BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #797146 przez aleksiaa88
Szykuje się do spania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797147 przez aleksiaa88

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pierwsza noc w pełnym umundurowanym łóżeczku.
Położyłam go koło 23 i tak szalał do 23:30 prawie wzięło go na nocne rozmowy i piski. Obudził się dopiero 3:20 :cheer:

11 lata 1 miesiąc temu #797158 przez kakaszka
sophie pogadaj z tesciowa bo faktycznie tak nie moze byc, ty i tylko ty masz decydowac o tym co mala ma jesc. wiadomo dziecko moze mlaskac, ale czy organizm dziecka jest gotowy na nowe ilosci hemii i roznych innych skladnikow.
ja bym sie chyba ze zlosci poplakala jakby mojej ktos cos dal.

eliza oglada klub myszki miki i juz zaczynaja jej sie oczy kleic, wiec niedlugo lulu i mamusia tez chyba sie kimnie, bo cos mi coraz gorzej.

11 lata 1 miesiąc temu #797189 przez aleksiaa88
Sophie ale teściowa Ci robi :angry:

No nie ja też chcę kalendarz już się napaliłam z allegro bo u fotografa więcej wyjdzie

To ja się pochwalę NIE MAMY ŚNIEGU :lol: i ja się cieszę

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797198 przez KaRoLkA
Aleksia ale Albercik ma raj w lozeczku :) i tak fajnie wygląda :)

Sophie pogadaj z Nią bo później jak nie daj boże będzie Zosia płakać to ona umyje ręce i nawet się nie dowiesz że ona jej coś dawała :/ ją mam przeczucia że będę miała podobnie że swoją T :/ bo choć jest daleko to przez telefon żurek kazała jej dawać :angry:
ehh ale coś mi się zdaje że sobie z Nią pogadam jak przyjadę bo rady radami ale nie wtracanie się i robienie mi na złość bo to o zdrowie małej chodzi

Haniu ja będę zamawiać ten ze zwierzętami z alegro :) a marchew dałam jej wczoraj o 12 i wieczorem nic nie miała tylko rano bo teraz też już niema :cheer: więc niewiem

zrobiłam sobie ciacho pomarańczowe i dałam szklankę cukru ale jak dla mnie za gorzkie i tłuste jakieś wyszło :huh:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797238 przez Hania84
Lena śpi a ja lecę zaraz zmywać po obiedzie.

Karolka no własnie studiowałam ten przepis i wydaje mi się że tej sody w placku nie może być. Bo ja też bardzo czuc i smak zmienia. A tłusty raczej nie bo do wielu placków daje sie kostkę masła...można ewentualnie przykrócić do 3/4 kostki. No i ja bym dała 2-3 ŁYŻECZKI proszku do pieczenia. Jednak gorzkość placka nie wynika od mniejszej ilości cukru, tylko mnie w tym Karolka utwierdziłaś. Można dodać nawet 1,5szkl. cukru...ale szczerze to nie wiem czy odważę się jeszcze raz go robić. Dla mnie placek musi być słodki.

11 lata 1 miesiąc temu #797252 przez Gochens
Sophie pogadaj z nią o tym co to ma być? :angry:

Zmieniłam synkowi poslanko w łóżku teraz jest wszystko niebieskie :-) trochę się przespalam i on tez ale na bujaku. dziś papka z porem dodatkowo ciekawe jak będzie mu smakować?

Co do ciasta jadłam u Iki i mi smakowało a robić nie robiłam wiec nie wiem jak pomóc :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797306 przez srenka_918
Cały czas mnie gryzło o czym to ja zapomniałam napisać? I w końcu mi się przypomniało.
Ikunia, Ty otworzyłaś się przed nim, powiedziałaś co czujesz (i chyba każde wyznanie miłości po raz pierwszy przyspiesza bicie serca :P ) Teraz się nie narzucaj, zobaczysz, że On niedługo też powie Ci co do Ciebie czuje, bo czuje na pewno inaczej by z Wami nie zamieszkał

Sophie ja mam ten sam problem z moją mamą... Ciągle by tylko wpychała małemu do buzi coś nowego, a to chleb, a to kiełbasę a jak ja to zauważę i krzyczę to się obrusza, że on przecież tylko liże!!! A ja potem mam problem, bo małego brzuszek boli i nie wiem po czym, bo co do mnie przyjdzie to kiedy ja nie patrze wpycha mu do buzi co tylko ma pod ręką, ja do niej już się boję chodzić... Na szczęście teściową mam mądrzejszą, bo jak ją chęci dać coś małemu, to najpierw grzecznie zapyta czy już można/czy już podaję to czy tamto... Dlatego tak przeżywam każdy dzień spędzony w tym domu dłużej... Pode mną mieszka mama... Już wolę mieszkać na jednym podwórku z teściową...

Aleksia Aniołek w baldachimie świetny ;) No i ten Aniołeczek w zielonej pościeli to w ogóle superaśny ;) I masz fajną poduszkę, taką lekko puchową, ta moja jest płaska i zero puchowa... Muszę zmienić, bo głównie dla puchowej poduszki mały lubi moje łóżko...

Teco placka Ikuni też jeszcze nie robiłam... Ale może wystarczy nie dać skórki?

A tu Śmiejące się oczka ;) Cały pobyt na dworzu mu się śmiały a jak weszliśmy do domu to się rozpłakał, wyszłam sprawdzić czy płacze dlatego że do domu idziemy i tylko zobaczył śnieg znów się śmiał ;)

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #797310 przez KaRoLkA
Haniu ja to samo wolę słodkie a może jakby nie było tej skórki z pomarańczy to nie było by takie gorzkie :unsure:

Gabi obudziła się po 2 godzinach i coś nie w humorku ta Moja Panna:) idziemy na spacerek a później prasowanko ;/

srenka ale macie śniegu :cheer: i pięknie się prezentujecie:)

11 lata 1 miesiąc temu #797313 przez Sophie25
No musze z nia pogadć koniecznie,ale to nie bedzie łatwe...

Nooo srenka u was śniegowo na całego!!! Moj by sie ucieszył bo uwielbia snieg :D AA i ładny masz usmiech! bardzo :D

Albert super wyglada w tym posłanku :D

Ej a zauwazylyscie Ze niema z nami Cordis ? :O

11 lata 1 miesiąc temu #797322 przez aleksiaa88
Jestem ciekawa jak mały zareaguje na śnieg ale oczywiście nie śpieszy mi się jeszcze.

11 lata 1 miesiąc temu #797350 przez Sophie25
A wlasnie miałam wam przedstawić Zosi nowego przyjaciela! O to ślimak Zoska Go uwielbia swieci sie i gra :D

11 lata 1 miesiąc temu #797368 przez aleksiaa88
Ale Zośka ma fajową czuprynę i superaśny strój w grochy. Jeszcze trochę będzie można jej spinki zakładać eh też bym chciała szkoda, że chłopakom tyle rzeczy nie można robić. Jakbym miała córę to bym jej tak pazurki malowała i włoski spinała sobie to na głowie nie za bardzo można wydziwiać.

A my mamy sanki jeszcze z nas czyli brat i ja mieliśmy i teraz mały będzie hulał

11 lata 1 miesiąc temu #797374 przez violcia00
Czesc dziewczyny.

ja jestem strasznie wkurzona,nie dowiezli nadal tego paliwa i w mieszkaniu jest zimnica,w południe jeszcze słonko swieciło to bylo w miare ale teraz znów sie zimno robi,pocwiczyłam godzine z Ewka bo nie wiedziałam jak sie rozgrzac,teraz czekam na mwza i kapiel w zimnej łazience brrr,małego pewnie znow nie bedziemy dzis kapac bo ostatnio jak bylo słabo nagrzane to strasznie płakał pzry rozbieraniu,strasznie mnie to wkurza bo człowiek placi za ogrzewanie przez cały rok,nawet w lecie choc nie grzejemy(tak mamy w umowie)a tutaj musi marznac mimo to,przydało by sie ichporzadnie opierdzielic,ostatnio tak bylo na wielkanoc ze tez 3 dni marzlismy i czekalismy na paliwo ale wtedy byly swieta to sienie dziwie no i Oskara nie bylo na swiecie to jakos to przetrzymałam...Oskarek dzis spał z nami,tulilismy sie do siebie,a ja jak nigdy spalam w długich spodniach i bluzce z długim rekawem,pobudke mielismy o 2:00 pozniej 6:30 juz po spaniu,najgorsze to ze mały nie chcial jesc tylko kwekał strasznie,wkladał paluszki swoje do buzi potem moje i zagryzał dolne dziąsełka tak jakby go bolały,tak ze nie wiem sama czy to zabki,teraz juz godzine spi,u nas zów wieje ze głowe moze urwac :angry:

Mały zjadł zupe mamina ale nie duzo 5 łyzeczek jakos ,mleka nie3 chcial,tylko 30 ml wypił po 5 h to nie wiem co z nim jest ze nie chce jesc :unsure:

Wybaczcie ze tak biadole,tyle o sobie.

Srenka super wygladacie na tym sniegu,Pawełek widac ze zadowolony i jaki on juz duzy,a sniegu fakt duzo,ja tam nie tesknie na razie za sniegiem :silly:

Sophie zycie z tesciowa nie jest łatwe,zycze powodzenia w rozmowie,a Cordis to rzadko do nas zagląda,miejmy nadzieje ze nie długo sie pojawi :blink:

Aleksia sliczna posciel,Alberto fajnie w niej wyglada,tez musze kupis jakas kolorowa bo mam tylko brazowa i zółta, ;)

Karolka Ty znów cos pichcisz,chyba masz dobra przemiane materii bo nic nie widac po Tobie,zazdroszcze :woohoo:

Na razie tyle bo przeczytałam tylko kilka ostatnich postów,wybaczcie :blush:

Miłego popołudnia :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #797381 przez Sophie25
Aleksia wszystko przed Toba :) Moze akurat nastepnym razem bedzie cora :D :D

No jej czupryna jest powalajaca wqszyscy jak ja widza to mowia ale ma grzywe :D

Jak byłam mała uwielbiałam sanki a pozniej to kuligi sie organizowało :D :)

Violcia wspolczuje,kurde pech naprawde....

Ja tez zazdroszcze tym co maja dobra przemiane , ja kurde musze sie pilnowac i rozliczac z kalorii niestety bo jakbym popuscila to hohoho ;/ ZA teraz jak biore tabl hormonalne to boje sie utycia..... ale cos za cos jak to mowia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka