BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797398 przez Hania84
Dzieciaczki świetne :)

Zosia na prawde ma powalająca grzywę :)

Lenę musiałam zbudzic bo znów by spała ponad 3h :P

Violcia - no normalnie sam pech B) odpędzę od Was te nieszczęścia...ponoć umiem czarować więc się postaram :kiss: a teściowa mogła na paczce nakleić specjalna naklejkę "uwaga szkło" albo sama napisać...może jakies domowe wyroby Wam wysyłała. No okej to rozbite to pal licho no ale resztę przeciez muszą Wam dostarczyć :) cierpliwości...dojedzie paczka :)
A z tym paliwem przesadzają...może zadzwońcie i pogońcie ich...powiedzcie że macie małe dziecko a w domu zimnica jest.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #797422 przez Sophie25
Przeczytałam wlasnie Zosce " Calineczke" :) Mam pelno basni i Zoskaaa mam nadzieje kiedys bedzie zachwycona ze mamusia czyta na dobranoc hehe :D

Powiem Wam ze nawet była zaciekawionaaaa :D

11 lata 1 miesiąc temu #797432 przez kakaszka
u nas dzien w porzadku nie liczac tego, ze umieram. eliza dzieki bogu chyba o tym wie i dzis nie daje matce popalic. w dzien spalysmy we dwie, a zasypiala o dziwo na rekach w 5 minut ( a na rekach u mnie nie zasypiala juz z miesiac, bo byl placz) a dzis widocznie za malo ma czulosci, bo ja nie caluje, bo nie chce jej zarazic, a tak czsami9 ciezko sie powstrzymam ze szok.

oficjalnie mowie, ze eliza od dzis sama przewraca swiadomie na brzuch :) juz myslalam, ze to nigdy nie nastapi i szybciej sie nauczy siedziec, ale nie :D no i teraz nie mozna ja utrzymac na plecach, na bujaku caly czas sie wykreca.

sophie ja tez dosc czesto czytam malej, ale ona mnie slucha moze z 3 minuty, a pozniej sie nudzi, a ja lubie czytac na glos, takze napewno bajki beda :)

violcia jak caly czas macie pecha, to niedlugo bedzie mega fart, zobaczysz. cos sie traci, a cos sie znajduje :) wiec glowa do gory, to tylko rzeczy, nawazniejsze zdrowie i rodzina :)
ale z tym ogrzewaniem to przeginaja.

srenka ale fajnie wygladacie na tle sniegu :)

11 lata 1 miesiąc temu #797478 przez aleksiaa88
Sto lat dla solenizantek.
Gratulacje dla Elizy za nową umiejętność. My mieliśmy dziś powódź przy przebieraniu mały co chwilę mi na brzuch co go odwrócę to on z powrotem i takim sposobem ściągnęłam pieluchę, i niczym podłożyłam to cyk na brzuch i puścił siuśka. Teraz zmienianie pieluchy i założenie spodenek to walka i trwa parę minut.

11 lata 1 miesiąc temu #797484 przez Marta1985
Zosiu i Wiki wszystkiego naj :-)

Wiolciu ale czemu wam ńie oddadzą - przecięż może da šie coś uratowac :-(

Byliśmy u lekarza i mamy tylko katar gardło i oskrzela czyste a skóra to podobno jakiś liszaj kontaktowy kazała zmienić proszek snarowac Mecortolonem i dała jakiś strop na alergie [file/]

11 lata 1 miesiąc temu #797497 przez KaRoLkA
Violcia wspołczuje tego zimna , co oni w kulki leca przeciez male dziecko macie. A z ta paczka to tez pech ale reszte powinni dowiezc :) ja tez mam dzisiaj problem bo Gabi definitywnie niechce cyca :/ wystarczyło ze sie zblizalam z cycem a ona w ryk i to taka histeria ze szok:( nie wiem jak ja przekonac do tego cyca zeby z checia jadła :/

Sophie Zosienka z grzywka prze urocza a slimak czadowy :)

Elizko gratulacje nowej umiejetnosci :)

A z ta przemiana to jakos tak samo od siebie , niema kiedy jesc przy tej mojej łobuzicy :)

11 lata 1 miesiąc temu #797505 przez srenka_918
Karolka czyli macie teraz jak my... Pawełek je cyca tylko jak ma potrzebę przytulenia, szczególnie w nocy...

Dziękujemy za komplementy ;) A tak oto Paweł poznaje Pawełka ;) robione telem dlatego zła jakość, ale byłam posikana ze śmiechu przy nim bo krzyczał na tego drugiego ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #797507 przez srenka_918
Aha, widzicie to czerwone nad karkiem? czy możliwe że to uczulenie na pierze w poduszce?

11 lata 1 miesiąc temu #797518 przez Sophie25
Ale śliczny Pawełek! :)

Srenka to nie uczulenie każdy bobas ma tak to sie potocznie nazywa "pocałunek anioła". Tak naprawdę jest to efekt zaburzeń drobnych naczyń skóry, to nie wymaga leczenia.Ustępuje sama w ciągu roku, czasem nieco później :)

11 lata 1 miesiąc temu #797618 przez srenka_918
A wiecie że zauważyłam to dopiero jak go obcinałam? ;)

Co tu tak cicho?

11 lata 1 miesiąc temu #797624 przez Sophie25
Moja mała ma bardzo widoczne :)Ale Pawełek Ci ślicznie siedzi :)

Gdzieś wcieło wszystkich :D Kapią maluchy i pewnie bajeczke mowia na dobranoc albo kołysanki spiewaja :D

Moja iskierka juz nyny a J nie ma jeszcze ;/

11 lata 1 miesiąc temu #797636 przez KaRoLkA
Marta dobrze ze to nic powaznego :) a ja zauważyłam u siebie na rece takie same i ponoc jak byłam mniejsza to tez takie miałam wiec Gabi moze miec genetycznie po mnie :/

Srenka Pawełek slicznie siedzi juz , a taki placuszek czerwony my tez mamy :)

Niunka juz od 20 nyna a my z moim przed tv :) dałam małej dzis jabłko takie starte a nie gotowane i jej nie smakowało takze moja wybredna musi byc ugotowane i zblenderowane na gładziutka papke :)

Ma ktoraś z was jeszcze linie na brzuchu ??? Bo u mnie jeszcze jest ale juz bladziutka

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797643 przez Agusia83
Srenka, Emisia miała takie coś z tyłu głowy, a Artek ma z tyłu i jeszcze na czole :silly:

Poza tym witam wszystkich i sto lat dla naszych solenizantów :laugh: coraz więcej pół roczniaków i 5 miesięczniaków :laugh:

Srenka, Pawełek cudny w tym lusterku :laugh: Artek też lubi się przegladac, ale jeszcze tak nie usiądzie...

A Gabrysia ma świetna grzywkę :laugh:

A ja mam coraz mniej mleczka :( chyba juz sie kończy...co prawda udaje mi sie odciągnąć 300ml by zjadł w ciągu dnia, ale kiedyś mogłam jeszcze dodatek zamrozić, a teraz juz bardzo ciężko...
My jedziemy na sylwestra i Artek idzie do mojej teściowej, jak jej ostatnio powiedziałam, by miała sporo miejsca w zamrażalniku bo dam jej moje mleko, to powiedziała..."takie nieswieze bedę mu je dawać? :cheer: :cheer: :cheer: B) B) ja pierdzielę, przecież ono jest świeże, tylko zamrożone...stwierdziła, że mm lepsze :angry: :angry: :angry:

Haniu, to Lenita ma piękny sen...Artus ostatnio góra 2h śpi...ale przez ta pogodę, to potrafi tak 2 razy nynać

A Albercik fajnie wyglada w pościeli :lol: My mamy podobna, tylko w żółte misie :lol:

Karolka, ja mam linię i to dość widoczną..
Ja też dawałam Artkowi dziś jabłko...soczek wypijał, ale tego miąższu startego za bardzo nie chciał...chyba dzieciaki narazie lubia same papki :lol:

Odnośnie tych suchych miejsc u dzieci...to Emi tez takowe miała suche plamki, które schodziły kiedy chciały i wychodziły w ten sam sposób...i za cholerę nie wiedziałąm o co chodzi...Karolka robiłam to samo co Ty...odstawiłam wszystkie zupki i przez pewien czas podawałam Emi tylko mleko a później od nowa zaczęłam od marchewki, pietruszki, ziemniaków, jabłka..itd...i w pewnym momencie znów jej zaczęły wychodzić...i Artekowi też zaczęły wychodzić, ale się tym nie przejmuje...na buźce poschodziły, ale pojawiły się na łokciach i na udach...no cóż, może to taka uroda?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797646 przez Gochens
Lini na brzuchu nie mam już bardzo dawno a w ciąży miałam taką delikatną :-)

Pawełek jak fajnie siedzi, mój juz głową by walił w lustro :lol:
Violcia przesrane macie z tym zimnem, może chociaż jakąś farelke sobie wlaczcie albo cus... bo nie wiadomo kiedy to się skończy ?! oby szybko się ciepło zrobiło u Was !
Ika pewnie go bardzo zaskoczyłaś tym wyznaniem ale myślę że w najbliższym czasie będzie odzew ;-)
Zosieńka boską ma tą czupryne hihi a z tyłu golas :lol:
Eliza gratuluję nowej umiejętności!!!! ja teraz Alanowi muszę wkładać do łóżka misia żeby wciąż nie obkrecal się na brzuch bo zaraz nerwy są.

Ja juz po ćwiczeniach,kolacji i winku teraz kąpiel i do łóżka

Agusia a gdzie jedziecie na sylwestra?? my totalnie nie mamy planow :dry: mam chęć na jakiś wypad ale pewnie pójdziemy na domówke :S nie martw się mleniem ja też już prawie nie mam :( :( praktycznie tylko raz dziennie dostaje moje a tak mm.

Jutro mamy szczepienia :side:

Dobranoc :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #797649 przez Agusia83
Ikunia, ja też pierwsza wyznałam D. miłość...on chyba zrobił to po miesiącu...ale to były przeżycia :laugh:

Elizka, teraz to mamie będzie ciężko zmieniać Ci pieluszki, :silly: brawo kruszynko :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka