BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750247 przez Sophie25
Zosia dostała od babci skarpetki grzechotki,jak rusza nóżkami to grzechota! :lol: :lol:
Jakie one słodkie! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750249 przez kakaszka
ja wlasnie wrocilam z mopsu i w oncu zalatwilam becikowe, teraz trzeba czekac na kasiore. :)

noooooo, fececi zaabiscie sie reprezentuja z dzieciaczkami. moj nie przepada za zdjeciami, ale bede musiala go zmusic :)
dzis malej zalozylam pierwszy raz kiecke i wytrzymalysmy az 45 minut, pozniej sie obsralysmy po uszy, ale zdjecie na urodzinki taty zesmy zdazyly zrobic. oczywiscie jak zawsze naburmuszona, bo cos jej aparat sie nie podoba :)

wy juz szczepicie drugi raz, a u nas wizyta dopiero pod konic pazdziernika, az dziwne.
srenka mi sie wydaje, ze mozna. bo chyba zdrowotnie to nie ma znaczenia, tylko chodzi o pieniadze. ja niestety nie moge sobie tego pozwolic finansowo, ale tez bym z chcecia zobila tylko jedno uklucie, bo to wcale nie jest mily widok.

haniu ciuszki fajowe :)

pisze posta i znow zapomnialam co mialam napisac, skleroza moja siostra. ostatnio poszlam do sklepu po kurczaka i przyprawe dla niego, kupilam jezcze pare pierdol i do domu przyszlam bez przyprawy, ale moj facet sie wkurzyl :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #750257 przez Sophie25
Śliczna niunia!!! :) :lol: :laugh:
JAk pieknie bobaski wygladają w sukience!:)
A chłopaczki w takim małym garniturku są do schrupania!! :lol: :laugh:

A ja bym chciala jeszcze synka!! hehe :laugh: :lol: :lol: :lol: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #750265 przez kakaszka
sophie a co znaczy na twoim suwaczku 2miesiace i 4 tygodnie :) 3 miesiace??????????/ jesli tak to najlepszego dla kruszynki :) a jesli nie, to i tak najpszego :D

11 lata 3 miesiąc temu #750267 przez violcia00
karolciaw jakim miescie mieszkasz??bo ja mieszkam we Francji zaraz przy granicy szwajcarskiej dlatego pytam :blink:

Gochens pytalas czy ta sukienka od cywilnego jest biala-otoz nie,pomaranczowa,bylam w niej na weselichu teraz i fajnie sie w niej czulam :lol:

Srenka ja mialam podobna sytuacje,tyle ze nie upadlam,tylko sie potknelam jak wychodzilam po schodach ale maly sie przestraszyl i dlugo nie moglam go uspokoic.

Ale mnie boli to ucho to wam mowie,lekarz mi zapisal tez ketanol ale nie wiem czy zazywac bo na ulotce pisze ze nie wskazane przy karmieniu piersia ale lekarz niby mowil ze mozna stosowac tak ze nie wiem :unsure:

A dzieci wszystkiesliczne i tatusie rowniez :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #750268 przez Gochens
Siedzę w wannie i Was czytam ;-)
Chwila relaksu po obiedzie.
Violcia czy ja dobrze widziałam na fb jakieś "nowe" nazwisko :-P mów nam szybko co jest grane :lol:

Kakaszka słodycz ta Twoja niunia, w ogóle sukienki są boskie ja za to teraz bym chciała mieć dziewczynkę ;-) parka musi być!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750269 przez Gochens
Violcia ketonal jest bardzo silny ja bym nie brała, chyba że dasz Oskarkowi mm

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750274 przez Sophie25
Aaaa dziekujemy!
Tak Zofia kończy 3 miesiące,ale 26! :) :kiss: :kiss: :kiss:

Mój skarb!
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750276 przez Hania84
Wróciłyśmy ze spacerku :)

Violcia a nie masz czegoś takiego jak europejska karta zdrowotna? U nas w DE jak wyjeżdżasz do kraju Unii to idziesz po kartę (taka niebieska) do ubezpieczalni (tam gdzie jesteś zdrowotnie ubezpieczona) i drukują imienną z numerami. Jak byłam w PL to pamiętasz, że byłam w szpitalu, no i dałam im tą kartę i oni się rozliczają późnej z kasą chorych niemiecka.
Ja jak byłam w ciąży to dostałam też ketonal i nic małej się od tego nie stało. Ale nie wiem jak to przy karmieniu. Jesli lekarz mówił że można to chyba wie co mówił...chociaż z nimi to czasem różnie. Najwyżej podawaj mm małemu, a ty to weź bo po co masz się męczyć. A tylko to Ci zapisał na zapalenie ucha? i to ma wyleczyć ten stan?

Kakaszka ale masz słodziaka :laugh: fajnie różowo sie teraz zrobiło u Ciebie :laugh:
i fajnie ze becikowe już załatwiłaś :)

Kakaszka - Sophie malutkiej życzyć będziemy 26.09 :laugh: no faktycznie z tymi miesiącami i tygodniami to tak dziwnie trochę :blink:

Sophie nieeee Zosia Twoja prawidłowo 26 kończy 3 miesiące :silly: bo 26 czerwca się urodziła prawda?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #750279 przez Sophie25
Wiem wiem że 26,ale ja sie czw zbliza to dla mnie tak jakby juz miała!!! heh :lol: :lol:
Szybko minęło...

Tak tak 26! :laugh: :(
2 tyg przed terminem! :)

11 lata 3 miesiąc temu #750303 przez aleksiaa88
Witamy się w dzień koca

Po godzinie w końcu obczytałam się.

Noc co 2,5 godz pobudka jak w zegarku normalnie była z tego wszystkiego to z ciekawości patrzę na zegarek.

Przeczytałam chyba z 6 stron i z nadmiaru tekstu nic już nie wiem co miałam pisać.

Kurczę mój chłopina też ma mało zdjęć z małym ja lecę z aparatem a on od razu marudzi i od jego niechcenia takie kiczowate zdjęcia wychodzę.

A podczytałam przed momentem na podglądzie ostatnie posty i co do becikowego to przyznano nam heh jest decyzja więc ostatniego września już ma być na kącie, a jeszcze mamy zasiłek rodzinny kurczę kupa kasy :dry: akurat starczy na :dry: DADY i chusteczki i parę słoiczków z jedzonkiem.

11 lata 3 miesiąc temu #750307 przez Sophie25
Pokaże Wam coś przesłodkiego: :kiss:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #750313 przez violcia00
Nie Haniu nie tylko ketonal,jeszcze jakies krople i antybiotyk,ale napierdziela mnie to ucho wiec chcialam cos przeciwbolowego,ale boje sie brac ketonal,wzielam na razie apap,moz cos pomoze...wiem Haniu o tej karcie europejskiej,ale nie wyrobilam jej,to chyba troche czasu trwa??We FR mam osobne ubezpieczenie i jest bardzo dobre bo za wszystko prawie mi zwracaja,no ale jak jestem w PL to by sie przydala ta karta.

Gochens spokojnie kochana,poprostu nie dawno na fb zmienilam nazwisko,bo ja w marcu dopiero bralam slub i nie chcialo mi se wczesniej zmieniac danych :P

No i nie wiem co z moim dzieckiem co 2-3h chce jesc,juz jestem zmeczona :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #750321 przez Hania84
Violcia u nas od ręki ją wyrabiaja...babka kładzie to do drukarki i już jest :) bo to taka cienka karta jest olaminowana :)

To jeśli masz antybiotyk i krople to może ten ketonal bedzie zbędny. Może apap choć trochę pomoże...bo gdybyś nic innego nie miała to ketonal byś musiała wziąć.

Violcia może więcej kalorii potrzebuje? Dodaj może kaszki do swojego mleczka i zobaczysz :) ale to Twoja decyzja oczywiście :) ja tylko podpowiadam ;)

Sophie ale słodkie te dzieciaczki :kiss: cudo :)

11 lata 3 miesiąc temu #750332 przez Gochens
Violcia mój też często chce jeść. A najlepsze jest to że jak mu daję to ten się śmieje bawi a trochę tylko je... Ale jeśli prawidłowo przybiera na wadze to chyba nie ma co się martwić? Poza tym to dobrze dla nas, waga leci he he

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka