zdjęciowo to zdjęciowo :lol:
..a to moja dzisiejsza kukulinka :silly:

Ale śliczny bobasek! Jakie ma piekne ubranko! Te półśpiochy w paski cudne! i oczka piękne!

Ja na szczepienie z Zosia 24, oby nie było tak jak poprzednio :(

11 lata 3 miesiąc temu #748413 przez szósteczka
sophie pochwal sie swoja kruszynka

11 lata 3 miesiąc temu #748447 przez Sophie25
Jak dodaje sie tu zdjęcie?:)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748449 przez Hania84
szósteczka - stara szkoła jest właśnie za tym by jak najpóźniej wprowadzać nowości do menu dziecka...wiem bo moja ciotka jest starej szkoły (najmłodsze ma 11 lat) i już mi gadała żeby najwcześniej w 6 miesiacu dawać coś nowego. Teraz czasy się zmieniły...wszystko idzie do przodu i wszystko szybciej.
Ja zacznę nowość z produktów stałych wprowadzać od 4 miesiaca tak jak już wcześniej pisałam.

Sophie a dlaczego Twoja Zosia źle zniosła szczepienie? Gorączkowała?
Ja też się bałam pierwszego szczepienia Lenki ale na szczęście było okej.

Lena jest dziś bardzo grzeczna :) rano lekko pomarudziła na macie ale później zasnęła na godzinkę, jak się obudziła to pobawiła się 2 godzinki...później pozwiedzałyśmy razem mieszkanie...przed chwilą wypiła mleko (teraz leży koło mnie i mnie kopie :lol: ) i zaraz pójdziemy spać :)

Sophie - Lenka dziękuje za komplement :) (a te w paski to są spodnie, może to wygląda na półśpiochy bo pod spodem ma rajstopki i tak to trochę mylące jest :blink: )

aha...Lenka dała mi dziś buziaka :lol: co prawda to było próbowanie mojego policzka :silly: ale ja uznałam to za całusa :lol:

Sophie - tutaj masz odpowiedź co do zdjęcia :
www.zapytajpolozna.pl/43-z-zycia-portalu...wia-sie-zdjecie.html

11 lata 3 miesiąc temu #748466 przez Sophie25
Moja mała przepłakała cały dzień i pół nocy po szczepieniu i miała obrzeki na rankach poszczepiennych...
Hania fajnie masz że Twoja mała śpi godzinkę i bawi sie tak ładnie, moja śpi kilka razy w ciagu dnia ale po 15 minut max..., a jak sie bawi musi mnie mieć na oku,bo jak mnie nie widzi to ryk :dry:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #748472 przez Hania84
Uuu Sophie to faktycznie ciężko zniosła Twoja mała szczepionkę. Oby teraz było lepiej.

Moja mała też mnie musi mieć na oku jak się bawi :) nie mam aż tak dobrze, co to to nie :P

A z drzemkami to ma tak ze zazwyczaj ma dwie krótkie po 20-30 minut (i te zazwyczaj są na moich rękach) i jedną długą od 2-3h czasem się zdarzy, ze 4h spi w dzień (ale baaardzo rzadko).

Moja niunia właśnie zasnęła, a ja biorę się za ciasto francuskie ze szpinakiem.

A gdzie reszta dziewczyn? Czy tylko mi dziś Lenka dała tyle czasu dla siebie? Muszę przyznać, że dziś była pod tym względem wyjątkowo łaskawa. :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #748477 przez rysa
Piękne Wasze dziewczynki , no i Pawełek przystojniak :)

Właśnie miałam zadać to samo pytanie o kaszki bo właśnie dzisiaj jedną kupiłam bo w promocji była.

A Filip leży na macie i dyskutuje, śmiesznie mu to wychodzi jak równoczesnie ma piąstke w buzi :laugh:

Witamy Sophie :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #748480 przez Sophie25
Szkrab :*
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka