BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750054 przez Gochens
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750055 przez Hania84
wcześniej pisałam co u mnie pomaga na wypadanie włosów...Biotyna i woda brzozowa i jest znacznie lepiej :)

Sophie moja też ma często mniejszy apetyt...po 4h nie jedzenie czasem potrafi tylko 70ml zjeść...ale po kolejnych 2-3h zjada 130ml znów :)

Oto moje łowy :silly:

Bluzki i body były pakowane po dwie...dlatego pod tą bluzka ze słoniem jest jeszcze jedna różowa szczepiona :silly: dresu na razie nie wyciągałam. Wszystko na rozmiar 68-80 już :blink:

FIRMA LUPILU ROBI FAJNE CIUCHY DLA DZIECI. JESTEM ZADOWOLONA. MOŻE NIEDŁUGO I W PL BĘDĄ TE CIUCHY BO CZESTO TAK JEST ZE NAJPIERW W DE A PÓŹNIEJ W PL :blink:

ale mamy fajnych tatusiów :silly: Gochens a przy tym drugim zdjęciu padłam haha :lol: :silly:

Sophie boski ten Twój misiaczek malutki :blink: widzę, ze sporo dzieci ma u nas Maskotki Kubusie :) moja też ma bardzo podobnego Puchatka :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #750065 przez Sophie25
Gochens- Super Twój bobas miał wdzianko! :D:)

Hania84 - Pocieszyłaś mnie z tym jedzonkiem! :D:) Jutro sie wazymy,wiec moje obawy sie chyba zmniejszą! :)
A ciuszki sa super!
Te sukieneczkę bym Ci zabrała hah :lol: :lol: Jest czadowa! :kiss: :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #750073 przez Gochens
Sophie boskie zdjęcie ;-) duży format i na ścianę ;)

Hania superowskie te ciuszki!! Te dżinsowe rewelka i body też świetne i w ogóle te rzeczy dla maluchów są takie słodkie :lol:

Moja maruda usnela w bujawce z muzyczką w tle ehh już myślałam, że kawuli się nie napiję.

Właśnie przeglądam stare zdjęcia heh ale człowiek się zmienił od tego czasu, fajnie tak wrócić do tamtych lat.

Co serwujecie na obiados? Ja chyba piers ze szpinakiem i kaszą gryczaną a dla mojego głodomora znudzonego fotami jakieś ziemniaki pieczone zaserwuje

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750076 przez abrakadabra
Hania śliczne ubranka ;) jeeejciu jak ja bym chciała takie kupywac też :D
Gochens my dzisiaj osłodzimy sobie życie w ten pochmurny deszczowy dzień :P robie naleśinki :D Kochana, proponuje pościagac ci z Chomika dzwieki pozytywki :p Ja wczoraj ściagnełam łącznie 13 min i Kuba mi odpłynąl po jakiś 5min :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750097 przez Hania84
Lena zasnęła sama we wózku :ohmy: jestem w szoku bo nigdy jej się to jeszcze nie zdarzyło...wciąż musiałam ją lulać żeby zasnęła a teraz proszę :) . Bawiła się i padła...wzięłam ją tylko przeniosłam do łóżeczka (kontrolnie otworzyła jedno oko i śpi dalej :) ) mogłoby być tak zawsze hehe :P ale pewnie dziś tylko taki dzień dobroci dla mamy :P

Gochens ja mam piersiątko w papirusie i do tego sałata z pomidorkami koktajlowymi i fetą.

Kurka na moją nie działają żadne kołysanki i dźwięki pozytywki...ona przy tym albo mi się rozbudza i nie chce spać albo się drze :P ona lubi jedynie jak ją lulam i robię ciiiii. To wszystko. :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #750107 przez KaRoLkA
Hania ubranka superowe , osobiście uwielbiam dzieciaczki w ogrodniczkach :laugh:

Gochens Alanek śliczniutki :)

Sophie Misia kochaniutka, Gabi też ma takiego misia :) i My jutro też idziemy się szczepić na rotawirusy i pneumokoki to zobaczymy ile Pączuś już waży.

U Nas na obiad sałatka makaronowa z tuńczykiem :)
Mezulek znowu poszedł do pracy a my wybieramy się na spacerek jak Gabi wstanie :)

Miłego popołudnia

11 lata 3 miesiąc temu #750141 przez Sophie25
Karolka czyli jutro czeka nas przeprawa przez te szczepienia,ja jak małą zaczynają kłuć i ona płacze to mi sie tez ryczeć chce..masakra.....

Ostatnio ryczałam jak mała 1 raz sie usmiechnęła.....ryczałam ze wzruszenia jak bóbr...
:kiss: :kiss:
A jak powie "mama" to wtedy bede dopiero ryczeć!!!

11 lata 3 miesiąc temu #750150 przez Agusia83
witam się i ja :laugh:
Wczoraj mielismy mieć impreze, ale odwołalismy, a ja jednak niektórzy goscie przyszli od tak nas odwiedzić :laugh:
Malutkamilka, mam dla Ciebie informacyje do tabelki. Artus w 3 miesiącu waży 7100g i ma 65cm :laugh:
Wszystkim ciociom za życzonka bardzo dziękujemy.

Witam kolejna nową mamusię czerwcową.
Karolka, masz śliczną dziewczynkę..

Sophie,jaki czadowy misiu...oczywiście ten ruszający się :laugh: pieknie wygląda córcia :laugh:

Haniu, świetne ubranka...i wiesz, że ta firma jest u nas? Przeważnie można ją kupić w biedronie lub w lidlu...Emi miała kilka par bucików i bodziaków z niej..

Sesje dzidziusiów z tatusiami, bombowe :lol: Też uwielbiam takie widoki i szczerze, to musimy cyknąć D. zdjęcie z Artkiem, bo chyba jeszcze nie ma :silly:

Elizka spiąca boska :lol: widać, że zdrowa jak kuń, bo rączki na boki odciągnięte przy spaniu...

Wikusia też cudna kruszynka i moje ulubione zdjęcie, to to z mama :lol: a mama to piekna lasencja :silly:

Srenka, ranysci kochana, co to sie Tobie stało? Mam nadzieję, że mięśnie i ścięgna szybko się zregeneruja...uwazaj na siebie kochana.

Dziewczyny, nie wiem o co cho....ale moje dziecko jedząc nawet mm na noc śpi od kilku dni krócej...kiedyś to było 6h a później pobudka po 4.....a teraz mamy pobudkę po 3-4h, a później budzi się co 2h...więc chodzę jak na rzęsach...choć są dni, że mi to nie przeszkadza...
Nie chcę zapeszać, ale od 3 dni Emisia przesypia całą noc...oby to tak juz zostało.

11 lata 3 miesiąc temu #750171 przez KaRoLkA
Sophie ja to nie mogę patrzyć jak ją kują dlatego mąż ją trzyma a poza tym Ona jak widzi tą babe to już histeri dostaje :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #750180 przez Sophie25
Karolka u mnie w przychodni jest taka jędza że szok!!!
Ja mam stres jak tam idę i Zosia też :( A doktorka jeszcze gorsza,dlatego jak cos się dzieje wolę iść do znajomego prywatnie :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750188 przez Hania84
My mamy szczepienie we środę 5w1 w dalszym ciągu ( a w tym są m.in. pneumokoki i rota) a na meningokoki szczepią u nas cos koło roczku jak ma dziecko.

Agusia wiem, że w lidlu w PL też jest ta firma :) mama raz mi też kupowała tam body :) dlatego pisałam, że może niedługo i w PL takie ubranka bedą. Dla chłopców też były superaśne dresiki, bluzki, body i ogrodniczki :)

Mykam na obiad

Agusia a może Arturek już potrzebuje więcej tego zagęszczacza?
Fajnie, że Emi przesypia już całą noc...oby tak dalej..więc ciiii :blink:

ale mamy piękną pogodę...jak się obudzi to wsadzam ją w nosidło i idziemy na spacer.

11 lata 3 miesiąc temu #750227 przez violcia00
Witajcie kochane.

No i znow jestem do tylu,przeczytalam tylko ostatnia strone...widze ze chyba mamy nowa kolezanke???Witaj Karolka :)

Agfusia u mnie to samo-Oskar budzi sie co 3 godziny w nocy ostatnio i wdzien jest podobnie,nie wiem moze potrzebuje wiec ej i sam cyc mu nie wystarcza,czasem tez podaje mm ale i po nim tak sie budzi :dry:

Ja dzisiaj wybralam sie w koncu d lekarza,mam zapalenie ucha zewnetrznego,boli jak cholera i mam zatkane,dostalam antybiotyk ikrople to moze pomoze...wogole to fajny myk zrobila moja tesciowa,bo nie mam w PL ubezpieczenia i chcialam isc prywatnie,a ze tesciowa pracuje w szpitalu(teraz jest na chorobowym)to wcisnela mnie na wizyte do szpitala,na dodatek podala inne dane,swojej siostrzenicy,na szczescie potrzebny byl tylko pesel,ktory znala to sie udalo i 70 zl w kieszeni.

Plecy mnie znow strasznie bola...jakos schorowana jestem ostatnio.

W ten weekend bylismy na weselu i wczoraj poprawiny tez z orkiestra,bylo zarabiscie choc wypilam tylko jedno piwo...malutki zostal z moimi rodzicami i byl grzeczniutki wiec nie potrzebnie sie martwilam.za duzo zdjec nie mam bo fotograf byl i robil wszystkim gosciom zdj jak tanczyli czy siedzieli przy stoliku,ale cos tam cyknelam swoim aparatem wiec postaram sie wstawic,ale nie teraz bo nie mam tu swojego laptopa,a tak sie przemieszczamy,raz u moich rodzicow,raz u tesciow,tyle ze oni maja mieszkanie w innym miescie i dom w innym,tak ze tak sobie podrozujemy :silly:

milego popoludnia zycze :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #750237 przez srenka_918
W końcu Was nadrobiłam ;)
Tyle tego było że już nic nie pamiętam ;) No może jakieś wyrywki ;)

Z moim tyłkiem już jest prawie ok, siniak boli jak to siniak przy ucisku, czyli siadaniu, synuś za to znów katarek dostaje... Wykichał jakąś żabkę... Mam nadzieję że to jednorazowo...

Co do musu jabłkowego to ja dałam jakiś tydz. temu i też było wszystko ok, ale sama gotowałam z jabłek zerwanych z drzewa, które nie wie co to opryski ;) Ale mały tylko ciamkał i gęste wypluwał więc na razie nie próbuję dalej, w końcu nawet 3 miesięcy nie mamy ;)

Wszystkie zdjęcia piękniutkie i dzieci i tatusiów i ubranek ;)
Ten mój małż też nie ma zdjęcia z synkiem, zawsze ucieka jakby się bał... Będę go musiała zmusić ;)

Karolka witaj bo Ciebie chyba jeszcze nie witałam, ale lepiej późno niź wcale ;)

Kurcze takie forum to świetne wsparcie ;) Chociaż ktoś się o mnie martwi i mnie pociesza, bo moi w domu to najpierw tylko krzyczeli że nie uważam a teraz to im już się śmieszne wydaje i się śmieją że mi się ruchomych schodów zachciało... ech... Na szczęście wykopki się skończyły...

Aha! Słuchajcie, Pawełek ma w przyszłym tyg w pon drugie szczepienie i nie wiem czy jak pierwsze wzięłam to standardowe trzy kłucia to czy mogę teraz kupić to skojarzone żeby go tylko raz ukłuli? Tak mi go szkoda było... Pożyczę kasę od babci a kupię żeby maluszek się nie męczył...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750239 przez Marta1985
Tak w skrócie :-)

Witam nowe dziewczyny :-)

Srenka wracaj szybko do zdrowia :-)

Agusia mój Bartuś też miał tak ze wcześniej wstawal a po paru dniach wszystko do normy wróciło:-)

Haniu super zakupy :-)

Dziewczyny - super są nasze dzieciaki :-)

A tu mój mezulek z synusiem :-)

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka